Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
konuyu takipteyim
bende takipteyim![]()
takip edince geliyor demekki![]()
Vergi levhan yoksa toptan mal getiremezsin diye biliyorum.
peki ben diyelimki kaçak illegal ürün satmak istiyorum, vergi levhasız, devlet nerden bilicek ki
peki ben diyelimki kaçak illegal ürün satmak istiyorum, vergi levhasız, devlet nerden bilicek ki
Merhaba Hocam Ben bu işlerle baya uğraştım. Traliexspress internet sitesi üzerinden getirttim hep. Dükkanım yoktu şahıs olarak istiyordum. O sitenin mantığı şu o siteden ürün alırken güvenli satıcı yani puanı yüksek satıcıdan ürün alcaksın birde aldığın ürün için hangi kargo seçenekleri mevcut onu almadan ürünün yanındaki açıklama da görürsün. Chin Post Airmail,Honkok Post Air Mail gibi ürünlerin Ücretsiz Gemi ile geldiği kargo yöntemidir.
Bazen Honkok Post Air Mail kargo için ek 1-5 dolar kargo ücreti çıkıyor ama ürünler honkok post ile daha hızlı geliyor. Zaten Senin kargolarını PTT bünyesinde bulunan TURPEX kargo firması yurt dışın da ürünü teslim alıyor ve türkiyeye kadar getiriyor.
Ürün alırken dikkat edeceklerin;
*Aldığın ürün için hangi kargo seçenekleri mevcut
*Satıcının puanı ve aldığın ürünün kaç gün içerisinde yola çıkacağı
*Ürün açıklamasını iyi okuman
Ve en önemlisi örnek 50 adet cep telefonu kulaklıgı alsam sıkıntı olur mu dıye dusunebılırsın. Hayır hiç bir sıkıntı olmaz. Çünkü çinliler bu işi çözmüşler çünkü senin aldığın ürünü sana gönderirken GİFT olarak gönderiyorlar. Ve Aldığın ürünün de değerine çok cüzzi miktar yazıyorlar. Bu yüzden gemi ile getirtmek en mantıklısı. Bu işin ticaretini yapcaksan kendi adına traliexspressten hesap ac annenin babanin abi yada ablanın üzerinden aç, hepsinden adetli sipariş verirsin. Ürünler ortalama aynı hafta içerisinde elinde olur.
Uçak kargosu 3-4 gün de getiriyor ama bu çok sıkıntı çünkü getirteceğin ürün adeti 1 den fazla oldumu ürünün İstanbul hava limanı gümrüğünde çakar. Yaşadım çünkü. 1000 adet fermuarlı kulaklık siparişi vermiştim kutulu. Ürün takip numarası ile baktığım da ürünün istanbul gümrüğün de el konulduğunu gördüm. Firmayı aradığım da gümrük çekim işlemlerini yapmam için gümrük müşaviri bulmamı söylediler ve buldum ama gümrük çekim bedeli bana 1250 tl istedi. Bende kalsın ürün gümrükte dedim. Çünkü 200 tl etmez ürüne 1250 tl çekim ücreti niye verıyım ki.
Elimden geldiği kadar sabah uykulu uykulu yardımcı olmaya çalıştım. Yararlı bilgiler vermişimdir.
Çinden ürün getirmeden önce burda kendi pazarınızı belirlemelisiniz. Herşeyi getiriyim satarım mantığı ile yaklaşmaktansa Ben bu,bu ürünü getirtiyim getirdiğimde bu ürünün satış pazarı var ve hızlı ve büyük kar bırakıp satılacak ürün gözüyle bakmak lazım.
Çünkü traliekspress sitesinde aynı ürünü satan onlarca firma var. Birinde 2$ olan ürün diğerinde 5 $ bir başkasın da 0.8 $ olabiliyor. Bu durum da yapmanız gereken satış yapan firmanın satış oyuna bakmak ve ne kadar güvenilir olduğuna bakmak. Satın alacağınız ürünü kaç günde hazırlayacak ve hangi kargo firması ile göndercek bunlara dikkat edeceksiniz.
Kar marjı olayına gelince %80 sitede satılan ürünler türkiye ile fiyat karşılaştırması yaptığınızda çok ucuz ve çok uygundur.Ben cep telefonu aksesurları üzerine ürünler getirtmiştim ve erkek kol saatleri getirtmiştim. Çin malı kötü değildir kalitesiz de değildir. Senin parana göre ürün kalitesi vardır. Ben aliexspress sitesi üzerinden satıcı ile mesajlastığım da almak istediğim kulaklık için fiyatta indirim yapabilir mi diye sorduğumda çinli satıcının bana verdiği cevap herşeyi özetliyordu aslında. " Sen kaça paralık ürün istersen ona göre kaliteli ürün alırsın dedi. 1 liralık kulaklık istersen ona göre kalitesi olur, aynı kulaklığın 5 liralık olanını istersen daha kaliteli olur dedi"
Traliexspress sitesinin en büyük güzelliği alıcıyı koruma politikaları çok güzeldir. Örnek 10 adet şarj aleti getirttiniz. Sipariş verdiğiniz de satıcı bu ürün ile ilgili size her ürünün paketli olacağını yazmıştır sayfasına. Siz sipariş verdikten sonra ürün elinize geldiğinde ürünler paketsiz çıkarsa hemen satıcıya ürünlerin resmini çekip gönderiyorsunuz. Satıcı hatanın kendinden kaynaklandığını bilir ve ya size yeni ürün gönderir yada ödediğiniz ücreti iade eder ve elinize geçen ürünlerde size kalır. Size kesinlikle satışa çıkardığı ürün için açıklamalrda hangi bilgileri verdiyse ürün hakkında o şekilde göndermelidir. Çünkü sahtekarlık yaptığı an aliexspress sitesinde bir daha satış yapamıyor. Ve çin firmalarının ürünleri bu kadar ucuza vermelerinin nedeni hammadde ucuz işcilik maliyeti yok ve en önemlisi Çin devletinin, çinde bulunan firmalar için ülke dışına yaptıkları satışta maddi destek sağladığından dolayıdır.
Umarım yararlı bilgiler vermişimdir.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.