Böyle Ramazan Davulcusu İstiyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiç gerek yok davulculara. Gecenin bir vakti kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Kalkmak isteyen kursun saatini kalksın. Ama Türkiye burası saygı mı var ne bekliyorsun ki :)

Ben de haraç istemeyen davulcu istiyorum. Ayın ortasında ve sonunda sanki biz çal demişiz gibi zorla para isteyip verilen parayı da beğenmeyen insanlar istemiyoruz. Alarmı var herkesin. Adet falan da değil mevzu belediyelerin para karşılığı mahalle mahalle resmi olmayan yollarla ihale yapması. Bu paraları çıkarmak için de zorla vatandaşın kapısının çalınması durumu.

Hiç gerek yok davulculara. Gecenin bir vakti kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Kalkmak isteyen kursun saatini kalksın. Ama Türkiye burası saygı mı var ne bekliyorsun ki :)

hocam ben buraya muhabbet olsun diye konuyu açıp videoyu koydum.. senin dediğin ap ayrı bir durum.. ramazan davulcusundan rahatsız oluyorsan farklı dinlere mensup yerlerde yaşamalısın.

Bu bir gelenektir. Aynı zamanda ramazanın simgelerindendir. Ülke olarak geleneklerimize bağlı yaşamayı seviyoruz. Ülke nüfusunun %çoğunluğu müslüman bir ülkede yaşıyoruz elhamdülillah. Eğer rahatsız olan varsa gelenekleri olmayan bir ülkede yaşayabilir. Saygıdan bahsediyorsan eğer yılda sadece 1 ay olan ramazan ayına sizin saygı duymanız gerekmiyor mu acaba diye de düşünmeden duramadım

Davulcuya gerek yok bencede. Sürdürülmesi gereken daha faydalı geleneklerimiz vardır mutlaka onları araştırsınlar. Davulu patlatırcasına hayvan gibi vuruyorlar.
Zaten her para istediklerinde münakaşa yaşıyorum bi gün kavgaya tutuşucaz ama hayırlısı bakalım. Genelde saygısız serseri tipler. Yani bundan rahatsız olanı dinsiz diye damgalamayın davulcudan rahatsız olan birçok müslüman oruç tutan da var.

Oğlum niye bu kadar sert tepki verdiniz post 'a gelen likeleri geri aldı adamlar :D Gençler çok tartışmak istiyorsanız gelin skype tartışmak için yazmadım ben o mesajı. Susturup çağrıdan göndermeyi de iyi bilirim.

Bu bir gelenektir. Aynı zamanda ramazanın simgelerindendir. Ülke olarak geleneklerimize bağlı yaşamayı seviyoruz. Ülke nüfusunun %çoğunluğu müslüman bir ülkede yaşıyoruz elhamdülillah. Eğer rahatsız olan varsa gelenekleri olmayan bir ülkede yaşayabilir. Saygıdan bahsediyorsan eğer yılda sadece 1 ay olan ramazan ayına sizin saygı duymanız gerekmiyor mu acaba diye de düşünmeden duramadım

"ülke nüfusunun %çoğunluğu" sahura kalkmıyor. araştırma şirketlerinin yaptığı anketler araştırmalar bunu gösteriyor. insanlara yaşayacak yer göstermek kimsenin haddine değil hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız.

"ülke nüfusunun %çoğunluğu" sahura kalkmıyor. araştırma şirketlerinin yaptığı anketler araştırmalar bunu gösteriyor. insanlara yaşayacak yer göstermek kimsenin haddine değil hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız.

Tutan tutar tutmayan tutmaz o ayrı mesele de bana şu anketi bi gösterir misin çok merak ettim.

Sanki adam basinizda çalıyor en fazla 1-2 dakika sizin sokakta çalıp gidiyor zaten ne bu şiddet ne bu kin anlamıyorum

Tutan tutar tutmayan tutmaz o ayrı mesele de bana şu anketi bi gösterir misin çok merak ettim.

Sanki adam basinizda çalıyor en fazla 1-2 dakika sizin sokakta çalıp gidiyor zaten ne bu şiddet ne bu kin anlamıyorum

yazdığımda ne şiddet ne de kin var, ben alıntı yaptığım arkadaşın yazdıklarında kin gördüğüm için bunu söyledim. google a sorarsanız hem bu yılın hem geçmiş yıllara ait bu konudaki istatistikleri bulabilirsiniz.

bu ülke ne gereği varlardan u hale geldi onun ne gereği var bunun ne gereği var ne örf kaldı ne anene koptuk benliğimizden iyice kopuyoruzda yası benim kadar olanlar bilir 30 ve 30 üstü hanginiz hangimiz demiyoruz nerde o eski ramazanlar bayramlar diye ama ne gerek varki bayrama ne gerek var ona ne gerek var buna ne gerek var ...hayırlı ramazanlar

yazdığımda ne şiddet ne de kin var, ben alıntı yaptığım arkadaşın yazdıklarında kin gördüğüm için bunu söyledim. google a sorarsanız hem bu yılın hem geçmiş yıllara ait bu konudaki istatistikleri bulabilirsiniz.

Aşağıya ayrı bir paragraf yaptım ki size söylemediğim anlaşılsın diye ;) mesaj geneldi

Kalkmak isteyen saatini kursun kalksın düşüncesindeki herkeze bende kendi düşüncemi söylemekte özgürüm.

Ülke nüfusunun %çoğunluğunun sahura kalkmadığını ispatlayabilir misin hocam ? Kimin araştırması bu ? Bu araştırmayı yapan araştırma şirketlerinin SAHURA KALKMAYIN NASILSA ÇOĞUNLUK KALKMIYOR algısına mı inanmamı bekliyorsun . Bu ülkede her konuda bizi dinimizden uzaklaştırmak,soğutmak ve sıradanlaştırma çalışmalarının farkında bir MÜSLÜMANIM ÇOK ŞÜKÜR. O yüzden böyle bamya haberlere böyle batı ülkelerinin maaşlarını ödediği şirketlerin yaptığı haberleri araştırmaları dikkate almıyorum.

Saygılar

Osmanlı da GayriMuslimlerin Ramazan ayında saygilarindan dolayı dışarda yemek yemediklerini biliyor musunuz . İşte Saygı Budur

bi mod kitlemi acaba konuyu :) konu uçuyor :) modlara kilit çağrısında bulunuyorum :) ortam gerildi

Alkol kullanmayan , zina yapmayan , küfür etmeyen , namazlarını aksatmayan arkadaşlar sinirlendi hocam gerilen bir şey yok tartışıyoruz. Tartışma yeri değil aslında forum. Skype gelin dedim ama kimse umursamadı korktular sanırım :)

26 yaşımdayım şugüne kadar hiçbir ramazanda davulcunun sesine uykumdan uyanmadım. zaten altı üstü 1 dakikada geçip gidiyordur. anca ayakta olmanız uyuyor olmamanız lazım ki davulcunun sesini duyabilesiniz. günde 1 dakikadan 30 günde 30 dakika sabretmeniz gereken şeye bile laf söylüyorsunuz. o kadar şey varken buna mı tutuldunuz. gerçekten anlam veremiyorum bazı şeylere. ki insanların yüzde 100ü kendi hatalarından dolayı hergün diğer insanların sabrını sınıyordur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri