Bilgisayarım madenciliğe uygun mu acaba?

Awake

Kayıtlı Üye
Asus GeForce GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı'na sahibim.

i5 ve 8gb ram kullanıyorum.

Merak ettiğim bu sistemle altcoin madenciliği yapabilir miyim? Karlı olur mu?
Olursa hangi altcoini yapmam gerekir?

uygun değil hocam en az 4gb 256 bit ekran kartı gerekli onun da hangi kart olduğu önemli. Arkadaşın dediği gibi faturanı karşılamaz.

Hocam cahilliğime verin ama bilgisayarda oyun oynarken mi daha çok elektrik tüketilir mining yapılırken mi? Neden tüketimler bu kadar çok artıyor?

birde benim makina için yorum alsam sizlerden .

Asus gl552v

İ7 - 6700HQ 2.60 GH 16gb ram

960M geforce gtx 4gb ekran kartı

Peki benim bilgisayar karşılar mı ?
Özleliklerini aktarim sizie zahmet Ayrı konu açma gereği duymadan Bilgilendirirseniz sevinirim.
Anakart: MSI Z170A GAMING PRO CARBON Intel Z170 3600MHz(O.C.) DDR4 Soket 1151 ATX
İşemci : Intel Core i5 7600K Soket 1151 3.8GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit Ram

Ekran Karti : MSI GeForce GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

HDD 1tb WD
SSD 256gb Corsair

ethereum veya ethereum cash kazarsaniz 7X24 tam kapasite ile aylik net 50$ civari kazanabilirsiniz, kazim zorluguna gore aylik %10 civari kazanc dusebilir, eth veya etc artisi olursa da kazanciniz artar, su anki guncel kazanc tahmini 50$, sorunsuz ve hic kapanmadan calistigini dusunerek. Zcash te kazabilirsiniz ama 1070 zcashte iyi degil, yaklasik gene ayni kazanciniz olur ama zcashte guc kullanimi daha fazla oluyor.

Peki benim bilgisayar karşılar mı ?
Özleliklerini aktarim sizie zahmet Ayrı konu açma gereği duymadan Bilgilendirirseniz sevinirim.
Anakart: MSI Z170A GAMING PRO CARBON Intel Z170 3600MHz(O.C.) DDR4 Soket 1151 ATX
İşemci : Intel Core i5 7600K Soket 1151 3.8GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

Ram: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit Ram

Ekran Karti : MSI GeForce GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

HDD 1tb WD
SSD 256gb Corsair

---------- Spam Engelliyici 20:04 ---------- Önceki Mesaj 20:01 ----------

eth-etc icin aylik en fazla 13-14$ kazabilir

birde benim makina için yorum alsam sizlerden .

Asus gl552v

İ7 - 6700HQ 2.60 GH 16gb ram

960M geforce gtx 4gb ekran kartı

Benim makina icin de yorum yapabilir misiniz? :)

Eynn9z.png

Arkadaşlar genel olarak şöyle bir yazı yazayım kendiniz düşünün tekrardan.

Normalde mining işinden para kazanmanız için 4 lü veya 6 lı ekran kartı ile rig sistem kurmanız gerekir aylık 750-1000 arası kazancı olur. Ekran kartı modelleri RX470 480 570 580 8GB 256 bittir marka farketmez.

Sizin bilgisayarınız zaten aylık 150 TL civarı elektrik tüketir. Siz bu ekran kartlarından bir tanesine sahip olsanızda 175TL-200 TL arası bir kazanca sahip olursunuz. 1000 TL lere çıkanlarda zaten overclock yaparak ekran kartına çıkmaktadırlar. Anca elektrik faturası karşılar boşa uğraşmayın. Hele ki ekran kartınızın garantisi yoksa hiç girişmeyin.

Arkadaşlar genel olarak şöyle bir yazı yazayım kendiniz düşünün tekrardan.

Normalde mining işinden para kazanmanız için 4 lü veya 6 lı ekran kartı ile rig sistem kurmanız gerekir aylık 750-1000 arası kazancı olur. Ekran kartı modelleri RX470 480 570 580 8GB 256 bittir marka farketmez.

Sizin bilgisayarınız zaten aylık 150 TL civarı elektrik tüketir. Siz bu ekran kartlarından bir tanesine sahip olsanızda 175TL-200 TL arası bir kazanca sahip olursunuz. 1000 TL lere çıkanlarda zaten overclock yaparak ekran kartına çıkmaktadırlar. Anca elektrik faturası karşılar boşa uğraşmayın. Hele ki ekran kartınızın garantisi yoksa hiç girişmeyin.

siz bu işi yapıyor musunuz?

siz bu işi yapıyor musunuz?

Henüz değil yakında yapmaya başlayacağım fakat ekran kartlarının Türkiye'ye tekrar gelmesini bekliyorum. Ekran kartları karaborsada 1200 1300 TL ekran kartını şuan 2400 TL ye kadar görmeniz mümkündür.

Tekrardan yeni parti mallar gelince başlayacağım araştırmalarımı tamamladım. Hesaplamalarımı yaptım.

Onun dışında 1. derece bir akrabam 9 tane makinesi var 4 ekran kartlı ciddi manada yatırım ile bu işi yapıyorlar sürekli bilgi paylaşımı halindeyim.

Henüz değil yakında yapmaya başlayacağım fakat ekran kartlarının Türkiye'ye tekrar gelmesini bekliyorum. Ekran kartları karaborsada 1200 1300 TL ekran kartını şuan 2400 TL ye kadar görmeniz mümkündür.

Tekrardan yeni parti mallar gelince başlayacağım araştırmalarımı tamamladım. Hesaplamalarımı yaptım.

Onun dışında 1. derece bir akrabam 9 tane makinesi var 4 ekran kartlı ciddi manada yatırım ile bu işi yapıyorlar sürekli bilgi paylaşımı halindeyim.

Yapmaya basladiniz mi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri