Bu hesap doğrumu arkadaşlar?

F
  • Kullanıcı fth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
F

fth

Guest
Kafayı yiğcem hesap kitapla akşam akşam. :) Konu reklam vermekle alakalı..

Şimdi diyelim ki 100 liralık günlük reklam parası verdim.
Tık başı 0,30 kuruş ücretten 100 liraya 333 kişi tıklama yaptı..
Gelen tıklardan %5 i alışveriş yaptı. Buda 16 kişi yapar.
Diyelimki sattığım üründen 10 lira kar elde ediyorum.
16x10 = 160 tl etti.
Reklam parası olan 100 tl yi çıktık. 60 tl kaldı..

Eeee günde 100 tl reklam ayda 3000 tl yapar.. 60 günlük kazanç. 60 x 30 = 1800 lira yaptı.. 1200 lira zararmı edicem ben bu şekilde?

Otu mokunu kurtarmıyor hatta zarara sokuyor bizi bu hesap.. Yada benim kafam karıştı.. :D

her gun reklam parasını cıkıyorsun zaten 100 tl 1800 kar ... eger benımde kafam karısmadıysa tabi :)

5 yillik sayisalciyim boyle soru gormedim :)

Ben 12 senelik gemi inşaa teknikeriyim öyle hesaplar yaptım dizaynda çizim yaparken ama bende böyle soru görmedim valla. :)

her gun reklam parasını cıkıyorsun zaten 100 tl 1800 kar ... eger benımde kafam karısmadıysa tabi :)

Bir saniye ya reklam parası olan 3000 tl yi ay sonunda verirsek biz o zaman 1800 tl kar kalır.. Adwordste reklam parası ay sonunda mı veriliyor yoksa kafandan mı çekiliyor?
Kafam hepten karıştı. :D

Reklam mantığına biraz yanlış bakıyorsunuz gibi geldi. Çünkü reklam genelde bilinirliği arttırmak, sektörde adını duyurmak ve insanların akıllarına gelecek bir ürün olmak amacı taşır benim gözümde. Hani diyelim ki tişört satıyorsunuz ve bir kere sizin verdiğiniz reklama tıkladım, oradan alışveriş yaptım ve memnun kaldım artık o siteye ben reklamsız da girerim beğenirsem.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Benim gözümde reklam böyle bir şey.

16x10 = 160 tl etti.

Reklam parasını sattığınız ürünlerin toplamının 160 TL'sinin 100 TL'si olarak gidiyor. Sizin kar 60x30 = 1800 oluyor tabi yanlış anlamadıysam :D

yaptığın reklam doğru orantıda satış getirmez, ilk gün 333 kişi girer bu kişiler 1 hafta sonrada alışveriş yapmaya başlar sadakat artar, reklam daha fazla sadakatı artırır. Zaten eticaret işlerinde ilk 6 ay reklama yatırım yapacaksın geri dönüş beklemeden ekmeğini daha sonra yersin.

Kafayı yiğcem hesap kitapla akşam akşam. :) Konu reklam vermekle alakalı..

Şimdi diyelim ki 100 liralık günlük reklam parası verdim.
Tık başı 0,30 kuruş ücretten 100 liraya 333 kişi tıklama yaptı..
Gelen tıklardan %5 i alışveriş yaptı. Buda 16 kişi yapar.
Diyelimki sattığım üründen 10 lira kar elde ediyorum.
16x10 = 160 tl etti.

Eeee günde 100 tl reklam ayda 3000 tl yapar.. 60 günlük kazanç. 60 x 30 = 1800 lira yaptı.. 1200 lira zararmı edicem ben bu şekilde?

Otu mokunu kurtarmıyor hatta zarara sokuyor bizi bu hesap.. Yada benim kafam karıştı.. :D

16x10 = 160 tl etti.

bi önceki aşamada reklam parasını zaten çıkmışın gelip niye bi daha hesaba katıyon ki :D

kısaca cevap

60x30=1800 tl kâr :)

16x10 = 160 tl etti.

Reklam parasını sattığınız ürünlerin toplamının 160 TL'sinin 100 TL'si olarak gidiyor. Sizin kar 60x30 = 1800 oluyor tabi yanlış anlamadıysam :D

İyide kafadan 3000 tl verdiğini düşün. Ay sonu eline 1800 tl geçti. 1200 tl ne olacak peki :D Bize kapak mı olacak..

16x10 = 160 tl etti.

bi önceki aşamada reklam parasını zaten çıkmışın gelip niye bi daha hesaba katıyon ki :D

kısaca cevap

60x30=1800 tl kâr :)

Aynen dostum bir sn bir daha bakıcam şu işe ben :D Yada yarın hesap yapıyım.. Yoksa bu işle bırak vezir olmayı elimizdekini verip rezil olacaz..

yaptığın reklam doğru orantıda satış getirmez, ilk gün 333 kişi girer bu kişiler 1 hafta sonrada alışveriş yapmaya başlar sadakat artar, reklam daha fazla sadakatı artırır. Zaten eticaret işlerinde ilk 6 ay reklama yatırım yapacaksın geri dönüş beklemeden ekmeğini daha sonra yersin.

O apayrı iş zaten. Ben 5-6 ay doğru düzgün bir şey beklemiyorum kendini çevirsin yeter ama çeviremezse bittik. :)

Son düzenleme:
Ben 12 senelik gemi inşaa teknikeriyim öyle hesaplar yaptım dizaynda çizim yaparken ama bende böyle soru görmedim valla. :)

Bir saniye ya reklam parası olan 3000 tl yi ay sonunda verirsek biz o zaman 1800 tl kar kalır.. Adwordste reklam parası ay sonunda mı veriliyor yoksa kafandan mı çekiliyor?
Kafam hepten karıştı. :D

adwordste ya bastan oduyorsun yada kredı kartını tanımlıyorsun kendı kendıne cekıyor ordan harcadıgı kadar.. eger bastan odersen de ay sonuna elıne 1800 degıl 4800 gecer :)

İyide kafadan 3000 tl verdiğini düşün. Ay sonu eline 1800 tl geçti. 1200 tl ne olacak peki :D Bize kapak mı olacak..

Aynen dostum bir sn bir daha bakıcam şu işe ben :D Yada yarın hesap yapıyım.. Yoksa bu işle bırak vezir olmayı elimizdekini verip rezil olacaz..

O apayrı iş zaten. Ben 5-6 ay doğru düzgün bir şey beklemiyorum kendini çevirsin yeter ama çeviremezse bittik. :)

Kafadan 3000 verirsen aysonu elinde 4800 olmuş olacak yani 1800 kar:)

Hocam 60 lira kâr diyorsun adı üstünde günlük 60 lira kâr aylık 1800 lira kâr. Yada şöyle düşün günlük 100 lira reklama ayıracaksın aylık 3000 yapar. Günlük 160 tl satıştan kar yapacaksın aylık 4800 kazanmış olacaksın. Ama 3000 lira reklama gidince 1800 sana kar olarak kalacak :)

adwordste ya bastan oduyorsun yada kredı kartını tanımlıyorsun kendı kendıne cekıyor ordan harcadıgı kadar.. eger bastan odersen de ay sonuna elıne 1800 degıl 4800 gecer :)

Doğru diyorsun ya 4800 geçer.. :) 1800 kar kalır.. Tabi ya off arkadaş. Kafam harbiden karıştı..

Neyse arkadaşlar saolun :) :) Oluyor böyle şeyler ara sıra..

5 saniyede hesapladım neresi zor bunun aylık 3 bin lira ödüyon reklama 160 da kar ediyon günde 160 x 30 = 4800 eder = 1800 kar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri