Bİlgisayarımda DIT DIT sesi geliyor

Err6r

Kayıtlı Üye
iyi akşamlar arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. bilgisayarım windows 8 yüklü ve ara ara DIT DIT sesi gelip duruyor ve çok sinir bozucu bir ses! Sizce neden geliyor olabilir? şimdiden teşekkürler tekrardan iyi çalışmalar.

1)Sürekli Ses: Güç kaynağı arızası
2) Birçok kısa bip: Anakart arızası
3) 1 uzun: Bellek tazelenmesinde hata
4) 1 uzun 1 kısa: Anakart veya BIOS çipi arızası
5) 1 uzun 2 kısa: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6) 1 uzun 3 kısa: Ekran kartı arızası
7) 2 uzun 1 kısa: Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8) 2 kısa: Bellek parity (eşlik) hatası
9) 3 kısa: Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10) 4 kısa: Timer hatası
11) 5 kısa İşlemci hatası
12) 6 kısa: Klavye işlemcisi hatası
13) 7 kısa: İşlemci hatası
14) 8 kısa: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15) 9 kısa: BIOS ROM hatası
16) 10 kısa: CMOS okuma/yazma hatası
17) 11 kısa: Tampon Bellek Hatası

Bunları bulabildim.

Hocam ses kasadan mı geliyor yoksa hoparlörden mi tam anlayamadım

1)Sürekli Ses: Güç kaynağı arızası
2) Birçok kısa bip: Anakart arızası
3) 1 uzun: Bellek tazelenmesinde hata
4) 1 uzun 1 kısa: Anakart veya BIOS çipi arızası
5) 1 uzun 2 kısa: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6) 1 uzun 3 kısa: Ekran kartı arızası
7) 2 uzun 1 kısa: Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8) 2 kısa: Bellek parity (eşlik) hatası
9) 3 kısa: Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10) 4 kısa: Timer hatası
11) 5 kısa İşlemci hatası
12) 6 kısa: Klavye işlemcisi hatası
13) 7 kısa: İşlemci hatası
14) 8 kısa: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15) 9 kısa: BIOS ROM hatası
16) 10 kısa: CMOS okuma/yazma hatası
17) 11 kısa: Tampon Bellek Hatası

Bunları bulabildim.

bende bunlara baktım ama işlemci hatası yada klavye işletim hatası çıkıyor olmalı laptop kullanıyom klavye yada işletim hatası oluyo ama bunlar olsaydı en başlardada ortaya çıkmazlarmıydı

---------- Mesaj saat 01:28:30 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:27:15 civarında gönderildi. ----------

Hocam ses kasadan mı geliyor yoksa hoparlörden mi tam anlayamadım

laptop kullanıyom hocam hoparlörden

hocam yapışkan tuşlardır onlar tuşlara uzun süre basarsan çıkar :) galiba bundan bahsediyorsun

hocam yapışkan tuşlardır onlar tuşlara uzun süre basarsan çıkar :) galiba bundan bahsediyorsun

hayır hocam bilgisayar olduğu yerde duruyor ve durduk yere başlıyo film izlerken, müzik dinlerken ve olduğu yerde dururken

Anlatiminiza gore bios sesi degil.

arka planda calisan bir programin sinyali olabilir.
bu sekilde teshis konmasi cok zor.

bir arkadas yapiskan tus demis mesela yani mantikli ama durdugu yerde diyorsunuz film muzik dinlerken yani o sesi cikardigi an dinlemek lazim ve o an laptopbun tepkiside onemlidir.

ciddi bir sorun oldugunu dusunmuyorum bir servise goturup test ettirin.

Anlatiminiza gore bios sesi degil.

arka planda calisan bir programin sinyali olabilir.
bu sekilde teshis konmasi cok zor.

bir arkadas yapiskan tus demis mesela yani mantikli ama durdugu yerde diyorsunuz film muzik dinlerken yani o sesi cikardigi an dinlemek lazim ve o an laptopbun tepkiside onemlidir.

ciddi bir sorun oldugunu dusunmuyorum bir servise goturup test ettirin.

teşekkürler hocam ilgilendiğin için servise götürmeden çözebilirmiyim diye uğraşıyordum ama gidecek gibi duruyo tekrardan teşekkkür ederim hocam.iyi çalışmalar.

teşekkürler hocam ilgilendiğin için servise götürmeden çözebilirmiyim diye uğraşıyordum ama gidecek gibi duruyo tekrardan teşekkkür ederim hocam.iyi çalışmalar.

rica ederim kesin bilgi olsa yardimcida olurdum ama tavsiyeler ile daha cok karistirabilirsiniz bu yuzden servis kontrolunde o sesin dinlenmesi bence en mantiklisi

Sağ alttan bilgisayarın sesini kapatıp kullanın biraz. Ses geliyorsa hala biostandır. Ram vs. yada ayar bozuklugu olabilir.

iyi akşamlar arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. bilgisayarım windows 8 yüklü ve ara ara DIT DIT sesi gelip duruyor ve çok sinir bozucu bir ses! Sizce neden geliyor olabilir? şimdiden teşekkürler tekrardan iyi çalışmalar.
:D Bilgisiyarın canı çıkıyo belli az kullan hastalanmış

Benimde normalde ses çıkmıyor ama bir şey mesela oyun falan oynadın mı yada video çekme programı çalışdığında alt sokaktan duyulacak kadar ses çıkıyor :D Bunun sorunu nedir acaba?

Peki bu ses adaptor takılıyken mi geliyor ?

Şarjı bittiği içinde veriyo olabilir yani

Merhaba dostum sorununun cozumu bulman ıcın belirttigin sesin gelmesını bekle , ses geldıgınde ses denetımınden yani

Bu bölgeden sesin programdanmı yoksa systemdenmı geldıgını kontrol et eger acık bır programdan gelıyorsa burada programda ses yukselme belirir eger systemde ıse system kısmında artma görürsün.Eger gelen ses bir programdan gelıyorsa ve işe yarar bır program ise

Başlat > Çalıştır > Msconfig

Bölgesinden programın başlangıçta çalışmasını engelle veyahut yene ses denetimi kısmından sesini kapat teşekkürler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri