1-) Bu soruyu farkındaysan bir kula "bana" soruyorsun, ezeli olan ben değil, Allah'tır. Her şeyin en iyisini bilen O'dur fakat bizim bildiğimiz ise kendisini tanımamız için yarattı. Şimdi bana "egoist" numaraları çekme bence, senin de iyi bir nüfuzun olsa sen de kullanırsın bunu. Yargılamadan önce kendimizi bilebilsek keşke.
2-) Allah bu zamana kadar 124.000 peygamber yolladı. İlk Türk devletlerinde Gök-Tanrı inancı vardı. Demek ki o zamanın da bir yol göstereninin yollamış Allah.Allah, hiçbir ümmeti peygambersiz bırakmamıştır.
3-) Farkındaysanız yine bana soruyorsunuz, ben sadece bir "kul"um. Her şeyi bilmekle mükellef değilim, ben sadece kulluğumu yapar, ibadetimi yerine getiririm. Öldükten sonra bu soruyu Allah'a sorarsınHer şey bu dünyada değil, onu da öldükten sonra göreceğiz.
)
4-) Allah ol dedi. Oldu. İsterse senin bileceğin 50 günde olsun. İstersen 1000 gün de. Ol dedi olmadı mı ? Sonuç ne ? Ol dedi oldu. Bundaki çelişki nerede ?
Allah önce zamanı yarattı. Herşeyi bir sebebe bağladı. Zaman olmasa idi diye düşünelim... Yaratması kaç gün sürerdi ? Allah'ın zaman kavramı ile dünyanın zaman kavramını bir mi tutuyorsun şimdi ? Dünyadaki zaman kavramını biz kendimiz uydurduk.Allahın hikmetinden sual olunmaz bu da öyle bir soru. Yerler ve göklerin altı günde yaratılışının hikmeti nedir? Bu altı günün mahiyeti nasıldır, bizim günlerimizle bir farkı var mıdır? | Sorularla İslamiyet
5-) Kader, değişmez bir şey değildir. Sen kendi özgür iraden ile istediğin seçimi yapar ve o yola doğru yol alırsın. İyi yola düşersen çevren, her türlü aklına gelebilecek şey iyi yönde olur. Sen kötü yöne düşersen bilakis aynı şekilde. Ben şimdi sırf Kur'an'ı çürütmek için delil ararsam bu benim özgür iradem olur, kaderimi kendim seçmiş olurum özgür iradem ile ve hesabını da ben veririm. Herkes yaptığından sorumludur.
İSRA Suresi 13 : Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız.
1-) yani meşhur "ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim". diyosun . Valla haklı olabilirsin bilemicem benimde aynı nüfuzum olsa bende canım istedi diye bana tapan birileri yaratabilirdim ne kadar mantıklıysa artık
2-) ben seni 19.culardan felan sanmıştım caner taslamandan , michael sikkofieldan felan alıntı yapınca. ikiside hadislerin çoğunu yok sayar . senin bahsettiğin 124.000 peygamber bir hadiste geçiyor kuranda değil. hadi neyse hadisi doğru sayalım hadi diyelim 124k peygamber geldi her bölgeye. Ama gel görki şuanki hak din olan İslamı Amazon ormanlarında yeni doğan çocuklar hiçbir kitapdan, hiçbir kaynaktan yada internetten vs. öğrenme imkanı yok bu çocuk müslümanlığın M sini duymuyacak ölene kadar . neye göre yargılanıcak bu çocuk ?
4-) yani diyosun ki Allahın gücü tabiatın ve matematiğin kurallarıyla sınırlı.
5)- bunu biraz daha düşün lütfen paradoksu anlayabilmen için. Senin özgür iradenle kaldırdığın elin sana bahşedilen KOL sayesinde gerçekleşiyor. dolaylı olarak benim ateist olmam bana bahşedilen HAYAT KOŞULLARIYLA(bilgi,dna,eşdost vs.) gerçekleşti. paradoks burda. özgür irademi allah şekillendirdi.
sen diğer arkadaştan ve ehlisünnettin bile açıklamadığı şeyleri bildiğini savunuyosun . yazdıklarımın kuran çelişkileriyle alakası yok bu arada yaratıcı konusundan bahsediyorum.1 - https://www.youtube.com/watch?v=EuY91rI0Jbg
2 - Peygamber Efendımızın Mucizelerini En Başta Gören Öz Amcası İman Etmemiştir İman Mucize İle Olmaz Niye Siz İlizyonist Gördünmü Ona Mı İbatedet Ediyorsunuz ? Hiç Bir Dinin Ulaşmadığı İnsan Gunahsızdır Öbür Dünyada Sorgusuz Olmaz Hayvanlar Gibi Toprak Olur .
4 - Yerler ve göklerin altı günde yaratılışının hikmeti nedir? Bu altı günün mahiyeti nasıldır, bizim günlerimizle bir farkı var mıdır? | Sorularla İslamiyet
5 - Kader Denilen Şeyi İnsan Belirler Fakat Allah Sonun'da Ne Olucağını Bilendir Cübbeli Ahmet Hocanın Dedıgı Gibi Eğer Yarın Ne Olacıgını Bılmeseydı Bizden Ne Farklı Olurdu Tobe Haşa .
Anladıgım Kadarıyla Hocam Google'a Kuran-ı Kerim Çelişkileri Yazıp Okuyup Gelmişsin![]()
Oralar'da Genelde Cımbızla Cekıp Tek Bir Manaya Surup Aha Hata Var Dıyorlar![]()
Şöyle ki: Allah Teâla, bu itibarla, ayetleri ikiye ayırır: Muhkem olanlar, müteşabih olanlar. Muhkem:manası tek ve net olup,başka bir manaya ihtimali bulunmayan ayetlere denir. "Doğru söyleyin", "Riba yemeyin", "Birbirinizi gıybet etmeyin" gibi. Diğer kısım ise müteşabih olup birden fazla mana ihtimali söz konusu olup tefsiri için harici delile ihtiyaç gösterirler. Müteşabih ayetle manalar içice girer, biri-birini andırır, bunlardan hangisinin kaydedildiği hakkında muhatap tereddüt eder.
NOT : Allah c.c Açık Açık İnsan Oğluna Teklif Sunuyor
Bakara suresi, 23 VE 24:
"Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."
"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının."
NOT 2 : Cübbeli Ahmet Hocamızın Çok Güzel Yine Bir Sözü Var ALLAH c.c İnsanı Dünyaya Yolladıgın'da Seçimi Ona Bıraktı İster İç Sapıt Zina Yap İster Namaz Kıl Oruç Tut AMMAA Velakin Diğer Taraf'da Sormucak İster Cennete Git İster Cehenneme Diye![]()
Benim anlamadım inanmıyorsun eyvALLAH. Neden inanmadığın bir şeyin ispatını istiyorsun. O'nu(ALLAH C.C) varmış gibi(Haşa) sorular soruyorsun. Demek ki varlığını kabul ediyorsun. O zaman neden inanmıyorsun?
Bir de bu inanmıyanlar neden bu kadar kibirli onu da anlamıyorum. Millet düzgün düzgün cevap veriyor artist artist konuşuyorsun.
daha önceki mesajlarımdada yazdığım gibi , her ölümlü gibi bende ölüm sonrasına inanmak isterim. sizin Ateistlere bakış açınız hepsi kibirli hepsi kendini beğenmiş tarzında. Ama Ateisti gel bi dinle önce dimi Ateist sana diyoki bilimin açıklayamadığı çok şey var, Big Bang sadece bi teori şuan onuda geçtim Big Banging itme mekanizmasından haberimiz yok. yada Geleceğimiz ne alemde ondan haberimiz yok. Ama şunu biliyorumki Evriliyoruz . bundan 200 sene önceki bilgi fakirliğine bak bide günümüze bak. Şimdi bide günümüze bak bide geleceği düşün. İşte bilim insanıyla inanan arasındaki fark bu sen benim sadece ispat aradığımı zannediyosun ben ise hem ispat arayorum( çünkü gerçekten ihtimali var) bide bilimsel bakıyorum. acaba başka nedenleri olabilir mi diye. Gel görki bazıları diyor hiçbir ateist aslında ateist değildir felan diye yahu ben yatağa girince kendimi dinlemiyomuyum? bende ölüceğimi bilmiyomuyum bi insan böyle konularda niye yalan söylesin ? her insan gibi bende nerden geldiğimi, nereye gideceğimi bilmek istiyorum.
Herneyse kesinlikle kendini beğenmiş gibi konuşma gibi bi amacım niyetim yoktu. öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın. hiçbir inananı eleştirmiyorum iman zaten kalpte biten bi olay, kanıt olmadan inanmaktır zaten iman bi bakarsınız bundan 2 sene bu dediklerimi eleştirir hale gelirim. belli olmaz bu işler. herkese iyi geceler.