cnnturk te olan yayında, başka firma bize telif atılabilirmi?

• Kullanıcı PLuToNiuM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

PLuToNiuM

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, cnnturk teki bir programı kaydettim, programda cübbeli ahmet hoca konuk. Şimdi bu programı kaydedip youtubeye attığımızda ccnturk tarafından hiçbişekilde telif, eşleşen veya ihtar gelmemekte. Fakat sanırım cübbeli ahmet hocanın anlaştığı telifçi firma(network yazılım) , programda C.Ahmet hocanın yüzü olduğu için otomatikman eşleşen olarak tanıyor. itiraz yolladım, bu program cnnturke ait olup tüm haklarıda cnnturke aittir. bu program üzerinde copyright haklarına siz sahip değilsiniz. dedim adam reddetti.
Bende tekrar itiraz etmek istiyorum fakat birde sizlere sorayım dedim.
Bu adamlar bu programda telif hakkına sahip mi? programın yayın ve dağıtım hakkı cnnturk e ait değilmi? bunların yaptığı başkasının tescilli firması üzerinden hak elde etmeye çalışmak değilmi?

edit 25.01.2014:
ikinci itirazıda ettim. mahkemeden dava açmaları gerekiyor haliyle..
bu seferde aşağıdaki yazıyı yolladılar.
merhaba sayın yetkili

aşağıdaki linkde yer alan video için sürekli itirazda bulunuyorsunuz. Ve cnnturk adına mailler atıyorsunuz. Bunun suç olduğunu bildiğinizi düşünüyorum.
youtube.com/watch?v=xxxx

Telif uyarısı gönderen Sayın Cübbeli Ahmet Hocadır. Ve network yazılım dan teknik hizmet almaktadır. Malumunuz cübbeli ahmet hoca adına bir sürü iftira içerikli videolar yer almaktadır internet üzerinde. Bu videolar bu tip videolardan parçalar alınarak hazırlanmaktadır. Müşterimizin bu video üzerinde hakkı vardır. Bunu kullanacaktır.

Lütfen tekrar itirazda bulunmayınız. Bu konuda cnn türk ile yazışabilirsiniz. Daha 3-5 günlük bir kanalsınız ve bu videoda hakkımız olmadığını iddia ediyorsunuz. Israrla neden bu video. Partiniz ilgilendiren önemli bir konu varsa yinede yardımcı olalım.

Şunu bilinizki, sayın cübbeli ahmet hoca kanallara çıkarken bu konuda özel anlaşma yapmaktadır. Belliki bundan haberiniz yok.

iyi çalışmalar

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, cnnturk teki bir programı kaydettim, programda cübbeli ahmet hoca konuk. Şimdi bu programı kaydedip youtubeye attığımızda ccnturk tarafından hiçbişekilde telif, eşleşen veya ihtar gelmemekte. Fakat sanırım cübbeli ahmet hocanın anlaştığı telifçi firma(network yazılım) , programda C.Ahmet hocanın yüzü olduğu için otomatikman eşleşen olarak tanıyor. itiraz yolladım, bu program cnnturke ait olup tüm haklarıda cnnturke aittir. bu program üzerinde copyright haklarına siz sahip değilsiniz. dedim adam reddetti.
Bende tekrar itiraz etmek istiyorum fakat birde sizlere sorayım dedim.
Bu adamlar bu programda telif hakkına sahip mi? programın yayın ve dağıtım hakkı cnnturk e ait değilmi? bunların yaptığı başkasının tescilli firması üzerinden hak elde etmeye çalışmak değilmi?

network yazılım sahte telif atıyor diye biliyorum

network yazılım sahte telif atıyor diye biliyorum

yok doğru o. Cübbeli ahmet hoca ile anlaşmışlar. otomatik eşleşen geliyor. fakat cnnturk e ait olan yayın için telif haklarına sahip olmadıklarını düşünüyorum. Bu program C.ahmet hocanın lalegül tv'deki kendi tv yayını veya programı değil.

Youtube'un telif sonrası çıkan anketi var bilirsin. Orada bazen şu soru çıkıyor aşağıdakilerden hangisi telif haklarıyla korunmaz gibi bi şey. Cevabı kişiler. Senin dediğin olaya uyuyor bu sanırım.

yok doğru o. Cübbeli ahmet hoca ile anlaşmışlar. otomatik eşleşen geliyor. fakat cnnturk e ait olan yayın için telif haklarına sahip olmadıklarını düşünüyorum. Bu program C.ahmet hocanın lalegül tv'deki kendi tv yayını veya programı değil.

Forumda konusu vardı o yüzden dedim o konu hakkında bir fikrim yok ama program cübbeli ahmet hocanın programı ise o atabilir ama cnntürk e konuk olduysa atamaz benim düşüncem bu yönde

Youtube'a göre atabilir, yasal olarak atabilir mi bilmiyorum, mahkemeye çıkarsanız ancak bir sonuca varabilirsiniz bence.

adam oraya konuk diye çıkınca adamın bütün haklarını cnn satın almış olmuyor, telif gelebilir

adam oraya konuk diye çıkınca adamın bütün haklarını cnn satın almış olmuyor, telif gelebilir

Hocam senin dediğin gibi olsa dünyadaki herşey telifli olur? sonucta herkes heryere konuk olabiliyor. Bu programın tüm hakları cnnturk e ait.. onlar eşleşen ihtar telif göndermezken. Bunların otomatik gelen eşleşene yolladıgımız itirazı reddetmeye , herşeyi cnnturk ile korunan program üzerinde hak talep etmeye ne hakları var?

Yayin haklari kimdeyse, telifi o atabilir...

konuklar bazen programlara çıkmadan önce bazı belgeler imzalıyorlar yayın haklarıyla ilgili CNNTürkten bu belgeleri sorabilirsin tabi verirlerse :)

Sanirim eslesen gonderen taraf bu isi bilmiyor, acemice her gordugune telif atiyor. Itirazlar cogalir ve yanlis beyanda bulunduklari belli olursa cok surmeden ellerindeki haklari geri alir Youtube, merak etmeyin :)

Hocam senin dediğin gibi olsa dünyadaki herşey telifli olur? sonucta herkes heryere konuk olabiliyor. Bu programın tüm hakları cnnturk e ait.. onlar eşleşen ihtar telif göndermezken. Bunların otomatik gelen eşleşene yolladıgımız itirazı reddetmeye , herşeyi cnnturk ile korunan program üzerinde hak talep etmeye ne hakları var?

bunu genelde hacılar hocalar yapıyor, hakkında yazı, video herşeyi mahkemelik eder.

itiraz ettim yeniden, olay mahkeme aşamasına geldi haliyle. ne cvp vereyim? :)

merhaba sayın yetkili

aşağıdaki linkde yer alan video için sürekli itirazda bulunuyorsunuz. Ve cnnturk adına mailler atıyorsunuz. Bunun suç olduğunu bildiğinizi düşünüyorum.
youtube.com/watch?v=xxxx

Telif uyarısı gönderen Sayın Cübbeli Ahmet Hocadır. Ve network yazılım dan teknik hizmet almaktadır. Malumunuz cübbeli ahmet hoca adına bir sürü iftira içerikli videolar yer almaktadır internet üzerinde. Bu videolar bu tip videolardan parçalar alınarak hazırlanmaktadır. Müşterimizin bu video üzerinde hakkı vardır. Bunu kullanacaktır.

Lütfen tekrar itirazda bulunmayınız. Bu konuda cnn türk ile yazışabilirsiniz. Daha 3-5 günlük bir kanalsınız ve bu videoda hakkımız olmadığını iddia ediyorsunuz. Israrla neden bu video. Partiniz ilgilendiren önemli bir konu varsa yinede yardımcı olalım.

Şunu bilinizki, sayın cübbeli ahmet hoca kanallara çıkarken bu konuda özel anlaşma yapmaktadır. Belliki bundan haberiniz yok.

iyi çalışmalar

itiraz ettim yeniden, olay mahkeme aşamasına geldi haliyle. ne cvp vereyim? :)

kardeşim ugraşma derim bu network yazılım hacı hoca takımının büyük çogunluguyla anlaşma yapmış onlar adına işler yapıyor telif,eşleşen vs şeyleri hiç düşünmeden yolluyorlar senin durumunda hakları varmıdır dersen aslında yok ama şahsi kanaatim 1 video için bu kadar ugraşa deymez diye düşünüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri