Caner Taslaman klasiği :D

para karşılığı ilişkide(fuhuş) islama göre normal

Nisa-24 “(Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helâl kılındı. ………………..”

Nisa-24 : Ve evli kadınlarla evlenmeniz (haram kılınmıştır), elinizin altında bulunan (harp esirleri) cariyeler müstesna. (İşte bunlar) Allah'ın size yazdıklarıdır (farz kıldığı hükümlerdir). Ve bunların dışında olanlar, iffetli olmak ve zina yapmamak şartıyla mallarınızla istemeniz (mehirlerini verip almanız) size helâl kılındı. Artık onlardan faydalanmak isterseniz o taktirde farz olan mehirlerini onlara verin. Ve bu farzdan sonra, razı olduğunuz konuda onunla anlaşmanızda sizin üzerinize bir günah yoktur. Muhakkak ki Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

Sizin şu dakikadan sonra Türkçe bilmediğiniz kanaatindeyim. İyi okursanız kendinizle çeliştiğinizin farkına varırsınız.

Yukarıda yazdığın ayetlerin hepside Hz.Peygamberin kurana uyduğunu ve onun dışında bir karar vermediğini gösteriyor. Gelelim okuma yazma bilmeme olayına; bunu da kendini müceddid ilan eden alim ilan eden islamı yozlaştıran kişilerin Kuran'ın sanki kendisini ispatlayamayacağınıi kendisini savunamayacağını düşünen beyinsiz takımın oluşturduğu hurafededir. 4 . şıkkın içinse tevbe kapısı açık.

(Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36]

Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(İhtilaflarda seni hakem edip verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmeyen iman etmiş olmaz.) [Nisa 65]

ALLAH Peygamberine hüküm verme yetkisi vermişdir bunu araştırırsan zaten bulursun ama unutma ki Peygamber Efendimizin ( SAV ) yaptığı herşey ALLAH ın izni iledir.

Hüküm olarak mesela ;

“Kabirleri ziyaret etmenizi yasaklamıştım. Ama artık ziyaret edebilirsiniz.”

Müslim, Cenâiz 106, Edâhî 37. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 77; Tirmizî, Cenâiz 60; Nesâî, Cenâiz 100

para karşılığı ilişkide(fuhuş) islama göre normal

Nisa-24 “(Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helâl kılındı. ………………..”
Kafana göre uydurup uydurup yazıyorsun mehir dediğin ne zaman verilir. Verilince ne olur onları bil öyle konuş. Yazdıklarını anlamakta bile zorlaniyorsun

Kafana göre uydurup uydurup yazıyorsun mehir dediğin ne zaman verilir. Verilince ne olur onları bil öyle konuş. Yazdıklarını anlamakta bile zorlaniyorsun

Aynen öyle hocam ben de yukarıda yazdım zaten bu arkadaş ya kafasına göre düzenliyor, ya da yanlış yerden okuyor :D Cidden arkadaşın Türkçesinde bir sıkıntı var. Allah hidayet versin valla böylesini de ilk defa görüyorum. Bir çok ateist ile tartıştım ama böylesini görmedim. Ateistliğin de bir sınırı var, bu arkadaşınki çok başka bir şey.

Hocam benim kimseye Kafir dediğim yok ama adamın kendisi Haşa Kuran İnsan Sözüdür diyerek Kafir oluyor.

Sonradan Allah kelamıdır şeklinde düzenledi hocam, yanlışlıkla yazmıştır. Lütfen kavga etmeyelim, düzgün bir şekilde tartışalım, bilgi sahibi olmayan da bilgi edinsin.

Asıl sizin anlamanız bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Savaş esiri cariye ne demek onu açıklarmısınız?

Aynen öyle hocam ben de yukarıda yazdım zaten bu arkadaş ya kafasına göre düzenliyor, ya da yanlış yerden okuyor :D Cidden arkadaşın Türkçesinde bir sıkıntı var. Allah hidayet versin valla böylesini de ilk defa görüyorum. Bir çok ateist ile tartıştım ama böylesini görmedim. Ateistliğin de bir sınırı var, bu arkadaşınki çok başka bir şey.

Hocam sabahtan beri hiç bir yazdığın şeye cevap vermiyor. Sürekli yeni şeyler bulup güya Islama laf ediyor. Türkler zorla müslüman olmuşlar. Kanitla Cevap ver diyoruz Yok. Yeni bişey bulup aklınca kafa karıştırıyor.

(Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36]

Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(İhtilaflarda seni hakem edip verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmeyen iman etmiş olmaz.) [Nisa 65]

ALLAH Peygamberine hüküm verme yetkisi vermişdir bunu araştırırsan zaten bulursun ama unutma ki Peygamber Efendimizin ( SAV ) yaptığı herşey ALLAH ın izni iledir.

Hüküm olarak mesela ;

“Kabirleri ziyaret etmenizi yasaklamıştım. Ama artık ziyaret edebilirsiniz.”

Müslim, Cenâiz 106, Edâhî 37. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 77; Tirmizî, Cenâiz 60; Nesâî, Cenâiz 100

Evet Allah Peygamberine hüküm verme yetkisi vermiştir. Ammaaaa O kendi hevasından konuşmmmaaazzz. O sadece kurandan konuşur. Kaldı ki Allah O nu " Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi?"(Duha suresi Ayet 7 çeviri diyanet vakfı) Selametle son yazım.

Sonradan Allah kelamıdır şeklinde düzenledi hocam, yanlışlıkla yazmıştır. Lütfen kavga etmeyelim, düzgün bir şekilde tartışalım, bilgi sahibi olmayan da bilgi edinsin.

Hocam VALLAHA ben düzgün bir şekilde konuşuyordum konuyu incelerseniz kendileri gelip tartışma çıkardılar.

Ayrıca o arkadaş önce yazıp sonra düzenliyorsa bu benim hatam değil onu hatası.

Buradaki ayetlere göre namazın nasıl kılınacağını anlamadım.Kıyam-kıraat rukü vb gibi evreler veya abdest vs onlar yazıyormu?

Tarihi islamı kaynaklara göre okursanız güllük gülistanlık zaten.Peygamber zamanındaki yapılan savaşlara bakabilirsiniz. Sanki bilmezsek islam çiçekle çikolatayla yayıldı diye yutturacaksınız. Zina yapmak haram ama savaşta esir alınan kadınlara tecavüz etmek serbest. Kadınları köle yapıp satmak hiç sorun değil zaten.(Bunlar ışidden tanıdık geliyor olmalı)
(Bir de peygamberin güzel ahlakına bir örnekte safiyye olayını okursanız ufkunuz iki katına çıkar.)

Birde (sözde)adem zamanında zaten topluluk yoktu.O zaman insanları çocukken islam ile yetiştirmek daha kolay olurdu mantıken.

Ayrıca putperest diyorsunuz ama namaz kılmak,kabeyi tavaf etmek,şeytan taşlamak bunlar putperestlikten islama geçmiştir.Diğer semavi dinlerde ibadet yoktur.

Bizde inanıyorduk ama bu mantıksızlık tak etti.

Daha çok konu var artık bunlar benim için vakit kaybı.

Kurandaki miras bölüşümü/matematik hatası
İsanın annesi meryem ile harunun kız kardeşi meryem
Zülkarneyni güneşin battığı ve gidip güneşi balçığın içinde gibi görmesi
Kuranın köleliği normal görmesi
gök yüzünde hiç çatlak olmaması
daha sürüsüyle mantık hatası var.

Hala uçakların nasıl uçtuğunu idrak edemeyen insanlar var. '' yaklaşık 300 ton ağırlıgın havada nasıl ucabilir '' diyen çok insan var. Bu gayet normal . öğretilmemiştir , araştırmamıştır, belkide aklı o konulara basmıyodur ya da zaten anlayamam diye önyargılıdır.

Tonlarca ağırlıkta yük gemilerinin deniz üstünde nasıl durabildigini bilmeyebilir insan. Fizik okumamıştır , araştırmamıştır , anlatılmamıştır .

Yelkenlinin rüzgara karşıda gidebilmesini mantığı almayabilir , ama bu gidemediği ya da acıklanamayacagı anlamına gelmez.

öğretmen sınıfta bir matematik - fizik konusu anlatır : '' anlamayan var mı diye sorar '' kimseden ses çıkmaz . Ama aslında sınıfın yarısı dinlememiştir , kalanın yarısıda anlamamıştır. Bu öğretmenin anlattıklarının hurafe oldugu anlamına gelmez.

Bir şeyi siz anlayamadınız diye mantık hatası var diyip kestirip atmayın , Ağır dille yazılmış geçmiş ve gelecegin Kitabından bahsediyoruz . Hepsini anlamayı beklemiyosunuz heralde ....

Asıl sizin anlamanız bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Savaş esiri cariye ne demek onu açıklarmısınız?

O ayette Allah, savaş esirleri ile olan ilişkiden bahsediyor, ama öyle tek gecelik değil. Mehir verip,rızasını alın diyor. Bir nevi evlilikten bahsediyor. Siz kafanıza göre çekiyorsunuz ayeti. Mehir nedir onu bir araştırın isterseniz. Mehir karşı tarafın istediği her hangi bir bedeldir. Eğer siz onu öderseniz, karşı tarafta size her türlü itaat etmeyi kabul etmiş olur. Şu anki evliliklerde bile bu var.

Evet Allah Peygamberine hüküm verme yetkisi vermiştir. Ammaaaa O kendi hevasından konuşmmmaaazzz. O sadece kurandan konuşur. Kaldı ki Allah O nu " Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi?"(Duha suresi Ayet 7 çeviri diyanet vakfı) Selametle son yazım.

Tamam zaten öyle ALLAH ın izni olmadan Peygemberler birşey söyleyemez , yapamaz.Bütün varlıklar ALLAH ın izni olmadan birşey yapamaz.

Açıklamalarının benim Burda paylaştığım Ayetler ile hiç bir alakası yok birkere firavun Denizde boğularak öldü ve yıllar sonra bulundu merak ediyorum bu adam ölünce bunu hemen mumyalamadılar mı ya sende biliyorsun bunu sen denize bir tane canlı at bakalım 1 ay sonra ondan eser kalıyormu onu deniz canlıları paramparca eder ama ALLAH isteyince milyarlarca yılda dursa birşey olmaz Ayet de ALLAH ın söylediği gibi.

Cevap yazacam diye alakası olmayan cevaplar yazma.

sakin ol hocam düşmanın değilim :) belkide kitabına göre öyleyimdir bilemedim şimdi.
sen bana şimdi o olayda anlatılan firavunun bulunup sergilendiğini mi savunuyorsun benmi yanlış anladım ? yoksa sen 3000 bin yıllık mumya haberindenmi bahsediyorsun ? bana facebook haberleriyle gelme hocam lütfen :) bu arada diğer söylemlerinede cevap verdim ama sen galiba daha 1.sinden celallenmişsin :)

Olsun hocam sorun yok, İslam hoşgörü dinidir, Allah'ın bahşettiği kadarıyla yardımcı olurum ben. :) Kalpler Allah'ın elindedir..

Öncelikle evren ile ilgili olan sorularınıza cevap vermek istiyorum:

“Gökleri ve yeri yoktan yaratıp donatandır!… Her şeyi yaratandır ve her şeyi en iyi şekilde bilendir! Bedîus semâvâti vel ard(ardı), …..ve halaka kulle şey’(şeyin), ve huve bikulli şey’in alîm(alîmun)” Enam 101

Gök (sema) kelimesi Kur’an’ın pek çok yerinde uzay ve evren anlamında kullanılır.

“O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. ………E ve lem yerellezîne keferû ennes semâvâti vel arda kânetâ retkan fe fetaknâhuma, ve cealnâ minel mâi kulle şey’in hayy(hayyin),” Enbiya 30

Ayetin “Birbiriyle bitişik” olarak tercüme edilen “ratk” kelimesi Arapça sözlüklerde “birbiriyle içice, ayrılmaz durumda, kaynaşmış” anlamlarına geliyor, Yani tam bir bütün oluşturan iki maddeyi tanımlamak için bu kelime kullanılır. Ayette geçen “ayırdık” ifadesi ise Arapça “fatk” fiilidir ki, bu fiil “ratk” halindeki bir nesneyi yarıp parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun filizlenerek topraktan dışarı çıkması Arapça da bu fiille ifade edilir.

Ayette göklerin yerin birbiriyle bitişik yani ‘ratk” durumunda olduğundan bahsediliyor. Ardından bu ikisi “fatk” fiili ile ayrılıyorlar, Yani biri diğerini yararak dışarı çıkıyor. Gerçekten de Bing Bang’in ilk anını hatırladığımızda, tek bir noktanın evrenin tüm maddesini içerdiğini görüyoruz. Yani her şey hatta henüz yaratılmamış olan “Gökler ve Yer” bile bu noktanın içinde “ratk” halindeler. Ardından bu nokta şiddetle patlıyor ve bu yolla maddeler “fatk” oluyorlar.

“Göğe gelince, biz onu ellerimizle kurduk, biz elbette genişleticileriz. Ves semâe beneynâhâ bi eydin ve innâ le mûsiûn(mûsiûne).” Zariyat 47.

“Yaratışta/yaratılmışlarda dilediğini artırır O.” Fatir 1

“…O her an yeni bir iş ve oluştadır.” Rahman 29

“Gün olur, göğü, yazı tomarlarını dürer gibi düreriz. İlk yaratılışta başladığımız gibi onu baştan yaparız. Üzerimizde bir vaat olarak biz bunu mutlaka yapacağız.” Enbiya 104

“…Oysaki kıyamet günü, yeryüzü tamamen O’nun avucudur/avucundadır; gökler de O’nun sağ elinde/kudretinde dürülmüş haldedir….” Zümer 67

Yani evrenin yaratılışı tek bir enerjinin parçalanmasından vücut bulmuş, kıyametten sonraki ikinci oluşum/oluşumlar da yine böyle bir parçalanma ve toplama olayı şeklinde vücut bulacak/bulmaktadır Kuran’a göre. Evrenin büzüşerek, kapanmayla son bulacağı ve tekrar baştan başlanacağı anlaşılmaktadır. Bu da bir nevi kara delikler teorisine uygun düşüyor. Bahsedilen büzüşme ve kapanma yani maddedin enerjiye dönüşümü Kara deliklerde gerçekleşebilir ya da başka şekilde. Kıyamet bu olabilir. Oradan yeniden enerji maddeye dönüşür. Evren genişlemekte ve yenilenmektedir. Varlık ve evren sonsuz değildir ama sınırsızdır, ve oluş bir süreç halinde hala yeni varlıklar, boyutlar ve imkanlar ortaya çıkarmaya devam etmektedir.

Kuran böyle derken bilimle de örtüşüyor.

Kısacası Allah(c.c) zaten evreni her saniye genişlettiğini söylüyor. Bunun keşfi ise çok az bir süre öncesine, Hubble teleskopunun keşfine dayanıyor. 1400 yıl önce bunları söyleyebilen birinin vizyonu aşırı geniş olmalıdır heralde bu kadar atıp tutacak olması da kesin tesadüftür size göre.

https://islamingercekleri.wordpress.com/2013/05/25/2-kuranda-dunya-ve-evrenin-yaratilis-asamalari/

Uzun uzadıya yazmak yerine size link atıyorum, oradan okuyun, aklınıza yatarsa kabul edin arkadaşlar. Ama şunu da söyleyeyim; din, metafizik bir şey olduğundan inanç içerir, istek içerir. Burada ne kadar kanıt ararsanız arayın, veya biz ne kadar ararsak arayalım, ortaya "hiç" çıkacaktır. Ne siz kazanacaksınız, ne biz. Tamamen gönüllülük esasıdır. Size göre din yoksa o zaman öldükten sonra hiç olurum, toprağa karışır mineral olurum ve beni sorgulayacak, cezalandıracak kimse olmaz inandığım için. Ama eğer benim dinim varsa ve öldükten sonra ben yine cezamı çekip ama sonra ödüllendirileceksem, hiç inanmayanların vay haline. Allah herkese özgür irade vermiş, ben inanmak ile bir şey kaybetmem, aksine "egomu" ve "nefsimi" ayaklar altına alırım.

İncil,Tevrat,Kur'an bunlar zaten ehli kitaplar. Çoğu şeyler benziyor diye boşuna yazmamıştım bir önceki yazımda.

michael sikkofield: Kumar, Din, Felsefe

Ve Peygamber'in uydurup uydurmadığını merak ediyorsanız bu üstteki yazıyı okumalısınız.

Alıntıladığın ayetler zaten aynı ayetler yeri göğü yarattık donattık diyince siz evrene uzaya bağlıyosunuz . hiç düşündünüzmü normal bi insan bile gördüğü yeri gördüğü göğü yazabilir . içinizdeki şüpheyi gidermek için kendinize kanıt yaratmaya çalışıyosunuz . kafanıza göre yevm kelimesini alıp bazen gün diye bazen ay diye bazen aşama diye kullanıyosunuz, gök diye bi kelime geçiyo onu alıp uzay yapıyosunuz :) yahu kardeşim kaç farklı kitap var elimizde sende okuyosun bende okuyorum.

sakin ol hocam düşmanın değilim :) belkide kitabına göre öyleyimdir bilemedim şimdi.
sen bana şimdi o olayda anlatılan firavunun bulunup sergilendiğini mi savunuyorsun benmi yanlış anladım ? yoksa sen 3000 bin yıllık mumya haberindenmi bahsediyorsun ? bana facebook haberleriyle gelme hocam lütfen :) bu arada diğer söylemlerinede cevap verdim ama sen galiba daha 1.sinden celallenmişsin :)

Alıntıladığın ayetler zaten aynı ayetler yeri göğü yarattık donattık diyince siz evrene uzaya bağlıyosunuz . hiç düşündünüzmü normal bi insan bile gördüğü yeri gördüğü göğü yazabilir . içinizdeki şüpheyi gidermek için kendinize kanıt yaratmaya çalışıyosunuz . kafanıza göre yevm kelimesini alıp bazen gün diye bazen ay diye bazen aşama diye kullanıyosunuz, gök diye bi kelime geçiyo onu alıp uzay yapıyosunuz :) yahu kardeşim kaç farklı kitap var elimizde sende okuyosun bende okuyorum.
O zaman sizin mantığınıza göre gök, gökyüzü oluyor, yer ise dünya. Ee o zaman evrenin geri kalanı nerede? Burada edebi bir şekilde yazılan Kurân dan bahsediyoruz. Ve verdiğim diğer ayetlerde evreni genişlettiğini açıkça belirtiyor. O zaman yine aynı mantığa göre Allah, dünyayı genişletiyor. Ee o zaman biz niye hissetmiyoruz. Sırf haklı olmaya çalışmak için lütfen kendinize göre şekillendirmeyin. Ama maalesef insanımız asla karşı görüşü kabul etmez, 'ben' merkezli yaşar. Acaba kabul edince ne kaybedeceksiniz merak ediyorum.

Sent from my SM-N7500Q using Tapatalk

yav şöyle konular açmayın ortalık çok karışıyor :D herkes bi anda bilim adamı alim falan kesiliyor :D

VALLAHA ben sana söylerim inanıp inanmamak sana kalmış bana sorarsan İnanmanı isterim.

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp ALLAH a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. ALLAH, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ( Bakara 256 )

Benim inandığım ALLAH dinde zormala yoktur diyor İslam hoşgörü dinidir insanların yaptıklarını İslama yıkmaya çalışanlara tepkim. Umarım demek istediğimi anlamıştırsınız.

yav şöyle konular açmayın ortalık çok karışıyor :D herkes bi anda bilim adamı alim falan kesiliyor :D

Estağfurullah hocam :D

VALLAHA ben sana söylerim inanıp inanmamak sana kalmış bana sorarsan İnanmanı isterim.

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp ALLAH a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. ALLAH, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ( Bakara 256 )

Benim inandığım ALLAH dinde zormala yoktur diyor İslam hoşgörü dinidir insanların yaptıklarını İslama yıkmaya çalışanlara tepkim. Umarım demek istediğimi anlamıştırsınız.

Aynen öyle hocam, bireyin suçunu DİN'e atıp lekelemek ne kadar basite indirgenmiş artık.. Yapılandan yapan kişi sorumludur, bağlı olduğu din değil..

O zaman sizin mantığınıza göre gök, gökyüzü oluyor, yer ise dünya. Ee o zaman evrenin geri kalanı nerede? Burada edebi bir şekilde yazılan Kurân dan bahsediyoruz. Ve verdiğim diğer ayetlerde evreni genişlettiğini açıkça belirtiyor. O zaman yine aynı mantığa göre Allah, dünyayı genişletiyor. Ee o zaman biz niye hissetmiyoruz. Sırf haklı olmaya çalışmak için lütfen kendinize göre şekillendirmeyin. Ama maalesef insanımız asla karşı görüşü kabul etmez, 'ben' merkezli yaşar. Acaba kabul edince ne kaybedeceksiniz merak ediyorum.

Sent from my SM-N7500Q using Tapatalk

Evet güzel kardeşim benim mantığıma göre; o zaman larda bilinen bahsedilen şey yer , gök aksini kanıtlarsan tartışırım. ne evren ne de uzay bilinmiyor dimi ee o zaman evrenin geri kalanı kurana göre yok . sen kendine kanıt aradığın için kurana mucize katıyosun. aynısını hristiyanda yapıyor museviside yapıyor. "inanıyorum ama kanıtta lazım"

sen ister ben merkezcil de ister egoist de , nasıl ki şuanki teknolojiden bundan 300 sene öncesine gidip bahsetsen seninle dalga geçicekleri gibi bizim şuanki halimizde geleceğe göre aynı şekilde aciz. Asıl siz kendinizi herşeyi çözmüş görüyosunuz , asıl siz ölümsüz olabileceğinizi düşünecek kadar kendinizi üstün görüyosunuz , asıl siz koskoca evrende kendinizi tek tür sayabilecek kadar egoistsiniz, herşey kuranda yazılı zaten herşey zaten biliniyor size göre. ben ise tarihteki yerimizin ufacık olduğunu gelişmekte evrilmekte olduğumuzu söylüyorum, bundan asırlar sonra şuan bizim yunan mitolojisini umursamadığımız gibi gelecektede aynısı bizim toplumuza olacak :)

şimdi söyle bana siz mi "ben" merkezlisiniz yoksa biz mi :)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri