Bu işlemi koda dökebilecek olan var mı?

gencaslan

Kayıtlı Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar. Çalıştığım işyerinde yaptığımız bir faiz hesaplama işlemi var. Elimizde 3 farklı veri türü bulunuyor. Yapılan harcamalar, geri ödemeler ve faiz oranları. Bu 3 veri kullanılarak faiz hesaplama işlemi yapılıyor. Yapılan harcamalar listesinden ilk harcama ile başlanılarak her ödeme (ödemeler toplanarak gider) için faiz oranları değişimi göz önüne alınarak faiz hesaplaması yapılıyor. Yapılan harcamaların faiz hesaplaması bitince geri ödemelerin başladığı tarihe kadar faiz değişimleri varsa sürekli oran değişerek faiz hesaplama devam ediyor. Geri ödemeler tarihine gelincede bu sefer artarak gelen yapılan harcamalardan geri ödemeler düşmeye başlar ve yine faiz oranları değişimi göz önüne alınarak faiz hesaplanır. tüm bu hesaplamalar yapılınca da en altta toplam faiz tutarı hesaplanır. Yapılan işlemi gösteren 2 resim ekliyorum.
https://resim.webservisi.org/image/U
https://resim.webservisi.org/image/h

Bu işlemi koda dökebilecek arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim. az çok delphi bilgim var delphi koduna dökülürse programlaştırabilirim. Bana bu işlemi koda dökmek çok zor geldi bir türlü yapamadım. Ücret karşılığında özellikle delphi koduna dönüştürebilecek olan varsa ücret tutarını pm atabilir. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

SQL'de preorder tablosunu hali hazirda cikaran siteler vardi su an aklima gelmedi.

Siparis > Odeme > Faiz > KDV > Komisyon seklinde ana parayi tek tek ceviriyordu karsiligina. Eger bulabilirsem gondericem. Hatta bende kitabi vardi kitabi bulamadim bir turlu :(

Konuyu gorseydim yardımcı olurdum diyebilecekler icin güncel

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri