Güncel yt algoritmasında sabit & istikrarlı bir izlenimi düşünmek bence en büyük hatanız.
YT algoritmasını en iyi biz spamcılar anlar, özgün olanlar biraz daha zamana dayalı olarak içeriklerini yayarlar. Ama biz spam yaptığımız için "pimi çekilmiş ama ne zaman infılak edeceği belli olmayan bir bomba gibi olan" pk açık kanalın izlenmesini şart koşarız, yani izlenmez ise o kanal bize zarar getirir. O sebeple algoritmayı çözmek spamın en mühim alanı oldu gelinen noktada.
Yt eskisi gibi değil, 1 video atıp tutmasını beklerdik önceden ama artık olay ÖNERİLER & İZLEYİCİ YOLU & İZLENME SÜRESİ ve TERCİH EDİLME ORANI (gösterim tıklama oranı) gibi etmenlerden ibaret.
Birisi o müziği aratıp seni sonuçlar arasında görüp de tıklamıyor, başkasına tıklayıp geçiyor ise bu olumsuz bir etmen.
Birisi videonu sadece bir kaç saniye izleyip çıkıyor ise bu olumsuz etmen.
Bu kavramaların ek olarak sonucu olan ÖNERİLERDEN DÜŞME olayı da son husus oluyor.
Bir sanatçısın ve ben de sanatla uğraşan biriyim ama yt'de sanatın karşılığını ben hiç göremedim. Aleyna tilkiler kerimcanlar yiyor "SANAT"ın parasını.
Kısacası olay kanalla alakalı değil, kategoriyle alakalı.