Canlı yayın kaydı için gerekenler

• Kullanıcı kubarbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

kubarbaz

Kayıtlı Üye
Saygılar arkadaşlar uzun süredir kendi imkanlarımla video yayın kaydediyorum ama gerek görüntü kalitesi gerekse internet kaynaklı sorunlardan ötürü değişik problemler oluyor. Farzı misal, tv de yayımlanan X bir programı en saglıklı sekilde nasıl pc ye kaydedebiliriz? Bunun için ekran kartı vs gibi materyaller mi gerekli?

Dreambox tarzı linux ve internet sistemli uydu cihazlarında goruntuyu vlc üzerinden açabilirsiniz yine vlc üzerinden kayıt alabilirsiniz yada fraps fln kullanabilirsin

Özelden sorunuzu cevapladım, sanırım görmediniz.. bir de buradan paylaşayım

KingTube' Alıntı:
kubarbaz' Alıntı:
hocam kolay gelsin tv de yayınlanan programları kaydetmekten icin ekran kartı yeterli midir? ya da nasıl bir sistem gerekiyor ?

Merhaba, teşekkürler.
Biz medya takip işi yaptığımız için farklı cihaz ve programlar da kullanıyoruz, ama size kayıt için 1 tane Receiver özellikli Digital TV kartı, 1 Çanak ve LNB yetecektir.. Tabi yayınları izlemek ve kayıt almak için de ayrıca bir DVB Player lazım olacak.

Kart tavsiyem : SkyStar3 Digital TV Card
Player tavsiyem : ProgDVB Powerinstall

Ustalar çok güzel özetlemişsinizde nasıl bir sistem ile nasıl bir teknik ile calısılacak onu anlamadım mesela o canagı nereye takıcam o LNB neye gerekli. Evde uydu var tv ye baglı napacagımı şaşırdım .:D

Ustalar çok güzel özetlemişsinizde nasıl bir sistem ile nasıl bir teknik ile calısılacak onu anlamadım mesela o canagı nereye takıcam o LNB neye gerekli. Evde uydu var tv ye baglı napacagımı şaşırdım .:D

Digital TV kartını bilgisayara takacaksın, tavsiye ettiğimiz card receiver özellikli olduğu için çatıya kurmuş olduğun çanaktan gelen LNB çıkışını (evdeki normal Receiver'ler gibi) bilgisayara takılı bulunan kartın LNB girişine takacaksın ve uydudaki yayınları bilgisayarına kayıt alacaksın..

Digital TV kartını bilgisayara takacaksın, tavsiye ettiğimiz card receiver özellikli olduğu için çatıya kurmuş olduğun çanaktan gelen LNB çıkışını (evdeki normal Receiver'ler gibi) bilgisayara takılı bulunan kartın LNB girişine takacaksın ve uydudaki yayınları bilgisayarına kayıt alacaksın..

Yani uzun lafın kısası bana gerekli olan;

1-Digital Tv Kartı
2-LNB
3-Çanak

Tv kartını pc ye bağlıyorum sonra kart çıkışına LNB'yi takıyorum çanaktan gelen kabloyuda LNB çıkışına takınca işlem bu kadar dogru mudur?

ve eğer dogruysa oturdugum bina da merkezi sistem var yani 40 daireye baglı bir dev canak o canaktan cıkısla lnb ye girsem gene de olur mu?

Yani uzun lafın kısası bana gerekli olan;

1-Digital Tv Kartı
2-LNB
3-Çanak

Tv kartını pc ye bağlıyorum sonra kart çıkışına LNB'yi takıyorum çanaktan gelen kabloyuda LNB çıkışına takınca işlem bu kadar dogru mudur?

ve eğer dogruysa oturdugum bina da merkezi sistem var yani 40 daireye baglı bir dev canak o canaktan cıkısla lnb ye girsem gene de olur mu?

Evet sana lazım olanlar bunlar..
Eğer merkezi sisteminizden kanal seçimi yapabiliyorsanız TV'ye taktığınız kabloyu bilgisayarınızdaki karta takarsanız yayınları alırsınız tabi. İzlemek ve kayıt almak için de bir adet DVB player yeterli olacaktır.

Evet sana lazım olanlar bunlar..
Eğer merkezi sisteminizden kanal seçimi yapabiliyorsanız TV'ye taktığınız kabloyu bilgisayarınızdaki karta takarsanız yayınları alırsınız tabi. İzlemek ve kayıt almak için de bir adet DVB player yeterli olacaktır.

Kanal seçimi yapabiliyorsanız derken ? Sonucta 40 daire aynı kanalı izlemiyoruz hocam. :) Yani merkezi sistem derken eskiden 40 daire de 40 canak olurdu. Bunu iptal ettiler tek canak coklu cıkıs herkesin evine ayrı yayın imkanı. Yani mesela salondaki tv de merkezi sistem uydu ile calısıyor 5000 kanal kapasiteli gayet rahat izleyebiliyoruz. Konuyu cok uzattım biliyorum ama senin söyledğin parcaları almak icin para harcıyacagım aldıktan sonra aaa olmuyormus demek istemiyorum o yüzden yazdım bunları. :) Var mı baska ekleyecegin bir şey üstad?

Kanal seçimi yapabiliyorsanız derken ? Sonucta 40 daire aynı kanalı izlemiyoruz hocam. :) Yani merkezi sistem derken eskiden 40 daire de 40 canak olurdu. Bunu iptal ettiler tek canak coklu cıkıs herkesin evine ayrı yayın imkanı. Yani mesela salondaki tv de merkezi sistem uydu ile calısıyor 5000 kanal kapasiteli gayet rahat izleyebiliyoruz. Konuyu cok uzattım biliyorum ama senin söyledğin parcaları almak icin para harcıyacagım aldıktan sonra aaa olmuyormus demek istemiyorum o yüzden yazdım bunları. :) Var mı baska ekleyecegin bir şey üstad?

Para harcasanız da elinizde bir tane Digital Receiver kartınız, çanaktan gelen bir kablonuz varsa neden olmasın ? Sonuçta o kart yayınları almak için sorunsuz çalışan bir üründür.. Çatıdan gelen kablonuzda bir sorun yoksa korkmayın yayını mutlaka alırsınız.

Para harcasanız da elinizde bir tane Digital Receiver kartınız, çanaktan gelen bir kablonuz varsa neden olmasın ? Sonuçta o kart yayınları almak için sorunsuz çalışan bir üründür.. Çatıdan gelen kablonuzda bir sorun yoksa korkmayın yayını mutlaka alırsınız.

Digital receiver olarak özelden attıgınız ürünü öneriyorsunuz dimi?

Digital receiver olarak özelden attıgınız ürünü öneriyorsunuz dimi?

Evet.. ama marka tercihi size kalmış, önemli olan HD yayınları alabilen digital ve receiver özellikli olması.. Fakat SkyStar markası ürünlerinde Tuner olarak dünyanın en iyi Sharp Tuner'i kullandığı için tavsiye ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri