Bir ürün için video hazırlarsak sorun olur mu

adsenseci16

Kayıtlı Üye
örneğin milkanın çikolatası için( tabi reklam için değil) komik bir video ya da dalga geçmek amaçlı bir video hazırlasak ürün sahibi şirketten izin almalı mıyız para kazanma için ve telif yememmek için?

---------- Mesaj saat 21:56:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:24:21 civarında gönderildi. ----------

bilen birisi yok mu?

hocam youtube, istediğiniz hür türlü müzik video ve içeriğin 30 Saniyeyi geçmediği sürece size telif atma hakkını kimseye vermez diye biliyorum. o yüzden 30 saniyeyi geçmediği sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

hocam youtube, istediğiniz hür türlü müzik video ve içeriğin 30 Saniyeyi geçmediği sürece size telif atma hakkını kimseye vermez diye biliyorum. o yüzden 30 saniyeyi geçmediği sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Adil kullanım şartlarına bakarsanız, para kazanmamak şartıyla adil kullanım olarak bir bölümünü kullanabilirsiniz yazar ve bu her müzik için geçerli değildir.

Eğer videoyu kendin hazırlarsan telif yemezsin. Ancak içerik bir ürüne dayalı ve sende çıkacak reklam da bu tür ürünlerle alakalı olacağından adsenseden "reklam verenlerimiz için risk taşıyorsunuz" uyarısı alabilirsiniz. Tabi o uyarı neye bağlı tam olarak öğrenemedik ama reklam videosunda reklam çıkmasına pek sıcak bakmazlar herhalde.

Adil kullanım şartlarına bakarsanız, para kazanmamak şartıyla adil kullanım olarak bir bölümünü kullanabilirsiniz yazar ve bu her müzik için geçerli değildir.

Eğer videoyu kendin hazırlarsan telif yemezsin. Ancak içerik bir ürüne dayalı ve sende çıkacak reklam da bu tür ürünlerle alakalı olacağından adsenseden "reklam verenlerimiz için risk taşıyorsunuz" uyarısı alabilirsiniz. Tabi o uyarı neye bağlı tam olarak öğrenemedik ama reklam videosunda reklam çıkmasına pek sıcak bakmazlar herhalde.

hocam kanalımı ifşa etmek istemiyorum ama, gerek dünya çapında gereke türkiye'den bir çok ünlünün bir çok popüler videosunu ve müziğini kullanıyorum 28 25 saniyelerinde hiç bir telif ve eşlesen dünya engeli vs vermedi ama tabi sizin de dediklerinize arkadaş kulak verse iyi olur. Yaklaşık 3 aydır o videolarımdan da para kazanıyorum.

hocam kanalımı ifşa etmek istemiyorum ama, gerek dünya çapında gereke türkiye'den bir çok ünlünün bir çok popüler videosunu ve müziğini kullanıyorum 28 25 saniyelerinde hiç bir telif ve eşlesen dünya engeli vs vermedi ama tabi sizin de dediklerinize arkadaş kulak verse iyi olur. Yaklaşık 3 aydır o videolarımdan da para kazanıyorum.

Tabi kazanabilirsin mesele o değil, müzik firmasının her zaman itiraz hakkı oluyor onu demek istiyorum.

Video kısmına gelince vine videoları 7 saniye ve telif riski taşıyor. Bu durumda adil kullanım saniye ile değil genel olarak yüzde ile ölçülüyor. Yani bir eserin %10'una kadarı adil kullanım sayılır diyor (bazı ülkelerde) ama bunun kullanılış amacı da önemli.

Mesela bir diziyi partlar halinde yayınlamak normal şartlarda yasaktır ancak aynı diziden bir sahneyi alıp, "bakın burada çekim hatası yapılmış" gibi yorum yapmak her zaman serbesttir. Eğer örneğiniz bu şekilde olursa teliflere adil kullanım ile cevap verebilirsiniz. :)

videomda zaten müzik ekli değil. Ürünün firmasına yazdım böyle böyle diye sizin ürününüzü kullandım felan ben bu videodan para kazanmak istiyorum izin vermezseniz de videomu silmemi söyleyin sileyim youtubeden telif atmanıza felan gerek yok dedim :D iyice gözüm korktu büyük firmalardan :D cevap olarak ta mesajınız gerekli departmana iletilmiştir felan diyor bakalım hayırlısı. Gerçi çok izlenmemiş bir videoydu topu topu 10 kişi mi ne izlemiş :D
edit: videoyu silsem mi acaba :D

bir sey olmaz kendin çekmisin. koy fişini al sana telif hakkı. kendi çektisen bir sey yok. zaten telif niye atsın :D en fazla izlenecegi 2-3 k seni videonu nasıl bulacak işi gücü yok senin videona telif atmak ilemi sey yapacak ?

bir sey olmaz kendin çekmisin. koy fişini al sana telif hakkı. kendi çektisen bir sey yok. zaten telif niye atsın :D en fazla izlenecegi 2-3 k seni videonu nasıl bulacak işi gücü yok senin videona telif atmak ilemi sey yapacak ?

olsun :D ben yine de soraayım da adamlara bide tutar mutar video :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri