Bugün emekli olan ne kadar maaş alır?

moneydad

Yasaklanmış
Web sitesi
www.yeni̇kalem.com
Arkadaşlar bugün asgari ücret ile çalışıp emekli olan birisi ne kadar maaş alır? Yani birisi ile tartışmaya girdik 2016'da emekli olan birisi 1400 lira maaş alırken artık 2018'den itibaren bugün emekli olan birisi şuanda 875 lira emekli maaşı alır diyor. Yani araştırıyorum en düşük emekli maaşıda 2018'de 1500 küsür olmuş. Arkadaş SGK'dan hesapladım benim bilgim kesinlikle doğru vs. diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

Babam yeni Emekli oldu 1100 tl maaş alıyor :D Full Asgari ücretten yattı maaşı

1500 abartılı bir rakam olmuş.1100/1200 alıyor asgari ücret emeklileri.875 ise ya bağkurlu ya da malulen emekli alabilir.

Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Bildiğim kadarıyla emekli maaşı birçok etkene göre değişiyor.

Prim gün sayisi, malulen emeklilik, bağkur, asgari ücret ıvır zıvır bin türlü şey dönüyor. Bir iki habere baktım ama bunlardan hangilerine göre değerlendirmek lazım tam olarak çözemedim. Ben de merak ettim açıkçası.

Böyle soru olmaz.Kaç yıl çalışıldığı,biriken prim miktarı yatırılan prim günü hepsi alacağınız maaşı etkiler.1000 liradan 4500 liraya kadar alınabilir.

asgari ücretle bilmiyorum fark ediyor mu ama yılı ve yaşı doldurup pirim günü az olanla günü fazla olan aynı maaşı almıyor. yani örnek 25 yılda bazısı 6000, gün ise bazısı 8000 örnek verecek olursam ikisine aynı maaş bağlanmıyor

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Benimde pek bilgim olmadığından net bir soru soramadım. Ama minimum 1000 Tl alır o halde benim bu bilgiye ihtiyacım vardı. Tabi bide anlamadığım haberlerde taban emekli maaşı diye adlandırıyorlar ve SSK emeklisi minimum 1505 lira alacak diyor 2018'de. Bu rakam neye göre hesaplanmış acaba.

Son düzenleme:
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Benimde pek bilgim olmadığından net bir soru soramadım. Ama minimum 1000 Tl alır o halde benim bu bilgiye ihtiyacım vardı. Tabi bide anlamadığım haberlerde taban emekli maaşı diye adlandırıyorlar ve SSK emeklisi minimum 1505 lira alacak diyor 2018'de. Bu rakam neye göre hesaplanmış acaba.

muhtemelen almayacaktır yüzde 25 30 artış olmaz.1000 alan 1100 1150 alır 1200 alan 1300 falan

Son noktayı koyayım. Emeklilik için 7000 gün gerekir + yaş. Adam bunu doldurup yaş için biraz daha çalışınca atıyorum 9000 de emekli olunca haliyle 7000de olanla aynı maaşı almıyor maaş artıyor. + Sigorta kaçtan yatıyor bu da önemli etken. Yani asgari ücrettten düşük de alabilir 1100 1200 2 emeklilik günü doldurur 2500 de alabilir.

86 yılında ssk gırıslı , 48 yasında 6 ay sonra 49 unda emekli olucak 9000+ günü var suanlık olarak 2200 felan cıkıyor ortalama..

Fiyatlandırması tamamen yatırılan prim fiyatına gore hesaplanmaktadır.

En son baktığımda en düşük emekli maaşı 1485 oldu felan yazıyordu.bu 1100 alanlarda kesimti mi var acaba

benim mantığıma göre 25 yıl bir fiil aralıksız asgari ücret ile çalışan az vardır yani yaklaşık 9000 günü tamamlayan ondan dolayı maaş farkları çıkabilir ...askerlik borçlanması yapan, yapmayan v.s

3 dilim var benim bildiğim. sonrasında yasalar değiştirği için farklı gün ve emeklilik hakkın oluyor. Herkesin farklı.
Emekli olurken, gün sayısı, ödenen prim rakamı(asgari ücret yada normal aldığı ücret üzerinden ödenen emeklilik primleri) gibi etkenler var. emekli olan kişi kısmı (az maaç alır) emekli, yada normal emekli oluyor.
Özetle sgk için başka, bağkur için başka oluyor. ilk sgk lı olma tarihi çok önemli ilk ile başlama tarihi, sgk prim ve yılı etkiliyor. sgk emeklilik tablosu der internette hesaplarsanız görebilirsiniz. sgk nın online emeklilik hesaplama programınıda kullanabilirsiniz.
normalde çok prim ödeyen çok emekli maaşı alması gerekirken, yasal problemler neticesinde tam tersi durum ortaya çıkmakta ve hala bir önlemde yasal düzenlemede bu konuda yapılmamaktadır

http://www.sgk.gen.tr/wp-content/uploads/2011/11/emeklilik_tablosu_erkek.png

09 09 1999 ve sonrasında sgk ilk işe giriş tarihi olanların yaş durumu 60 dır. Yasa değiştiği için öyle.

http://www.sgk.gen.tr/ssk/sgk-emeklilik-sartlari.html

Son düzenleme:
en önemlisi yatırılan prim devlet diyor ki sen her ay bana ne kadar katkıda bulundun.
Kişiden kişiye değişir kısacası o dedikleri rakamda net maaş değil kesintilerle asgari ücretten düşük olur.

En son baktığımda en düşük emekli maaşı 1485 oldu felan yazıyordu.bu 1100 alanlarda kesimti mi var acaba

2000 öncesinde emekli olanlar için geçerli diye biliyorum, 2000 sonrasıda emekli olan işçi emeklisi en düşük 939TL diye okudum, asgari ücretten şuan emekli olanların maaşı minimum 1.000TL dir diye düşünüyorum yatırılana göre değişir, tabiki günümüz şartlarında yeterli değil.

3600 gün priminiz dolduysa; mevcut durumda veya emekliliğiniz yaklaştıysa tahmini emekli maaşınızı hesaplayabiliyorsunuz.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

buradaki hesapta ufak tefek değişiklikler olabilir, özellikle son yıllarınız yüksek ücret yatarsa, örneğin aldığınız prim, mesai, kar payı vb. ücretlerde ödeniyorsa çok etkiler.

Ali Tezel'in facebookta bu konu ile alakalı bir yazısını görmüştüm.

"Bugün asgari ücret üzerinden prim ödeyip emeki olan birisine 718,69 TL emekli aylığı bağlanamaktadır.
Şayet 1 Ekim 2008 reformu (!) olmasaydı aynı kişi bugün 1822 lira emekli aylığı alacaktı"

diye yazmış. Kendisi SGK uzmanlığı yapıyor.

babam emekliyaklaşık 10 yıldır 1500 civarı alıyor sanırsam

internette prim dökümünüde girip hesaplama yapabileceğiniz siteler var. Bu siteler %95 oranında maaşı doğru hesaplar. Eğer sgk az maaş bağlarsa kesinlikle itiraz hakkınızı kullanınız. Zira sgk'nın yanlış maaş hesaplaması "olağan" bir durum.

internette prim dökümünüde girip hesaplama yapabileceğiniz siteler var. Bu siteler %95 oranında maaşı doğru hesaplar. Eğer sgk az maaş bağlarsa kesinlikle itiraz hakkınızı kullanınız. Zira sgk'nın yanlış maaş hesaplaması "olağan" bir durum.

mesela hesap yanlış çıktı adam yıllarca düşük aldı bu fark ödeniyor mu ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri