Cipli Kimlik Kartları Çıkmış :)

SoLoLee

Yasaklanmış
bugun-dagitima-baslanan-yeni-kimlik-kartlari-nasil-alinir-705x290-1.jpg

15 Mart 2016 Tarihinde başlanan ilk kırıkkale’de dağıtımı başlayan kimlik kartlarını sizlere tanıtıyoruz ve nasıl alabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Uzun zamandır sizlere bahsettiğimiz cipli yeni kimliklerimizi hepiniz merak etmiştiniz.

Daha öncede bahsettiğim gibi bu kimlik kartları çok avantajlı biz T.C vatandaşları için yeniden tasarlanan bu kimlik kartları bugün dağılmaya kırıkkale’de başladı.
webtekno-yeni-cipli-kimlik-karti-650x429.jpg

Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler
Her resmi kimlik’te olduğu gibi bu yeni kimlikte’de bazı evraklara ihtiyacımız olacaktır.

1) Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğrafınız
2) Kullanmakta olduğunuz nüfus cüzdanınız ya da kimlik yerine geçen bir belge*

*Kimlik yerine geçen belge olarak sürücü belgesi, pasaport, Türk Silahlı Kuvvetler kartı, evlilik cüzdanı, avukat kimlik belgesi, sarı basın kartı, öğretmen kimliği ya da hakim /savcı kimliğini yanınızda getirebilirsiniz. Eğer hiçbiri elinizde yoksa muhtarlıktan da belge alabilirsiniz.

DETAYLI BİLGİ KAYNAK : Sosyot

Son düzenleme:
zaten tek eksiğim çipli kimlik kartı idi...

hiç gidip kimlik alasım yok yakın zamanda zaten 2 ay önce kaybettim diye tazeletmiştim 3-5 yılda bir kimlik değişen biri olarak sevinmedim buna :D

Devlete para gerek para. Ehliyeti, kimliği bitti bakalım sıra nereye gelecek..
Zaten ehliyeti aldığıma da bin pişman oldum.

Zorunlu olana kadar almam zaten illa bi açığı çıkar bununda.

Yıllardır bu haber var zaten.Pilot bölgeden başka yerde dağıtılmıyor.Devlet baba diyecek ki kimliği değiştirdim eski kimliğin geçerlilik süresi 1 yıl.Gidin yeni kimliğinizi alın.O zamsn insnırım bu haberlere.Haziranda avrupaya vizesiz gitme öngörülüyor fakat kimlik değişmeden olmaz bence.

Mobil olarak gönderildi.

Hayırlısı olsun herhalde tüm sorgulamaları çiple yapacaklar artık. GBT cart curt.

Devlet ne yapsa beğenirsiniz ? Birşey yapılda dert yapılmasa dert.bazen düşünüyorum hepimiz atıp tutarken şu vatan için ne yapıyoruz Birbirimizi yemekten başka ?..
Bir konuda tartışma çıkacak yorumlar yapılmasa ne güzel olur.alan alır almayan almaz gereksiz der.ama yok para lazım yok şu yok bu... Gerek mi var böyle şeylere ?
İnşallah faydasını görürüz madem çıkmış boşa olmaz inşallah

güzel bir uygulama aslında kimliksiz gezmeyi de yasaklayacaksın metrolara heryere tarayıcı koyacaksın kimliğini taşımayanı tespit edecek taşıyanarı da gbt alıp kim suçluysa sistem tespit edecek. çok basit şeyler bunlar ama kafası çalışan yok. avrupa birliği uyum için çıktı bunlar ama söz konusu türkiye ise fazlasına ihtiyaç var. artı olarak araçlara da takip sitemi konmalı.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri