Bilgisayar kursu hangisi oluyor?

adsenseci16

Kayıtlı Üye
beyler bilgisayar kursuna gitmeyi düşünüyorum. Normalde Bilgisayardan çok iyi anlarım ama işe felan girerken elimde destek olarak bir sertifika olsun istiyorum. Bu bilgisayar kursu denilen şey Bilgisayar işletmenliği mi oluyor?

yok kardesım paint excell gibi yazılımları felan ogretıyorlar en azından elınde sertıfıkan oluyor yanı

adı üstünde bilgisayar :D çok basit bir kurstur bilgisayar biliyosan gitme zamanına yazık ya. bildiğin şeyleri anlatacakları için sıkılırsın. İnan bilgisayar açmayı kapamayı bile gösterirler

arkadaslar bız ne kadar bılıyoruz desekte orda dogrusunu ogretıyorlar excell poınt paınt gıbı yazılımları ogretıyorlar bu genel bılgısayar sertıfıkası ama hack kursu var webmaster kursu var yazılım kursu var.. ama genel bılgısayar kursu poınt excell world gıbılerı felan ogretıyorlar

Merhaba tecrübemle belirteyim. Bir kursta öğretmenlik yaptım. Bilgisayar işletmenliği dersinde size word excel öğretirler belki biraz pp birazda bilgisayar hakkında bilgi verirler ram budur işlemci budur diye tanıtırlar.

ofis programlarına tam hakim değilim. Günlük kullanıma yetecek kadar fazla ayrıntılı bilgim olmasa da biliyorum saylır. yazılım donanım felan bütün herşeyi biliyorum da şu mereti fazla öğrenemedim :)

bilgisayar operatörlüğü gibi bişey olması lazım. saçma bişey :) ayrıca iş yerleri sertifikadan ziyade referanslara bakıyor. bilgisayar kursu sertifikası bişeye yaramaz tahminimce.

ofis programlarına tam hakim değilim. Günlük kullanıma yetecek kadar fazla ayrıntılı bilgim olmasa da biliyorum saylır. yazılım donanım felan bütün herşeyi biliyorum da şu mereti fazla öğrenemedim :)

Eğer işinize yaramıcaksa gitmeyin. Hangi sektörde çalışacaksınız ? illa olsun diyorsanızda size öğreteceklerini söylim;

Word de yazı rengi değiştirme
word de yazı tipi
word yazı boyutu
word girinti ayarlama
word yazı arka plan rengi
word tablo oluşturma
word yazıyı italik falan yapma altı üstü çizgili
word paragraf başı yapma
resmi kurumlarda kullanılan yazı tipi ve puntosu Times news roman 12 punto :D
  • yazının başına nokta veya sayı koyma
  1. 1
  2. 2
  3. 3
wordde olanlar bunlarda unuttugum 1-2 şey daha vardır onlarda bunun gibi

Excel

Excelde ise hücre birleştirme
hücre ortalama
hücrelerin karşılıkları örneğin bu A 8 hücresi
4 işlem
belki grafik öğretirler belki öğretmezler
tabloyu grafiğe çekme
% hesaplama
Kâr hesaplama
ortalama bulma
IF Else örneğin şu 2 sayının toplamı 5 ten büyükse büyük değilse küçük yazsın

bunlar öğretilir. İnternette bunun için bir ton kaynak var fazlasıyla. Tek farkı
Kursta MEB sertifikası veriyorlar. oda sadece tr de geçerli olan boş bir belge :)

nesne tabanlı programlama kursuna git tavsiyemdir

Zamanında bende çok iyi bilgisayar bilmeme rağmen bilgisayar kursuna gitmiştim. Maksat boş zamanımı değerlendireyimdi. Öylede oldu. Can sıkıntımı gidermek dışında birşeye yaramadı.

Bana verilen sertifikada bilgisayar işletmeni-bilgisayar operatörü yazıyor. Öğrettikleri şeyler çok basit şeyler.

Bilgisayarı açma kapatma
Ofis programları
Format atma

Ve şunu söyliyim. Hoca üniversite mezunu ve bilgisayar öğretmeniydi ama ben ondan kat kat fazla bilgisayar biliyordum. Hocanın benden tek artısı exceli biraz bilmesiydi ondada herşey formül zaten 1 hafta oturup bütün formülleri ezberlesen yeterli.

Ha ben bu zamanda kursa gicedek olsam kesinlikle mobil yazılım kursuna giderdim. Para artık mobil programlarda. Elimde imkanım olsa android ve ios programlama kurslarına giderim. Onun dışında bilgisayar kursunda sana anlatacakları en fazla bilgisayarı açma kapatma format atma word excel falan.

Zamanında bende çok iyi bilgisayar bilmeme rağmen bilgisayar kursuna gitmiştim. Maksat boş zamanımı değerlendireyimdi. Öylede oldu. Can sıkıntımı gidermek dışında birşeye yaramadı.

Bana verilen sertifikada bilgisayar işletmeni-bilgisayar operatörü yazıyor. Öğrettikleri şeyler çok basit şeyler.

Bilgisayarı açma kapatma
Ofis programları
Format atma

Ve şunu söyliyim. Hoca üniversite mezunu ve bilgisayar öğretmeniydi ama ben ondan kat kat fazla bilgisayar biliyordum. Hocanın benden tek artısı exceli biraz bilmesiydi ondada herşey formül zaten 1 hafta oturup bütün formülleri ezberlesen yeterli.

Ha ben bu zamanda kursa gicedek olsam kesinlikle mobil yazılım kursuna giderdim. Para artık mobil programlarda. Elimde imkanım olsa android ve ios programlama kurslarına giderim. Onun dışında bilgisayar kursunda sana anlatacakları en fazla bilgisayarı açma kapatma format atma word excel falan.

hocam C# nesne tabanlı programala kursuna gidp ögrenebilirse arakdaş zaten ceptelefonu uygulamasıda yazabilir :)

en iyisi en basiti ön muhasebe kursuna git masa basına oturursun aksama kadar :D ytden kazanırsın :D sigortan olur

Bilgisayar kurslarini cok iyi bilirim. Arkadaslar tavsiyelerde bulunmuş zaten. Genel anlamda bilgisayar kurslari cok fazla isine yaramaz. Ama en azindan elinde sertifikan bulunur. Bunun disinda bolgende php kursları vs varsa ozel olarak onları tercih edebilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri