Adam çok evrenlere deneysel dedi ya
belki bilmeyenler vardır. İlk izlediğimde baya gülmüştüm. 
https://www.youtube.com/watch?v=BKqoOYrR1FU
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Adam çok evrenlere deneysel dedi yabelki bilmeyenler vardır. İlk izlediğimde baya gülmüştüm.
KUR'AN VE KAİNATIN YARATILIŞI
"İnkar edenler bilmezler mi ki göklerle yer bitişik idi. Biz onları ayırdık" (Enbiya, 30). Bu ayet, başlangıçta kainatın bir madde teşkil edip onun ayrılmasıyla meydana geldiğini beyan etmektedir. Big Bang nazariyesinin ifade edilmesinden 56 yıl önce (1936'da) yayınlanan tefsirinde müfessir Elmalılı M. Hamdı Yazır, bu ayeti açıklarken şöyle diyordu:
"Semavat ve arz ikisi bitişik bir şeydi, Allah aralarını ayırdı" demektir. Bu mana madde-i ula nazariyesine de temas eder (ilk madde teorisine temas eder.)3 "O yeri yayan, onda oturaklı dağlar çakan, ırmaklar yaratan ve bütün meyveleri çift yaratandır." (Rad, 3) ayetinin tefsirinde de şöyle diyordu: "Yani azgın maddesi, bed-i halkta (yaratılışın başlangıcında) suret-i icmalde yaratılmış (toplu, yoğun bir şekilde) yaratılmış olan madde-i üladan (ilk maddeden) veya ecsam-ı ibtidaiyyeden veya ecram-ı semaviyyeden (gök cisimlerinden) fasl ve fetk olunarak medd edilmiştir (ayrılıp yayılmıştır.)4
"Büyük patlama" teorisi, ilk patlamadan sonra atomların yaratıldığını, atomlardan da gaz ve toz bulutlarının yaratıldığını göstermektedir. Şu ayet açıkça bir gaz safhasından bahseder:
"Sonra (Allah 'in iradesi) duman halinde bulunan göğe yöneldi, ona ve yere: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma girin" dedi. îkisi de: "İsteyerek geldik" dediler." (Fussilet, 11) Ayette geçen duhan "toz, duman, nebülöz" safhasını düşündürmektedir.
"Büyük patlama" nazariyesinin ihtiva ettiği ve A. Ersnestein, E. Hubble, A. Lemaitre gibi bir çok bilginin ortaya koydukları "kainatın genişlemesi"ne gelince, şu ayet-i kerime ile ilgili olabilir: "Biz göğü sağlamca kurduk ve gerçekten Biz onu genişletmekteyiz." (Zariyat, 47) Ayette geçen sema (gök) sözü edilen dünya dışındaki bütün kainat demektir. Ayetteki mûsiun hem semanın genişliğini hem de Allah'ın onu genişletmekte öldüğünü ifade eder. Astronomi alimleri kainatın dış nebulelerinin, güneş sisteminden ve birbirlerinden uzaklaştıktan neticesini çıkardılar. Bu esasa göre kainat hareketsiz olmayıp, sabun köpüğü veya balonun genişlemesi gibi bir genişleme durumundadır."5
Bu keşfin en önemli bir sonucu, eski Yunan filozoflarından beri bir çok filozofun inkarına sebep olan bir dogmayı yıkmış olmasıdır. O da maddenin ezeli olduğu fikridir. Müslümanlar ise bu fikri Kur'an'a imanlarına dayanarak, başlangıçtan beri reddetmişlerdir (Tevil eden bazı İslam filozofları hariç)
Aynen öyle hocam biliyordum ben bunları, bilmeyenler yararlanabilir.![]()
Yok Hocam Sana Bişey Demiyorum Sadec Bu Fizikçileri Anlamıyorum 50 Yıl Once 100 Yıl Once Buldukları Teleskoplar İle Gozle Gorulmeyen İşınları Buldular Yenı Yenı Evrenın Oluşumunu Anlıyorlar Tutmuşlar TÖBE HAŞA ALLAH YOK Diyor Ulan Bebe Senın 100 Yıl Once Bulugun Seyı Kuran-ı Kerim 1400 Yıl Önce Acık Acık Anlatıyor Neyin Peşindesin![]()
Yok Hocam Sana Bişey Demiyorum Sadec Bu Fizikçileri Anlamıyorum 50 Yıl Once 100 Yıl Once Buldukları Teleskoplar İle Gozle Gorulmeyen İşınları Buldular Yenı Yenı Evrenın Oluşumunu Anlıyorlar Tutmuşlar TÖBE HAŞA ALLAH YOK Diyor Ulan Bebe Senın 100 Yıl Once Bulugun Seyı Kuran-ı Kerim 1400 Yıl Önce Acık Acık Anlatıyor Neyin Peşindesin![]()
Materyalist insanlar hocam bunlar maalesef işlerine gelmiyor.Fakat herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur, dilerim Allah hidayet versin, doğru yolu göstersin.
![]()
bi dakka bi dakka bana fizik mi öğreteceksiniz siz.
bir ilahiyatçı amcanın konuşmasına bak birde şunun. kibirinden ölecek mübarek.
Hocam Caner Taslaman varken orada kimseye bir şey düşmez bence![]()
Adam çok zeki ve bilgili birisi. Daha cevap verebilen çıkmadı adama.
aklıma bu geliyor caner taslaman'ın adı geçince.
https://www.youtube.com/watch?v=AwBUudg6rOY
01:30
ama belli bilgili bir abiye benziyor.![]()
Şimdi bilimsel olarak açıklarım ama birileri gelip vıdı vıdı eder bütün hevesim kaçar.
kızıl imamcıları yahudilerin finanse ettiği yönünde iddialar var. Dansçı A.O da aynı gruptan. amaçları Müslümanların yaşam tarzında değişim yapmak.
Açıklayın hocam bekliyoruz![]()
Öncelikle ricam, tartışmaya açık olan kişilerin yorum bırakmaması. Aksi halde gereksiz gördüğüm yorumları report edeceğim.
Bahsedilen "Deneysel Paralel Evren" tanımlaması gerçekten bir rezalet. Böyle bir şeyin söz konusu olamayacağı apaçık belli. Cern deneyinde amaçlanan elektron altı sicimleri görüp, ana parçayı oluşturan şeyi bulabilmek.
Atom > Proton > Nötron > Elektron > Sicim > ?? gibi.
![]()
Bunun yanı sıra paralel evren tanımı aslına bakıldığında bir teori. Matematiksel olarak varolabilmesi muhtemel ama gözlemlenememiş yani varlığı tam olarak ispat edilememiş bir şey. Araştırırsanız tüm örgünlerin bir teori olduğunu göreceksiniz.
Paralel evrenin olması veya olmaması insanları neden bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum. Işık hızına, gazı köklemek olarak bakan bir toplumda neden bu kadar ilgi çekiyor? Aslında ilgi çeken konu Din - Bilim çatışması. Din ve Bilim birlikte olmaz diyorlar.
Mihrimah Sultan Camii, Tahtelbahir gibi daha sayısız örnek varken neyin tribine girerler gerçekten anlamam. Bunlar din, bilim değil midir anlamam.
Bilim, din hepimize gerek ama birinden birisi fazla olmamalı. Ya dinine sağlam tutunacaksın yada bilimine. Bu zamana kadar Osmanlı'da da kimse bilimden kafayı yememiş hatta bugün ki teknolojiyle yapılamayacak şeyler bırakmış.
Mısır'daki piramitlere bakın. Kafir diyoruz, kafir yapıyor. Her birisi kusursuz yerleştirilmiş taş bloklar göğe doğru uzayıp gidiyor. Frigler bile (Eskişehir - Frigler Vadisi) tümüslerini o günün şartlarında kusursuz yaparak bugüne kadar gelmelerini sağlamışlar.
Biz ne yaptık?
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.