Bitcoin Arbitaj yapan var mı?

Bilgilendirme :

Arbitajın anlamı currency exchange dir bu arada. Yani komisyon karşılığı takas. Para veya değerli eşya durumunun değişmesi. Türkçeye fransızcadan geçmiştir.

bitcoin arbitaj yapan var mı? varsa hangi borsaları kullanıyorsunuz?

Yani bitcoin borsaları arası anlık altcoin alıp satmak demek istedim. para bırakıyor mu? fon falan oluşturan var mı? demek istedim

Yani bitcoin borsaları arası anlık altcoin alıp satmak demek istedim. para bırakıyor mu? fon falan oluşturan var mı? demek istedim
okonuyu ben bilmiyorum kelime hakkında yabancılık çeken arkadaslar için yazdım ben forexciyim :)

1 ay once 1000 tl gibi bir fark vardi tr borsasinda.yapilabilirdi fakat simdi 300.400 komisyon falan derken kar alamazsin suan

[MENTION=26378]unadikum[/MENTION] bu videoyu izlemeni şiddetle tavisiye ederim, bu aralar ben de ilgilieniyorum btc ile

---------- Spam Engelliyici 22:50 ---------- Önceki Mesaj 22:48 ----------

[/COLOR [MENTION=26378]unadikum[/MENTION] sanırım farklı borsaların alış satış fiyatlarındaki farktan kar ediyor

Arbitrajda her gordugunuz fiyat farkina aldanmayin. Basit olmasi acisindan iki borsa ornek verecegim, biri paribu digeri koinim olsun, paribuda btc 15000 iken koinimde 15500 oldugunu varsayalim, bu durumda iki borsa arasinda 500tl fark var arbitraj yapabiliriz diyebilmemiz icin her iki borsadaki son fiyata bakmak yeterli olmaz. Koinimde 15500e satarsin, gelirsin paribuda btc 15000tldir ama o fiyata satici yoktur, son alim 20dakika once olmustur 15000ten ama daha sonra fiyat artarken saticilar fiyati yukseltmis ama alicilar beklemede kalmistir yada saticinin istedigi fiyata ulasamamistir, bu durumda belki paribuda da satici 15500tlye satis koydugu halde, alici da 15400e kadar ciktigi halde, bu fiyatlardan ne alis ne satis olmadigi icin son islem olan 15000tl borsadaki son fiyat gorunur, bu da sizi yanilgaya dusurur. Yurtdisinda ozellikle buldugunuzu dusundugunuz 10 arbitraj firsatindan 8i bu sekildedir, bunun en buyuk sebebi de borsalardan birindeki cok dusuk islem hacmidir, bu da o borsada cok fazla alim satim olmamasini ve fiyat farki var gibi gorunmesine sebep olabilir. Arbitraj icin ilk dikkat etmeniz gereken islem hacminin yuksekligi olacaktir ki bu durumda genelde arbitraj cok zordur, fark hizli kapanir. Arbitrajin cok hizli olmasi lazim ki fark kapanmadan alsati bitirmeniz lazim, bunun icin de ozellikle btc de 1 saat gibi suren gonderi zamani gozonune alindiginda yapilacak islem her iki borsada da nakit bulundurmak ve islem yapilacak coine sahip olmaktir, bu sayede gonderi yapmadan bir borsada alim digerinde satim yapilarak saniyeler icinde arbitrajdaki kardan faydalanabilirsiniz, arbitraj bittikten sonra sansiniza gore bazen ters yonde ikinci bir arbitraj sansi da olabilir, bu da hem ikinci kez kazanmaniza hem de elinizdeki nakit ve coinleri tekrar eski haline getirmenize olanak tanir, bu sekilde hicbir transfer yapmadan islemi gerceklestirmis olursunuz.
turk borsalari icin karsilastirma yaparsaniz daha rahat sonuc alirsiniz, genelde bildiginiz gibi paribuda btc daha dusuk, btcturkte yuksek iken bazen tam tersi de olabilmektedir, ortalama 300-400tl fark oldugunda bu iki borsada rahatlikla arbitraj yapabilirsiniz, oturdugunuz yerden banka ile ugrasmadan bunu yapmak icin tek ihtiyaciniz olan iki borsa hesabi, iki borsada bir miktar nakit ve bitcoin. bitcoin ve nakitler borsalar arasi transfer olmayacak, sadece bir borsada satacagin kadar btcyi diger borsada nakit ile satin almak, fark tersine donerse birkac saatte ayni islemi tersine uygulayabilirsiniz, bazen bu sure bir gunde olabilir, boyle beklemek istemezseniz de nakitteki borsadan naktin bir kismini cekerek diger borsaya nakit destegi yapabilirsiniz ama bu durumda bankaya giren cikan para olacagi icin beklemek daha mantiklidir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri