Bira göbek yapar. Bir şişe biranın içerisinde 200-250 kalori vardır. Göbek olayı benimde müzdarip olduğum bir konudur.
"skinny fat" olarak nitelendirilen zayıf ama göbeklilerdenim. Sadece kalça ve göbekten yağlanıyorum. Tembelliğimden ve bilgisayar başında çalıştığımdan yıllardır eritemedim. Arkadaşlarımın: "bu ne olum 6-7 aylık hamile gibisin" sözleri canımı sıksada bir türlü eritebilecek motivasyonu kendimde bulamadım. Yinede bu konu ile ilgili 100lerce saat video izlemişimdir.
Soruya gelecek olursak,
Öncelikle Bazal metabolizma hızını (BMR) hesaplaman lazım. (Bir google aramasıyla saniyeler içinde hesaplarsın).
Ardından benim durumda degil de genel bir yağlanmaya sahipsen kalori açığı vermen lazım.
Benim durumumda isen, kalori arttırman lazım. Mantıksız gelebilir, ancak vucut yağ yakımını her bölgeden yapacağı için, benim gibi zayıf ve göbekliysen bmr hesaplamasında çıkan sonuca ek olarak 200-300 kalori alman gerekir. Yoksa kalori azaltarak göbek eritsen bile vucuttan da gideceği için göbek yine vucuda oranla büyük duracaktır. Tabi tüm bunlarla birlikte spor yaparak aktivasyon seviyeni arttırman da gerekir.
Beslenme alışkanlığından işlenmiş tüm gıdaları, unu, şekeri de çıkarman lazım. Beslenme listene sağlıklı yağ olarak ceviz, badem gibi yağları ekleyebilirsin.
Bu mesajım birilerine ilham olursa, sonuçlarını paylaşarak bu tembel kardeşinizi de motive edip göbeğinden kurtarabilirsiniz