Beyler borsa tam olarak nedir?

Blackheart

Yasaklanmış
Yahu giriyorum sitelerine 50 yazı döşenmişler ama başlıkla alakası yok. Borsa tam olarak nedir? Millet borsadan nasıl para kazanıyor? ve borsada bir hisse nasıl nereden satın alınıyor? Kabaca bir tarifini bilen açıklayabilir mi? Borsa siteleri cevabı net bir şekilde açıklamıyor süslü kelimelerle kafa bulandırıyor.

Çok aşırı özetlemem gerekirse;
Bir şirketin borsadaki değeri %1 diyelim sen 5000 liraya hisse aldın geleceğini parlak gördün, bunun borsadaki değeri %2 olursa hisse senedinin değeri artmış oluyor.Ama tam tersi %0.50 olursa para kaybediyorsun.Hisse senedini almak için anlaşmalı bankalarla görüşmen gerekiyor.

Yahu giriyorum sitelerine 50 yazı döşenmişler ama başlıkla alakası yok. Borsa tam olarak nedir? Millet borsadan nasıl para kazanıyor? ve borsada bir hisse nasıl nereden satın alınıyor? Kabaca bir tarifini bilen açıklayabilir mi? Borsa siteleri cevabı net bir şekilde açıklamıyor süslü kelimelerle kafa bulandırıyor.

valla benım kayınco o ıse gırdı garantıye gıdıp ben borsa da hısse alıp satcam dedı zaten telefonda bır uygulama var ordan tofasla besıktas almıstı en son .telefondan talımat verıyo yıne atıyorum 5 tlden alıyo 5,20 olunca boz dıyo oda yukselırse satıyo ufak paralar kazandı ama akıbetı nedır sonrası ne olur bılemedım
direk en basıt sekılde bu:)

borsa budur!:)

Borsa Manipülasyonu ve Maymun Hikayesi
"Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 dolardan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam, binlerce maymunu 10 dolardan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış, yakalanması zorlaşmış.
Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken, adam, tanesine 20 dolar vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler heyecanla maymunları yakalamaya başlamışlar.
Bir süre sonra da fiyatı 25 dolara çıkarmış; ancak bırak yakalamayı, ormanda maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.
Bunun üzerine adam fiyatı 50 dolara çıkardığını; ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş.
O yokken yardımcısı, köylülere demiş ki; şu büyük kafesteki maymunlar var ya, ben onların tamamını size tanesi 35 dolardan satayım, siz de esas adam gelince ona 50 dolardan satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış."

Çok aşırı özetlemem gerekirse;
Bir şirketin borsadaki değeri %1 diyelim sen 5000 liraya hisse aldın geleceğini parlak gördün, bunun borsadaki değeri %2 olursa hisse senedinin değeri artmış oluyor.Ama tam tersi %0.50 olursa para kaybediyorsun.Hisse senedini almak için anlaşmalı bankalarla görüşmen gerekiyor.

valla benım kayınco o ıse gırdı garantıye gıdıp ben borsa da hısse alıp satcam dedı zaten telefonda bır uygulama var ordan tofasla besıktas almıstı en son .telefondan talımat verıyo yıne atıyorum 5 tlden alıyo 5,20 olunca boz dıyo oda yukselırse satıyo ufak paralar kazandı ama akıbetı nedır sonrası ne olur bılemedım
direk en basıt sekılde bu:)

Peki düşen hissenin tekrar artma durumu yok mu? Mesela %1 ken 5.000 liraya aldı sonra %0.50 düştü. Bu oranın tekrar 1-2 çıkma durumu yok mudur? Ayrıca % ler nasıl oynuyor? Mesela %1 5.000 liraya aldı diyelim %2 olunca 10.000'e mi satıyor?

Dostum bu ülkede küçük yatırımcıysan eğer büyük bir psikolojik baskı seni bekliyor. Çünkü kar eden şirketler bir bakmışsın borsada zarar eder, zarar eden şirketler ise bir bakmışsın borsada büyük karlar eder. Eğer büyük bir spekülatör tanıdığın varsa ya da bilançoları çok iyi okuyabiliyorsan gir derim ama ülkenin durumu malum yarın ne olacağı belli değil çok büyük bir risk. Seni hisse senetlerine öyle bi çekerler ki ne olduğunu anlamazsın. Öyle bi para kaybedersin ki geri kazanma hırsıyla daha çok kaybedersin. Bu yazdıklarım çok küçük bi kısım. Dediğim gibi sağlam bi psikolojin varsa ve kenarda bıraktığın işine yaramayan bir birikimin varsa bi banka hesabından yatrım hesabı açarak girebilirsin bu işe. Kesinlikle büyük girme. elindeki sermayenin yüzde 25i kadar gir ve o para kesinlikle gözünde olmasın. Tanıdığım yüksek miktarlarda para kaybeden çok insan var..

Peki düşen hissenin tekrar artma durumu yok mu? Mesela %1 ken 5.000 liraya aldı sonra %0.50 düştü. Bu oranın tekrar 1-2 çıkma durumu yok mudur? Ayrıca % ler nasıl oynuyor? Mesela %1 5.000 liraya aldı diyelim %2 olunca 10.000'e mi satıyor?

Var tabii ki dolar nasıl düşüp yükseliyorsa borsada aynı şekilde ama şirket iflas ederse... :D

Dostum bu ülkede küçük yatırımcıysan eğer büyük bir psikolojik baskı seni bekliyor. Çünkü kar eden şirketler bir bakmışsın borsada zarar eder, zarar eden şirketler ise bir bakmışsın borsada büyük karlar eder. Eğer büyük bir spekülatör tanıdığın varsa ya da bilançoları çok iyi okuyabiliyorsan gir derim ama ülkenin durumu malum yarın ne olacağı belli değil çok büyük bir risk. Seni hisse senetlerine öyle bi çekerler ki ne olduğunu anlamazsın. Öyle bi para kaybedersin ki geri kazanma hırsıyla daha çok kaybedersin. Bu yazdıklarım çok küçük bi kısım. Dediğim gibi sağlam bi psikolojin varsa ve kenarda bıraktığın işine yaramayan bir birikimin varsa bi banka hesabından yatrım hesabı açarak girebilirsin bu işe. Kesinlikle büyük girme. elindeki sermayenin yüzde 25i kadar gir ve o para kesinlikle gözünde olmasın. Tanıdığım yüksek miktarlarda para kaybeden çok insan var..

Aynen benim düşüncem de o hani çerez niyetine oynamak gibi elden çıkarmayı göze aldığım parayla girmeyi düşünüyorum.

---------- Spam Engelliyici 02:58 ---------- Önceki Mesaj 02:55 ----------

Var tabii ki dolar nasıl düşüp yükseliyorsa borsada aynı şekilde ama şirket iflas ederse... :D

vergi rekortmenlerine bakıyorum:

SUNA KIRAÇ
MENKUL KIYMETLER ARACILIK FAALİYETLERİ (BORSA ARACILIĞI VE VADELİ İŞLEMLER DAHİL)
26.949.760,90 TL

Yani bu hanım ablamız menkul kıymetler borsasında iş yapıyor ve yıllık vergisi 26 milyon TL :D Kazancı kim bilir ne kadardır :D Para avcısı filmindeki gibi, 'İşlerim aslında kötüdür haftada 1 milyon kadar az bir para kazanıyorum' :D

Aslında niyetim borsada yükselmek değil biraz birikimle gayrimenkule yönelmek. Bilemiyorum belki çok klişe bir durum ama en sağlam yatırım gayrimenkulde diye düşünüyorum.

ama şöyle bı durumda var bazı garantı sırketler var zannımca a grubu dıyolar onlarda cok dusse bıle paranı bekletıp telafı yapabılıyosun ekrar yukselınce bıde sırketı takıp etmen lazım yıne benım kayınco tofası takıp edıyordu sureklı tofas haberlerıne bakıyodu

bilmiyorum reklam olur mu ama hisse.net diye bir site var. Orada forumda yazılanları güzelce bir oku sonra karar ver. Çoluğunuzun çocuğunuzun hakkını spekülatörlere yedirmeyin.

ama şöyle bı durumda var bazı garantı sırketler var zannımca a grubu dıyolar onlarda cok dusse bıle paranı bekletıp telafı yapabılıyosun ekrar yukselınce bıde sırketı takıp etmen lazım yıne benım kayınco tofası takıp edıyordu sureklı tofas haberlerıne bakıyodu

Elbette sürekli takip etmek gerek insanı şizofren eder valla :D

bilmiyorum reklam olur mu ama hisse.net diye bir site var. Orada forumda yazılanları güzelce bir oku sonra karar ver. Çoluğunuzun çocuğunuzun hakkını spekülatörlere yedirmeyin.

Siteye göz gezdirdim biraz sanırım ilk yatırım yapıp o yatırımdan kullanarak kazanç sağlanıyormuş. Aza kanaat edersen aylık 1-1.5k kar görebilirsiniz ama fazla kazanma hırsı beraberinde fazla kaybı da getirebilirmiş.

Borsa'da al-sat yaparak kimsenin bilgi, birikim veya hisleriyle uzun vadede başarılı olacağını sanmıyorum.
Eğer tiyo alabileceğiniz iyi kurumlarda genel müdür vs. pozisyonlarda çalışan tanıdığınız yoksa al-sat yaparak para kazanmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Ancak gerçekçi bir yaklaşımla Tüpraş, Türk Telekom gibi sağlam ve asla zarar etmeyecek firmalardan hisse alınıp 5-10 sene sonra satılırsa ciddi kar elde edebilirsiniz.
Az bi düşüş yaşayınca üzülmeyeceksiniz. Elbet ki yükselecek.
Borsadan hisse senedi alacağınız firmanın 5 yıllık iniş çıkış grafiğini inceleyin, eğer sürekli zig zag yapıyorsa o firmada sakat işler dönüyor demektir. Yıllara paralel olarak yükselen bir grafik varsa -ki büyük şirketlerin böyledir- o firmaya uzun vadeli yatırım yapılabilir diye düşünüyorum.

Borsa'da al-sat yaparak kimsenin bilgi, birikim veya hisleriyle uzun vadede başarılı olacağını sanmıyorum.
Eğer tiyo alabileceğiniz iyi kurumlarda genel müdür vs. pozisyonlarda çalışan tanıdığınız yoksa al-sat yaparak para kazanmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

Ancak gerçekçi bir yaklaşımla Tüpraş, Türk Telekom gibi sağlam ve asla zarar etmeyecek firmalardan hisse alınıp 5-10 sene sonra satılırsa ciddi kar elde edebilirsiniz.
Az bi düşüş yaşayınca üzülmeyeceksiniz. Elbet ki yükselecek.
Borsadan hisse senedi alacağınız firmanın 5 yıllık iniş çıkış grafiğini inceleyin, eğer sürekli zig zag yapıyorsa o firmada sakat işler dönüyor demektir. Yıllara paralel olarak yükselen bir grafik varsa -ki büyük şirketlerin böyledir- o firmaya uzun vadeli yatırım yapılabilir diye düşünüyorum.

Haklısın. Örneğin Migros'un ilk kurulduğu zaman hisseleri 1.000 dolardan gidiyormuş 10 yıl sonra 1 milyon dolara çıkmış. 1.000 dolara alıp 10 yılda 999.999 dolar kar etmek. İmkansız değil ama sağlam şans gerek.

Haklısın. Örneğin Migros'un ilk kurulduğu zaman hisseleri 1.000 dolardan gidiyormuş 10 yıl sonra 1 milyon dolara çıkmış. 1.000 dolara alıp 10 yılda 999.999 dolar kar etmek. İmkansız değil ama sağlam şans gerek.
Trendleri doğru takip ve analiz edenin kazanacağını düşünüyorum.
90'lı yıllar marketçiliğin Türkiye'de yeni yeni çıktığı yıllardı. Trendi doğru analiz edenler kazandı.
Sonra 2000'li yıllar geldi internet devri başladı cep telefon-telefon hattı-internet trendini de doğru analiz edenler kazandı.
Şimdi 2010'lu yılların ortasındayız şimdinin ve geleceğin trendini iyi analiz etmek lazım.

Ama o kadar kafa patlatmaya gerek yok işimi şansa bırakmam diyenlerin alacağı hisseler değişmez. (Elektrik-su-telefon-doğalgaz şirketleri hisseleri vs.)

Arkadasim 4-5 senedir borsadayim, foreks android programla derinlik gorerek anlik alip satiyorum, tavsiye istersen hic bulasma, heleki turkiye borsasina hic ama hic bulasma, en garanti sirketler bile zarar ettiriyor, turkiye gibi bi yerde borsaya girilmez, indikatorler trendler formasyonlar yedim yuttum okumadigim kitap dinlemedigim seminer kalmadi, ama basbakanin yada cumhurbaskaninin bi "ah" demesiyle borsa cokuyo bi "heh" demesiyle borsa cikiyo burasi turkiye bide bizim c.baskani konusmadanda edemiyor o yuzden tutturamiyosun, sirketin kar etmesine yada iyi olmasina bakmiyo, borsa okadar karmasikki yt ile ugrassan ordan cok kazanirsin, çin endeksini takip edecen, abd endeksini takip edecen sadece turkiyeyle bitmiyo alacagin hissenin euro/dolar hesaplamalarini yapacan, temel analizin ve teknik analizin iyi olacak, araci kurumlari takip edecen, haftalik pastaya bakacan, hissenin hareketlerini takip edecen, temel analizde borclari karlari varliklari faloyetleri siparisleri cartlari curtlari heaaplamayi bilecen muhaseben cok iyi olacak, teknik analizde indikator formasyonlari bilecen, haberleri ve tarihler cok yakindan takip edecen, hadi bunlari yaptin diyelim en buyuk sorun ve her kagitta mutlaka vardir ve ne yapacagi belli olmayan spek ipnesini takip edecen, zamaninda cok kazandim ama simdi icerdeyim :) 7bin liralik alacagim var alayim daha bakarsam yuzune ne olayim, bu parayida basbakan yardimcisi babacanin bi lafina istinaden bi hisse aldim kar aciklayan sirketti ve saglamdida, ama yigit bulutun bi lafinla zararin kiralini yaptim, olayin özü bulusma yt ile devam paran varsada arsa al ev al

Hocam özetle borsa; Büyük yatirimcinin (Zenginlerin) Kücük yatirimcilari (Sen,ben ve bizim gibi fakirler:)) sögüsledigi,cebindeki parayi usulüne uygun bir sekilde aldigi kapitalizmin en büyük sistemlerinden biridir.

Borsa ve Forex'de %15'lik bir kısım kazanır %85 kısım daima kaybeder. Hiç bulaşmayın arkadaşlar iddaa'ya benzemez sonra çok üzülürsünüz..

Borsa için de aynı yorumu yaparım iddaa için de aynı yorumu yaparım: DÜNYANIN EN İYİ MATEMATİKÇİLERİ İLE MATEMATİK YARIŞTIRMAKTIR.İkisinden de uzak durun hem paranıza hem sağlığınıza yazık.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri