Çin ve diğer ülkelerden alışveriş yapmak isteyenler

herzlos

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 5 yıldır e-ticaret yapıyorum,Çin ve diğer ülkelerden posta yolu ile getirilen ürünler ve alışveriş siteleri hakkında bildiklerimi anlatayım,eksiğim olursa sorarsınız cevaplarım.En az 40 farklı ülkeden ürün almışımdır.
Gümrük mevzuatına göre 1 kişi senede en fazla 2 ürün getirtebilir.Ürün bedeli 75 euroyu geçmemeli, geçerse %20 vergi ödersiniz.1 paket içerisindeki aynı ürün sayısı 3 adetten fazla olmamalı.Gümrük mevzuatı çok uzun googleden indirip incelemeniz gerekiyor.
Bu tür kanunlar mevcut ama sistem tabii ki işlemiyor.Ben yılda 100 den fazla ürün getirtiyorum.75 euro meselesine gelince satın aldığınız kişiyle irtibata geçip paketin üzerine düşük bir meblağ yazdırabilirsiniz.Gümrüğe takılma olayı ise tamamen şans.Bazen hiç takılmaz dediğiniz ucuz ve küçük paketleriniz takılır bazen kesin takılır dediğiniz takılmaz.Gümrüğe takılırsa size bir tebligat gelir ve o tebligatla gümrüğe gidersiniz ve size denk gelecek memurun insifiyatına göre işlem görürsünüz.Eğer insafsız biriyse zorluk çıkartır size vergi yazmak için herşeyi yapar;ya da iyi birine denk gelirsiniz 3.65 tl ardiye parasını öder ürünü alırsınız.Mesela pahalı bir ürün getirttiniz üstünde düşük meblağ yazmasına rağmen gümrüğe takıldı,gümrük memuru sizden banka dekontu isteyebilir.Ödeme yaptığınız paypal dekontunun üzerinde oynama yaparak alış fiyatınızı örnek:70 dolar yapıp çıktısını alırsanız sağlığınız açısından daha iyi olur:)
Telefon kesinlikle yasaktır,xraydan geçmez.Bunun gibi yasaklı ürünler: parfüm,sporcular için gıda takviyesi,ilaç(ilaç için bir doktordan yazı alırsanız gümrükten gidip alabilirsiniz.).Diğer yasaklı ürünleri gümrük mevzuatından bulabilirsiniz.
Alışveriş sitelerinden tercihim ebay,Çin'den aliexpresstir.Sakın aliexpress i alibaba.com ile karıştırmayın şablonları birbirine çok benzemektedir.Alibaba.com toptancıların alışveriş sitesidir fiyatlar çok uygundur ve dolandırıcı doludur uzak durun derim.Aliexpress te, ebay ve gittigidiyor gibi feedback sistemi mevcuttur,Müşteri satıcıya puan verir yorum yapar.Ödeme kredi kartı ile escrow denen paypala benzer bir sistem ile yapılmaktadır ve sağlamdır.
Artık eskisi kadar bu sitelerden getirtip burada ürün satmak kolay olmuyor.Bazen ürünler elinizde kalıyor aldığınız fiyata bile satmak zor oluyor.Önce satıp sonra getirtmek en güzelidir ama müşteriyle irtibatı iyi kurup 2-3 hafta sabredip beklemesini sağlamanız gerekiyor.Yani ucuza da alsanız para kazanmak planladığınız gibi işlerin gitmesi çok zor.Bir de Çin'den elektronik ürün alırken çok dikkat etmelisiniz,ürün elinizde kalabilir.
Ben artık kendim Çin'in Quanzhou ve Shenzhen bölgelerine giderek ürünlerimi kendim getiriyorum ve daha ucuza malettiğim için rekabet gücüm de yüksek oluyor.

[MENTION=4955]herzlos[/MENTION] verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Peki e-ticaret sitelerinde spot malları, yada replika ürünleri satmak sorun oluyor mu?

Hepsini okumadım ilk gördüğüm hatayı hemen söyleyim. Başka görürsem eklerim.

Bir sene de en fazla 2 değil 5 ürün getittirebilirsin. Ayrıca benim arkadaşım 10-15 tane farklı getirtti sorun olmadı. Ama böyle bir sınır var. Size piyango vurabilir.
Ha nasıl kurtulursunuz bu durumdan. Annenizin babanızın veya arkadaşınızın adına getirttirebilirsiniz.

Bir sene de en fazla 2 değil 5 ürün getittirebilirsin. Ayrıca benim arkadaşım 10-15 tane farklı getirtti sorun olmadı. Ama böyle bir sınır var. Size piyango vurabilir.
Ha nasıl kurtulursunuz bu durumdan. Annenizin babanızın veya arkadaşınızın adına getirttirebilirsiniz.

Bence arkadaş hatalı yazmamış, yazının devamını okuyup öyle yazmalısın. 100 adet ürün getirtebildiğinide yazmış.. :)

Bence arkadaş hatalı yazmamış, yazının devamını okuyup öyle yazmalısın. 100 adet ürün getirtebildiğinide yazmış.. :)

Okudum. Dediğinde haklı ama o 100 ürün kanunen yasak. Yani yasak ta dikkat etmiyorlar. Ki etmezler yani. Kanunen hakkınız 2 değil 5'dir. Yani hatalı yazmış )

Gümrükte malları bekleye biliyor muyuz? :D Veya o gümrükte takılan mallar ne oluyor? Daha değişik bir soru biz parasını verdik ve gümrükte kaldı verdiğimiz para çöpe mi gidiyor?

5 ürün olayı 2-3 yıl önce değişti.Yani eskiden 5 idi şu an 2

Gümrükte malları bekleye biliyor muyuz? :D Veya o gümrükte takılan mallar ne oluyor? Daha değişik bir soru biz parasını verdik ve gümrükte kaldı verdiğimiz para çöpe mi gidiyor?

Eğer aldığın ürün telefon kozmetik ürünü gibi yasak şeylerse(75 euro üstü) onları almayı unut. Geri kalan durumda gümrüğü arayıp ya da bizzat oraya gidip alabilirsin. Bir bisiklet parçası aldın mesela onu gidip alabilirsin. Ama özellikle telefonu asla alamazsın )

Eğer aldığın ürün telefon kozmetik ürünü gibi yasak şeylerse(75 euro üstü) onları almayı unut. Geri kalan durumda gümrüğü arayıp ya da bizzat oraya gidip alabilirsin. Bir bisiklet parçası aldın mesela onu gidip alabilirsin. Ama özellikle telefonu asla alamazsın )

Elektronik aletler? Telefon dışında ve 75€'nun altında ise alabilir miyim?

[MENTION=4955]herzlos[/MENTION] verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Peki e-ticaret sitelerinde spot malları, yada replika ürünleri satmak sorun oluyor mu?

Replika ürünü kalitesine bağlı.Mesela ben bir sat modelinin replikasını satıyorum.Müşterime de diyorum replika saat olduğunu,saatçiye götürün gösterin diyorum.Saatçiler sate orjinal diyor,o kadar replika yani:)

5 ürün olayı 2-3 yıl önce değişti.Yani eskiden 5 idi şu an 2

Ne ara kaldırıldı arkadaşım. Nerede yazıyor bir linkini atar mısın ?
Bir kişi yılda en fazla 2 ürün getirtir değil o 2 ay da bir alışveriş yapabilirdi o sistem de kaldırıldı zaten.

Ürün gümrüğe takıldı gittin alamadın.Geri gönderilmesini istiyorum diyorsun ve gelen adrese geri gönderiliyor.Geri kalan kısın seninle satıcı arasında.Yani senden iade kargo ücretini kesip geri kalan paranı iade edebilir.Eğer sağlam bir site aracılığıyla bu alışverişi yaptıysan paranın kalan kısmını alırsın

Gümrük mevzuatında yazıyor,geniş bir zamanda bulup atarım arkadaşım.

Yanlışın var arkadaşım. İstediğin kadar bak 2 değil 5 :)
Son değişiklik 2011 yılında oldu.
Değişimler şöyle :
Sınır 150euro dan 75 euro ya indirildi.
2 ayda bir alışveriş yapma sınırı kaldırıldı.
Yıllık alışveriş limiti 5 sabit kaldı.
Yıllık 5 ürün üstü getirenler Çin'den alışveriş yaparsa %20 Çin harici yerlerden yaparsa %18 kdv öder.
Bu yazdıklarımı bilmeniz yeterli.

Ayrıca 75 euro'luk ücrete posta ücreti dahil değil densede zaman zaman posta ücretinide ilave ettikleri oluyor.

Yani 75Euro'luk ücrete kargo ücreti dahil mi değil mi belli değil. O yüzden siz dahil edip alın riske girmeyin. Arkadaş 100 ürün getirtmiş bişi olmamış yok 200 euro luk alışveriş yapmış bişi olmamış deyip kanuna aykırı bir iş yaparsanız. Ürün gümrükte bir kalırsa görürsünüz :) Gidip alamassın da kim gidecek taa gümrüğe )

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri