Bursalı olan arkadaşlar gezi hk.

MakinAdam

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 1 hafta bi tatil yapayım dedim ve Bursaya gitmeyi hedefliyorum daha önceden 4 kez günü birlik gittim o yüzden az buz bi aşinalığım var Bursaya fakat bu sefer gitmediğim yerlere gideceğim bunlar için Bursalı arkadaşlardan yardım bekliyorum :D

1- Koza Han
2- Tofaş Araba Müzesi
3- Kalacak küçük bir pansiyon

Bu üç konuda yardımcı olabilir misiniz otogardan inince ilk işim Tofaş müzesine gitmek olabilir diye düşünüyorum çünkü Tofaş hemen yakında.
Kaza Han için hangi otobüslere binebilirim nereden gidebilirim.
Birde pansiyon öneriniz olursa 2-3 gün kalmayı düşünüyorum :)

Cevap verecek arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Tofaş müzesi için giriş ücreti açılış kapanış saatleri gibi de yazabilirseniz sevinirim :)

Merhaba arkadaşlar 1 hafta bi tatil yapayım dedim ve Bursaya gitmeyi hedefliyorum daha önceden 4 kez günü birlik gittim o yüzden az buz bi aşinalığım var Bursaya fakat bu sefer gitmediğim yerlere gideceğim bunlar için Bursalı arkadaşlardan yardım bekliyorum :D

1- Koza Han
2- Tofaş Araba Müzesi
3- Kalacak küçük bir pansiyon

Bu üç konuda yardımcı olabilir misiniz otogardan inince ilk işim Tofaş müzesine gitmek olabilir diye düşünüyorum çünkü Tofaş hemen yakında.
Kaza Han için hangi otobüslere binebilirim nereden gidebilirim.
Birde pansiyon öneriniz olursa 2-3 gün kalmayı düşünüyorum :)

Cevap verecek arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Tofaş müzesi için giriş ücreti açılış kapanış saatleri gibi de yazabilirseniz sevinirim :)

Kozahan heykelde hocam, terminalden 38 38/b otobüslerine binerek heykele gidebilirsiniz. Heykelde inince önce tophaneye çıkın, sonra balibey hanında(tophanenin içinde) bi çay içersiniz, alt tarafta zaten ulucami var kozahanda ulucaminin altında kalıyor.
Kent meydanı a.v merkezinin oralarda küçük caplı oteller bulabilirsiniz
Tofaş müzesine hiç gitmedim hocam bilgim yok maalesef :)

Tofaş Müzesi fabrika'dan ayrı bir yerde - Anadolu Arabaları - Terminal'den arkadaşın dediği gibi 38 Heykel araçlarına binerseniz oradan biraz yürüyeceksiniz müze için... Zaten Koza Han'da Heykel'de müze ziyareti sonrası tekrar Heykel'e inerseniz Koza Han'ı da gezersiniz...Ayrıca yine yakın olarak Yeşil, Emirsultan vb. semtler de var...Pansiyon için şuan aklımda bir yer yok maalesef :)

Tofaş Müzesi fabrika'dan ayrı bir yerde - Anadolu Arabaları - Terminal'den arkadaşın dediği gibi 38 Heykel araçlarına binerseniz oradan biraz yürüyeceksiniz müze için... Zaten Koza Han'da Heykel'de müze ziyareti sonrası tekrar Heykel'e inerseniz Koza Han'ı da gezersiniz...Ayrıca yine yakın olarak Yeşil, Emirsultan vb. semtler de var...Pansiyon için şuan aklımda bir yer yok maalesef :)

Hocam çok teşekkür ederim peki M1 mudanya otobüsüne heykelden binebiliyor muyuz?

Mudanya sahil kenarı kapalıydı eğer açılmadıysa güzel yalı yada trilyeyi tercih etmelisin

öncelikle konaklama için booking.com'dan merkezi ve uygun yerlere bak daha sonra mekanı ara booking'ten bulduğunu boş yer olup olmadığını ve tekrar fiyat al daha sonra bookingte şu fiyattı telefondan rez. yapsam kaça olur de. booking %5 ila %20 arası komisyon alıyor otellerden böyle bir teklif yaptığında komisyon bedelini düşüyorlar. alternatif konaklama olarak sahibinden günübirlik kiralıklara bakabilirsin.

terminal'de otobüsten in. 38 otobüsüne veya kent meydanına giden otobüslere bin. kent meydanında in minibüs duraklarını göreceksin zaten. tofaş müzesine gideceğini söylediğinde hangi minibüs olduğunu söylerler tam bilmiyorum hangisi olduğunu o yüzden söylemiyorum. müze fabrikadan çooook alakasız yerde. müzeye en yakın yerde minibüsçü indirince tabelalar ile müzeye 5dk yürüme mesafesinde ulaşırsın. giriş ücretsiz ve belirli zamanlarda içeride farklı müze sergileride oluyor. ( oyuncak müzesi, saat müzesi gibi ) müzenin bahçesinde ağaçlar altında güzel bi cafe var orada bir çay içebilirsin veya bira'da içebilirsin tercih senin. işin bitince minibüsten indiğin yere geri çık ve sağa doğru yürümeye başla sol tarafında kocamannnn bi harabe köşk var onun karşı arasından aşağı sallan ve setbaşı meydanındasın. sol tarafa dönüp 30 metra gittikten sonra tarihi setbaşı köprüsünün girişine geleceksin sol tarafına baktığında tarihi mahfel aile çay bahçesini görürsün oradada otur hele bi soluklan. çayını içtikten sonra mekandan çık sola dön düz devam et alt geçide falan girme 4dk sonra bursa merkezdesin Atatürk heykelini göreceksin ( heykel diye geçer ) yoluna devam et heykelden sonraki 2. alt geçitten karşıya geç Orhangazi parkına geleceksin sol tarafında 1371 yılında yapılan Ulucamii görürsün karşı tarafında orhangazi camii var. Bu cami ulucamiden daha eski bir cami ve hacivat karagöz hikayesinin geçtiği camidir. Orhangazi caminin sana göre sağ tarafında kırmızı eski valilik binası var. Atatürk'ün burada zeybek oynadığı ve Bursa nutkunu okuduğu billinmektedir. İkisinin arasından inerken soldaki köhne araya gir ve Ahıl handasın. Bu han Koza hana gelen ziyaretçilerin at ve develerini bağladıkları yermiş Hana girdikten sonra soldaki kapıdan geçersen Kozahandasın...

m1 emek istasyonundan kalkıyor. önce metro ile 1 numaralı hat ile emek istasyonunda iniceksiniz geliş yönüne göre solda kalıyor sarı renkli otobüs.

pansiyon bilmiyorum ama hemen kent meydanında ceylan otel var gecelik ücreti 70 80 arası sanırım.

gezen kişiden kişiye değişsede manzara seviyorsanız saklı bahçe tarafına gidebilirsiniz güzel şehir manzarası var.

mudanyanın az ilerisi yıldız tepeye gidilebilir.

Cumalıkızık veya trilye tarafında kahvaltı edilebilir.

fsm de hayal kahvesinde kimi zaman canlı müzik eşliğinde sitres atılabilir bir kaç bara gidebilirsiniz

denize girecekseniz kumsaz / armutlu / gemlik tarafına gidilebilir.

kervansaray da kaplıcaya girebilirsiniz.

kent meydanında uludağ kebapta iskender yenebilir.

arapşükrüde rakı balık yapılabilir.

Bursa oldukça büyük sınır yok. yapılabilicek şeyler geniş.

Bursali arkadaslar,Bursanin hatta Marmaranin en harika et lokantasini söylemeyi unutmuslar.Ali Agaoglunun,Zorlunun helikopterle bahcesine inip et yedigi mekan.15 gün önce ordaydim.Kayapa köyü Uzan et mangal:) Mutlaka git ve Lokum iste,Inan bana öyle bir et yemedin.Fiyatlari cazip,ucmuyorlar öyle.Birde heykelden teleferik dolmusuna bin teleferikte in ordan hemen bilet al ve uludaga cik.Hava nekadar sicak olursa olsun bir hirka almayi unutma yanina.Dagda cay icer inersin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri