Canlı yayın ve seoya etkisi

• Kullanıcı Drop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
[MENTION=26860]Drop[/MENTION] Hocam daha önce hiç canlı yayın deneyimi olmayanlar için kanalda mevcut yüklü videoyu nasıl canlı yayınlayabileceğimizi anlatabilir misiniz. Extra program mı gerekiyor? Vds de program araciligi ile yayın yapabilir miyiz?

Arkadaşın anlatımı geldi.Denemedim henüz.Deneyenler sonucu yazarsa sevinirim.

Forum kullanıcı adı : Yeterartiks (Davetiye gönderen arkadaş olursa iyi olur.Yapamayan arkadaşlara yardımcı olacak.

Youtube için düzenlenmiş ffmpeg dosyası
â€Å*
Dosya.tc - ?cretsiz, H?zl? ve Kolay Dosya Payla??m?

başlat->cmd'e giriyorsunuz

ffmpeg.rar'ı masaüstüne çıkarmışsanız

cd desktop/ffmpeg/bin klasörüne kadar ilerliyorsunuz.

ffmpeg -re -stream_loop -1 -i video.mp4 -vcodec libx264 -preset veryfast -maxrate 400k -bufsize 1000k -vf “scale=1280:720,format=yuv420p” -g 50 -acodec libmp3lame -b:a 128k -ac 2 -ar 44100 -f flv rtmp://a.rtmp.youtube.com/live2/yayınkodu

bu kodu çalıştırıyorsunuz

yayınlayacağınız video içinde kod ksımında video.mp4 var

ffmpeg içinde bin klasörüne mp4 şeklinde bu video atıyorsunuz

birde en sonda a.rtmp.youtube.com/live.2/yayınkodu var yayın kodunuzu buraya eklemeniz gerekiyor.

Kanaldan değil pcden olması gerekiyor.Pc'ye indirip yapabilirsiniz.
[MENTION=26860]Drop[/MENTION] Hocam daha önce hiç canlı yayın deneyimi olmayanlar için kanalda mevcut yüklü videoyu nasıl canlı yayınlayabileceğimizi anlatabilir misiniz. Extra program mı gerekiyor? Vds de program araciligi ile yayın yapabilir miyiz?

Son düzenleme:
Deneme fırsatı buldum. Gayet iyi çalışıyor

Canlı yayın yaparken en az 1 saatlik video ve anlık 50 üstü izleyiciyi kullanırsanız olumlu sonuçlar çıkabilir.

Kısa videolarda çalışmıyor.Uzun videolarda ise zor kelimelerde bile ilk sayfaya çıkıyor.

Deneme fırsatı buldum. Gayet iyi çalışıyor

Eskiden 20 30 kişi ile yayın yaparken 100 abone civarı geliyordu şimdi 70 80 kisiyle yapmama rağmen 20 abone geliyor üstelik cekilidler yapıyorum gelen adamın abone olmamasının imkanı yok

Şöyle bakmak lazım.Mesela bir özgün kanal açılıyor bazen 6 ay hit gelmiyor.Bazen kanal sahibi bırakıp gidiyor kanalı.Bu açıdan ciddi avantajlıdır.Diğer yandan canlı yayın yapan sayısı arttıkça alınan verim de düşecektir.
Eskiden 20 30 kişi ile yayın yaparken 100 abone civarı geliyordu şimdi 70 80 kisiyle yapmama rağmen 20 abone geliyor üstelik cekilidler yapıyorum gelen adamın abone olmamasının imkanı yok

Şöyle bakmak lazım.Mesela bir özgün kanal açılıyor bazen 6 ay hit gelmiyor.Bazen kanal sahibi bırakıp gidiyor kanalı.Bu açıdan ciddi avantajlıdır.Diğer yandan canlı yayın yapan sayısı arttıkça alınan verim de düşecektir.

Abi sen çılgınsın :D Bunları ben babamla paylaşmıyorum helal olsun sana :D

Canlı yayın sırasında ilk sayfalara çıkıyor videolar, belli bir abone de geliyor.Canlı yayından sonra düşüş başlıyor.Burda videoların kalıcı olması için çeşitli etkenler bulmak lazım.Ya da çok ciddi hit gönderip ana kelimelerde #1.
yere oturmak lazım.Aramadan 10 binlerce hit gelirse belki çok etkili bir yöntem olur.Varsa imkan uzun süreler yapmak lazım bunu.

Babana haksızlık ediyorsun.
Abi sen çılgınsın :D Bunları ben babamla paylaşmıyorum helal olsun sana :D

Canlı yayın sırasında ilk sayfalara çıkıyor videolar, belli bir abone de geliyor.Canlı yayından sonra düşüş başlıyor.Burda videoların kalıcı olması için çeşitli etkenler bulmak lazım.Ya da çok ciddi hit gönderip ana kelimelerde #1.
yere oturmak lazım.Aramadan 10 binlerce hit gelirse belki çok etkili bir yöntem olur.Varsa imkan uzun süreler yapmak lazım bunu.

Babana haksızlık ediyorsun.

Para veriyorum abi bilgi vermiyorum sadece :D

Dipnot amerikaya yönelik canlı yayın yapın. youtube red kazançlarına şaşırırsınız

Nerdeyse son 6 aydır canlı yayın harici kanallarıma herhangi bir normal upload yapmışlığım yok. Öyle zorladığım kategoriler olduki hiç fayda etmedi. Açıkçası çalışacak arkadaşlar alt kelimelerden zorlarlarsa etkili olacaktır. yayın sonrası kısa sürede video sıralamadan düşecektir. Tavsiyem ve tecrübem yayın bitimine yakın Like basın videoya farkı göreceksiniz.

abone kasmak için canlı yayın çizgi film yapınız :) bol bol aboneniz olur tabi :)

o çizgi film paylaşmayın yayın sonrası telif riski çoktur özgüncüler için birebir :)

0.70 upload hızıyla canlı yayın yapılabilir mi? Yapılmazsa hiç denemiyeyim :)
Ve çizgi film yayınlasak abone kasmak için, sonrasında farklı içerik yayınlasak özgün olarak, bunun faydası olur mu? dekorasyon veya araba gibi sektörlere faydası olur mu yoksa alakasız içerikler olduğu için zarar mı? Farklı içeriklerle abone kasıp deneyen oldu mu?

Şimdi takip ettiğim bir canlı yayıncıya baktım.2 günde 6000 civarı abone kastı.24 saat yayın yapıyor.Böyle giderse aysonuna 100k'yı geçecek.

---------- Spam Engelliyici 01:42 ---------- Önceki Mesaj 01:41 ----------

Çok farklı sektörler.
Ve çizgi film yayınlasak abone kasmak için, sonrasında farklı içerik yayınlasak özgün olarak, bunun faydası olur mu? dekorasyon veya araba gibi sektörlere faydası olur mu yoksa alakasız içerikler olduğu için zarar mı? Farklı içeriklerle abone kasıp deneyen oldu mu?

Spam yapacaksan 320 atarsın. özgün çalışacaksan olmaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri