Bu videolar nasıl yapılıyor?

[MENTION=14929]edius[/MENTION] @suhatuna 8-9 saatlik ürün :D 0 Bilgiyle başladım ama devam edicemmm

https://www.youtube.com/watch?v=AFOEHJBX164

Bi tur işlerde eğer elini animasyon önüne getirirsen sıkıntı olur. Ilk etapta tavsiyem elini animasyon üzerine getirme. Sonrasında mask tekniği ile elini de işin içine katarak çalışmalar yaparsın. Ama şimdilik güzel ilerleme kayıt etmişsin. Eğer yarın müsait olursam bı WhatsApp grubu kuralım, oradan elimden gelen yardımı yapayım ben de :)

Bu arada kullanıcı adımı aldığım zaman edius ile program ve haber montajları yapıyordum. Ama Adobe ve davinci resolve üzerinde uzmanim aslında. Bilgin olsun :)

Son düzenleme:
Mert'e sorabilirsin zaten ilk yapanlardan kendisi. özellikle ağız animasyonu çok gerçekçi. Hatta dikkat ettimde adamın yaptığı animasyonu doodland ve birçok kanal taklit etmiş marsmelow gibi ayrıca hepsinden eski
https://youtu.be/YvCVLUhypdU

Bi tur işlerde eğer elini animasyon önüne getirirsen sıkıntı olur. Ilk etapta tavsiyem elini animasyon üzerine getirme. Sonrasında mask tekniği ile elini de işin içine katarak çalışmalar yaparsın. Ama şimdilik güzel ilerleme kayıt etmişsin. Eğer yarın müsait olursam bı WhatsApp grubu kuralım, oradan elimden gelen yardımı yapayım ben de :)

Bu arada kullanıcı adımı aldığım zaman edius ile program ve haber montajları yapıyordum. Ama Adobe ve davinci resolve üzerinde uzmanim aslında. Bilgin olsun :)

olusacak whatsapp grubuna girmek isterim. aynı zamanda adanada after effect kursları/dersleri de araştırıyorum

meraklı ve öğrenmeye aç biri olarak beni de grubunuza alırsanız çok sevinirim :) ve [MENTION=14929]edius[/MENTION] hocam özelden sizinle nasıl irtibata geçebilirim :) skype felan kullanıyormusunuz acaba?

izlenimler muhteşemmiş bi araştıram after effecti öğrenirsem az bişi senaryo sıkıntım olmaz

Mert'e sorabilirsin zaten ilk yapanlardan kendisi. özellikle ağız animasyonu çok gerçekçi. Hatta dikkat ettimde adamın yaptığı animasyonu doodland ve birçok kanal taklit etmiş marsmelow gibi ayrıca hepsinden eski
https://youtu.be/YvCVLUhypdU

Ben arkadaşın işlerini izledim. Gerçekten uslalıkla yapılmışlar ama tabi yine de yazılım bilgisi gerektiren işler. Bir yere kadar yazılımı geliştiririp -yeterli sayıda yetkinliğe sahip olup- nerede tıkandığınızı sorabilirsiniz. Templatesi ver de aynısından ben de yapayım hacı derse biri hiçbir şey elde edemez :)

Bu arada ben doodland felan filan hiç bilmem, konuya denk geldim sadece. Gerçek hayatta yapılabilecek onlarca iş gördüm zamanında, hiçbirine girmek istemedim. Birincisi gerçekten zorlar, ikincisi emek istiyorlar üçünsü de zaman isteyen işler. Yoksa bu dood olmaz da food olur sorun değil. Ben yöntemler üzerine düşünerek çıkarımlarda bulunurum. Birisi zaten direkt nesne takibi tutorial paylaşmış. Henüz izlemedim ama hollywood da olsanız bu iş aynı şekilde yapılıyor. Yani demem şu ki, aklın yolu birdiri. Yeter ki sizde birkaç bilgi olsun. Bunlar da birincisi nesne takibi, ikincisi maskeleme yöntemleri, üçüncüsü de precompose işlemleri. Sonrası da yine bu şekilde yöntemlerle halololur. Ana yemeğin malzemesi after effects.

Her video milyonluk olan bir konu ama yapımı cidden emek istiyor. Bir kişi yapmaya kalksa çok zaman alır hele hiksyelestirme işi fikir bulma bayağı zorlar gibi

Arkadaşlar Bu ağız videolar gerçekten çok emek istiyor bide reklamsız olmaz bu işler en az 7 8k para yaptırmanız gerek yoksa okadar animasyonun içinde kaybolur gidersiniz emekler cop olur

İlk başlarda çok uğraştırıyor Ama zamanla işi pratikleştiriyorsun Ve alışıyorsun
Bir projeyi yaparken aklına bir başka proje geliyor
Bu projeleri hazırlarken kısayol tuşları sayesinde işini kolaylaştırabiliyorsun
Yani zamanla alışıyorsun 2 dakkalık videoyu 1 günde yapıyorsan Alıştığın zaman 2 3 saatte yaparsın
Önemli olan alışmak
Zaten projeyi hazırlarken aklına bir dünya fikir gelir
Sana tavsiyem video yaparken aklına bir fikir geldiğinde o fikri bir yere not al Bu çok faydalı bir yöntem
Ve yeni fikirler bulmak için youtubeden bol bol video izle Bir video izlersin o video sayesinde aklına çok farklı bir fikir gelir

İlk başlarda çok uğraştırıyor Ama zamanla işi pratikleştiriyorsun Ve alışıyorsun
Bir projeyi yaparken aklına bir başka proje geliyor
Bu projeleri hazırlarken kısayol tuşları sayesinde işini kolaylaştırabiliyorsun
Yani zamanla alışıyorsun 2 dakkalık videoyu 1 günde yapıyorsan Alıştığın zaman 2 3 saatte yaparsın
Önemli olan alışmak
Zaten projeyi hazırlarken aklına bir dünya fikir gelir
Sana tavsiyem video yaparken aklına bir fikir geldiğinde o fikri bir yere not al Bu çok faydalı bir yöntem
Ve yeni fikirler bulmak için youtubeden bol bol video izle Bir video izlersin o video sayesinde aklına çok farklı bir fikir gelir

peki bu sesleri nasıl buluyorlar acaba bildiğiniz bir yer varmı ? örneğin çığlık vs türdekileri

After effects :) Şimdi nasıl yapıldığını anlatmaya çalışayım. biraz zor ama yöntem hep aynı. Öncelikle sahne düzenleniyor. Bu örneğin küçük salatalıklar olsun. salatalıklar ve havuçlar ayrı ayrı sahneye diziliyor. sonra bu sahnede ne hareket yapacakları belirleniyor. söz gelimi yukarı aşağı, sağa sol v.s ondan sonra da o küçük yüzler ekleniyor. kontrol panelde muhtemelen bu yüz ve uzuvların hareketleri ile ilgili expressions yazılmıştır. yani bir bakıma otomasyon yapılmış. oradan ağzını aç kapat, göz kırp v.s (bu dediğim olay kodlama ile alakalı. after effectste otomasyon yapılması gibi bi olay var ama bu öyle uzun mevzu ki.) sahnede bir nevi devamlılık ve canlılık sağlanıyor. öteki türlü tek tek pozisyon ver, her 5 sn de bir gül ağla denmesi yorucu olur. bu adamlar belli ki sistemi otomatiğe bağlamışlar. sonra yap sahneni, ver müziği premiere proda. al çıktıyı. afiyet olsun.

iyi akşamlar hocam , ses ve görsel efekleri nereden bulabiliriz.

yGm2MN.png

After effects :) Şimdi nasıl yapıldığını anlatmaya çalışayım. biraz zor ama yöntem hep aynı. Öncelikle sahne düzenleniyor. Bu örneğin küçük salatalıklar olsun. salatalıklar ve havuçlar ayrı ayrı sahneye diziliyor. sonra bu sahnede ne hareket yapacakları belirleniyor. söz gelimi yukarı aşağı, sağa sol v.s ondan sonra da o küçük yüzler ekleniyor. kontrol panelde muhtemelen bu yüz ve uzuvların hareketleri ile ilgili expressions yazılmıştır. yani bir bakıma otomasyon yapılmış. oradan ağzını aç kapat, göz kırp v.s (bu dediğim olay kodlama ile alakalı. after effectste otomasyon yapılması gibi bi olay var ama bu öyle uzun mevzu ki.) sahnede bir nevi devamlılık ve canlılık sağlanıyor. öteki türlü tek tek pozisyon ver, her 5 sn de bir gül ağla denmesi yorucu olur. bu adamlar belli ki sistemi otomatiğe bağlamışlar. sonra yap sahneni, ver müziği premiere proda. al çıktıyı. afiyet olsun.

Geçen gün buna benzer şeyler bulup indirmiştim. Hatta deneme yapıp birkaç şeyle de uğraşacaktım ama fırsatım olmadı. Müsait olunca size göndereyim. Nereden bulduğuma gelince: https://videohive.net/item/cartoon-emoticons/19171467

teşekkür hocam, pm bekliyorum... Cartoon Emoticons Vol 1-2-3-4 var. 20 -20 -29 29 toplamda 98 dolar bunların içerisinde ses efekleride mevcut mu? ( :/ )

Proje sayfasına baktığınız yerde detaylar kısmında sound effect included yazıyorsa eklidir. Ben henüz inceleyemedim. En kısa sürede kendiminkilere bakar size de söylerim.

Sadece arkasi seffaf animasyonu aliyorsun, hareketli png formatinda. Objelerin uzerine bu hareketli yuzleri ekliyorsun. Bir nevi green screen tarzi, sadece bunda arka ekrani silmene gerek yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri