Caner Taslaman klasiği :D

Hala uçakların nasıl uçtuğunu idrak edemeyen insanlar var. '' yaklaşık 300 ton ağırlıgın havada nasıl ucabilir '' diyen çok insan var. Bu gayet normal . öğretilmemiştir , araştırmamıştır, belkide aklı o konulara basmıyodur ya da zaten anlayamam diye önyargılıdır.

Tonlarca ağırlıkta yük gemilerinin deniz üstünde nasıl durabildigini bilmeyebilir insan. Fizik okumamıştır , araştırmamıştır , anlatılmamıştır .

Yelkenlinin rüzgara karşıda gidebilmesini mantığı almayabilir , ama bu gidemediği ya da acıklanamayacagı anlamına gelmez.

öğretmen sınıfta bir matematik - fizik konusu anlatır : '' anlamayan var mı diye sorar '' kimseden ses çıkmaz . Ama aslında sınıfın yarısı dinlememiştir , kalanın yarısıda anlamamıştır. Bu öğretmenin anlattıklarının hurafe oldugu anlamına gelmez.

Bir şeyi siz anlayamadınız diye mantık hatası var diyip kestirip atmayın , Ağır dille yazılmış geçmiş ve gelecegin Kitabından bahsediyoruz . Hepsini anlamayı beklemiyosunuz heralde ....

bakara 99
Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

arkadaşlar vaktim yok

konu kapanmazsa yarın yada pm ile devam edebiliriz.

Evet güzel kardeşim benim mantığıma göre; o zaman larda bilinen bahsedilen şey yer , gök aksini kanıtlarsan tartışırım. ne evren ne de uzay bilinmiyor dimi ee o zaman evrenin geri kalanı kuranda göre yok. sen kendine kanıt aradığın için kurana mucize katıyosun. aynısını hristiyanda yapıyor museviside yapıyor. "inanıyorum ama kanıtta lazım"

sen ister ben merkezcil de ister egoist de , nasıl ki şuanki teknolojiden bundan 300 sene öncesine gidip bahsetsen seninle dalga geçicekleri gibi bizim şuanki halimizde geleceğe göre aynı şekilde aciz. Asıl siz kendinizi herşeyi çözmüş görüyosunuz , asıl siz ölümsüz olabileceğinizi düşünecek kadar kendinizi üstün görüyosunuz , asıl siz koskoca evrende kendinizi tek tür sayabilecek kadar egoistsiniz, herşey kuranda yazılı zaten herşey zaten biliniyor size göre. ben ise tarihteki yerimizin ufacık olduğunu gelişmekte evrilmekte olduğumuzu söylüyorum, bundan asırlar sonra şuan bizim yunan mitolojisini umursamadığımız gibi gelecektede aynısı bizim toplumuza olacak :)

şimdi söyle bana siz mi "ben" merkezlisiniz yoksa biz mi :)

Ölünce hiç olacaksın . ailen arkadaşların hepsi ölüp hiç olacak. Ve dünyada varolman tamamen tesadüf. Hiçbir amacın yok. Yok olacaksın.Ve bunu bile bile yaşıyorsun. Hem de delirmeden kafayı yemeden. Düşünsene HİÇ olacaksın.

Evet güzel kardeşim benim mantığıma göre; o zaman larda bilinen bahsedilen şey yer , gök aksini kanıtlarsan tartışırım. ne evren ne de uzay bilinmiyor dimi ee o zaman evrenin geri kalanı kuranda göre yok. sen kendine kanıt aradığın için kurana mucize katıyosun. aynısını hristiyanda yapıyor museviside yapıyor. "inanıyorum ama kanıtta lazım"

sen ister ben merkezcil de ister egoist de , nasıl ki şuanki teknolojiden bundan 300 sene öncesine gidip bahsetsen seninle dalga geçicekleri gibi bizim şuanki halimizde geleceğe göre aynı şekilde aciz. Asıl siz kendinizi herşeyi çözmüş görüyosunuz , asıl siz ölümsüz olabileceğinizi düşünecek kadar kendinizi üstün görüyosunuz , asıl siz koskoca evrende kendinizi tek tür sayabilecek kadar egoistsiniz, herşey kuranda yazılı zaten herşey zaten biliniyor size göre. ben ise tarihteki yerimizin ufacık olduğunu gelişmekte evrilmekte olduğumuzu söylüyorum, bundan asırlar sonra şuan bizim yunan mitolojisini umursamadığımız gibi gelecektede aynısı bizim toplumuza olacak :)

şimdi söyle bana siz mi "ben" merkezlisiniz yoksa biz mi :)

Yarattığından bahsediyor ama hocam. O zaman Allah size göre sadece dünyayı yarattı, ve dünyayı genişletiyor. :D Ama Dünya var olduğundan beri hep aynıdır. Evren her saniye değişmektedir, milyarlarca ışık yılı uzakta novalar, süpernovalar patlamaktadır. Bildiğiniz üzere demir dünyada yetişmeyen bir şey, novalar patlayınca içlerindeki madenler zamanla dünyamıza düşüyor. Biz de yararlanıyoruz. Aslında evrende var olan her şey biz "insanlık" için. Hristiyan,musevi ehli kitap demiştim ben az önce. Onlar da Allah'ın zamanında göndermiş olduğu bir din, aynı kapıya çıkıyor o yüzden yargılama hakkınız yok bu dinleri, en azından bu konuda. Kur'an'ın farkı zaten o zamanın olmayanlarından bahsetmesinde. Enbiya suresinde insanın biyolojisi yazıyor, o zaman kimler biliyormuş bunu ? Evrenin genişlediği ayetinde kimler biliyormuş evrenin genişlediğini ? Okuma yazma bilmeyen biri uydurmuş dimi sizce. Vizyonu da geniştir, hemen bahaneler hazır :D Daha bunun keşfi çok yakın zamana, Hubble teleskopuna dayanıyor. Ve ateistlerin zamanında ortaya attığı teori de şuydu ; evren sonsuzdan beri var, sonsuza dek olacak. Big Bang ile bu teori çürüdü tabii. Evren her saniye bozulmakta, siz ölümsüzlükten bahsediyorsunuz ama ölümsüzlüğü bulsanız bile evrenin sonunu görüp, hiç olmaya mahkumsunuz. İşte biz o yüzden dine ihtiyaç duyuyoruz, ayrıca "biz" egoist değiliz. Kendi inandığımız dinimiz bize neyi gösterdiyse, neyi vaat ettiyse onları yazıyoruz. İnanmayan birinin bunları söyleyip, ithamda bulunması ne kadar mantık hatası. Deist birine söyleyin bence bunu, biz teistlere değil. İslam dini, milletimizde yüz yıllardır var olan bir inanış, ve sizlere inat var olmaya da devam edecek. :) Daha sağlam şeylerle gelirseniz cevap veririm sizlere. Termodinamik yasalarına, entropiye hiç girmedim bile daha, saçma sapan kendinizle çelişmeniz yüzünden.

---------- Spam Engelliyici 02:43 ---------- Önceki Mesaj 02:41 ----------

Ölünce hiç olacaksın . ailen arkadaşların hepsi ölüp hiç olacak. Ve dünyada varolman tamamen tesadüf. Hiçbir amacın yok. Yok olacaksın.Ve bunu bile bile yaşıyorsun. Hem de delirmeden kafayı yemeden. Düşünsene HİÇ olacaksın.

Boşverin hocam bunlar aslında gerçeği biliyorlar ama inkar ediyorlar. Hepsi bir gün kaçınılmaz gerçeklikten kaçamayacağını biliyorlar; yani ölümden. O zaman da görecekleri dehşeti anlatmaya bizim yetkimiz yok. Öldükten sonra görebilirler :)

---------- Spam Engelliyici 02:44 ---------- Önceki Mesaj 02:43 ----------

tühh kaçırdık konuyu görüyonmu :D :D

Alın çayınızı, çekirdeğinizi baştan okuyun hocam :D Gece gece zamanınız geçer.. :D

bakara 99
Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

arkadaşlar vaktim yok

konu kapanmazsa yarın yada pm ile devam edebiliriz.

Daha önce yazdım ama görmedin sanırım . Cımbızla ayet çekip alırsak daha ne anlamlar çıkar.

Kuran'da hangi edebi sanatların kullanıldıgına Linkten bakabilirsin :

KURANDA EDEBÎ SANATLAR - Yusuf Bayram

Daha önce yazdım ama görmedin sanırım . Cımbızla ayet çekip alırsak daha ne anlamlar çıkar.

Kuran'da hangi edebi sanatların kullanıldıgına Linkten bakabilirsin :

KURANDA EDEBÎ SANATLAR - Yusuf Bayram

Aynen öyle hocam onlarca mesajdır anlatmaya çalıştığımı bir türlü anlamadı arkadaş. Tek tek ayet seçip söylüyor.

MAUN Suresi 4 : İşte o namaz kılanlara yazıklar olsun.

Alın örnek olarak : tek tek ayet seçersek Allah namaz kılanlara yazıklar olsun diyor :D Ama öncesini ve sonrasını okusalar ayetin aslında anlayacaklar ama işte bir türlü anlamıyorlar.

yani sen korktuğun için iman ettin öylemi ? hiç olmamak için mi ? sevdiklerini kaybetmemek için mi ? söylesene o zaman gerçekten iman etmiş oluyomusun :)) bende şimdi dur lan hakkaten ne kaybederim müslüman oliyim ölünce cennete gitme ihtimalim olabilir oh kebap diye iman ediyim, sence bu iman olur mu ? olsa olsa bu korku imanı olur.

bu arada amacın yok derken güzel bi hayat yaşama amacım var ve kendimi geliştirmek ve insanlara yardım etme amacım var.ben evrimin en nihai bir amacı olduğuna inanıyorum ama bu gene benimle alakalı değil insan ırkıyla alakalı. sevgi ve bağ kurmanın bunun temelinde olduğunu düşünüyorum. budizm e yakın denilebilir. dinin mutlulukla alakalı olduğunu düşünüyosan çok yanılıyosun. asıl bağın kopunca tamamen dünyaya bağlanıyosun :)

ölüm sonrasını anca ölünce anlarız anlayabilirsek :)

yani sen korktuğun için iman ettin öylemi ? hiç olmamak için mi ? sevdiklerini kaybetmemek için mi ? söylesene o zaman gerçekten iman etmiş oluyomusun :)) bende şimdi dur lan hakkaten ne kaybederim müslüman oliyim ölünce cennete gitme ihtimalim olabilir oh kebap diye iman ediyim, sence bu iman olur mu ? olsa olsa bu korku imanı olur.

bu arada amacın yok derken güzel bi hayat yaşama amacım var ve kendimi geliştirmek ve insanlara yardım etme amacım var.ben evrimin en nihai bir amacı olduğuna inanıyorum ama bu gene benimle alakalı değil insan ırkıyla alakalı. sevgi ve bağ kurmanın bunun temelinde olduğunu düşünüyorum. budizm e yakın denilebilir. dinin mutlulukla alakalı olduğunu düşünüyosan çok yanılıyosun. asıl bağın kopunca tamamen dünyaya bağlanıyosun :)

İslam dini zaten kendinizi dine kapatın, insanlara yardım etmeyin, 7/24 namaz kılın, ibadet edin demiyor ki. Hatta çalışın diyor, kaderinizi çabanıza bağlı kıldık diyor. Zekat,sadaka,fitre ne için var ? İnsanlara yardım etmek için. Oruç niye var ? Açlıktan sıkıntı çeken insanların halini anlayıp, onlara yardımcı olabilelim diye var. Evrim konusuna girmiyorum bile girersek sabaha kadar sürer.. Peki size göre her şey tesadüf zaten :) Milyarlarca kombinasyon oldu, biz olduk, organizmadan dişi ve erkek olduk, gözlerimiz,beynimiz kusursuz bir rastlantı ürünü, mutasyon %1 belirsiz,%99 zararlıdır.

Öldükten sonra görüşmek üzere hocam :)

Benim söylediğimden bunu mu anladın :D Korktuğum için ha . Ben size bunları düşünerek nasıl yasiyorsunuz onu soruyorum.

Şunu da söyleyeyim ölümden korkmuyorum.Çünkü o bir ayrılık değil kavuşmadır

hocam konuyla alakasız bi soru sorucam , nickiniz ingilizcedeki confusion - confused ( kafası karışık ) kelimesinden mi geliyor ?

Kısaca Her Zaman Anlattıgım Şeyi Anlatım'de Anlamak İsteyen Anlar Zaten ;)

Peygamber Efendimiz s.a.v Bir Gün Medine Sokakların'da Geziyormuş O Sıra Papazalar Toplanmış İslam Yayılıyr MUHAMMED S.A.V'i Durdurmamız Gerek Fakat Napalım Onun Sahte Peygamber Olduğunu Kanıtlayalım Diye Düşünürken Şeytan Çıkıp Topal Çirkin Bir Erkek Kılığın'da Gelip Onlara Fikir Vermiş Bu Fikire Güvenip Peygamber Efendimizin Önünü Kesip Herkesi Meydana Toplamışlar Peygamber Efendimize Ey Muhammed s.a.v Eğer Sen ALLAH'ın Peygamberiysen Ay'ı Ortadan 2'ye Yarda Görelim Demişler Sonra Gülmeye Başlayıp Araların'da Yapamayacak Felan Diye Konuşurken Peygamber Efendimiz Sağ Elini Kaldırıp Şehadet Parmagını Ay'a Tutarak ( Ya Bismillahirrahmanirrahim demiş Yada Kamer Suresini Okumuş ) İkisin'den Birini Yapınca Ay Ortadan İkiye Ayrılmış 1 Yarısı Sefa 1 Yarısı Merve Tepelerine İnmiş Bunu Tüm Mekke Halkı Görmüş Orda ki Papazlar'da Görmüş Fakat İnanmayıp Sen Büyücüsün Demişler Nasıl Çözücez Bu İşi Düşünürken Kervanlara Soralım Onlar Uzak Yoldan Geliyor Onlara Büyü Yapamaz Demişler Papazlar Günlerce Mekke Girişin'De Kervan Beklemişler Sonun'Da Kervanlar Gelmiş Sormuşlar Siz Böyle Bir Olay Gördünüzmü Oldumu Diye Sormuşlar Evet Oldu Diyince Orda ki Bazı Kışıler İman Etmiş Ama Yine'de O Papazlar İnanmamış Sırf Kin,Öfke,Para ve Nefisleri Yüzünden ..

Yarattığından bahsediyor ama hocam. O zaman Allah size göre sadece dünyayı yarattı, ve dünyayı genişletiyor. :D Ama Dünya var olduğundan beri hep aynıdır. Evren her saniye değişmektedir, milyarlarca ışık yılı uzakta novalar, süpernovalar patlamaktadır. Bildiğiniz üzere demir dünyada yetişmeyen bir şey, novalar patlayınca içlerindeki madenler zamanla dünyamıza düşüyor. Biz de yararlanıyoruz. Aslında evrende var olan her şey biz "insanlık" için. Hristiyan,musevi ehli kitap demiştim ben az önce. Onlar da Allah'ın zamanında göndermiş olduğu bir din, aynı kapıya çıkıyor o yüzden yargılama hakkınız yok bu dinleri, en azından bu konuda. Kur'an'ın farkı zaten o zamanın olmayanlarından bahsetmesinde. Enbiya suresinde insanın biyolojisi yazıyor, o zaman kimler biliyormuş bunu ? Evrenin genişlediği ayetinde kimler biliyormuş evrenin genişlediğini ? Okuma yazma bilmeyen biri uydurmuş dimi sizce. Vizyonu da geniştir, hemen bahaneler hazır :D Daha bunun keşfi çok yakın zamana, Hubble teleskopuna dayanıyor. Ve ateistlerin zamanında ortaya attığı teori de şuydu ; evren sonsuzdan beri var, sonsuza dek olacak. Big Bang ile bu teori çürüdü tabii. Evren her saniye bozulmakta, siz ölümsüzlükten bahsediyorsunuz ama ölümsüzlüğü bulsanız bile evrenin sonunu görüp, hiç olmaya mahkumsunuz. İşte biz o yüzden dine ihtiyaç duyuyoruz, ayrıca "biz" egoist değiliz. Kendi inandığımız dinimiz bize neyi gösterdiyse, neyi vaat ettiyse onları yazıyoruz. İnanmayan birinin bunları söyleyip, ithamda bulunması ne kadar mantık hatası. Deist birine söyleyin bence bunu, biz teistlere değil. İslam dini, milletimizde yüz yıllardır var olan bir inanış, ve sizlere inat var olmaya da devam edecek. :) Daha sağlam şeylerle gelirseniz cevap veririm sizlere. Termodinamik yasalarına, entropiye hiç girmedim bile daha, saçma sapan kendinizle çelişmeniz yüzünden.

---------- Spam Engelliyici 02:43 ---------- Önceki Mesaj 02:41 ----------

Boşverin hocam bunlar aslında gerçeği biliyorlar ama inkar ediyorlar. Hepsi bir gün kaçınılmaz gerçeklikten kaçamayacağını biliyorlar; yani ölümden. O zaman da görecekleri dehşeti anlatmaya bizim yetkimiz yok. Öldükten sonra görebilirler :)

---------- Spam Engelliyici 02:44 ---------- Önceki Mesaj 02:43 ----------

Alın çayınızı, çekirdeğinizi baştan okuyun hocam :D Gece gece zamanınız geçer.. :D

Sen bana kendin imanını güçlendirmek kurana kattığın anlamları, ateistler zamanında bunları söyledileri ,bilimin daha yeni keşfettiği şeyleri bi bırak bunları zaten cevapladım. senin inandığın din herşeyi çözdüğünü paket halinde sana teslim ettiğini söylüyor olmasanda senin dinin egoist. ben ise ölümlü olduğumu söylüyorum ve evrilmekte olan aciz bir varlık olduğumu söylüyorum . ha ölüm sonrası ayrı mesele ölmeden bilemeyiz :)

artık biraz da ben soru sorayım
Allahı kim yarattı yada kurandaki mantık hatalarından felan bahsetmicem merak etme :D
1-)Allah ne diye durduk yere insanları yarattı ta test etmek için dünyaya yolladı ? canımı sıkıldı ? meleklerden sıkılıpta yeni kul mu istedi ? yoksa gücünü kudretini göstermek için mi insanları yarattı bu kadar mı egoist?

2-)hadi diyelim test yapmak için yolladı, kalu belada herkesten sınav için onay aldı. sınav için de dünyaya yoladı ok. peygamberin mucizelerini! birebir görmüş birinin iman etmesi ne kadar kolaysa , amazon ormanlarında dünyadan haberi olmayan, müslümanlığın M sini duyamayan birinin imanı da o kadar imkansız . sence bu ne kadar Adil bir "Test"?

3-)kıyammetten sonra allahın görevi nedir ? insanların bazısı cennete bazısı cehenneme gitcek Allah ne iş yapcak bu saatten sonra ?

4-)Allahın gücü herşeye yeter ise niye Evreni belli bi süreçte yarattı ? anında yaratmaya gücü mü yetmedi ? insanlığın evriminden bahsetmiyorum.

5-)Allah her ne kadar bana özgür irade verdiysede nasıl ki şuan kendi irademle inanmıyorsam , bu benim DNAm ile sosyal çevremle ,IQmla, etkilendiğim kişiler ve kitaplar sonucunda oluşan bi irade. Bu farklılıkları benim ailemi, sosyal çevremi ,dna mı, IQ mu yaratan allah ise benim özgür irademide o yaratmış o şekillendirmiş olur . Kader denilen şey aslında bir paradoksmudur?
İslam dini zaten kendinizi dine kapatın, insanlara yardım etmeyin, 7/24 namaz kılın, ibadet edin demiyor ki. Hatta çalışın diyor, kaderinizi çabanıza bağlı kıldık diyor. Zekat,sadaka,fitre ne için var ? İnsanlara yardım etmek için. Oruç niye var ? Açlıktan sıkıntı çeken insanların halini anlayıp, onlara yardımcı olabilelim diye var. Evrim konusuna girmiyorum bile girersek sabaha kadar sürer.. Peki size göre her şey tesadüf zaten :) Milyarlarca kombinasyon oldu, biz olduk, organizmadan dişi ve erkek olduk, gözlerimiz,beynimiz kusursuz bir rastlantı ürünü, mutasyon %1 belirsiz,%99 zararlıdır.

Öldükten sonra görüşmek üzere hocam :)

işte sen birisine seni müslüman olmazsan öldürürüm diyip müslüman olan biri ne kadar müslümansa, sırf cennete gitmek için yada cehenneme gitmemek için insanlara iyilik yapmakta öyle iyilik. Şuan ben sana bilmiyorum , bilmiyoruz diyorum . bilim daha o kadar ilerlemedi. Big Bang Hala bir teori ve big bangin itme mekanizmasından haberimiz dahi yok. Ama benim en azından gözümü boyuyacak yalan "doğrulara" beynim tok. Zamanla öğrenicez ben buna inanıyorum. bilimde aynı şekilde.

hocam konuyla alakasız bi soru sorucam , nickiniz ingilizcedeki confusion - confused ( kafası karışık ) kelimesinden mi geliyor ?

evet

Benim söylediğimden bunu mu anladın :D Korktuğum için ha . Ben size bunları düşünerek nasıl yasiyorsunuz onu soruyorum.

Şunu da söyleyeyim ölümden korkmuyorum.Çünkü o bir ayrılık değil kavuşmadır

yahu seni geleceği düşünmekten şimdiyi yaşayamıyorsun dostum, ölümlülüğü bi kabul etsen o zaman anlıcaksın :D. ben anlıyorum senin dediğini bir ton ateist var alayı mutsuz düştükleri yanılgı ise bilinmeyeni bilmeye çalışıyorlar. ne ateisti ne müslümanı ne hristiyanı evrimdeki yerimiz bu kadar . bazı şeyleri bilemeyeceğiz.bunu kabul edip yaşamaya devam etmek gerek :)

yahu seni geleceği düşünmekten şimdiyi yaşayamıyorsun dostum, ölümlülüğü bi kabul etsen o zaman anlıcaksın :D. ben anlıyorum senin dediğini bir ton ateist var alayı mutsuz düştükleri yanılgı ise bilinmeyeni bilmeye çalışıyorlar. ne ateisti ne müslümanı ne hristiyanı evrimdeki yerimiz bu kadar . bazı şeyleri bilemeyeceğiz.bunu kabul edip yaşamaya devam etmek gerek :)
Biz bugun ölecek gibi ahirete hiç ölmeyecek gibi dünyaya çalışıyoruz. Tabi nerede ne kadar kalacağımıza mukabil ;)

Sen bana kendin imanını güçlendirmek kurana kattığın anlamları, ateistler zamanında bunları söyledileri ,bilimin daha yeni keşfettiği şeyleri bi bırak bunları zaten cevapladım. senin inandığın din herşeyi çözdüğünü paket halinde sana teslim ettiğini söylüyor olmasanda senin dinin egoist. ben ise ölümlü olduğumu söylüyorum ve evrilmekte olan aciz bir varlık olduğumu söylüyorum . ha ölüm sonrası ayrı mesele ölmeden bilemeyiz :)

Allahı kim yarattı yada kurandaki mantık hatalarından felan bahsetmicem merak etme :D
1-)Allah ne diye durduk yere insanları yarattı ta test etmek için dünyaya yolladı ? canımı sıkıldı ? meleklerden sıkılıpta yeni kul mu istedi ? yoksa gücünü kudretini göstermek için mi insanları yarattı bu kadar mı egoist?

2-)hadi diyelim test yapmak için yolladı, kalu belada herkesten sınav için onay aldı. sınav için de dünyaya yoladı ok. peygamberin mucizelerini! birebir görmüş birinin iman etmesi ne kadar kolaysa , amazon ormanlarında dünyadan haberi olmayan, müslümanlığın M sini duyamayan birinin imanı da o kadar imkansız . sence bu ne kadar Adil bir "Test"?

3-)kıyammetten sonra allahın görevi nedir ? insanların bazısı cennete bazısı cehenneme gitcek Allah ne iş yapcak bu saatten sonra ?

4-)Allahın gücü herşeye yeter ise niye Evreni belli bi süreçte yarattı ? anında yaratmaya gücü mü yetmedi ? insanlığın evriminden bahsetmiyorum.

5-)Allah her ne kadar bana özgür irade verdiysede nasıl ki şuan kendi irademle inanmıyorsam , bu benim DNAm ile sosyal çevremle ,IQmla, etkilendiğim kişiler ve kitaplar sonucunda oluşan bi irade. Bu farklılıkları benim ailemi, sosyal çevremi ,dna mı, IQ mu yaratan allah ise benim özgür irademide o yaratmış o şekillendirmiş olur . Kader denilen şey aslında bir paradoksmudur?

işte sen birisine seni müslüman olmazsan öldürürüm diyip müslüman olan biri ne kadar müslümansa, sırf cennete gitmek için yada cehenneme gitmemek için insanlara iyilik yapmakta öyle iyilik. Şuan ben sana bilmiyorum , bilmiyoruz diyorum . bilim daha o kadar ilerlemedi. Big Bang Hala bir teori ve big bangin itme mekanizmasından haberimiz dahi yok. Ama benim en azından gözümü boyuyacak yalan "doğrulara" beynim tok. Zamanla öğrenicez ben buna inanıyorum. bilimde aynı şekilde.

evet

1-) Bu soruyu farkındaysan bir kula "bana" soruyorsun, ezeli olan ben değil, Allah'tır. Her şeyin en iyisini bilen O'dur fakat bizim bildiğimiz ise kendisini tanımamız için yarattı. Şimdi bana "egoist" numaraları çekme bence, senin de iyi bir nüfuzun olsa sen de kullanırsın bunu. Yargılamadan önce kendimizi bilebilsek keşke.

2-) Allah bu zamana kadar 124.000 peygamber yolladı. İlk Türk devletlerinde Gök-Tanrı inancı vardı. Demek ki o zamanın da bir yol göstereninin yollamış Allah.Allah, hiçbir ümmeti peygambersiz bırakmamıştır.

3-) Farkındaysanız yine bana soruyorsunuz, ben sadece bir "kul"um. Her şeyi bilmekle mükellef değilim, ben sadece kulluğumu yapar, ibadetimi yerine getiririm. Öldükten sonra bu soruyu Allah'a sorarsın :D Her şey bu dünyada değil, onu da öldükten sonra göreceğiz. :))

4-) Allah ol dedi. Oldu. İsterse senin bileceğin 50 günde olsun. İstersen 1000 gün de. Ol dedi olmadı mı ? Sonuç ne ? Ol dedi oldu. Bundaki çelişki nerede ?
Allah önce zamanı yarattı. Herşeyi bir sebebe bağladı. Zaman olmasa idi diye düşünelim... Yaratması kaç gün sürerdi ? Allah'ın zaman kavramı ile dünyanın zaman kavramını bir mi tutuyorsun şimdi ? Dünyadaki zaman kavramını biz kendimiz uydurduk.Allahın hikmetinden sual olunmaz bu da öyle bir soru. Yerler ve göklerin altı günde yaratılışının hikmeti nedir? Bu altı günün mahiyeti nasıldır, bizim günlerimizle bir farkı var mıdır? | Sorularla İslamiyet

5-) Kader, değişmez bir şey değildir. Sen kendi özgür iraden ile istediğin seçimi yapar ve o yola doğru yol alırsın. İyi yola düşersen çevren, her türlü aklına gelebilecek şey iyi yönde olur. Sen kötü yöne düşersen bilakis aynı şekilde. Ben şimdi sırf Kur'an'ı çürütmek için delil ararsam bu benim özgür iradem olur, kaderimi kendim seçmiş olurum özgür iradem ile ve hesabını da ben veririm. Herkes yaptığından sorumludur.

İSRA Suresi 13 : Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız.

1 - https://www.youtube.com/watch?v=EuY91rI0Jbg

2 - Peygamber Efendımızın Mucizelerini En Başta Gören Öz Amcası İman Etmemiştir İman Mucize İle Olmaz Niye Siz İlizyonist Gördünmü Ona Mı İbatedet Ediyorsunuz ? Hiç Bir Dinin Ulaşmadığı İnsan Gunahsızdır Öbür Dünyada Sorgusuz Olmaz Hayvanlar Gibi Toprak Olur .

4 - Yerler ve göklerin altı günde yaratılışının hikmeti nedir? Bu altı günün mahiyeti nasıldır, bizim günlerimizle bir farkı var mıdır? | Sorularla İslamiyet

5 - Kader Denilen Şeyi İnsan Belirler Fakat Allah Sonun'da Ne Olucağını Bilendir Cübbeli Ahmet Hocanın Dedıgı Gibi Eğer Yarın Ne Olacıgını Bılmeseydı Bizden Ne Farklı Olurdu Tobe Haşa .

Anladıgım Kadarıyla Hocam Google'a Kuran-ı Kerim Çelişkileri Yazıp Okuyup Gelmişsin :)

Oralar'da Genelde Cımbızla Cekıp Tek Bir Manaya Surup Aha Hata Var Dıyorlar :D

Şöyle ki: Allah Teâla, bu itibarla, ayetleri ikiye ayırır: Muhkem olanlar, müteşabih olanlar. Muhkem:manası tek ve net olup,başka bir manaya ihtimali bulunmayan ayetlere denir. "Doğru söyleyin", "Riba yemeyin", "Birbirinizi gıybet etmeyin" gibi. Diğer kısım ise müteşabih olup birden fazla mana ihtimali söz konusu olup tefsiri için harici delile ihtiyaç gösterirler. Müteşabih ayetle manalar içice girer, biri-birini andırır, bunlardan hangisinin kaydedildiği hakkında muhatap tereddüt eder.

NOT : Allah c.c Açık Açık İnsan Oğluna Teklif Sunuyor
Bakara suresi, 23 VE 24:

"Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."

"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının."

NOT 2 : Cübbeli Ahmet Hocamızın Çok Güzel Yine Bir Sözü Var ALLAH c.c İnsanı Dünyaya Yolladıgın'da Seçimi Ona Bıraktı İster İç Sapıt Zina Yap İster Namaz Kıl Oruç Tut AMMAA Velakin Diğer Taraf'da Sormucak İster Cennete Git İster Cehenneme Diye ;)

Son düzenleme:

evet
Sordugun sorular ilmi seviyeni gösterdiği için bu sorulara cevap vermeyi size hakaret sayacagim için cevap vermeyeceğim. (Sorular hep bildiğim yerden ;))

Benim anlamadım inanmıyorsun eyvALLAH. Neden inanmadığın bir şeyin ispatını istiyorsun. O'nu(ALLAH C.C) varmış gibi(Haşa) sorular soruyorsun. Demek ki varlığını kabul ediyorsun. O zaman neden inanmıyorsun?

Bir de bu inanmıyanlar neden bu kadar kibirli onu da anlamıyorum. Millet düzgün düzgün cevap veriyor artist artist konuşuyorsun.

Benim anlamadım inanmıyorsun eyvALLAH. Neden inanmadığın bir şeyin ispatını istiyorsun. O'nu(ALLAH C.C) varmış gibi(Haşa) sorular soruyorsun. Demek ki varlığını kabul ediyorsun. O zaman neden inanmıyorsun?

Bir de bu inanmıyanlar neden bu kadar kibirli onu da anlamıyorum. Millet düzgün düzgün cevap veriyor artist artist konuşuyorsun.

Bunun üzerine konuyu kapatır giderim ben :D Çok yerinde bir yorum olmuş hocam, keşke dogmatik bakmayı bırakabilseler..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri