Bilgisayar Kaç Gün Açık Kalabilir?

İş yerinde tv kaydı olan 3 makina var yaklaşık 2 yıldır her gün 7/24 açık. Bir tek arada bir kapat aç yapılıyor. Gözle görülür bir performans düşüklüğü yok. 1-2 defa harddisk değişti sadece.

Benimde 2 sene olacak sadece uyku moduna alıyorum çok nadir kapatıyorum

arkadaşlar yeni topladığım bilgisayarı kullanıyorum. 8 gün oldu daha kapatmadım. Sürekli açık. cpu sıcaklığı 26-45 arası. anakart sıcaklığı 30-32 arası. Sizce 1 ay boyunca hiç kapatmasam sorun çıkarır mı ileride?
Aslına bakılırsa bi veri döngüsü ve boşa akan bi güç var. Ha sürekli iş yapıyorsa pc kapatmayın. Ama boşta duracak ve gereksiz işler yapıyorsa. kapatmanızı öneririm. Çünkü her dk harddiskten sektör. ramlerin sayım hızları azalıyor. Ama pc o kadar yüksek özelliklere sahip değilse kapatma tuşunu sök :)

kesintisiz güç kaynagıda al tak bence.elektrik gidincede kapanmasın :) benim pcde takılı bi tane,geçenlerde elektrigi kestim test ettim 1 saat 45-50 dk durdu halada sorunsuz çalışıyordu.dedim yeter,2 saate yakın elektriksiz yaşayabiliyor demekki.ama pcyi kullanmadıgımda hiç açık bırakmam ben,iş yapıyorsa ayrı tabi ama bagzı arkadaşlar kullanmasada açık bırakıyor ben onu yapamıyorum işte.boşa elektrik gidiyor arkadaş,ne geregi var :)

bendede sıvı sogutma var elektrik kesintisi harici asla kapanmaz :p

---------- Spam Engelliyici 21:41 ---------- Önceki Mesaj 21:41 ----------

kesintisiz güç kaynagıda al tak bence.elektrik gidincede kapanmasın :) benim pcde takılı bi tane,geçenlerde elektrigi kestim test ettim 1 saat 45-50 dk durdu halada sorunsuz çalışıyordu.dedim yeter,2 saate yakın elektriksiz yaşayabiliyor demekki.ama pcyi kullanmadıgımda hiç açık bırakmam ben,iş yapıyorsa ayrı tabi ama bagzı arkadaşlar kullanmasada açık bırakıyor ben onu yapamıyorum işte.boşa elektrik gidiyor arkadaş,ne geregi var :)

Hocam ürün hangisi fiyatı nedir güç kaynagının

arkadaşlar yeni topladığım bilgisayarı kullanıyorum. 8 gün oldu daha kapatmadım. Sürekli açık. cpu sıcaklığı 26-45 arası. anakart sıcaklığı 30-32 arası. Sizce 1 ay boyunca hiç kapatmasam sorun çıkarır mı ileride?
elektrik kesilmedikçe benim pc hiç kapanmaz bu 3 4 yıldır böyle.

bendede sıvı sogutma var elektrik kesintisi harici asla kapanmaz :p

---------- Spam Engelliyici 21:41 ---------- Önceki Mesaj 21:41 ----------

Hocam ürün hangisi fiyatı nedir güç kaynagının

Artes Thor Serisi THR-1000 1000VA 720W UPS (1PC/80 DK) Fiyatı

bu ürün olması gerek hocam.aldıgımda 70-80dk açık kalır pc demişlerdi,arada deniyorum işte ne kadar açık kalacak diye.1 saat 40-50dk test ediyorum,hala uyarı filan vermiyor.

hocam ürün ses çıkarıyor mu? oda koşullarında insanı rahatsız eder mi?

bu ürünlerden 4-5 tane kullandım,farklı güçde,özellikte,fiyatda....elektrik gittiginde hepside bip bip ses çıkarıyor,çıkarmayanı varsada ben denk gelmedim.elektrigin gittigini,gücü bu aletten aldıgını gösteriyormuş ve bence rahatsız edici bi ses tabi.

bu ürünlerden 4-5 tane kullandım,farklı güçde,özellikte,fiyatda....elektrik gittiginde hepside bip bip ses çıkarıyor,çıkarmayanı varsada ben denk gelmedim.elektrigin gittigini,gücü bu aletten aldıgını gösteriyormuş ve bence rahatsız edici bi ses tabi.

Tunçmatik marka ürün kullanıyorum. Elektrik kesildiğinde dediğiniz gibi rahatsız edici bir ses çıkartıyor. Bunun amacı sizi uyarmak. Aletin açma / kapatma düğmesine kısa süre basılı tutunca ses kesiliyor. Sizinkinde de olması lazım, deneyin isterseniz. Ya da başka bir şekilde sesi kesme imkanı mutlaka vardır.

Tunçmatik marka ürün kullanıyorum. Elektrik kesildiğinde dediğiniz gibi rahatsız edici bir ses çıkartıyor. Bunun amacı sizi uyarmak. Aletin açma / kapatma düğmesine kısa süre basılı tutunca ses kesiliyor. Sizinkinde de olması lazım, deneyin isterseniz. Ya da başka bir şekilde sesi kesme imkanı mutlaka vardır.

kullandıgım bagzı ürünlerde arkada bi dügme vardı,ona basınca kesiyordu ama kesmeyenede denk geldim.buna bakmadım açıkcası,zaten ya 1 defa elektrik kesildi bu takılıyken ya 2 defa.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri