Bilgisayarimiz calindi bulabilir miyiz ?

uniquehero

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar. İstanbula arkadasin yanina ziyarete gittik ve 2. Gunumuzde eve hirsiz girdi laptoplarimizi caldi. İcinde yt ile ilgili tum bilgilerimiz mevcuttu hicbirini hatirlamiyoruz. Polisten bir sey cikmayacak oyle gorunuyor. Bu laptoplari bulmanin baska bir yolu var midir ? Yazilim ve sistemden anlayan bilgi sahibi arkadaslar varsa yardimci olabilir mi ?

bilgisayara gps takmadiysan imkansız gibi bir şey. Yapabileceğin tek şey seri nosunu yetkili serbise bildirmek. Cihaz oraya gelirse çalıntı olduğunu anlarlar. Ayrıca sahibinden.com vb yerleri devamli kontrol et ilana koyabilirler

Geçmiş olsun hocam imkansız polis hırsızları yakalasa bile elden çıkardılarsa yine zor söylemezler sattıkları yeri diğer türlü de imkansız bulunması

laptopda gmail , facebook hesaplarınız acıkmıydı yani çıkış yapmadan sürekli giriyormuydunuz beni hatırla seceneği ile eğer öyleyse son girilen iplerden ipnin izini sürün

arkadaşın güvenilir biri mi ? tesadüfmüş gibi gelmedi de

arkadaşın güvenilir biri mi ? tesadüfmüş gibi gelmedi de

Arkadastan yana skntimiz yok. Kendisi hemsire o olaydan sonra istifa etmeyi bile dusunuyor arkadas.

laptopda gmail , facebook hesaplarınız acıkmıydı yani çıkış yapmadan sürekli giriyormuydunuz beni hatırla seceneği ile eğer öyleyse son girilen iplerden ipnin izini sürün

Arkadasin pc de facebook beni hatirla secenegi aktif ama pc de kullanici sifresi mevcut muhtemelen giremezler. Girseler dahi hirsiz sanirim onlari yapacak kadar aptal degildir diye dusunuyorum hocam

Not: arkadaslar yardim istiyorum bilgi istiyorum. Bunun disinda gereksiz yorumlarda bulunmazsak memnun olurum.

Son düzenleme:
Bu kadar önemli bilgilerin yedeği nasıl olmaz hocam. Ben bırakın pcye güvenmeyi google a bile güvenmeyip sadece drive değil birde yandexte saklıyorum.

Birde üzerine ikili doğrulama kullanıyorum ki drive vs. hesabı da çalınmasın diye

Merhaba hocam

Eğer bilgisayarınızda Eset Smart Security Anti Theft aktifse. Anti Theft e üye girişi yapıyorsun. Bilgisayarım Çalındı diyorsun. Anti Theft o bilgisayar internete bağlandığı an Bilgisayarı kilitliyor. Ve Bilgisayarım nerede dediğin zamanda bilgisayarın konumunu öğreniyorsun.

Tabii bunu burda sorduğuna göre Anti Theft aktif değildir. Ve hesap oluşturmamışsındır. O yüzden geçmiş olsun.

Merhaba hocam

Eğer bilgisayarınızda Eset Smart Security Anti Theft aktifse. Anti Theft e üye girişi yapıyorsun. Bilgisayarım Çalındı diyorsun. Anti Theft o bilgisayar internete bağlandığı an Bilgisayarı kilitliyor. Ve Bilgisayarım nerede dediğin zamanda bilgisayarın konumunu öğreniyorsun.

Tabii bunu burda sorduğuna göre Anti Theft aktif değildir. Ve hesap oluşturmamışsındır. O yüzden geçmiş olsun.

Bence formatlamıştır çoktan...

Çok geçmiş olsun dedikleri gibi pc de gps olmadığına göre zor anti theft vs yazılımlar zaten internet isterler bu tip durumlarda adamlar direk formatı çakar zaten nete bağlanmadan sonra satar vs sahibinden bak ta sanmıyorum artık adamlar da akıllı el altından satarlar maalesef çözüm yolu yok ..bilgiler senkronizasyon açık değilse zaten disk hesabı vs onun içinde yöntem yok kimilerine göre ahlaklı hırsızlar .. haberde görmüştüm çok hayati değeri vs varsa sizde çağrı yapın tek yol bu yani zor durum ne diyelim ...
Hırsızlar sağlık merkezinden çaldıkları bilgisayarları geri getirdi

ozaman bina etrafındanki güvenlik kameralarını inceliceksiniz

Tesekkurler arkadaslar. Eset yuklu degildi malesef. Civadaki guvenlik kameralari da bir ise yaramiyor herkes kendi kapi onunu gosteriyor ve arkadasin kaldigi apartmanda kamerada yok skntili bir durum. Anlasilan soguk su icilecek. Bilgiler harici harddiskte yedeklenmisti ama oda canta icinde gitti

Geçmiş olsun hocam pc yi çalan kişi büyük ihtimal direkt formatlar akıllı ise değilsede arkadaşların dediği gibi internet açıkken chrome vs açarsa büyük ihtimal hesapalrınız açıktır belki oralardan birşey bulabilirsiniz.

Hocam bilgilerinizi buluta neden atmadiniz ben 2 farkli bulut ve bir harici disk kullaniyorum sirf bu is icin.

!!! mobildeyim !!!

Hangi bulut sistemlerini kullaniyorsunuz acaba ?
Yandex onedrive google birde mail.ru bunlarin arasinda donuyorum onedrive ile gdrive ipden yakaliyor ve tele dusuyor mail o yuzden eger vds den yedekleme yapiyorsam yandex ile mail.ru kullaniyorum bide edu olarak gmail var tel onayina düşmüyor ama gecen 2 gb yedekledim sonra 1 hafta sonra baktim silmisler ondan edu yu kullanmiyorum.

!!! mobildeyim !!!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri