Arkadaşlar şu blog işine çok canım sıkıldı. Bu konuyu 5 gündür araştırıyorum vardığım sonuç şudur:
Herkes blog oluşturma aşamalarını öğrendi. Fakat kimse para kazanamıyor. Kazanıyorum diyen varsa da emin olun o kişinin Onaylı Web adsensi vardır. 6 aylık blog işi de hikaye. (dün bi hevesle 5 adet 1 yıllık blog aldım) Blogta içerik bol olması gerekiyor sonra başvuruda bulunuyorsunuz ve kabul olursa o da muamma sadece o blog için kullanabiliyorsunuz. Öyle spam yapıp adsense kodlarını her bloğa koyayım her blogtan paralar aksın Yok öyle bir dünyaHem koysanızda 15-30 dakika sonra o reklam çıkmıyor. Niye google hemen anlıyor çünkü spam olduğunu.
Bakın sadece alan adı alınmış blog ile başvuru yapmanız lazım. O şekilde olunca Birincil web siteniz olarak görünüyor ve siz o site için oluşturmuş reklam kodlarını diğer spam yaptığınız bloglara yerleştirebiliyorsunuz. 500 adede kadar blog yapıp para kazanabiliyorsunuz. Olay bu kadar basit.
Blog konusunu açan arkadaşlarda kendi adsensleri girilmiş kodları hazır halde olan xml dosyalarını vermiş. Bu sayede işi bilmeyen kişiler sürekli aynı blogları oluşturuyor ve adsens kodunu değiştirmediği için kazanılan para direkt o adsense sahibine gidiyor.
Bu benim düşüncem. Yanlışım varsa aksini düşünen varsa uzman arkadaşlar düzeltsin. Hevesinizi kırmak istemem ama blog işinden para kazanmak çok zor. Blog işini araştırırken de youtubeye devam edeceğim![]()
Herkese iyi kazançlar...
Hocam bende webadsense var. Verilen şablon üzerindeki yayıncı kimliğini de kendi kimliğim ile değiştirdim. reklamlar çıkıyor fakat, adsense - ayarlar - 3.taraf erişilebilirliği kısmında blogger aktif değil. ne yapacağımı şaşırdım.