benim sitem,bana ait olmayan farklı domainlerde?

• Kullanıcı fatihbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster Soru ve Sorunlar

fatihbaz

Süper Moderatör
daha önce görmedigim bi sorunla karşı karşıyayım ve bide burada konu açayım dedim belki daha önce gören,duyan,çözümünü bilen birisi vardır diye.

şans eseri karşıma çıkan bişey kafamı karıştırdı.sitelerimden birisinin 2 farklı kopyasına rastladım.mesela sitemin adresi fatihbaz.com diyelim,ornek5.net ve site17.org gibi 2 farklı adresde daha birebir sitemin aynısı var.siteyi klonlamışlar ama güncel olarakda siteme eklenen içerikler bu 2 siteyede ekleniyor.sitemdeki reklamlar,videolar,linkler herşey oldugu gibi duruyor yani degiştirilen en ufak bişey yok.tek fark domainlerin bana ait olmayışı işin garip tarafı üye oldum şimdi birisine,üyelik için gereken aktivasyon linki benim asıl sitemden gidiyor.bize ulaşın sayfasından mail atıyorum,mailı alanda yine benim asıl sitem.az önce kendi siteme bi içerik girdim,anında diger 2 sitedede yayınlandı bu içerik.dahada garip olanı,ben sitemdeki içerigi sildigim anda diger 2 sitedende o içerik silindi.

bu sitelerin açılış amacı ne,ne işe yarıyor hiç anlamadım.dahada önemlisi,bu sitelerin bana bi zararı olur mu?

edit : ilk aklıma gelen şey bi şekilde yönlendirme filan oldu ama öyle olsa heralde sitemde hit kaybı filan yaşardım.hitlerim oldugu yerde duruyor,google sıralamalarımdada sorun yok.

edit 16.04.2018 : r10dan bi arkadaş saolsun 5dkde gelip teamviewer ile baglanıp halleti,sitelere ulaşılamıyor şuan.inşallah tekrar yaşamam :)

Son düzenleme:
anlaşılan sitenizin kopyası yapılmamış, sadece domain yönlendirme yapılmış. 301-302 gibi.
Size zararı çok küçük bir ihtimal de olsa şöyle olabilir, eğer google sitenizde çıkan yazıyı ilk önce o domainde görüp indekslerse sizin site kopya olarak görülebilir.... Ama herhalde google robotları bunu anlıyorlardır... Neden yaptıkları hakkında ise en ufak bir fikrim yok...

Rss ile sitenize eklenen makaleleri içerikleri vs direk kendi sitesine çekiyor fakat devamınadaki anlattıklarına anlam veremedim :D aktivasyon maili bile senin domain'den gidiyor enteresan bi durum

daha önce görmedigim bi sorunla karşı karşıyayım ve bide burada konu açayım dedim belki daha önce gören,duyan,çözümünü bilen birisi vardır diye.

şans eseri karşıma çıkan bişey kafamı karıştırdı.sitelerimden birisinin 2 farklı kopyasına rastladım.mesela sitemin adresi fatihbaz.com diyelim,ornek5.net ve site17.org gibi 2 farklı adresde daha birebir sitemin aynısı var.siteyi klonlamışlar ama güncel olarakda siteme eklenen içerikler bu 2 siteyede ekleniyor.sitemdeki reklamlar,videolar,linkler herşey oldugu gibi duruyor yani degiştirilen en ufak bişey yok.tek fark domainlerin bana ait olmayışı işin garip tarafı üye oldum şimdi birisine,üyelik için gereken aktivasyon linki benim asıl sitemden gidiyor.bize ulaşın sayfasından mail atıyorum,mailı alanda yine benim asıl sitem.

bu sitelerin açılış amacı ne,ne işe yarıyor hiç anlamadım.dahada önemlisi,bu sitelerin bana bi zararı olur mu?
Hocam istemeyerek de olsa guldum hakkinizi helal edin
Sorun neden kaynakli bilmiyorum ama uye olup onay mailinin bile size gelmesi guldurdu beni. Umarim sorunu halledersiniz

rakiplerden birisinin bana zarar vermek istemesi hariç bişey gelmiyor açılma sebebi olarak.sitedeki reklamlar dahi bana ait,adamlar en ufak bişeyi degiştirmemiş.ilk girdigimde kendi sitem sandım.büyük ihtimalle giriş yapsam siteye benim sitedeki şifremle,admin panelinede girerim o derece gariplik var yani :) 2 yıllık yabancı dizi-film sitesi.ip leri karşılaştırdım aynı serverda degiliz anladıgım kadarıyla,ip ler farklı.

---------- Spam Engelliyici 10:54 ---------- Önceki Mesaj 10:53 ----------

Hocam istemeyerek de olsa guldum hakkinizi helal edin
Sorun neden kaynakli bilmiyorum ama uye olup onay mailinin bile size gelmesi guldurdu beni. Umarim sorunu halledersiniz

sorun degil hocam,bende gülüyorum bi tarafdan zaten.kendi sitemde gibiyim ama aslında degilim.bize ulaşın sayfasından mail atıyorum,mailı yine ben okuyorum :p

rakiplerden birisinin bana zarar vermek istemesi hariç bişey gelmiyor açılma sebebi olarak.sitedeki reklamlar dahi bana ait,adamlar en ufak bişeyi degiştirmemiş.ilk girdigimde kendi sitem sandım.büyük ihtimalle giriş yapsam siteye benim sitedeki şifremle,admin panelinede girerim o derece gariplik var yani :) 2 yıllık yabancı dizi-film sitesi.ip leri karşılaştırdım aynı serverda degiliz anladıgım kadarıyla,ip ler farklı.

---------- Spam Engelliyici 10:54 ---------- Önceki Mesaj 10:53 ----------

sorun degil hocam,bende gülüyorum bi tarafdan zaten.kendi sitemde gibiyim ama aslında degilim.bize ulaşın sayfasından mail atıyorum,mailı yine ben okuyorum :p
Cok ilginc bir durum hocam karsilassam ne yapacagimi sasirirdim yeminle:)

Cok ilginc bir durum hocam karsilassam ne yapacagimi sasirirdim yeminle:)

bende 16-17 yıldır websiteleri ile ugraşıyorum,ilk defa böyle bişey görüyorum.r10da konu açtım,skypedan bikaç arkadaşa mesaj attım,hostcu arkadaşlarada sordum.bakalım konuyu bilen birisi çıkacak mı...

bende 16-17 yıldır websiteleri ile ugraşıyorum,ilk defa böyle bişey görüyorum.r10da konu açtım,skypedan bikaç arkadaşa mesaj attım,hostcu arkadaşlarada sordum.bakalım konuyu bilen birisi çıkacak mı...

Hayirlisiyla ustesinden gelirsin insallah hocam. Anlasam yardimci olurdum.

Hayirlisiyla ustesinden gelirsin insallah hocam. Anlasam yardimci olurdum.

konuya eklemeyi unutmuşum sanırım,en çok garibime gidenlerden biriside şu oldu hocam;siteme şimdi bi içerik ekledim ve aynı saniyede diger 2 sitedede yayınlandı bu içerik.bu normal,çok gördüm bunu yani yt için kullandıgım botlardada vardı mesela karşı kanala eklenen video olursa onu hemen benim kanalada ekle diye filan videoyapda ayar vardı.ama benim siteden o içerigi sildigim anda diger 2 sitedende silinmesi açıkcası garip geldi bana.bunu daha önce görmemiştim.sitenin neresinde ne degişiklik,yenilik yaparsam yapayım o anda diger 2 sitedede degişiyor.şifrem filan çalınır mı acaba diye denemeye çekiniyorum ama,büyük ihtimalle istesem admin panelinede girebilirim benim diger sitedeki şifremle :) codecanyondan alınma bi script bu,lisanslı tabi.scriptin sahibinede siteleri ileteyim bari,belki faydası olur.

şans eseri karşıma çıkan bişey kafamı karıştırdı.sitelerimden birisinin 2 farklı kopyasına rastladım.mesela sitemin adresi fatihbaz.com diyelim,ornek5.net ve site17.org gibi 2 farklı adresde daha birebir sitemin aynısı var.siteyi klonlamışlar ama güncel olarakda siteme eklenen içerikler bu 2 siteyede ekleniyor.sitemdeki reklamlar,videolar,linkler herşey oldugu gibi duruyor yani degiştirilen en ufak bişey yok.tek fark domainlerin bana ait olmayışı işin garip tarafı üye oldum şimdi birisine,üyelik için gereken aktivasyon linki benim asıl sitemden gidiyor.bize ulaşın sayfasından mail atıyorum,mailı alanda yine benim asıl sitem.az önce kendi siteme bi içerik girdim,anında diger 2 sitedede yayınlandı bu içerik.dahada garip olanı,ben sitemdeki içerigi sildigim anda diger 2 sitedende o içerik silindi.

edit : ilk aklıma gelen şey bi şekilde yönlendirme filan oldu ama öyle olsa heralde sitemde hit kaybı filan yaşardım.hitlerim oldugu yerde duruyor,google sıralamalarımdada sorun yok.

Banada aynısı olmuştu 10 bin hitli siteme, 300 kişi girmeye başladı. tabi zamanla oldu bunlar hep. Muhtemelen bot sizden çekiyor ve daha hızlı indexliyor. Sizde ondan almış gibi gözüküyorsunuz ve o site için çalışıyonuz. hatta adam com.tr domain'den yapıyodu.

Banada aynısı olmuştu 10 bin hitli siteme, 300 kişi girmeye başladı. tabi zamanla oldu bunlar hep. Muhtemelen bot sizden çekiyor ve daha hızlı indexliyor. Sizde ondan almış gibi gözüküyorsunuz ve o site için çalışıyonuz. hatta adam com.tr domain'den yapıyodu.

sitelerdeki içerik giriş tarihleride aynı görünüyor,tabi bu kolayca degiştirebilecekleri bişey ama dışarıdan bakarak ne zaman açıldıklarını anlayamadım içerik giriş tarihinden.içeriklerin hepsinin tarihide benim sitedekilerle aynı yani.

siteler ne zamandır aktif bilemiyorum yani ama şuana kadar bende bi hit kaybı,sıralamalarda sorun filan yok hocam.

edit : benim sitede ne yaparsam anında karşı siteyede aynısı oluyor dedigim gibi ve şimdi kendi sitemi whm panelden suspend ettim digerlerine nolacak diye.aynı anda diger 2 sitede suspend oldu.benim site kapanınca o sitelerde kapandı.olay iyice garip bi hal almaya başladı :)

Son düzenleme:
belki konuyu hortlatmış olucam ama muhtemelen diğer sitelerle aynı sunucuyu kullanıyorsunuz ve sunucu kaynaklı bi problemden dolayı böyle bi hata almış olmalısınız.

bende bi firmada reseller hosting kullanırken başıma geldi. kendi siteme girdiğim halde başka bir sitenin içeriğini görüntülüyordu :D

sitelerdeki içerik giriş tarihleride aynı görünüyor,tabi bu kolayca degiştirebilecekleri bişey ama dışarıdan bakarak ne zaman açıldıklarını anlayamadım içerik giriş tarihinden.içeriklerin hepsinin tarihide benim sitedekilerle aynı yani.

siteler ne zamandır aktif bilemiyorum yani ama şuana kadar bende bi hit kaybı,sıralamalarda sorun filan yok hocam.

edit : benim sitede ne yaparsam anında karşı siteyede aynısı oluyor dedigim gibi ve şimdi kendi sitemi whm panelden suspend ettim digerlerine nolacak diye.aynı anda diger 2 sitede suspend oldu.benim site kapanınca o sitelerde kapandı.olay iyice garip bi hal almaya başladı :)

sorun nedenmıs acaba fatıh

Sizlerin yaninizda benim bilgim kisitli ama enteresan onay maili ne alaka size dusuo felan anlamsiz..aklima host firmasi gelio firma da benim demeyin.

aynı sunucuda filan olmakla alakası yok.anti-seo yöntemi arkadaşlar.adamlar anlık olarak sitemi çekiyorlar ilginç bi şekilde.daha önce duymuştum ama şahsen ilk defa görüyorum.sitelerin birisini engelledim artık çalışmıyor ama aynı yöntem digerinde işe yaramadı.bi arkadaş saolsun çok yardımcı oldu bu konuda,diger siteyede bakıcak inşallah onuda halledicez :)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri