Benzin,LGP / Mazot Kuru [Sabit Konu]

geçenlerde haberlerde gösterdi adam araba kiralamış; arabanın motoru gitmiş adama fatura kesilmiş önce kiralayan birinin aldığı mazottan kaynaklanmıştır, benim aldığım yer belli v.s diye diyordu kiralayan şahıs . demek istediğim ucuza kaçıp arabanın motorundan da olmayın .. bu zaten bilinen bir gerçektir yıllardır .. ( yani aşırı ucuza kaçmayın 3-5 kuruş farkı için demedim ) benzin tüp veya mazot fark etmez ..

Son düzenleme:
Hocam biraz fazla sallamissin. 440 beygir 3.6 lt porche yakmiyor o kadar. Alt tarafi 1.6 motor Motorsikletten hallice .

hocam öyle demeyin. 160hp scirocco var. 13litre yakıyor :D ani gaz basışlarına bağlı. ben zevkimi gaza kökleyince alıyorum. çok yakıyor ama zevkimden önemli değil.

Hocam biraz fazla sallamissin. 440 beygir 3.6 lt porche yakmiyor o kadar. Alt tarafi 1.6 motor Motorsikletten hallice .

yalan mı sölücez kardeş olanı söledik iyi araştır öle yorum yap istersen.. o bahsettiğin ' porsche ' daha sen adını söleyemezken kullanmadığın araç hakkında yorum yapma.. spor modda bu 1.6 bmw 20-25 lt arası yakıyor full gaz ...

Benzin olmuş 5.45tl kızlar artık marka model ayırt etmeyin, marş basıyorsa binin gitsin.

biraz önce denk geldim baya iyiymiş :D

2 haftada 400 liralık benzin almışım. Ulan altı üstü haftasonları iki turluyoruz ya.. Satacağım arabayı bisiklet falan alayım elektrikli bu ne arkadaş..

Güncel. Ocak ayından beri en büyük vurgunu mazotla lpg yemiş

08.11.2017
LPG: 3,45
Benzin: 5,54
Mazot 5,05

Gelen zamların sebebi dolar değil, vergilerdir.
Raporda hükûmetin akaryakıttaki vergi politikası ve dünya ile yapılan karşılaştırmalı analiz özetle şöyle:
Mart 2017 ayı Enerji Piyasası Denetlemek Kurulu Raporu’ndaki verilere göre yurttaşlar 1,46 TL maliyeti olan bir litre benzin için 3,17 TL’lik, 0,96 TL maliyeti olan bir litre LPG için 1,47 TL’lik vergi ödemek zorunda kalıyor.
Her 1 litrelik akaryakıtta 1,8 ile 2,4 TL arasında “özel tüketim” vergisi bulunuyor. Vergiler ÖTV ile sınırlı kalmayıp bir de ÖTV eklenmiş akaryakıt bedeli üzerinde yüzde 18 KDV kesiliyor. Yani ‘verginin vergisi’ alınıyor.

Adamların suçu yok ki. Otomatik çalışan bir mekanizma var.

Son yapılan 27 kuruş zamdan sonra.
Benzin litresi tekrar 7tl üstünde satılmaya başlandı.

İstanbul Anadolu : 7.08
İstanbul Avrupa : 7.00

Son yapılan 27 kuruş zamdan sonra.
Benzin litresi tekrar 7tl üstünde satılmaya başlandı.

İstanbul Anadolu : 7.08
İstanbul Avrupa : 7.00

Sorun değil hocam.Yarında 10 kuruş indirim yapılır.Millette indirim geldi diye sevinir :) demez ki 17 kuruş girdi o ne olacak ?

Anadolu yakasından dizel yakıt alındı : 6,51 olmuş.

Benzinin litre fiyatına ise 36 kuruş zam geldi, söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren yansıtıldı.

- - - -

İstanbul Anadolu : 7.11
İstanbul Avrupa : 7.06

Benzin tekrar 7tl üstüne çıktı.

Brent petrol fiyatları 36$ civarına düştü.
11 Mart 00:00 itibarıyla
EPGİS benzinde 60, motorinde 56 kuruşluk indirim gerçekleştiğini duyurdu.

İst Avrupa : 5.98 tl
İst Anadolu : 6.04 tl

- - - -

Petrolde Suud dampinginin etkisi yukarda.
İlerleyen günlerde tekrar indirim gelebilir deniliyor.

Çin bitti sıra rusya atacakları :D petrolle.2020 olan üstü olaylar yaşanıyor.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 20, motorine 27 kuruş zam yapılması bekleniyor.
Zam, pompa fiyatına yansıyacak.

------

Brent petrol : 31$
Dolar : 7.15 civarlarında.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri