Bir kanalı adsenseye bağlarken ip-çerez-cookie sorunu

anadolu4511

Kayıtlı Üye
Başlıkta tam ifade edemedim. Durum şu;

1- Ben spam yapacağım bir kanalı temiz çerez-cookieler ile ve yeni ip ile açtım.
2- Gerekli tüm aşamaları yaptım.
3- Şimdi sıra geldi adsenseye bağlamaya.
4- Ben yine temiz çerez-cookielerle ve yeni ip ile kanala girip adsenseye bağla dedim.
5- Ve karşıma gelen sayfada adsense hesabıma girmem gerekiyor.
6- Ne yapıcam?

Eğer devam edersem, spam yaptığım kanala girdiğim ip ile adsenseyede bağlanmış olucam.
Bu aşamayı nasıl geçiyorsunuz?

O ara çerez-cookie temizleyip ip yenileyip adsendeye bağlanıp, sonra yeniden kanala dönerken bir temizlik daha mı yapıyorsunuz.

Hocam zaten spam yapılan kanalı adsense e bağlıyorsun. spam ip ile adsensi cakıstırsan nolur cakıstırmasan nolur. ki cakıstırmaman ımkansız :D
Doğru anladıysam...

Hocam zaten spam yapılan kanalı adsense e bağlıyorsun. spam ip ile adsensi cakıstırsan nolur cakıstırmasan nolur. ki cakıstırmaman ımkansız :D
Doğru anladıysam...

Arkadaş şöyle demek istemiş sanırım.

a kanalını adsenseye bağlayacağız. a kanalına giriş yaptığımız ip z olsun.
a kanalını adsenseye bağla dediğimizde, çıkış yapıp, adsensenin olduğu maille giriş yapmamız gerekiyor. o sırada a kanalından çıkış yapıp z ip si ile adsenseye bağlamış oluyoruz. a kanalı spamdan veya topluluktan kapanırsa bunun aynı ip ile bağladığım adsenseye zararı ne olur?

veya,

a kanalını adsenseye bağladığımız ip z olsun yine.
a kanalını adsenseye bağlayacağımız zaman otomatik olarak çıkış yapıp bize adsensenin olduğu maili soruyor youtube. tam o a kanalından çıkış yaptığımız sırada ip değiştirsek bile sayfa açık kalıyor, ip değiştirsem bile cookie temizleyemiyorum bi işe yaramıyor. doğru mu anladım hocam?

aylardır bu sorular benimde kafamdadır..ama dikkat etmiyorum artık pek, modem resetlemem 2-3dk. o 2-3dk da modem resetlenirken, beklerken çıldırıyorum. o yüzden bi kanalı bağlayacağım zaman tek ip ile yardırıyorum gir çık gir çık :D

Adsenseyle ilişkilendirmen için 2 kanalada girmen gerekiyor zaten iki kanalada aynı ipden girmenin sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum ki ben 1 yıldır öyle yapıyorum adsensem sağlam şimdilik :D

Ben 1 buçuk senedir hiç çerezleri temizlemek ip değiştirmek gibi bi işlem yapmadan kanalları tak tak tak bağlıyorum şimdiye kadar sıkıntı olmadı (maşallah) :D ama öyle çok fazla kanalım yok ağır spamcı değilim yani bunu da belirteyim

Doğru anladıysam...

Doğru anlamışsınız. :) Aslında dediğiniz mantıklı. Hadi çaktırmadan bağladım diyelim ki. Sonuçta nasıl bağlandı bu kanal. :)) Google bunu anlıcak her türlü :D

Arkadaş şöyle demek istemiş sanırım.

a kanalını adsenseye bağlayacağız. a kanalına giriş yaptığımız ip z olsun.
a kanalını adsenseye bağla dediğimizde, çıkış yapıp, adsensenin olduğu maille giriş yapmamız gerekiyor. o sırada a kanalından çıkış yapıp z ip si ile adsenseye bağlamış oluyoruz. a kanalı spamdan veya topluluktan kapanırsa bunun aynı ip ile bağladığım adsenseye zararı ne olur?

veya,

a kanalını adsenseye bağladığımız ip z olsun yine.
a kanalını adsenseye bağlayacağımız zaman otomatik olarak çıkış yapıp bize adsensenin olduğu maili soruyor youtube. tam o a kanalından çıkış yaptığımız sırada ip değiştirsek bile sayfa açık kalıyor, ip değiştirsem bile cookie temizleyemiyorum bi işe yaramıyor. doğru mu anladım hocam?

aylardır bu sorular benimde kafamdadır..ama dikkat etmiyorum artık pek, modem resetlemem 2-3dk. o 2-3dk da modem resetlenirken, beklerken çıldırıyorum. o yüzden bi kanalı bağlayacağım zaman tek ip ile yardırıyorum gir çık gir çık :D

Anlatmak istediğimin detaylı yorumunu yapmışsınız. :D
O zaman direk 1 ip ile hem kanala, hem adsenseye giricez.

Adsenseyle ilişkilendirmen için 2 kanalada girmen gerekiyor zaten iki kanalada aynı ipden girmenin sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum ki ben 1 yıldır öyle yapıyorum adsensem sağlam şimdilik :D

:) İnşallah sağlam kalmaya da devam eder.

Bir de. O zaman bu google niye anlamıyor bizim spam kanallarımızı.
Sonuçta diyelim ki adsensemde 30 kanal var.
Ben bu kanalları bağlarken;

A kanalı + Adsenseye ---> 111 ipsi ile girdim.
B kanalı + Adsenseye ---> 222 ipsi ile girdim.
C kanalı + Adsenseye ---> 333 ipsi ile girdim.
D kanalı + Adsenseye ---> 444 ipsi ile girdim.
.
.
.

Mesela A ile B kanalı arasında doğrudan bağ yok.
Ama Ortak bir adsense var.
Yani biz o kadar çerez-cookie temizleme ip değişme yapıyoruz ama.
En nihayetinde bağladığımızda bunlar ortak noktada kesişiyor.
Demek ki çare yok. :) İllaki böyle olucak. :D

malesef yapacak birşey yok.Partnerde de ayn olay var ilk quizde olan kanalıma giriyorum sonra partnere sokucağım kanala giriyorum

Ben 1 buçuk senedir hiç çerezleri temizlemek ip değiştirmek gibi bi işlem yapmadan kanalları tak tak tak bağlıyorum şimdiye kadar sıkıntı olmadı (maşallah) :D ama öyle çok fazla kanalım yok ağır spamcı değilim yani bunu da belirteyim

Zaten aynı adsenseye bağladığımız kanalların bize ait olduğu kesin.
Ve eğer yukarıdaki mesajımda kurduğum ortak ip ağını google da tespit edebiliyorsa, her türlü zaten kaçamıyoruz.

Bu çerez-cookie-ip yenileme durumları sadece farklı adsensedeki grupları koruyor. Yani;
A adsensesindeki 30 kanalı, B adsensesindeki 50 kanaldan ayırmış oluyoruz.
Garip :)

ip degıstırme ve cookie temizlemenın yararı bı kanalın para kazanması gıdınce dıgerlerı etkılenmıyor . Eger adsensın banlanırsa ozaman tum kanallarına yansır

malesef yapacak birşey yok.Partnerde de ayn olay var ilk quizde olan kanalıma giriyorum sonra partnere sokucağım kanala giriyorum

O zaman daha da genellersek; bizim çerez-cookie temizle ve ip yenileme işlemlerimiz farklı partner ve adsense hesaplarında olan kanalları koruyor. :)

Yani tek tek her kanalı korumuş olmuyoruz.

Grup grup korumuş oluyoruz. Oda iyidir. :)

Partner A hesabındaki kanallar girmeye başlasa mesela
Partner B, Adsense A, Adsense B sağ kalıyor.

Kar, kardır :)

ip degıstırme ve cookie temizlemenın yararı bı kanalın para kazanması gıdınce dıgerlerı etkılenmıyor . Eger adsensın banlanırsa ozaman tum kanallarına yansır

Bir kalın para kazanma özelliği devre dışı kaldığında aynı ip de olan kanallarda benzer durumun görülme ihtimali artıyor diyorsunuz yani.
Güzel bir + yine. bence :)

Bunu denicem ustam. Mantıklı aslında.
Bunu denemek için aynı ayna 2 pc mi lazım.
Yoksa,
kanaldan adsenseye yönlendirdiğinde ilk tokeni alsak.
çerez-cookie temizleyip, ip yeniledikten sonra adsensemizi açsak.
ardından aldığımız tokeni yapıştırsak.
daha sonra o bizi kanala yönlendirecekken aldığımız 2. tokende de aynı işlemi uygulasak.
bu şekilde olur mu?
yoksa 2 pc mi lazım.

Bir kalın para kazanma özelliği devre dışı kaldığında aynı ip de olan kanallarda benzer durumun görülme ihtimali artıyor diyorsunuz yani.
Güzel bir + yine. bence :)

Bunu denicem ustam. Mantıklı aslında.
Bunu denemek için aynı ayna 2 pc mi lazım.
Yoksa,
kanaldan adsenseye yönlendirdiğinde ilk tokeni alsak.
çerez-cookie temizleyip, ip yeniledikten sonra adsensemizi açsak.
ardından aldığımız tokeni yapıştırsak.
daha sonra o bizi kanala yönlendirecekken aldığımız 2. tokende de aynı işlemi uygulasak.
bu şekilde olur mu?
yoksa 2 pc mi lazım.

Hocam yapman gereken Türkiye lokasyonlu bir vds alman aşırı derecede düşük özellikli 7-8 liraya mevcut.Onlardan alıp adsenseyi orda açık bırakacaksın bağlama işlemi yaparkende ordan halledeceksin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri