Bu mesaj fake mi?

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar 2 nisanda telefonuma şu mesaj geldi :

YASALUYARI: 3.............4 IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde olduğu için 01.05.2016 da kullanım dışı bırakılacaktır.Hattınız açık kalacaktır.Bilgi için 532 yi arayabilirsiniz.

Telefonum eski teknosadan 5 yıl önce almıştım.Arkadaşlar size de böyle mesaj geldi mi?Bu durumda ne yapmalıyım?

fake değil gerçek klonlamışlar imei ni

Mesajda gelen imei ile telefonundaki imei yi kontrol ettiniz mi?

Telefonda arama yaptığınız bölüme gelip yazmanız gerekiyor birisini aramak için telefon numarası yazar gibi sadece *#06# yazınca gelmesi gerekiyor.

*#06# yaz aramaya

eğer aynı imei ise mesajda gelenle

https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

burdan imeiyi sorgula senin telefon görünmüyosa klonlamışlar.

Hocam yazdım ama kabul etmedi."Lüten 15 haneli IMEI numarsını giriniz" yazıyor.Tekrar tekrar kontrol ettim.Bana gelen mesajdaki numara 14 haneli.

---------- Spam Engelliyici 12:30 ---------- Önceki Mesaj 12:28 ----------

Telefonda arama yaptığınız bölüme gelip yazmanız gerekiyor birisini aramak için telefon numarası yazar gibi sadece *#06# yazınca gelmesi gerekiyor.

Hocam dediğinizi yaptım ama bağlantı sorunu veya geçersiz MMI kodu yazıyor

Arkadaşlar 2 nisanda telefonuma şu mesaj geldi :

YASALUYARI: 3.............4 IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde olduğu için 01.05.2016 da kullanım dışı bırakılacaktır.Hattınız açık kalacaktır.Bilgi için 532 yi arayabilirsiniz.

Telefonum eski teknosadan 5 yıl önce almıştım.Arkadaşlar size de böyle mesaj geldi mi?Bu durumda ne yapmalıyım?

son zamanlarda sim kartınızı farklı telefona taktınız mı ?
Taktıysanız o taktığınız Telefonun Yurtdışı cihazı mıdır değilmidir onun hakkında bilginiz varmı ?
Eğer son zamanlarda kartınızı Hiç bir cihaza'da kullanmadıysanız Büyük bir ihtimal sizin kendi cihazınıza gelmiştir bu mesaj ve cihazınız kapanacaktır.
Dilerseniz size gelen mesaj ile Kendi IMEI No uyuşuyormu onu kontrol edin
imei-sorgulama-kodu-nedir--2076146.Jpeg

Hocam yazdım ama kabul etmedi."Lüten 15 haneli IMEI numarsını giriniz" yazıyor.Tekrar tekrar kontrol ettim.Bana gelen mesajdaki numara 14 haneli.

---------- Spam Engelliyici 12:30 ---------- Önceki Mesaj 12:28 ----------

Hocam dediğinizi yaptım ama bağlantı sorunu veya geçersiz MMI kodu yazıyor

hocam arama bölümüne bunu tuşladıgınız zaman hiç bişeye basmayın otomatik çıkması lazım çıkmıyorsa ya telefonda sorun var ya da çekmiyor telefon şuan

son zamanlarda sim kartınızı farklı telefona taktınız mı ?
Taktıysanız o taktığınız Telefonun Yurtdışı cihazı mıdır değilmidir onun hakkında bilginiz varmı ?
Eğer son zamanlarda kartınızı Hiç bir cihaza'da kullanmadıysanız Büyük bir ihtimal sizin kendi cihazınıza gelmiştir bu mesaj ve cihazınız kapanacaktır.
Dilerseniz size gelen mesaj ile Kendi IMEI No uyuşuyormu onu kontrol edin
imei-sorgulama-kodu-nedir--2076146.Jpeg

Hocam kartımı başka cihaza takmadım.Ne yazıkkı #06# yapınca bağlantı sorunu veya geçersiz MMI kodu yazıyor.

Arkadaşın verdiği linkten ımeı sorgulama yaptım.Lütfen 15 haneli kodu girin yazıyor.Mesajla gelen numaraya baktım acaba ben mi yanlış yazdım diye numara gerçekten 14 haneli

Cihazım çok eski general mobile fenomen isimli cihaz.5 yıl önce teknosadan almıştım.hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar.

---------- Spam Engelliyici 12:36 ---------- Önceki Mesaj 12:36 ----------

@thrayler hocam size özelden numarayı versem bakabilir misiniz?

Hocam kartımı başka cihaza takmadım.Ne yazıkkı #06# yapınca bağlantı sorunu veya geçersiz MMI kodu yazıyor.

Arkadaşın verdiği linkten ımeı sorgulama yaptım.Lütfen 15 haneli kodu girin yazıyor.Mesajla gelen numaraya baktım acaba ben mi yanlış yazdım diye numara gerçekten 14 haneli

Cihazım çok eski general mobile fenomen isimli cihaz.5 yıl önce teknosadan almıştım.hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar.

#06#
değil
*#06#
olacak

#06#
değil
*#06#
olacak

Evet hocam dediğinizi yaptım Bana gelen mesajdakiyle aynı tek fark bana gelen mesajdaki kodun sonu 4 ile bitiyor.IMEI no iste 40 ile bitiyor yani sonu 0.Bu durumda sonuç ne oluyor ne yapmalıyım?

---------- Spam Engelliyici 12:46 ---------- Önceki Mesaj 12:43 ----------

Hocam siteden sorgulattım.Sonuç bu:

Bu durumda ne yapmalıyım?Benim için yasal bir sorun olur mu?

Evet hocam dediğinizi yaptım Bana gelen mesajdakiyle aynı tek fark bana gelen mesajdaki kodun sonu 4 ile bitiyor.IMEI no iste 40 ile bitiyor yani sonu 0.Bu durumda sonuç ne oluyor ne yapmalıyım?

---------- Spam Engelliyici 12:46 ---------- Önceki Mesaj 12:43 ----------

Hocam siteden sorgulattım.Sonuç bu:

Bu durumda ne yapmalıyım?Benim için yasal bir sorun olur mu?

Kendi telefonunuzda çıkan imei sonucu bu mu? Eğer değilse birde kendi imei numaranızı sorgulayın.

hocam kendi telefonunuzda sorgulamanız gerekiyor imei anca onda görünür ben sorgulayamam onu :S

Ya aldığınız yere gidip söyleyeceksiniz yada operatörünüzü arayıp bilgi isteyin. Galiba sadece sizin hattınızda kullanılabilecek şekilde imei yi ayarlayabiliyorlardı.

Bana gelen mesajda bilgi için 532yi arayın yazıyordu.Öyle mi yapayım yoksa turkcelli mi arayayım.Teknosaya gitsemde 5 önceki satılan cihaz için pek bişey yapacaklarını zannetmiyorum.

Ya aldığınız yere gidip söyleyeceksiniz yada operatörünüzü arayıp bilgi isteyin. Galiba sadece sizin hattınızda kullanılabilecek şekilde imei yi ayarlayabiliyorlardı.

Garanti servisine gidilecek hocam 2 3 yıl önce benimde başıma geldi ikinci el telefon aldım ama garantisi vardı. Neyse 2 ay sonra böyle hattınız kapatılacak diye mesaj geldi aldığım yere gittim tınlamadı tabi. Neyse garantiye gittim bende kvk ydı sanırım. Bana bi forum doldurttular forumda telefonun açılmasını istediğiniz numara gibi bölüm vardı oraya kendi telefon numaramı yazdım. Telefonu sadece kendi hattım da kullanabildim 2 yıl. Başka hat takınca çalışmıyordu..

Bu durum şundan kaynaklanıyor bir başkası sizin imei nonuzu tespit edip klonluyo kendi cihazına. Ondan dolayıda sizin telefonunuz kapanıyor. Bunun hat ile bir alakası yok operatörler bir şey yapamayacaktır. Bunun en güzel çözümü garanti servisine gitmek faturanız vs duruyorsa kesinlikle yardımcı olacaklardır ama telefonu sıfır aldığınızı ve sizin olduğunu kanıtlamanızı isteyecekler garanti veya fatura yok ise bir şey yapacaklarını sanmıyorum..

hocam kendi telefonunuzda sorgulamanız gerekiyor imei anca onda görünür ben sorgulayamam onu :S

Sorguladım hocam bana gelen maildeki kodla aynı bana gelen maildeki kodun sonu 4 ile bitiyordu.yani 14 hane [MENTION=8078]brocker[/MENTION] ın dediğini yaptım *#060# maildeki kodla aynı sonu 40 böylelikle 15 hane oluyor.Aralardında sadece sonu 0 ile bitiyor.Bunu belirtmek istedim.Sonuç olarak maildekiyle aynı kod yani.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri