Bir Google Butonu 100 Milyon Dolar???

mm1650

Kayıtlı Üye
Arkadaslar internette öyle haberleri okurken rastladigim enteresan bir konuyu sizle paylasayim dedim.

Haber Almanca ama ne demek istedigini anlarsiniz.
20 Minuten - Der Knopf, der Google Millionen kostete - News

Google ana sayfadaki ''Kendimi Sansli Hissediyorum'' butonunun maliyeti Googleye tam 100 Milyon Dolarmis (Yillik)

Bu islerden pek anlamam ama bir butonun maliyeti nasil bu kadar yüksek oluyor.? Googlenin paramizi neden göndermedigi anlasiliyor:):)

Bu arada [MENTION=9224]mNote[/MENTION] ye Allah kolaylik versin YTpara'da cok daha fazla buton var.:)

Arkadaslar internette öyle haberleri okurken rastladigim enteresan bir konuyu sizle paylasayim dedim.

Haber Almanca ama ne demek istedigini anlarsiniz.
20 Minuten - Der Knopf, der Google Millionen kostete - News

Google ana sayfadaki ''Kendimi Sansli Hissediyorum'' butonunun maliyeti Googleye tam 100 Milyon Dolarmis (Yillik)

Bu islerden pek anlamam ama bir butonun maliyeti nasil bu kadar yüksek oluyor.? Googlenin paramizi neden göndermedigi anlasiliyor:):)

Bu arada [MENTION=9224]mNote[/MENTION] ye Allah kolaylik versin YTpara'da cok daha fazla buton var.:)

hocam onun algoritmasını yazacak yazılımcıya veya onun sağladığı işleve harcadıkları paradır ama o kadar çok olması hakikaten anormal

O tuşu kaldırdıklarında garip bir şekilde aramaların azaldığını okumuştum ben de. Garip bir tuş. :D

Vergiden düsme operasyonu falandir.100 milyon dolar nedir ya

Bu buton sizi direk websitesine yönlendirir ve arama sayfasından çıkan kullanıcı google reklamlarını göremez.yani google'a giren reklam görmeyen her kullanıcı zarar :)

bende bişey sandım :D
google 1 dakika kapalı kalsa enflasyon çöker sen ne diyorsun

o butonu kullanamıyorum ki yazı yazınca o sayfadan ayrılıyor

Simdi bende deniyorum,Cok anlamsiz bir sey.Basinca doodle sayfasina atiyor.

şimdiye kadar 1 kere tıkladım o butona oda ne oldugunu anlamak için.gereksiz

Bende en fazla iki kere tıklamışımdır. Ederi oymuş demek ki...

Google'ın kurucularından Sergey Brin, katıldığı bir radyo programında, internet kullanıcılarının Google üzerinden yaptıkları aramalarda, "Şansımı Denemek İstiyorum" (I'm feeling lucky) butonunu yüzde birlik bir oranda kullandıklarını belirtti.

"Şansımı Denemek İstiyorum" butonuna tıklandığında, Google, kullanıcıyı direkt olarak ilk sırada yer alan arama sonucuna götürdüğü için bu yüzde birlik kesim, arama sonuçlarındaki reklamları görmüyor. Bu durum da şirkete yıllık tamı tamına 110 milyon dolara mal oluyormuş...

İşin bir diğer ilginç tarafı ise Google'ın, kaldırılması durumunda inanılmaz kâr sağlayabileceği "Şansımı denemek istiyorum" butonunu kaldırmayı düşünmemesi...
Kaynak: CHIP ONLINE

Artık tıklanmıyor o butona tıklayınca faklı şeyler çıkıyor. Eskiden reklamsız direkt siteye yönlendirdiği için reklam zararı olarak gösteriliyordu.

çok ilginç ya ben genelde arama yaparken ilk sıraya otomatik girsin diye zamanında o butonu çok kullanıyordum, şimdi bu kadar az kullanıldığını görünce şaşırdım :D

o buton eskiden siteyi yazdığın zaman direk web sitesine gidiyordun hedefe odaklıydı ama zarardı google buna otomatik arama özelliği ekledi ve orayı teğet geçirdi yazarken arıyor artık :)

Google açıklamıştı bunu. Reklamlar görmediği için zarar google'a :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri