Can Sıkıntısı , Bıkkınlık

bu bende eylülden beri var o zamandan beri bir türlü işleri yoluna koyamadım.Sürekli tırmalıyorum ama olmuyor.Son kurşunlarımı atıyorum olursa olur olmazsa da artık bu stresi kaldıramam.

Antidepresanlara abandım maalesef bende bu ve benzer sorunlar yüzünden. Bütün düzenim mahvoldu. Hayat bazen o kadar anlamsız geliyor ki yaşıyor muyum yaşamıyor muyum bilmiyorum bazen. Bazen şehir içinde arabayla 140'a basacak kadar kendimi kaybediyorum bazen de 50'yle giderken başıma bir şey gelir mi diye korkuyorum. Sanırım her daim şükretmek lazım

Bu bahsettiğin durumun en temel nedeni Belirsizlik ve kaygıdır hocam. Zihnimizde, belirsiz ve beklemede olan düşünceler daima sıkıntı yaratır. Bu düşüncelerin zihninde olduğunun farkında bile olmayabilirsin ama bilinç altın meşguldür ve ne kadar başka şeylerle ilgilensen de bilinç altındaki huzursuzluk bir şekilde rahatsız eder seni.

Bu sıralar adsense banları, bosa giden emekler vs. sonucu böyle hissetmen çok normal. Demekki bu yt işini fazlasıyla takıyorsun. Bunun önüne geçebilmek için; yt ile uğraşmaya devam ederim diyorsan bile bunu hobi olarak düşünüp yt den yana beklenti içerisine girmiceksin ya da yt yi hayatından tamamen cıkarıp hayatına farklı bir yön çizeceksin. ( İş bulma, spor yapma, vs. )

Kısacası bu tür bunalım halleri insanın yaşamında yolunda gitmeyen şeyler olduğunun göstergesidir.

Allah belanı versin youtube ne hallere soktun insanları :/

Bu bahsettiğin durumun en temel nedeni Belirsizlik ve kaygıdır hocam. Zihnimizde, belirsiz ve beklemede olan düşünceler daima sıkıntı yaratır. Bu düşüncelerin zihninde olduğunun farkında bile olmayabilirsin ama bilinç altın meşguldür ve ne kadar başka şeylerle ilgilensen de bilinç altındaki huzursuzluk bir şekilde rahatsız eder seni.

Bu sıralar adsense banları, bosa giden emekler vs. sonucu böyle hissetmen çok normal. Demekki bu yt işini fazlasıyla takıyorsun. Bunun önüne geçebilmek için; yt ile uğraşmaya devam ederim diyorsan bile bunu hobi olarak düşünüp yt den yana beklenti içerisine girmiceksin ya da yt yi hayatından tamamen cıkarıp hayatına farklı bir yön çizeceksin. ( İş bulma, spor yapma, vs. )

Kısacası bu tür bunalım halleri insanın yaşamında yolunda gitmeyen şeyler olduğunun göstergesidir.

Allah belanı versin youtube ne hallere soktun insanları :/

Yt ye eskisi kadar takmıyom hocam geçen ban yedim baktım 1-2 dk sövdüm bitti ertesi gün aynı şekilde devam ettim . Yazdığınız ilk paragraf doğru geldi hocam. Yt de ne kazanırsam kar diyorum 10 kazandım 1 aldım diyorum çok şükür diyorum çalışmaya devam hiç almamaktan iyidir sonuçta .. Yt yine çalışmaya devam gelirse ödeme geliyor gelmezse de yapcak bişey yok , yangın ne kurtarırsam kardır

Yt ye eskisi kadar takmıyom hocam geçen ban yedim baktım 1-2 dk sövdüm bitti ertesi gün aynı şekilde devam ettim . Yazdığınız ilk paragraf doğru geldi hocam. Yt de ne kazanırsam kar diyorum 10 kazandım 1 aldım diyorum çok şükür diyorum çalışmaya devam hiç almamaktan iyidir sonuçta .. Yt yine çalışmaya devam gelirse ödeme geliyor gelmezse de yapcak bişey yok , yangın ne kurtarırsam kardır
Hocam 10 kazanırım 1 alırım, hiç yoktan iyidir diyosan eğer bu işi kafaya takıyosun demektir. Çünkü insan beyni neyle mesgulse sürekli onu düşünür. İşi bırak ugrasma demiyorum ama her gün uyandığında bir kanal yapayım, su kanallarımı kontrol edeyim, foruma bi gireyim yeni bir gelişme vardır belki diyosan emin ol ki takmıyorum diyerek kendini kandırıyorsundur.

Son düzenleme:
Hocam 10 kazanırım 1 alırım, hiç yoktan iyidir diyosan eğer bu işi kafaya takıyosun demektir. Çünkü insan beyni neyle mesgulse sürekli onu düşünür. İşi bırak ugrasma demiyorum ama her gün uyandığında bir kanal yapayım, su kanallarımı kontrol edeyim, foruma bi gireyim yeni bir gelişme vardır belki diyosan emin ol ki takmıyorum diyerek kendini kandırıyorsundur. ( Kendimden biliyorum :) )

Bence şuan yapılması gereken su: Kanal yapmaya devam edilir sonucta alıskanlıklardan kurtulmak kolay değildir ama artık bunu sadece hobi olarak görmek lazım asıl ilgilendiğimiz şeyin gerçek hayattaki işler olması lazım benim şahsi düşüncem bu. Aynı seyleri ben de yaşamıyor değilim, lanet olsun uğrasmıcam artık diyorum ama kendime çok da söz geçiremiyorum. Bu iş, hayatıma hiç girmemiş olsaydı şuan belki de 2 yıldır atanmış bir öğretmen olacaktım. Para kazanmak güzel geliyor ama bir yandan da bişeylerimizi kaybediyoruz malesef.

10 kazanır 1 alırım yada 10 kazanır 5 alırım . 10 kazanıp 10 olcağının bir şekilde garantisi yok alamazsında zaten :) . kanal vs yapmıyorum hocam bir grup yada çalışma arkadaşları olarak düşün ordan devam ediyoruz herkese bir görev düşüyor . Arada bi forma bakıyorum ne olmuş felan diye o kadar . Şuan üniversite okuyorum okul evuğraşıp duruyoruz arada yt ile çalışıyoruz. Az çok yt den alıyorum . Artık yt de kaybettiğim giden paralara kesinlikle bakmıyorum ne almışım 1k-3k-5k vs her neyse güzel para der cebime atarım ihtiyacım oldugunda ihtiyaçlarıma bakarım şu para gitti ah uh vs asla demem, daha doğrusu demiyorum :) .

"Artık giden paralara üzülme değil kazanlın paralara sevime vakti :) " ;)

Hayatta şans diye bişey yoktur . Kader, kısmet ve nasip vardır

ben size diyim arkadaşlar. televizyonu açıyoruz pkk rusya o bu şu derken stres. paranın değeri yok yaşamak çok zor stres. hayal çok oluru yok stres. tüm bunlar işte bu gibi konu açtıracak kadar kasıyor bizi. üstüne birde her Allahın günü youtubenin salvoları emekler çöp tiksinti geldi artık....

ben size diyim arkadaşlar. televizyonu açıyoruz pkk rusya o bu şu derken stres. paranın değeri yok yaşamak çok zor stres. hayal çok oluru yok stres. tüm bunlar işte bu gibi konu açtıracak kadar kasıyor bizi. üstüne birde her Allahın günü youtubenin salvoları emekler çöp tiksinti geldi artık....

dediklerinde haklısın hocam

Yorumları okuyunca bu sorunun genel tanıya sahip olduğunu söylemek yersiz olmaz. :)

Bu soruna sizler gibi bende muzdaribim.Yıllardır tabiri caizse bu sorunu çekmeme rağmen elle tutulur bir cevap bulamadım.Ama şunu söyleyebilirim.İnsan ilerleyen yaşına rağmen hayatta birşeyler yapma gayreti içindedir.Bunu yapamazsa bu manevi olarak olumsuz bir etki bırakıyor.Kendimi takip ettiğim zaman karşılaştığım durum bundan ibaret.

Ayrıca çok düşünen ve sürekli bir gayret içinde olan biriysenizde bu yaşanabiliyor.

Mesela benim geceleri aklıma inanılmaz fikirler geliyor.Birde tuvalette :) Ama nitekim sabah olduktan itibaren bu fikirle gelen özgüvende buna bağlı olarak azalıyor.İşte buda canımızın sıkılmasına ve bıkkınlığa sebep oluyor.

Başka bir önerim ise.Monotonlaşmayın.Bu kendinize edebileceğiniz en büyük kötülük.İşten geldikten sonra yorgun olabilirsiniz.Ama hergün işten geldikten sonra kendinizi çekyata atarak yada bilgisayar karşısına oturarak geçirmeyin.Farklı bişey yapın.Gidin kız arkadaşınızla yada eşinizle gezin.Olmadı bi delilik yapın kafa dengi arkadaşlarınızla il dışına çıkın.Küçük çaplı kaçamaklar beyin yaşlılığı sorununu ortadan kaldıracaktır ve buda yüzümüzde gözümüzde tebessüme sebep olacaktır.

Şu var ki.Ben bu yukarda yazdıklarımı yapamadığım için bu sorunları yaşamaktayım.

Umarım herkes birgün dilediği yaşama ve arzuya kavuşur.

Öncelik cümleten iyi geceler arkadaşlar , benim gibi durduk yere içine birden sıkıntı bıkkınlık gelen var mı acaba merak ediyorum . Çok şükür namazlarımı kılan , allaha şükreden dua eden bir insanım . Bilmiyorum bazen herşeyden çok sıkıldığımı bunaldığımı düşünüyorum. Bazen diyorum boşver gez toz eğlen unutuyorum sonra yine aynısı oluyor bıkkınlık geliyor herşeyden , sanki kötü birşey oldu yada olacak gibi hissediyorum kendimi . Ya ne bilim o an insanın içinden birşey yapası gelmiyor böyle zevk bile almıyor birşeyden . Bu durum sürekli değil ama ara ara oluyor var mı tavsiyeleriniz arkadaşlar ...
Bu durumda mustafa topaloğlu'nu dinleyeceksiniz hocam :-D
https://www.youtube.com/watch?v=JSa88BxHW9E

Bu durumdan bende muzdaribim yukarıdaki arkadaşlarında bahsettiği gibi genel bir tanı koymak zor ama daha genelleme bir tabir'de bulunacak olursak bu "psikolojik bir sorun" dur bence :)

Benim kendime koyduğum tehşis : atalet/eylemsizlik hali ve olmazsa olmazı cam tavan sendromu .. Gerçekleştirmek istediğim planlar ,projeler var tasarlarıdğım fakat bunları uygulama aşamasına geçirememem ve bir daha yapamam olmaz hissine kapılmamı sağlayan "cam tavan sendromu" yani kafada olan takıntı,engel nasıl yorumlarsanız artık..)
Ve bunu takip eden atalet :)
Çözümü : Kafadaki engeli aşmak ve eyleme geçebilmek ve sürekli kendini telkinlemek bilinçaltına oynamak ..
Dediğim gibi edindiğim bilgiler neticesinde benim kendi sorunum bu henüz kurtulamadım ama uğraşıyorum ne zaman yt ile ilgili idellarime kavuştum aksiyona geçtim o zaman kurtulacağım .. aslında bunun çözümü beklentiyi en aza indirip daha çok mutlu olabilmek ama işte onuda ben yapamadım :/

Ataletsiz Dünya .. :p

Ama yinede böyle şeyler denememek lazım :D

https://www.youtube.com/watch?v=dHWbn9WVku4

Son düzenleme:
Psikolojide buna Anksiyete Bozukluğu denir, çok yaygın görülen bir şeydir. Ben yıllardır çekiyorum, bir de başıma OKB hastalığı geldi. Ama unutmamak gerek Allah'tan gelen her şeyin başımın üstünde yeri var :)

Size şöyle tavsiyelerde bulunayım, inanın iyi gelecektir :

1-) Monotonluktan kurtulun, kendinize yeni düzen kurun. Ne bileyim her sabah spor yapın cidden çok iyi geliyor.
2-) Bir şeyleri kontrol etmeye çalışırsanız takıntı sahibi olursunuz. Bazen akışına bırakmayı öğrenin, varsın olsun o sizi sıksın, hep mutlu olacak değiliz sonuçta insanız.
3-) Hobi edinin kendinize. Ben mesela araştırma yapmaktan, fotoğrafçılıktan dehşet haz duyarım. Fizik, dini, felsefe, yabancı dil konusunda her boş zamanımda araştırma yaparım, kendimi geliştiririm.

Bunlar edindiğim tecrübeler, en etkilisi 3. olan arkadaşlar. İnsan boşluğa düşünce sıkılması gayet normal, hayatın streslerinden hariç olarak. Daha fazla bilgi isteyen mesaj atabilir bana, veya alıntı yapabilir. 6-7 yıldır tecrübeliyim bu konularda :D

depresyon bu işte stres'den kaçınmalı iş güç uğraş bulmalısın hedef belirlemelisin.

Yahu sağlığınız yerindeyse eğer bu hayatta hiç bir şey canınızı sıkmamalı. bir insan sağlıklıysa eğer 5 parasızda olsa kimsesi de olmasa çirkinde olsa sevimsiz de olsa bir şekilde hayatını düzene sokar. yeni insanlar da tanır para da kazanır. kendine baktıkça güzelleşir de.

sağlığınız yerindeyse oturup şükredin ve sıkılmayın artık. şanslı kişisiniz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri