Konudan bağımsız olarak, youtube türkiye için kendi düşüncülerimi belirtmek istiyorum.
İzlenim aniden kesilmesi hepimizde mevcut. Özgün spam ayrımı olmaksızın, aramalardan izlenim almıyorsa abone bazlı ilerliyorsan maalesef artık eski izlenimler hayal. Daha yüksek tıklanma oranı daha yüksek kitle elde tutma oranlarım var ama hepsi hikaye. Genelde %75 ortalama izlenime erişen, %20 tıklanan videolarım izlenmiyor. Nerede daha az emek harcadığım %25 kitle elde etme oranına sahip video var o izleniyor. Yani nerede para getirmeyecek video var o izleniyor
ben bunu pasta payının inanılmaz derecede küçülmesine bağlıyorum. Dönem dönem birileri izlenecek birileri düşecek. Düne kadar hiçbir kanal youtube'de yoktu. Şimdi hepsinin 5 kanalı var, her biri dizinin her bir programın kendi kanalı var ve hepsi de çok aktif. Onu da geçtim 20-30 yıl önceki dizilerin ve programlar bile kendi kanallarını açtı.
3-4 yıl önce 40-50 milyon izlenen kanallara bakıyorum, socialblade verilerinde 3 milyon bile izlenmediği anlaşılıyor. Aynı aktiflik aynı kalite devam ediyor ve geri dönüş artık %10 bile değil. Benim attığım videolarda da durum aynı. Eskiden 1 hafta öneriliyorken şimdi 1 gün bile önerilmiyor. Eskiden verdiğim emeğin abartmıyorum 4-5 katını veriyorum ve 2 sene önceki izlenimi bile alamıyorum.