Bulut Madencilik Rehberi / Günlüğü

alterreaz

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Youtubeun son haftadaki gelgitlerinden dolayı youtube'a bi süre ara verme kararı aldım ve ben de cloud yani bulut madencilik olayına merak sardım, bayadırda araştırıyorum. Bu işe girmeyi düşünen arkadaşlar varsa detaylı rehber niteliğinde bir konu açmak ve tecrübelerimi aktarmak istedim.

Bulut madencilik nedir ? Derseniz;

Bu hizmeti veren herhangibir şirketin veri merkezinden madencilik paketi kiralama işidir.

Ve bana kalırsa piyasadaki en güvenilir ve sağlam bulut madencilik sitesi 2015ten beri yayında olan hashflare. Yaptıkları herşey şeffaf ve veri merkezleri vs belli. Ve ben de bu şirket aracılığı ile 3 TH/s'lik paketten alarak bu işe kalkıştım.

Normalde amorti süresi 5-6 aya kadar uzuyordu ama btcnin fiyatının artmasından ötürü bu süre 60-65 güne kadar kısaldı.
Ve kazandığınız btcleri direk bozdurmayıp, cüzdanınıza aktarıp saklarsanız, kazandığınız para miktarı btc yükseldikçe daha da artacaktır.

Gelelim uyarılara;
* Kazım gücünü SHA-256'den alın.
* 1 th/s'nin altında yatırım yapmanızı önermiyorum amorti süresi uzadığından dolayı.
* Şirket her ne kadar güvenilir bi şirkette olsa amorti edene kadar kazançlarını cüzdanınıza çekin, yatırdığınız miktarı 2,2.5 ayda amorti ettikten sonra, diğer aylarda şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz : ayın ilk 2 haftasının btc kazançlarını cüzdanınıza çekip saklarsınız, diğer 2 haftasının btc kazançları ilede kazım gücünüzü yükseltirsiniz.
- Böylelikle hem birikim yapmış olursunuz, btc arttıkça karınız artar, hem kazım gücünüzü yükselttiğinizden, ve o anki yatırdığınız miktarın kazım gücü için ayrı 1 yıl kontrat oluşturacağından ötürü, 1 yıl dolduktan sonra bile hala hatrı sayılır miktarda kazım gücünüz olacaktır.

* Kazandığınız btcleri paribu,btcturk,koinim de dahil olmak üzere her türlü borsaya ve cüzdana göndertebilirsiniz.

Bu site aracılığıylada ne kadarlık yatırıma günlük,haftalık,aylık ne kadar kazanırsınız onu ortalama olarak görebilirsiniz :
https://www.buybitcoinworldwide.com/mining/calculator/

Bu sitede 3 th/s lik kazım gücü için tahmini olarak günlük 5$ diyor ama benim panelimde günlük kazanç miktarını 8.63$ gösteriyor.

RO29Lj.jpg

Peki kazançlar nasıl artar diyorsanızda, bu da doğru ve en kazançlı pool ayarlarını bulmak. Site bize hangi poollarda kazım yapabileceğimizi seçme olanağı sunuyor.

Bu pool ayarlarını ben kendim güncelledikçe burayada yazacağım, sizlerde benim gibi yapabilirsiniz.

slush %20 f2pool %30 antpool %50.

Kazım gücümü daha da artırarak günlük kazanç miktarlarımı burada paylaşacağım.

Kazım gücünü alırken bu kodu girmeyi unutmayın :) hf17prof5
%5 indirim sağlayacak size.
REFLİ LİNK
REFSİZ LİNK
Ayrıca refimden üye olursanız, yatırdığınız tutardan aldığım komisyonun yarısını size gönderiyorum.

2.GÜN.
Dünki 0.00045025 BTC kazanç ile 0.5 th daha kazım gücü satın aldım. Şimdi artık 50-55 gün amorti etmek için kazançları direk cüzdana çekeceğim. Sonra da üstteki taktiği uygulayacağım.
kXmyAy.jpg

Güncel havuz ayarım : antpool %34 f2%33 slush%33

3.GÜN.

o6vzMX.jpg

28.12.2017 güncel durum

yzBvDN.jpg

05.01.2018 güncel durum
Günlük kazançlar dolar bazında artmaya başladı btcnin değeri 16k olduğu için.
vjdWO4.jpg

09.01.2018 Güncel Durum
Bugün kazılan bitcoin : 0.00042814
5Dpg9d.jpg

13.01.2018 Güncel Durum
XPDWy7.jpg

Son düzenleme:
ne kadar ödediniz hocam paket için ve günlük 8 dolar bırakıyor

şu aralar ödemelerde sıknıtı varmış sizde durum nedir

Bende pazartesi günü bi küçük ödemeyle başlıyorum inşallah

şu aralar ödemelerde sıknıtı varmış sizde durum nedir

Aynen,aşırı yoğunluk ve yüksek fee nedeniyle btc ödemelerini yapan aracı firmayı değiştireceklermiş. Bi süreliğine durdurdular ödemeleri.

Muhtemen bi kaç güne aktif olacaktır.

Aynen,aşırı yoğunluk ve yüksek fee nedeniyle btc ödemelerini yapan aracı firmayı değiştireceklermiş. Bi süreliğine durdurdular ödemeleri.

hocam birşey soracağım size şimdi diyelim ki bugün 1000 liralık bi güç aldık sözleşme gereği 16 Aralık 2018de bitecek

gidip 10 gün sonra 06 Ocakta yeniden bi güç aldık bu güçte 1 yıl sonra bitiyor değilmi

her gücü ayrı bir şekilde sözleşme yapıyorlar yani
soruyu anlatabilmişimdir umarım

ödeme aldıgınızda bu konuyu güncelliyebilir misniz ? ödeme konusuna göre giriş yapacağım bende..

hocam birşey soracağım size şimdi diyelim ki bugün 1000 liralık bi güç aldık sözleşme gereği 16 Aralık 2018de bitecek

gidip 10 gün sonra 06 Ocakta yeniden bi güç aldık bu güçte 1 yıl sonra bitiyor değilmi

her gücü ayrı bir şekilde sözleşme yapıyorlar yani
soruyu anlatabilmişimdir umarım

Evet hocam her ayrı yatırım için ayrı 1 yıllık sözleşme yapıyorlar.

ödeme aldıgınızda bu konuyu güncelliyebilir misniz ? ödeme konusuna göre giriş yapacağım bende..

İlk ödememi 14 gün sonra alacağım yanlış cüzdan kodu girip tekrar düzenlediğimden ötürü..
Yeni btc dağıtım aracı firmasıyla anlaşmayı bir yapsınlar 10 th/s kazım gücü daha alacağım.

Günlük olarak gelişmeleri aktaracağım.

Yeni aracı firmayla anlaşmaya vardıklarını açıkladılar ve pazartesi günü düzenli ödemelere tekrardan başlayacaklarını duyurdular.
2.gün güncel
şu an en kazançlı güncel pool ayarları :
antpool %34 f2%33 slush%33

Son düzenleme:
3.gün güncel. Ödemeler yeniden 2 gün sonra başlayacakmış bir takım aksaklıklar çıkmış.

Güncel resim eklendi. min. ödeme tutarı 0.2 BTC'den 0.05 BTC olarak güncellendi. Ödeme sırası azaldıkça bunu daha da düşürecekler giderek.

Güncel bakiye : 0.00583857 BTC
Günlük ortalama tahmini gelir : 0.00041289 BTC = 5.70 USD

Güncel bakiye: 0.0065761 BTC
Güncel tahmini kazançlar :
0.00042634 BTC = 6.35 USD Günlük kazanç

1h 0.00298438 BTC = 44.42 USD Haftalık kazanç

1a 0.0127902 BTC = 190.38 USD Aylık kazanç

Resim ve günlük durum güncellendi.
Günlük kazançlar artmaya başladı btcnin değeri biraz arttığı için.

mesajıma donus yaparsanız sevınırım

arkadaşın refınden uye olundu ve yatırım yapıldı ref back ödemesi bekleniyor umarım hayırlısı olur

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri