Kullandığın objektif çok önemli ama saniyede 2500 kareye kadar çekebilirsin. BU normal kameralarda 60 veya 120 falandır.
Satma konusu benim seyahatlerim sırasında çektiğim iyi videoları doğal olarak satıyorum TV programlarına, medya şirketlerine veya turizm şirketlerine. Daha önceki seyehatlarımda kamerayı onlar veriyordu o nedenle çok kemaram oldu ama şimdi sponsor falan uğraşmıcam çünkü çektiğin en iyi görüntüler onların oluyor bana birşey kalmıyor. O nedenle artık sponsor olmadığı için kendim birşeyler yapacağım. Red ile çektiğim bir videoyu dilediğim gibi satabilirim kalitesi manyak çünkü.
Örnek veriyorum: Barcelona'ya gittin ve orada gezdiğin yerleri RED ile çektin bunu ham olarak herhangi bir medya kuruluşuna satarsın, onlarda gerekli yerlerde yeşil perde ile bir sunucu koyar ve güzel bir belgesel vari program hazırlarlar. Yada arka plan seslendirmesi ile.
Medya şirketi Barcelona'ya bir kameran, bir sunucu gönderse iki sokak iki müze çeker dönerler, oteli, uçağı, yemesi içmesi vs daha çok harcama yapar, ama biz nerede ne var nereler gezilir herşeyi onlara göre daha iyi biliriz.
Böyle şeyler hocam, neyse yazmakla anlatmak çok karışık oluyor umarım anlatabildim.