Bu nasıl bir virüs - medyablognet

Eklentilerde herhangi bir sorun yok dün bi program indirdim proksi diye kurdum sonra gizli klasörleri açtım kurulu olan klasörü sildim ama ne zaman tarayıcıyı açsam medyablognet e giriyor iki gündür uğraşıyorum sonuç alamadım sitenin sahibine mail attım facebooktan ulaştım dönüş yapmıyor virüs hakkında bilgisi olan varmı nasıl kaldırıcam bunu ?

1. Virüslerin temizlenmesi
2. Windows ilkelerinin silinmesi
Medyablognet.com denen tarayıcı illeti son günlerde pek çok kullanıcının başına bela oldu. Medyablognet denen tarayıcı korsanı alışkın olunan temizleme yöntemleri ile temizlenemiyor.
Google Chrome içinde ana sayfayı değiştirmek istediğinizde tüm ayarların kilitli olduğunu de değiştirmek istediğinizde bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor mesajı aldığınızı göreceksiniz. Chrome'da bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor mesajı almanızın sebebi medyablognet denen illetin Windows güvenlik ilkelerinin içine kendini yazması ve buradan yapılacak işlemleri kısıtlamasıdır.
Medyablognet kurtulma adımları:
Öncelikle bilgisayarınızdaki Malware yazılımlardan kurtulmanız lazım. Malware virüsleride içinde barındıran zararlı yazılımlardır. Eğer medyablognet denen illet bilgisayarınıza bulaştıysa kesinlikle malware, adware yazılımlar bilgisayarınızda yüklü demektir. Önce bunları temizleyeceğiz

Bu adımları izlerken Google Chrome yerine
Internet Explorer, Firefox, Opera ya da Yandex tarayıcılarından birini kullanın.
Chrome kullanmayın.
Virüs temizleme bittikten sonra Chrome kullanabilirsiniz.

ADIM 1: Virüs ve zararlı yazılımların silinmesi
Bu adım önemlidir. Virüsleri temizlemezseniz diğer adımların bir önemi kalmaz. Virüs yine uzantı ve Windows ilkelerini oluşturacaktır.
1. Bilgisayarınıza Malwarebytes anti-malware indirin bilgisayarınızı taratın.
Adwcleaner ile bilgisayarınızdaki reklam yazılımlarını temizleyin.
Yukarıdaki işlemlerden sonra hâla medyablognet denen illet karşınıza çıkacaktır. Hiç panik yapmayın.
Şimdi son adıma geldiniz. Windows ilkelerini silmeniz gerekiyor.
ADIM 2: Medyablognet kaldırma: Windows ilkelerinin silinmesi
Bu aşama son ve önemli bir aşamadır. Bu işlem yapılmadan medyablognet den kurtulamazsınız.
1. Masaüstünden Bilgisayarım'ı tıklayın.
2. C:\ sürücünde Windows klasörünü çift tıklayın.
3. System32 klasörünü çift tıklayın.
4. C:\Windows\System32 klasöründe GroupPolicy klasörünü bulun. Eğer bu klasör görünmüyorsa klasör gizli demektir.
5. Windows 8 kullanıyorsanız Windows 8 gizli dosyaları gösterme nasıl yapılır buradan bakabilirsiniz.
6. Windows 7 gizli dosyaları gösterme için şu adımları yapın.
7. Klavyenizden alt tuşuna basın.
8. Yukarıda beliren Araçlar menüdünden Klasör Seçeneklerini tıklayın.
9. Görünüm sekmesini tıklayın.
10. Görünümde şu değişiklikleri yapın
- Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster işaretleyin
- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) işaretini kaldırın.
11. Uygula butonu sonra da Tamam'ı tıklayın.
12. Şimdi C:\Windows\System32 altında GroupPolicy klasörü görünecektir. Bu klasöre girin.
13. Machine klasörüne girin.
14. Registry.pol dosyasını silin veya GroupPolicy klasörünün tamamınıda silebilirsiniz.
15. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayar yeniden başladığında medyablognet illetinden kurtulmuş oluduğunuzu göreceksiniz.

1. Virüslerin temizlenmesi
2. Windows ilkelerinin silinmesi
Medyablognet.com denen tarayıcı illeti son günlerde pek çok kullanıcının başına bela oldu. Medyablognet denen tarayıcı korsanı alışkın olunan temizleme yöntemleri ile temizlenemiyor.
Google Chrome içinde ana sayfayı değiştirmek istediğinizde tüm ayarların kilitli olduğunu de değiştirmek istediğinizde bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor mesajı aldığınızı göreceksiniz. Chrome'da bu seçenek yöneticiniz tarafından denetleniyor mesajı almanızın sebebi medyablognet denen illetin Windows güvenlik ilkelerinin içine kendini yazması ve buradan yapılacak işlemleri kısıtlamasıdır.
Medyablognet kurtulma adımları:
Öncelikle bilgisayarınızdaki Malware yazılımlardan kurtulmanız lazım. Malware virüsleride içinde barındıran zararlı yazılımlardır. Eğer medyablognet denen illet bilgisayarınıza bulaştıysa kesinlikle malware, adware yazılımlar bilgisayarınızda yüklü demektir. Önce bunları temizleyeceğiz

Bu adımları izlerken Google Chrome yerine
Internet Explorer, Firefox, Opera ya da Yandex tarayıcılarından birini kullanın.
Chrome kullanmayın.
Virüs temizleme bittikten sonra Chrome kullanabilirsiniz.

ADIM 1: Virüs ve zararlı yazılımların silinmesi
Bu adım önemlidir. Virüsleri temizlemezseniz diğer adımların bir önemi kalmaz. Virüs yine uzantı ve Windows ilkelerini oluşturacaktır.
1. Bilgisayarınıza Malwarebytes anti-malware indirin bilgisayarınızı taratın.
Adwcleaner ile bilgisayarınızdaki reklam yazılımlarını temizleyin.
Yukarıdaki işlemlerden sonra hâla medyablognet denen illet karşınıza çıkacaktır. Hiç panik yapmayın.
Şimdi son adıma geldiniz. Windows ilkelerini silmeniz gerekiyor.
ADIM 2: Medyablognet kaldırma: Windows ilkelerinin silinmesi
Bu aşama son ve önemli bir aşamadır. Bu işlem yapılmadan medyablognet den kurtulamazsınız.
1. Masaüstünden Bilgisayarım'ı tıklayın.
2. C:\ sürücünde Windows klasörünü çift tıklayın.
3. System32 klasörünü çift tıklayın.
4. C:\Windows\System32 klasöründe GroupPolicy klasörünü bulun. Eğer bu klasör görünmüyorsa klasör gizli demektir.
5. Windows 8 kullanıyorsanız Windows 8 gizli dosyaları gösterme nasıl yapılır buradan bakabilirsiniz.
6. Windows 7 gizli dosyaları gösterme için şu adımları yapın.
7. Klavyenizden alt tuşuna basın.
8. Yukarıda beliren Araçlar menüdünden Klasör Seçeneklerini tıklayın.
9. Görünüm sekmesini tıklayın.
10. Görünümde şu değişiklikleri yapın
- Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster işaretleyin
- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) işaretini kaldırın.
11. Uygula butonu sonra da Tamam'ı tıklayın.
12. Şimdi C:\Windows\System32 altında GroupPolicy klasörü görünecektir. Bu klasöre girin.
13. Machine klasörüne girin.
14. Registry.pol dosyasını silin veya GroupPolicy klasörünün tamamınıda silebilirsiniz.
15. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayar yeniden başladığında medyablognet illetinden kurtulmuş oluduğunuzu göreceksiniz.

grouppolicy klasörü boştu sildim

superantispyware yükletip tarat reklam virüslerini bulup siliyor her gün temizleme işlemi yaparım

hocam kesin çözümü söylüyorum. yac (yet another cleaner)programını indirip kurun. taratın. sonra adw cleaner indirin taratın. %99.99 kurtulacaksınız virüsten.

hocam yac (yet another cleaner) virüs değil mi zaten ? Ben sabahtan beri onunla ugrasıyorum. Bütün tarayıcılarda abuk subuk reklamlar cıkıyo heryerde. Suan yazdıklarımı zor göruyorum... yabancı forumlardan yac belasından nasıl kurtulurum seklinde baslıklar var fazlasıyla ...

c:/windows/system32/driver/etc/host dosyasını notepad ile birlikte ac site linkleri vardir onları sil

hocam yac (yet another cleaner) virüs değil mi zaten ? Ben sabahtan beri onunla ugrasıyorum. Bütün tarayıcılarda abuk subuk reklamlar cıkıyo heryerde. Suan yazdıklarımı zor göruyorum... yabancı forumlardan yac belasından nasıl kurtulurum seklinde baslıklar var fazlasıyla ...

hayır yac virüs deil. tarayıcıları ele geçiren virüslü siteleri ve uygulamaları temizler. indirip deneyin.hiçbir zararı yok.

hayır yac virüs deil. tarayıcıları ele geçiren virüslü siteleri ve uygulamaları temizler. indirip deneyin.hiçbir zararı yok.

Hocam bu gün bütün günümü tarayıcımı ele gecirmiş virüslere ayırdım. zaten yac yükledikten sonra oldu. Baska birşey yüklemedim. Forumlarda da arastırırsanız Anti vir görünümlü virüs oldugunu görürsünüz. Bu kadar iyi bir anti vir hakkında neden '' Yac tan nasıl kurtulurum '' baslıklı konu acılsın ki ? Silerken bile yalvarıyo resmen beni silme diye :).

Edit: Çıkan reklamların yarısı yac ve ürünlerinin reklamı

Son düzenleme:
Hocam bu gün bütün günümü tarayıcımı ele gecirmiş virüslere ayırdım. zaten yac yükledikten sonra oldu. Baska birşey yüklemedim. Forumlarda da arastırırsanız Anti vir görünümlü virüs oldugunu görürsünüz. Bu kadar iyi bir anti vir hakkında neden '' Yac tan nasıl kurtulurum '' baslıklı konu acılsın ki ? Silerken bile yalvarıyo resmen beni silme diye :).

kardeşim bende o tür virüslere çok yakalandım. genelde program indirirken farkettirmeden programla birlikde yüklenir o virüsler bilgisayara.yac indirirken nerden indirdiğini bilmiyorum ama yüklerken farketmeden tekrar virüslü programlardan birini yüklemiş olabilirsin. bu tür programlarda bu şekilde para kazanıyor. böyle virüslü abuk subuk programların reklamını alıp farkettirmeden bilgisayarınıza yüklüyor. o yüzden program yüklerken dikkatli olun. next next deyip geçmeyin.

kardeşim bende o tür virüslere çok yakalandım. genelde program indirirken farkettirmeden programla birlikde yüklenir o virüsler bilgisayara.yac indirirken nerden indirdiğini bilmiyorum ama yüklerken farketmeden tekrar virüslü programlardan birini yüklemiş olabilirsin. bu tür programlarda bu şekilde para kazanıyor. böyle virüslü abuk subuk programların reklamını alıp farkettirmeden bilgisayarınıza yüklüyor. o yüzden program yüklerken dikkatli olun. next next deyip geçmeyin.

Aynen hocam dogru söylüyosun ... Ben biraz önce kurtuldum bu sıkıntıdan, [MENTION=8469]Yumi[/MENTION] nin de sorununun bu sekilde gececegini düsünüyorum... Malwarebytes Anti-Malware indirdim ( demo ) tarama yaptım. ilk taramada gecmedi nedense sanırım browserlar acıktı die. 2. de kapatıp denedim. 3 browserdanda tüm reklamlar kalktı...

Aynen hocam dogru söylüyosun ... Ben biraz önce kurtuldum bu sıkıntıdan, [MENTION=8469]Yumi[/MENTION] nin de sorununun bu sekilde gececegini düsünüyorum... Malwarebytes Anti-Malware indirdim ( demo ) tarama yaptım. ilk taramada gecmedi nedense sanırım browserlar acıktı die. 2. de kapatıp denedim. 3 browserdanda tüm reklamlar kalktı...

aslında bendeki virüs değil ama zararlı bi yazılım tarayıcıları açınca direk başlıktaki siteye atıyor dün o siteden bi şey indirdim program kaldırda yok dosyaları sildim dün bi ara düzelmişti bu gün yine başladı. şimdilik yine sorun yok ama o siteyi bi şekilde çökertmem lazım yoksa içimi rahat etmez adam bilgidin virüs dağıtıyor :)

aslında bendeki virüs değil ama zararlı bi yazılım tarayıcıları açınca direk başlıktaki siteye atıyor dün o siteden bi şey indirdim program kaldırda yok dosyaları sildim dün bi ara düzelmişti bu gün yine başladı. şimdilik yine sorun yok ama o siteyi bi şekilde çökertmem lazım yoksa içimi rahat etmez adam bilgidin virüs dağıtıyor :)

Hocam bu gun bütün günümü bunları arastırmakla gecirdim. , anti virusler temizlemiyo bu lanet gudubet yaratıkları. Yabancı forumların birinde '' Malwarebytes Anti-Malware '' kurun temizlensin demis. Bi kac kişide denedim oldu demiş.. Senle aynı sorunu yaşayanda vardı içlerinde.. Bi dene istersen .

bilgisayarı kapatıp açınca yine çıkıyor ortaya nasıl bir şey çözemedim regedite giriş başlangıç sayfasını değiştirdim yine kendiliğinden değişiyor hem regeditteki değiştirdiğim bölüm değişiyor hem anasayfa çıkamadım işin içinden. mesaj atıyorum cevapta vermiyorlar nasıl insan bunlar

bilgisayarı kapatıp açınca yine çıkıyor ortaya nasıl bir şey çözemedim regedite giriş başlangıç sayfasını değiştirdim yine kendiliğinden değişiyor hem regeditteki değiştirdiğim bölüm değişiyor hem anasayfa çıkamadım işin içinden. Mesaj atıyorum cevapta vermiyorlar nasıl insan bunlar

format == handsome pc

onuda az önce indirdim 10 kere taradım 10 kere yeniden başlatıldı pc değişiklik yok ama işin tuhaf yanı araç çubuğundaki kısayolları kaldırıp tekrar ekleyince düzeliyor.

Hocam pc yi yeniden başlatınca çalışıyor diyorsunuz.Birde çalıştıra msconfig yazıp entera basın başlangıçta bilmediğiniz bir program varsa açılışını engelleyin.İşinize yarayabilir belki.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri