Caner Taslaman klasiği :D

Mısır'daki piramitlere bakın. Kafir diyoruz, kafir yapıyor. Her birisi kusursuz yerleştirilmiş taş bloklar göğe doğru uzayıp gidiyor. Frigler bile (Eskişehir - Frigler Vadisi) tümülüslerini o günün şartlarında kusursuz yaparak bugüne kadar gelmelerini sağlamışlar.

Biz ne yaptık?

Konuyla ilgili değil ama bu piramitlerle ilgili belgesel veya film arıyorum arkadaşlar :) Çok ilgi çekici

Piramitlerin Gizemi Nedir?
İngiliz matematikçi ve astronomist olan John Taylor birtakım çalışmalar yapmış ve elde ettiği sonuçlar Howard Vyse tarafından analiz edilmiştir. Bunlardan bazıları;

– Keops piramidinin taban alanı dünyayı yataydan ikiye böldüğümüzde ortaya çıkan kesit alanı gibi düşünülürse ve piramidin tabanı dünyanın yarıçapı üzerine oturtulsa, yüksekliği tam kutup noktasına denk gelirdi. Yani burada kusursuz bir oran mevcuttur.

-Keops piramidinin taban çevresini yüksekliğinin iki katına bölündüğünde tam olarak pi=3,1416 sayısı elde edilmektedir.

– Keops ve Kefren piramitleri doğu-batı ve kuzey-güney sınırlarına öyle kusursuz yerleştirilmiştirler ki, o günün koşulları düşünüldüğünde hayret verici bir durum olarak görülmektedir.

– Keops piramidinin üçgen şeklindeki dört yüzeyinin toplam alanı, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.

– Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı tam olarak dünya ile güneş arasındaki mesafeyi(149.504.000km) vermektedir.

– Piramitler bir güneş saati olarak işlev görmektedirler. piramitlerin Ekim ayı ortasında ve Mart ayının başlangıcında yre düşürdüğü gölgeler, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir.

– Keops piramidiyle dünyanın merkezi arasındaki mesafe, Kuzey kutbuyla arasındaki mesafeye eşittir.

Bilimsel olarak kanıtlanmamış bazı rivayetler ise şunlardır;

– Piramitlerin üzerinden geçen meridyen, karaları ve denizleri iki eşit parçaya bölmektedir.

– Piramit hangi firavunun adına yapıldıysa, kralın odasına yılda sadece iki kez güneş girmektedir. Bunlar kralın doğduğu ve öldüğü günlerdir.

– Piramitlerin içerisinde radar gibi aletler çalışmamaktadır.

– Piramit içerisinde bırakılmış kirli bir su, birkaç gün içerisinde arıtılmış hale gelmektedir.

– Piramitin içerisine bırakılan süt birkaç gün bozulmadan kalabilirken, beklenmeye devam edilmesi durumunda yoğurt haline gelmektedir.

– Piramit içerisine koyulan bir bitki hiç ışık almasa da normale göre daha hızlı büyümektedir.

– Açık bir yara, piramit içerisinde çok daha çabuk bir şekilde iyileşmektedir.

– Piramitlerin içi yazın serin, kışın ise ılık olur.

– Gize Platosu’ndan geçen boylam, denizlerle karaları iki eşit parçaya böler.

Evet hocam doğru CERN deneylerinde Tanrı parçacığı denilen maddeyi keşfetmeye çalışıyorlar, bir nevi karanlık enerjiyi; Big Bang'ın ana yapısını. Ona bakılırsa Big Bang bile hala teori hocam :) Fakat çok güçlü bir teori olduğundan artık teori bile denilemeyecek durumda, zamanının ateistleri Big Bang'ın kendileri için tehlike olduğunu görüp ona karşılık Sıralı Evrenler Teorisini ortaya attı, ama tutmadı.

Aynen öyle hocam yapılan bütün dini mimarilerde din ve bilim ortak kullanılmıştır. Kimse zaten rüyasında caminin mimarisini görüp, aa rüyamda gördüm hemen yapayım demiyor. Matematik,geometri, fizik kullanıyor. Mimar Sinan buna örnek gösterilebilir..

İslam zaten bilime karşı değil, bilakis Allah(c.c) Kur'an'da, Allah boş duranı sevmez diyor, boş durmayın çalışın, beyninizi kullanın diyor.

Ve ayrıca hocam paralel evren beni ilgilendirmiyor fakat videoda fizik profesörü şahsın bile bu kadar basit bir hataya düşmesi komiğime gidiyor. Daha bu evrenin dışına çıkamamışsın, nasıl olur da çokluevrenler'e deneysel diyebiliyorsun ki ? Gerçekten bazen komik durumlar yaşanıyor.

Ya aslında oradaki yapılan hata çok basit bir hata. Bahsetmek istediği şey aslında Paralel Evren Teorisini matematiksel deneylere dayanması. Yani matematiksel olarak deneylerle açığa kavuşturmaktan bahsetti de toplayamadı. Batırdıkça batırdı adam. Bizde kimsenin "Eyvallah haksızdım, yanlış yaptım vs." gibi şeyler söylediği görülmedi daha. Bizde herkes haklıdır.

"-Eğer tartışma bittikten sonra bir taraf küfür ediyorsa o taraf cahildir.
-Eğer tartışma bittikten sonra bir taraf teşekkür ediyorsa o taraf alimdir."

Böyle de basit bir olay var. Bilim - Din kardeştir ama insanlara attılar bir ateist tutum, bütün bilimciler ateisttir gibi bir kavram, görüş oluşturdular. Halbu ki öyle bir şey kesinlikle yok. Kardeşlikten kastım şu, Kuran-ı Kerim nasıl her şeyi önceden haber veriyorsa, bilimde bunu tastikliyor gibi bir şey.

Konuyla ilgili değil ama bu piramitlerle ilgili belgesel veya film arıyorum arkadaşlar :) Çok ilgi çekici

Piramitlerle alakalı çoğu belgeseli izledim.

-Antik Mega Yapılar Piramitler
-Piramitleri Kim Yaptı?

Gibi ufak sorularla Nat Geo'nun belgeselleri çıkıyor. Ayriyeten uzaya, bilime, tarihe merakı olanlar için ;

COSMOS BİR UZAY SERÜVENİ

Bulunmaz bir nimet. Şu an da en çok IMDB puanı bulunan belgesel kendisi. Kesinlikle izleyin tüm parçaları. O kadar büyük putonlarla yazdım es geçmeyin :) .

Ya aslında oradaki yapılan hata çok basit bir hata. Bahsetmek istediği şey aslında Paralel Evren Teorisini matematiksel deneylere dayanması. Yani matematiksel olarak deneylerle açığa kavuşturmaktan bahsetti de toplayamadı. Batırdıkça batırdı adam. Bizde kimsenin "Eyvallah haksızdım, yanlış yaptım vs." gibi şeyler söylediği görülmedi daha. Bizde herkes haklıdır.

Böyle de basit bir olay var. Bilim - Din kardeştir ama insanlara attılar bir ateist tutum, bütün bilimciler ateisttir gibi bir kavram, görüş oluşturdular. Halbu ki öyle bir şey kesinlikle yok. Kardeşlikten kastım şu, Kuran-ı Kerim nasıl her şeyi önceden haber veriyorsa, bilimde bunu tastikliyor gibi bir şey.

Evet hocam zaten matematiğin evren ile mükemmel bir uyumu var. :) Ama şunu da kabul etmeliyiz ki Caner hocanın mükemmel bir bilgisi var, sadece felsefe alanında değil; fizik ve biyoloji alanında da çok başarılı birisi.

Yalnız çok doğru hocam bizim milletimiz ne kaybederse hep şu "BEN"ci egosundan, gururundan kaybediyor. Hayır yani bağnazlığı bırakıp birazcık karşı tarafa önyargısız bakıp, görüşüne katılabilmeyi neden bu kadar zor görüyoruz anlamadım ? Hepimiz öyleyiz yani maalesef :)

Hayır hocam bütün bilimciler ateist değildir ki, ateist kısım daha azdır hatta. Fakat sırtını evrim teorisine,big bang'e yaslayan ateistler hep kendi kısımlarını ön plana çıkardıklarından başarılı bilim adamları hep arkada kalıyor.

Ve kesinlikle Kur'an'ı Kerim başlı başına bir mucizedir. 1400 yıl önce, okuma yazma bile bilmeyen bir insanın atıp tutması o kadar kolay değildir, Kur'an var olduğu dönemin en iyi edebi diliyle yazılmıştır. Dilbilimciler böyle diyor. Ve çoğu gerçek içinde yazıyor, tabii görebilene. :)

Piramitlerle alakalı çoğu belgeseli izledim.

-Antik Mega Yapılar Piramitler
-Piramitleri Kim Yaptı?

Gibi ufak sorularla Nat Geo'nun belgeselleri çıkıyor. Ayriyeten uzaya, bilime, tarihe merakı olanlar için ;

COSMOS BİR UZAY SERÜVENİ

Bulunmaz bir nimet. Şu an da en çok IMDB puanı bulunan belgesel kendisi. Kesinlikle izleyin tüm parçaları. O kadar büyük putonlarla yazdım es geçmeyin :) .

Çok teşekkürler kardeşim bulabildiklerimi indiriyorum :)

Evet hocam zaten matematiğin evren ile mükemmel bir uyumu var. :) Ama şunu da kabul etmeliyiz ki Caner hocanın mükemmel bir bilgisi var, sadece felsefe alanında değil; fizik ve biyoloji alanında da çok başarılı birisi.

Yalnız çok doğru hocam bizim milletimiz ne kaybederse hep şu "BEN"ci egosundan, gururundan kaybediyor. Hayır yani bağnazlığı bırakıp birazcık karşı tarafa önyargısız bakıp, görüşüne katılabilmeyi neden bu kadar zor görüyoruz anlamadım ? Hepimiz öyleyiz yani maalesef :)

Hayır hocam bütün bilimciler ateist değildir ki, ateist kısım daha azdır hatta. Fakat sırtını evrim teorisine,big bang'e yaslayan ateistler hep kendi kısımlarını ön plana çıkardıklarından başarılı bilim adamları hep arkada kalıyor.

Ve kesinlikle Kur'an'ı Kerim başlı başına bir mucizedir. 1400 yıl önce, okuma yazma bile bilmeyen bir insanın atıp tutması o kadar kolay değildir, Kur'an var olduğu dönemin en iyi edebi diliyle yazılmıştır. Dilbilimciler böyle diyor. Ve çoğu gerçek içinde yazıyor, tabii görebilene. :)

Ateist olmadıklarını biliyorum :) . O gözle bakılıyor diyorum hocam. İnsanlar hep öyle bakıyor. Bilimciysen, ateistsindir gibi kelimeler kullanılıyor genelde. Caner hocayla görüşme fırsatım olmadı hiç ama bilgisi beni benden alıyor. Kendisiyle konuşmak istediğim çok konu var ama işte, cevap vermiyor :) .

Ateist olmadıklarını biliyorum :) . O gözle bakılıyor diyorum hocam. İnsanlar hep öyle bakıyor. Bilimciysen, ateistsindir gibi kelimeler kullanılıyor genelde. Caner hocayla görüşme fırsatım olmadı hiç ama bilgisi beni benden alıyor. Kendisiyle konuşmak istediğim çok konu var ama işte, cevap vermiyor :) .
Evet hocam maalesef Türkiye'de bu durum daha fazla mevcut. :) Evet gerçekten çok bilgili bir değerimiz, İslam'ın basın sözcüsü gibi bir şey :D Allah başımızdan eksik etmesin. İnşaAllah siz de sorularınızı iletebilirsiniz :)

Sent from my SM-N7500Q using Tapatalk

Yaratılış nasıl başlamıştır? Allah bir anda herşeyi mi yaratmıştır? Oysa göklerin ve yerin yaratılmasının bir süreç olduğu gözüküyor Kuranda (Secde-4, Araf-54, Furkan-59). Dahası hayatı olan herşeyin sudan yaratıldığı Enbiya-30 da açıklanıyor.İnsanında birçok ayette topraktan yaratıldığı vurgulanmaktadır. İnsanın topraktan yaratıldığı vurgulandıktan sonra özellikleride verilmiştir.(Çamur, balçık, cıvık çamur, çamurdan süzülmüş bir hülasa, kupkuru bir balçık). Bunların akabinde bir de Nuh suresi 17. ayette "Ve ALLAH sizi topraktan bir bitki olarak bitirdi." ayeti vardır ki bunda düşünüp tutan bir toplum için öğütler vardır.

hocam konuyu baltalamak gibi olmasın bir sorum var. 2011 senesinde popüler dini tartışma forumları vardı. belki inanmayacaksınız orada sabahtan akşama kadar ateistleri imana getirmek için uğraşırdım. :) bir gün bir ateist bana "kuran sadece Araplara inmiştir. ben bunu sana inandığın kuranla ispatlayacağım. eğer Kuranın tüm insanlığa indiğini savunuyorsan aşağıdaki ayetleri inkar edersin " dedi. o günden beri cevap bulamadım pek çok kişiye sordum dini bilgisi yüksek kardeşlerimiz varsa cevaplayabilir mi?

Her kavme başka değil,sadece o kavmin kendi diliyle sesleniriz.O kavmin kendi içinden bir peygamber yollayarak bunu yaparız.Böylelikle onlara anlatabilir(İBRAHİM 4 KURAN)

Biz bütün peygamberleri başka değil;sadece kendi kavminin diliyle kendi kavmine yollarız.Böylece onlara anlatabilsin.(İBRAHİM 4 KURAN)

Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde inmedi derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı hiç derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

Kuranı anlayabilmeniz için Arapça indirdik(YUSUF 2 KURAN)

SİZİN anlayabilmeniz için Kuranı Arapça indirdik(YUSUF 2 KURAN)

Bu Kuran’ın ayetleri Arapça açıklandı,bir kavmin bilecek olması için (FUSSİLET 3 KURAN)

Biz bütün peygamberleri başka değil;sadece kendi kavminin diliyle kendi kavmine yollarız.Böylece onlara anlatabilsin.(İBRAHİM 4 KURAN)

hocam konuyu baltalamak gibi olmasın bir sorum var. 2011 senesinde popüler dini tartışma forumları vardı. belki inanmayacaksınız orada sabahtan akşama kadar ateistleri imana getirmek için uğraşırdım. :) bir gün bir ateist bana "kuran sadece Araplara inmiştir. ben bunu sana inandığın kuranla ispatlayacağım. eğer Kuranın tüm insanlığa indiğini savunuyorsan aşağıdaki ayetleri inkar edersin " dedi. o günden beri cevap bulamadım pek çok kişiye sordum dini bilgisi yüksek kardeşlerimiz varsa cevaplayabilir mi?

Her kavme başka değil,sadece o kavmin kendi diliyle sesleniriz.O kavmin kendi içinden bir peygamber yollayarak bunu yaparız.Böylelikle onlara anlatabilir(İBRAHİM 4 KURAN)

Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde inmedi derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı hiç derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

Bu Kuran’ın ayetleri Arapça açıklandı,bir kavmin bilecek olması için (FUSSİLET 3 KURAN)

Hocam, Kuran bir bütün , Yukardaki Ayetleri açıklayıcı veya tamamlayıcı bir çok Ayet vardır . Biz 1-2 Ayeti cımbızla çekip alırsak ve bütün olarak değerlendirmezsek çok farklı anlamlar çıkar ve işin içinden çıkılması imkansız olur .

Bugün haberci ve magazincilerin yaptığı gibi ... Adamın söylediğini kesip biçiyolar, başlığı yapıştırıyolar söyleyende hayretler içinde kalıyo.

linkler yardımcı olur belki :

Kur'an sadece Araplara mı gönderilmiştir? - Sorularlaislamiyet.com Mobil

Kur?an-ı kerim niçin Arapça - Dinimiz İslam

Dini bildiğim yüksek değil ama araştırınca bulabiliyorsun kardeş.

Daha Mekke devrinde inen Sebe’ Suresinin 28. ayetinde Hz. Muhammed (a.s.m)’in bütün insanlara gönderilmiş bir peygamber olduğunu -mealen- şöyle ifade etmiştir: “Resulüm! Biz seni bütün insanlara/insanlığa rahmetimizin müjdecisi, azabımızın uyarıcısı olarak gönderdik; lakin insanların ekserisi bunu bilmezler.” Başka bir ayette ise şöyle buyurulmuştrur: “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.”(Enbiya, 21/107).

O ateist de kabul ediyor aslın da ahaha

Son düzenleme:
Hocam, Kuran bir bütün , Yukardaki Ayetleri açıklayıcı veya tamamlayıcı bir çok Ayet vardır . Biz 1-2 Ayeti cımbızla çekip alırsak ve bütün olarak değerlendirmezsek çok farklı anlamlar çıkar ve işin içinden çıkılması imkansız olur .

Bugün haberci ve magazincilerin yaptığı gibi ... Adamın söylediğini kesip biçiyolar, başlığı yapıştırıyolar söyleyende hayretler içinde kalıyo.

linkler yardımcı olur belki :

Kur'an sadece Araplara mı gönderilmiştir? - Sorularlaislamiyet.com Mobil

Kur?an-ı kerim niçin Arapça - Dinimiz İslam
Eyvallah hocam okuyorum. Daha önce bütünü anlamak için tüm sureleri okudum ama bazı yerleri anlayamadım bir de tefsirini okumak gerek.

Dini bildiğim yüksek değil ama araştırınca bulabiliyorsun kardeş.

Daha Mekke devrinde inen Sebe’ Suresinin 28. ayetinde Hz. Muhammed (a.s.m)’in bütün insanlara gönderilmiş bir peygamber olduğunu -mealen- şöyle ifade etmiştir: “Resulüm! Biz seni bütün insanlara/insanlığa rahmetimizin müjdecisi, azabımızın uyarıcısı olarak gönderdik; lakin insanların ekserisi bunu bilmezler.” Başka bir ayette ise şöyle buyurulmuştrur: “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.”(Enbiya, 21/107).
o ayetleri biliyorum hatta bu şekilde onlarca ayet biliyorum hocam. adamlar diyorki ozaman da kuranda çelişki mi var. öbürkü ayetleri kabul etmeyecek miyiz diyorlar. yani benim paylaştığım ayetlerin açıklamsını arıyorum.

neyse konu dağılmasın arkadaşlar cevabını bilen bana skypedan ulaşabilir.

Son düzenleme:

Hocam şöyle bir şey var; Eğer Kur'an Türkçe inmiş olsaydı veya İngilizce inmiş olsaydı bu sefer de diğer milletler neden Kur'an Türkçe indi ? Neden İngilizce indi ? Diye sorgularlardı. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed o bölgede doğdu ve o zamanın en ahenkli dili olan Arapça şeklinde yazıldı. Zaten Kur'an yazılı bir şekilde inmedi, Allah, Cebrail ile ayetleri sesli bir şekilde yolladı. Sahabeler de ayetleri teker teker toplayıp birleştirmeye başladı.

Ve peygamberler bir kavme en bozuk zamanlarında gönderilir. Cahiliye döneminde puta tapıp, taptığı putları yerler, kız çocuklarını diri diri gömer, sabahtan akşama kadar şarap içerlerdi. Daha ne olacaktı hocam gönderilmemesi için başka bir sebep göremiyorum. Ve o zamanda herkes okuma yazma zaten bilmiyor, bir de başka bir dil ile gönderilse zaten kimse ciddiye almazdı. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ve şöyle de bir şey var; Kur'an bir bütündür. Sadece bu ayetleri alırsan elbet yanlış anlam çıkar. Kur'an'da şarap içmek haram değildir yazan yer de var, namaz kılanlara yazıklar olsun yazan ayette var. Ama tek başına çok saçma anlamları var, ama ondan önceki ve sonraki ayetleri okursan zaten çok güzel bir mânâ çıkıyor ortaya.

---------- Spam Engelliyici 20:40 ---------- Önceki Mesaj 20:38 ----------

Yaratılış nasıl başlamıştır? Allah bir anda herşeyi mi yaratmıştır? Oysa göklerin ve yerin yaratılmasının bir süreç olduğu gözüküyor Kuranda (Secde-4, Araf-54, Furkan-59). Dahası hayatı olan herşeyin sudan yaratıldığı Enbiya-30 da açıklanıyor.İnsanında birçok ayette topraktan yaratıldığı vurgulanmaktadır. İnsanın topraktan yaratıldığı vurgulandıktan sonra özellikleride verilmiştir.(Çamur, balçık, cıvık çamur, çamurdan süzülmüş bir hülasa, kupkuru bir balçık). Bunların akabinde bir de Nuh suresi 17. ayette "Ve ALLAH sizi topraktan bir bitki olarak bitirdi." ayeti vardır ki bunda düşünüp tutan bir toplum için öğütler vardır.

Aynen öyle hocam En'am suresini de okuyabilirler yaratılış hakkında daha çok bilgi almak için. Allah yer ve gök birken, belli bir süreç içinde evreni yarattığını, her saniye de genişletmekte olduğunu zaten bizlere 1400 yıl öncesinden söylemiş. Ve dediğiniz gibi Enbiya suresinde de insanın biyolojik kısmı gayet açık bir şekilde belirtiliyor.

Ulkedeki belli bir zümre Kuran da Namaza Yaklaşmayın diye ayet var o yüzden kılmıyorum derler. Bu doğrudur böyle bir ayet vardır fakat devamında sarhosken veya cunupken diye devam eder burayı niye okumadin dediklerinde Ben hafızmıyım derler :D Sizin ateistlerle aynı kafadalar herhalde

Son düzenleme:
Ulkedeki belli bir zümre Kuran da Namaza Yaklaşmayın diye ayet var o yüzden kılmıyorum derler. Bu doğrudur böyle bir ayet vardır fakat devamında sarhosken veya cunupken diye devam eder burayı niye okumadin dediklerinde Ben hafızmıyım derler :D

Aynen öyle hocam benim de demek istediğim buydu. Kur'an bir bütündür, birikerek oluşmuştur. Bir kerede inmemiştir. 23 yılda indi Kur'an. İlk başta şarap içmek haram değildi, sadece sarhoşken namaza yaklaşmayın ayeti vardı, sonradan şarap haram oldu. Bazıları da var Kur'an da şarap içmek haram değil yazıyor diye içiyorum diyor :D Kur'an bir bütündür.

Ulkedeki belli bir zümre Kuran da Namaza Yaklaşmayın diye ayet var o yüzden kılmıyorum derler. Bu doğrudur böyle bir ayet vardır fakat devamında sarhosken veya cunupken diye devam eder burayı niye okumadin dediklerinde Ben hafızmıyım derler :D Sizin ateistlerle aynı kafadalar herhalde

tek tek ayetlere bakıp anlam çıkarılmaz ama surelerin hepsi başlı başına farklı bir olayı anlatır. mesela yahudilerle savaşa girilmiştir sure komple o olayla ilgilidir. başka sure hz zülkarneyn'in döneminde yaşanan olayları anlatır. tabiki Kuran'ın bir bütün olarak vermek istediği felsefi mesajı anlamak için tamamını okumak gerekir. benim sorum başkaydı neyse.

tek tek ayetlere bakıp anlam çıkarılmaz ama surelerin hepsi başlı başına farklı bir olayı anlatır. mesela yahudilerle savaşa girilmiştir sure komple o olayla ilgilidir. başka sure hz zülkarneyn'in döneminde yaşanan olayları anlatır. tabiki Kuran'ın bir bütün olarak vermek istediği felsefi mesajı anlamak için tamamını okumak gerekir. benim sorum başkaydı neyse.

Sorunuz ile gayet uyuşuyor hocam verdiğimiz cevaplar. Zaten ayette Allah(c.c) kendisi diyor ; biz size başka bir dil ile gönderseydik yalanlardınız diye. En bozuk kavim Araplardı, ve onlara indi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri