Bu maili alan oldu mu?

CemaLi

Platin Üye
HTML:
The best customers,

thank you for buying our goods 15 February 2018

Transaction ID: 5CC67447N5362935S
Date Received: 15/02/2018
Total Order Quantity: $1,324.74

If you have not yet approved this purchase,
For more details, download the attached file (PDF).

virüs/dolandırıcı olabilir hocam dikkat et, banada geçenlerde apple adı altında gelmişti 100 tllik bir ödeme ypaıldığına dair, link veriyordu bende tıklamamıştım dikkatli olmakta fayda var

Pdfte ne var nerden geldi mail?

Sakat olabilir, o yüzden açmadım saçma sapan bi yerden geliyor gelen maildeki web adresine erişim bile sağlanmıyor.

virüs/dolandırıcı olabilir hocam dikkat et, banada geçenlerde apple adı altında gelmişti 100 tllik bir ödeme ypaıldığına dair, link veriyordu bende tıklamamıştım dikkatli olmakta fayda var

Evet, öyle olabilir ondan dolayı hiç açmadım PDF'i.

Virüs hocam açmayın sakın mailide silin

rOJZmB.png

banada böyle bir mail geldi doğrumudur sizce ?

Bugün bana gelen mail 7 milyon 500 bin dolarım var artık tşk
İyi günler!!

Benim adım Bay Michael Kobina. Ben bir bankacıyım ve burada Gana'da bir bankanın bölgesel müdürüyüm. Yurtdışındaki eşim olarak hesabınıza 7,500,000.00 ABD doları tutarında bir transfer yapmak için yardımınıza ihtiyacım var.

Fon, bankamızın 4 yıldan beri yönetici olduğum şubede kazandığı karın bir parçasıdır. Zaten geçen yıl Accra - Gana'daki banka karargahına yıllık raporu gönderdim ve fazla karları fark etmediler. Herhangi bir izi önlemek için, bunu yararlanıcı olmayan bir emanet hesabında (Anonim) US $ 7,500,000.00 yatırdım.

Bu fona doğrudan bağlanamıyorum, çünkü hala bankayla çalışıyorum. Bu fonları ülkenizdeki hesabınıza aktarmak için yardımınıza ihtiyacım var, paylaşacağım. Bu fonların% 45'ini yabancı ortağım olarak sunuyorum ve% 55'i benim için olacak. Hiçbir risk söz konusu değildir çünkü banka havalesi için bir banka olacaktır. Bu nedenle, fonların yabancı ortağım olarak size devredilebileceği bir yabancı banka hesabı açabilmeniz için bu fonun sahibi olarak kalmanızı istiyorum.

Bu teklifi kabul ederseniz, sizinle ortaklığa hazırım. Nasıl ilerleyeceğiniz konusunda daha fazla bilgi için lütfen bana cevap verin.

İçtenlikle,

Bay Michael Kobina.

100 bin dolar borç gönderenimi ararsın
1 milyon tl paran diyenimi :)
Spam olarak bildirin geçin :)

Açmayın bunlar hesap ele geçirme işlemleri
verdikleri linkler sağlıklı değil

Suanda da bana mail geldi apple idnizle film satin alindi demisler link yok bise yok pdf eklemisler bi tane.

Airdroplara kayıt oluyorsanız normaldir böyle mailler. Hatta bazıları airdrop için siteye kayıt olmanızı ister sonra kaydoldunuz mail ve şifreyi tüm borsalarda dener belki tutar diye :D

Bana bu tarz maillerden hiç gelmez oldu.

günde 30-50 tane alıyorum farklı mail hesaplarıma.gelmemesi için bişey yaptın mı hocam?sabah akşam maillar geliyor yok işte şu kadar para vericez sana,yok işte bana resimlerini atıp durma bu resimdeki senmisin,boş bi mail geliyor listeden çıkmak için şuraya tıkla falan...son 3 günde 180den fazla gelmiş,bikaç saat önce temizledim daha mail kutumu.

günde 30-50 tane alıyorum farklı mail hesaplarıma.gelmemesi için bişey yaptın mı hocam?sabah akşam maillar geliyor yok işte şu kadar para vericez sana,yok işte bana resimlerini atıp durma bu resimdeki senmisin,boş bi mail geliyor listeden çıkmak için şuraya tıkla falan...son 3 günde 180den fazla gelmiş,bikaç saat önce temizledim daha mail kutumu.

Gmail kullanıyorum ekstra bir şey yok :) Sanırım kayıt olurken mail isteyen bazı siteler liste olarak satıyor başkalarına sorun burada diye düşünüyorum. Saçma sapan olarak gördüğüm yerlere de tempail.com ile kaydolup işimi hallediyorum...

Muhtemelen cryptolocker tarzı virüsleri yaymaya çalışanlar bu mailleri yem olarak gönderiyor. Şahsen merak edip açmıyorum bile, direk siliyorum. Burada bence dikkat edilmesi gereken nokta bazı maillerin gerçekmiş gibi aldatabilme ihtimali, yani bende bazen gerçekmi diye merak ediyorum ama maili açmadan ileti kaynağını inceleyince gönderen kişinin mail adresi görüyorum bu şekilde de fake olup olmadığı kolayca anlaşılıyor. Aman dikkatli olun derim..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri