Beyin Takımı Kurma Girişimi

ultraslan3556

Kayıtlı Üye
Herkese cümleten merhaba,

Öncelikle bu konunun YouTube ile alakası yoktur ve konu dışında paylaşılmıştır.

Bu konuyu açmaya çok zaman önce karar verdim fakat ya vazgeçtim ya da bazı engeller çıktı ve ertelemek zorunda kaldım. Ama şimdi nasipse artık adım atmanın zamanının geldiğini düşünüyorum.

Şimdi bu konuda neler olacak? Geleceğe dair hali hazırdaki projelerin geliştirilmesi ve yenilerinin yaratılması için tasarım, geliştirme ve ARGE ekibi oluşturmak istiyorum. Hali hazırda kendi uğraştığım site ve app fikirleri bulunmakta ve artık bunları profesyonel seviyede hazırlayıp daha uzman bir şekilde sunuma hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum, hatta çok geç kaldığım için de kendimi suçluyorum. Çok basit projelerin dahi ne kadar büyük yatırımlar aldığını görünce içim kan ağlıyor; kendi kafamdaki projelerin başkası tarafından yapıldığını ve tuttuğunu görünce içim acıyor. Aramızda çok yetenekli insanların da olduğunu ve başarılı olanların bizde daha az olanaklara sahip olarak başarılı olduğunu görüyorum. Artık birlikte hareket etme zamanı, birlikte farklı alanlarda uzmanı olduğumuz yeteneklerimizi birleştirme zamanı geldi ve bu işten birşeyler çıkacağına eminim. Çıkmazsa da tecrübe edinmiş oluruz, yani ben burda kimseye bir gelecek vaat etmiyorum, birlikte konuşup birlikte gelişme ve birlikte bir gelecek oluşturmaktan bahsediyorum. Gerçek manada kafamın uyuşacağı tarzda, her gün hevesle, istekle ve iştahla çalışacak (başta ben) bir kadro kurmak ve bu zamana kadar olan birikimlerimizle doğru adımlar atıp doğru projelerde ilerlemek istiyorum ve buna inanıyorum. Bu bir uygulamanın hayata geçirilmesi olabilir, ya da bambaşka bir sitenin oluşturulması olabilir, ya da şimdiye kadar üretilmemiş bir ürün bile olabilir. Bu bağlamda bir grup oluşturmadan önce aile fertlerimden de öte olacak, bana yakın olacak bu kişileri çok dikkatli ve özenli seçmek istiyorum. Lütfen beni kimse yanlış anlamasın, birileri bir konuda çok mükemmel yeteneklere sahip olabilir fakat aradamızdaki o kafa denkliği/uyum oluşmuyorsa ben başarılı olunacağına inanmıyorum, o yüzden birlikte teker teker konuşup bir karara varıp herkesin güçlü olduğu yanları da değerlendirerek çeşitliliğe sahip bir grup oluşturmak istiyorum. Bu işte kimse hemen para kazanmayacak ya da para kaybetmeyecek. Belki aylar boyunca kafa patlatıp bir kuruş bile kazanamayağız, belki de ilk projemiz tutacak ve diğerlerinin de tutmasına temel olacak; bunun cevabı tamamen bizim performansımıza bağlı olacak. Ama ben bu grup kurulduktan sonra hem kendi emeklerimin hem de gruptaki diğer kişilerin emeklerinin harap olmaması adına, başarısızlığa ya da tembelliğe müsamaha göstermek istemiyorum. Kimse beni yanlış anlayıp da burnu havada ya da kendini beğenmiş biri gibi algılamasın, olayın ciddiyetinin farkına varılması adına keskin ifadeler kullanıyorum ve herşeyi baştan konuşalım ki sonradan kimse kimseyi kırmasın. Zaten bu ilişki patron/çalışan ilişkisi olmayacak, hepimiz birbirine değer veren bir amaca hizmet etmek için bir araya gelmiş görevdaşlar olacağız. Eğer belirli seviyelere geleceksek, birlikte kararlar alıp gerekli yatırımlar yapabiliriz. Temelde grupta oluşmasını istediğim insanların vizyon sahibi olmasını, hırslı, sözünün eri, tamamen yalandan arınmış, egolarını kenara kaldırmış ve sadık olmasını istiyorum, ama bunların yanında bazı teknik özelliklere de tekil olarak sahip olmasını istiyorum. Herkes herşeyi bilecek diye bir kural yok, ama grupta en azından dışarıya muhtaç olmamak adına grafiker, front end/back end web designer, app için dil bilen, az çok ingilizce bilen (çünkü sektör tamamen ingilizce), mümkünse iyi eğitim almış birilerinden oluşan küçük ölçekli bir ekiple günlük toplantılar yapıp günlük görevlerimizi yerine getireceğimiz yeni bir çalışma ortamı kurmak istiyorum. Bunu tamamen bir iş gibi görecek, düzenli olarak katılacak birilerinden oluşmasını istiyorum. Her toplantıda günlük yoklamalar alınacak ve belirli bir düzeyde devamsızlık yapan ya da verilen görevleri yeterine getirmeyen (ben de dahil) olursa grubun selameti adına yollarımızı ayıracağız. Eğer ki bu yazdıklarımı şimdiye kadar çok eleştirel yaklaşmadan heyecan hissederek okuduysan, kendini anlatan (kim olduğun, geçmişin, eğitimin, güçlü/zayıf yanların ve ek özellikler) detaylı bir PM ile bana ulaşabilirsin.

Sürç-ü lisanımız olduysa affola.

Umarım bu post güzel sonuçlar doğuracak bir geleceğin başlangıcı olmuş olur.

İçten saygı ve sevgilerimle.

Çevreden olsa çok daha iyi olur belli zamanlarda bir cafeye oturup çay içip yapılanlar işlerin konuşulması tadından yenmez valla hocam.Sadece sizin proje degil.Yaptıklarımızı anlatmak düşündümüz fikirleri konuşmak bile bir beyin jimlastigi.İnsana çok şey katar.

Ekibin içinde bir şekilde yer almak isterim detayları skypeden ve özelden konuşalım

5 sene önce sanal gerçeklik diye birşey daha yokken o zamanlar image proccess diyorduk bulduğum sağlam bildiğim bir yazılımcı ile bir fikir ile tübitaka başvurdum finale kalmıştım. bi miktar para ödüllü aldım. sonra çeşitli melek yatırım ağlarına başvurdum sonra istka destekli bir yerde bedava 1 sene ofis ve donanım kazandık ama ortağım tek satır kod yazmadı. azcık bişey yazsaydı ben inanıyorum ilk tur yatırımı 1milyondan az olmayacak yatırımı alırdım. neyse ben anladım ki ortak olarak aldığım lavuk bu işi yapamayacak ofisi yazılım geliştirme ofisi çevirelim diye 60Binliralik iş buldum. yeni başlayacak bi programa kj spekülötör hazırlıyacak video önü intro gibi bişeyler görev paylaşımımız. ben iş bulucam o yapacak bikaç iş daha buldum. neyse adamlar gün veriyor şu zaman yapılacak. çoçuğa diyorum hazırlarmısın tamam diyor gün geliyor olmadı diyor . herkese mahcup oluyordum. yaptım diyor işi yok internet yoktu yollayamadım, yok dosyalar silindi filan diyor hayatımın 1 senesini ve tüm iştahımı yedi yani [MENTION=16818]ultraslan3556[/MENTION] kardeşim yola çıktığın insanlara dikkat et. ortak iş yapmayı acı tecrübe etmeni istemem. ama düşüncen doğru sağlam bir fikir ile start-up bir firma yatırım bulmakta zorlanmaz bu zamanlar altına hücüm gibi start-uplara yatırım zamanları snapchat daha dün piyasa değeri 24 milyar dolar oldu. ve yine dediğin doğru burdan bi 10 sene sonra bu zamanlara baktığımızda buralar dutluktu diyecemiz zamanlardayız.
ama benim kötü tecrübem ortak iş yapmamı engelliyor. Sana tavsiyem fikirden önce gerekli olan sağlam ekip.
bırak geç olsun ama sağlam kişiler ile yola çık.

Bir işte eğer ortaklık varsa o işten hayır beklemem.fikir alışverişi ise beyni yorma açısından muhteşem.ama yola çıkacağınız oturup konuşacağınız kişilere dikkat edin :)

Hocam siz fikirlerim var, ortak iş yapalım diyerek karşı taraftan "kim olduğun, geçmişin, eğitimin, güçlü/zayıf yanların ve ek özellikler" gibi bilgileri istemişsiniz ama kendi bilgilerinizi girmemişsiniz.

Çevreden olsa çok daha iyi olur belli zamanlarda bir cafeye oturup çay içip yapılanlar işlerin konuşulması tadından yenmez valla hocam.Sadece sizin proje degil.Yaptıklarımızı anlatmak düşündümüz fikirleri konuşmak bile bir beyin jimlastigi.İnsana çok şey katar.

Hocam ilk asamada zaten beyin firtinasi gibi gececek butun konusmalar. Hemen bir projeye girismek yerine guzelce butun detaylarini arastira arastira ilerlemek daha dogru olur. Bazen cok yetenekli insanlarin hepsini ayni sehirde toplamak imkansiz olabiliyor, o yuzden bulusmalari duzenli olarak video konferans seklinde yaparsak bence sorun olmayacaktir. Konustukca uzerinde dusundukce fark ediyorum ki dusundugumuz her sey yapilmis ve tutmus, bu demek oluyor ki ya biz daha once yapacaktik biz tutturacaktik, ya da daha cok dusunup henuz tutmamis isleri bulacagiz.

Ekibin içinde bir şekilde yer almak isterim detayları skypeden ve özelden konuşalım

bi PM atarsan konusalim hocam. tesekkurler.

5 sene önce sanal gerçeklik diye birşey daha yokken o zamanlar image proccess diyorduk bulduğum sağlam bildiğim bir yazılımcı ile bir fikir ile tübitaka başvurdum finale kalmıştım. bi miktar para ödüllü aldım. sonra çeşitli melek yatırım ağlarına başvurdum sonra istka destekli bir yerde bedava 1 sene ofis ve donanım kazandık ama ortağım tek satır kod yazmadı. azcık bişey yazsaydı ben inanıyorum ilk tur yatırımı 1milyondan az olmayacak yatırımı alırdım. neyse ben anladım ki ortak olarak aldığım lavuk bu işi yapamayacak ofisi yazılım geliştirme ofisi çevirelim diye 60Binliralik iş buldum. yeni başlayacak bi programa kj spekülötör hazırlıyacak video önü intro gibi bişeyler görev paylaşımımız. ben iş bulucam o yapacak bikaç iş daha buldum. neyse adamlar gün veriyor şu zaman yapılacak. çoçuğa diyorum hazırlarmısın tamam diyor gün geliyor olmadı diyor . herkese mahcup oluyordum. yaptım diyor işi yok internet yoktu yollayamadım, yok dosyalar silindi filan diyor hayatımın 1 senesini ve tüm iştahımı yedi yani [MENTION=16818]ultraslan3556[/MENTION] kardeşim yola çıktığın insanlara dikkat et. ortak iş yapmayı acı tecrübe etmeni istemem. ama düşüncen doğru sağlam bir fikir ile start-up bir firma yatırım bulmakta zorlanmaz bu zamanlar altına hücüm gibi start-uplara yatırım zamanları snapchat daha dün piyasa değeri 24 milyar dolar oldu. ve yine dediğin doğru burdan bi 10 sene sonra bu zamanlara baktığımızda buralar dutluktu diyecemiz zamanlardayız.
ama benim kötü tecrübem ortak iş yapmamı engelliyor. Sana tavsiyem fikirden önce gerekli olan sağlam ekip.
bırak geç olsun ama sağlam kişiler ile yola çık.

cok haklisin hocam, o yuzden zaten konuda da belirttim bodoslama dalma gibi bir dusuncemiz yok. disiplini olmayan insanlarin aramizda olmasini istemiyorum. eminim diger kisiler de istemeyecektir, herkesin birbirinin emegine saygi duyan kisiler olmasi gerekir. Ve gercekten samimiyetine ve hirsina inandigimiz insanlarla bir yola cikariz. Bu yasadigin tecrubelerden faydalanmak adina fikirlerine danismak isterim hocam.

Bir işte eğer ortaklık varsa o işten hayır beklemem.fikir alışverişi ise beyni yorma açısından muhteşem.ama yola çıkacağınız oturup konuşacağınız kişilere dikkat edin :)

Kesinlikle dogru, zaman icerisinde taşlarin yerine oturacagina inaniyorum.

Hocam siz fikirlerim var, ortak iş yapalım diyerek karşı taraftan "kim olduğun, geçmişin, eğitimin, güçlü/zayıf yanların ve ek özellikler" gibi bilgileri istemişsiniz ama kendi bilgilerinizi girmemişsiniz.

Bekledigim bir elestiriydi bu :) Benden bu konu hakkinda bilgi isteyen kimseden kendimle alakali bir gram bilgi esirgemedim, buraya yazmamamin sebebi ise herkese acik bir sekilde kendimle alakali detaylari vermek istemememdir, kaldi ki bunu istedigim kisilerin de buraya yazmasini degil de PM atmalarini istedim.

böyle konuları seviyorum.. umarım istediğiniz şeylere ulaşır.. konu altına eklersiniz :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri