Bilgisayarıma cryptoLocker virüsü bulaşmış yardımcı olur musunuz?

Sistem geri yüklemeyi engelleyen kısmı çözsen dosyalar kurtulmaz mı ? Sistemi geri almaya çalıştığında ne oluyor ?

yok hocam ilk okuldan eski bi arkadaşa bulaşmıştı araştırıverdim de temizlemek zor değil diyolar malwarebytes dr.web vs temizleyin virüsü ama dosyların şifresi açılmıyor bildiğim fidye virüsü zaten adı ..format çözümde dosyları unutun her uzantıya bulaşıyomuş lanet şey..yani kurtarmak istiyosanız para vermeniz şart gibi ya disk kurtarma şirketlerine yada bu adamlara ..adamlara güven olur mu orası da malum :mad:

parayı verince açıyorlar dosyaları hocam da benim öyle ******** evlatlarına vericek 1 kuruşum yok . Allah'tan şirket değilim fotoğraflar vardı işte onlarda Allah'tan kızın yedeğinde duruyormuş. C ve D sıfırlayıp format çakıcam başka yolu yok maalesef..

Hiç etmediğim kadar küfür ettim bunu kim yazdıysa, ama saygı duymak lazım çokta sağlam yazmışlar

---------- Spam Engelliyici 21:52 ---------- Önceki Mesaj 21:51 ----------

Sistem geri yüklemeyi engelleyen kısmı çözsen dosyalar kurtulmaz mı ? Sistemi geri almaya çalıştığında ne oluyor ?

hala aynı sorun devam ediyor tek çare format dosyaları çoktan unuttum bile

kaç para verirsen açılıcakmış ?

150 dolar falan istiyorlardı hocam da ben direk ctrl+alt+del yaptım isterse 1 dolar olsun bu ********lere gram para vermem. Ahirette görüşeceğiz zaten dicem de yapanlar ruslar zaten onların dini yok

Moruk linux bir cd ile boot ettiginde dosyalari goremiyomusun? Gormelisin. Linux herhangi bir sistem ile pcyi actiginda hersseyi gorebileceksin ordan ya baska bor harddiske alirsin yada bi yere uploadlarsin sonra formatlayip geri yuklersin

Xperia Z2 den gönderildi

Moruk linux bir cd ile boot ettiginde dosyalari goremiyomusun? Gormelisin. Linux herhangi bir sistem ile pcyi actiginda hersseyi gorebileceksin ordan ya baska bor harddiske alirsin yada bi yere uploadlarsin sonra formatlayip geri yuklersin

Xperia Z2 den gönderildi

Onu bende düşündümde dosyalar şifreli windowsda yada linuxta olması bir şeyi değiştirecek mi ? Yine açılmayacak :D

Xperia Z2 den gönderildi

Onu bende düşündümde dosyalar şifreli windowsda yada linuxta olması bir şeyi değiştirecek mi ? Yine açılmayacak :D

[MENTION=9303]WinAtHere[/MENTION] hocam doğru söylüyor maalesef :)

Bizimde bulaşmıştı, 1 hafta geriye dönerek çözebildik. Sistem geri yükleme değilde klasör özelliklerine sağ tuşla tıklayarak yaptım.

Her bir klasörde Önceki sürümler kısımdan geri döndürebiliyorsunuz.

63cJGgr.png

Son düzenleme:
Bizimde bulaşmıştı, 1 hafta geriye dönerek çözebildik. Sistem geri yükleme değilde klasör özelliklerine sağ tuşla tıklayarak yaptım. Düşünürseniz yardımcı olabilirim.

o nasıl olyuor hocam ?

Bunu denedigine eminmisin linuxda nasil sifreli oluyo buna inanmiyorum dene bence

Xperia Z2 den gönderildi

hocam virüs bütün her şeyin içeriğini bozuyor kendi algroitmasına göre şifreliyor. Ancak para verince çözüyor verdiği uygulama ile.

o nasıl olyuor hocam ?

hocam virüs bütün her şeyin içeriğini bozuyor kendi algroitmasına göre şifreliyor. Ancak para verince çözüyor verdiği uygulama ile.

63cJGgr.png

Klasöre sağ tıkladığınızda yedek alınan yerler görünüyor önceki sürümler kısımnda. Şansınız varsa aynı gün içerisinde alınmıştır. Bende mesela saat 2 ye dönüş var veya geçen haftaya.

63cJGgr.png

Klasöre sağ tıkladığınızda yedek alınan yerler görünüyor önceki sürümler kısımnda. Şansınız varsa aynı gün içerisinde alınmıştır. Bende mesela saat 2 ye dönüş var veya geçen haftaya.

XP kullanarak sanırım dinazor olduğumu kanıtlamış oluyorum

Cryptolocker’ı NASIL KALDIRABİLİRİM?

Çoğu durumda kullanıcılar dosyalarına erişimi STOPzilla, SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware programları ile tarama yaparak ya da System Restore’u kullanarak sağlamaktadır. Sistemin kilidini kaldırmak için şu adımları takip edin:
Virüsü devredışı bırakmak için bilgisayarınızı “Güvenli modda hızlı başlatım” da başlatın.
Regedit’i çalıştırın.
WinLogon Entries de explorer.exe ya da blank olmayan dosyaları bulun ve explorer.exe ile değiştirin.
Yazdığınız dosyaların kayıt bilgilerini bulun ve silin. ,
Tüm sisteminizde güncel bir anti-spyeare programı ile tarama yapın.
Bu tür virüslerden korunma yollarını düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için yukarıda bahsettiğimiz programları kullanabilirsiniz. Ayrıca dosyalarınızı korumayı ve yedeklemeyi unutmayın. Bunun için USB, CD, DVD ve benzeri online yedekleme yöntemlerini (Dropbox, Google Drive, Flickr) kullanmalısınız.

Cryptolocker’ı NASIL KALDIRABİLİRİM?

Çoğu durumda kullanıcılar dosyalarına erişimi STOPzilla, SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware programları ile tarama yaparak ya da System Restore’u kullanarak sağlamaktadır. Sistemin kilidini kaldırmak için şu adımları takip edin:
Virüsü devredışı bırakmak için bilgisayarınızı “Güvenli modda hızlı başlatım” da başlatın.
Regedit’i çalıştırın.
WinLogon Entries de explorer.exe ya da blank olmayan dosyaları bulun ve explorer.exe ile değiştirin.
Yazdığınız dosyaların kayıt bilgilerini bulun ve silin. ,
Tüm sisteminizde güncel bir anti-spyeare programı ile tarama yapın.
Bu tür virüslerden korunma yollarını düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için yukarıda bahsettiğimiz programları kullanabilirsiniz. Ayrıca dosyalarınızı korumayı ve yedeklemeyi unutmayın. Bunun için USB, CD, DVD ve benzeri online yedekleme yöntemlerini (Dropbox, Google Drive, Flickr) kullanmalısınız.

Bu yöntem virüsu siler ama dosyaların şifresini maalesef açmaz (:

Ben hala linux ile cozebilcegine inaniyorum ister dene ister deneme denemeden olmuyor diyosun cok kolay pardus boot cdsi indir yaz pcyi cdyle boot et dosyalari sifresiz goreceksin

Xperia Z2 den gönderildi

Ben hala linux ile cozebilcegine inaniyorum ister dene ister deneme denemeden olmuyor diyosun cok kolay pardus boot cdsi indir yaz pcyi cdyle boot et dosyalari sifresiz goreceksin

Xperia Z2 den gönderildi

dostum dosyanın içeriğine enjekte ediyor diyorum istersen pardus kur istersen centos kur istersen Mac os x kur istersen freebsd kur yine fark etmiyor içeriğin içeriğini bozuyor.

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] Sahte TTNet E-Fatura e-mail'i ile bulaşan CryptoLocker şifreli dosyalar ...: https://youtu.be/a85_fhVesT4 bu videoyu izlediniz mi?

hiç bir şey işe yaramıyor hocam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri