Çocuk kanallarına düzenleme geliyor

• Kullanıcı Angelus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi
Arkadaşlar partnerler tarafından gönderilen mesajlardan benim anladığım, çocukların ekranlarda göründüğü, saçma sapan oyunlar oynadıkları, ebeveynlerin sulu şakalar yaptığı videoları yapan çocuk kanalları kastediliyor. Çünkü asıl şikayet onlara idi.

Hatta tacize giren videolar çekiliyordu, mesela çocukları korkutma, onlara zorla bir şeyler yaptırma, ürkütücü şakalar vesaire.

Eğer küfür, şiddet, ırkçılık, cinsellik içermeyen oyun videoları çekiyorsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ancak elbette bu 4 ay sonunda hem yorumları kapatacağız hem de ilgi alanlarına dair reklamları iptal edeceğiz. Gelir elbette düşecektir yüzde 30 gibi zannımca.

Ancak diyelim şu an 10 bin tl / ay kazanan bir kanal 6-7 bin tl’ye inecektir, yapacak bir şey yok bence.

Arkadaşlar partnerler tarafından gönderilen mesajlardan benim anladığım, çocukların ekranlarda göründüğü, saçma sapan oyunlar oynadıkları, ebeveynlerin sulu şakalar yaptığı videoları yapan çocuk kanalları kastediliyor. Çünkü asıl şikayet onlara idi.

Hatta tacize giren videolar çekiliyordu, mesela çocukları korkutma, onlara zorla bir şeyler yaptırma, ürkütücü şakalar vesaire.

Eğer küfür, şiddet, ırkçılık, cinsellik içermeyen oyun videoları çekiyorsanız sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ancak elbette bu 4 ay sonunda hem yorumları kapatacağız hem de ilgi alanlarına dair reklamları iptal edeceğiz. Gelir elbette düşecektir yüzde 30 gibi zannımca.

Ancak diyelim şu an 10 bin tl / ay kazanan bir kanal 6-7 bin tl’ye inecektir, yapacak bir şey yok bence.

Hocam gözden kaçırdığınız bir şey ki oda youtube'un attığı mailde kişiselleştirilmiş reklamlar ile ilgili link verdiği sayda aşağıdaki ibare mevcut orada neredeyse şu an çocuk kategorisinde ne görüyorsanız hepsi yazılmış.

link: https://support.google.com/youtube/answer/9383587

İçerik üretici olarak içeriğinizin çocuklar için üretilmiş olup olmadığını bize bildirmeniz gerekecek. Ayrıca, genç kitleleri hedeflediği açıkça belli olan videoları tespit edebilmek için makine öğreniminden yararlanacağız. Çocuklar için üretilmiş içeriklerde genel anlamda şu noktalara ağırlık verilir:
Çocuklar veya çocuk karakterler.
Popüler çocuk programları veya animasyon karakterleri.
Rol yapılan oyunlar veya çocukların oyuncaklarının kullanıldığı hikayeler.
Çocuk ana karakterlerin, rol yapılan oyunlar ve/veya hayali oyunlar gibi doğal oyun davranışları sergilemesi.
Popüler çocuk şarkıları, hikayeleri veya şiirleri.

doğru. tüm çocuk kanalları buna dahil haklısınız. Zaten olay suyunu çıkaran çocuk kanalları değil; amerika yasalarına göre çocukların çevrimiçi bilgilerini aile izni olmadan toplamak ve kullanmak yasakmış. E youtube ne yapıyor, çocuğun internet geçmişine göre kişisel reklam çıkarıyordu çocuğa. Olay da tam olarak bu, artık internet geçmişine göre değil bizzat videonun kendisine göre reklam çıkacak çocuk kanallarında. tabi binlerce çocuğun ölümüne dolaylı ya da direkt etki eden bir ülkenin çocukların çevrimiçi gizliliğinde bu kadar hassas olmaları da düşündürücü. Başka düşündürücü olan da bu yasanın yaklaşık 20 yıldır zaten var olması. Tabi bunlar sonucu değiştirmediğinden çok derinlere inmenin de alemi yok...

doğru. tüm çocuk kanalları buna dahil haklısınız. Zaten olay suyunu çıkaran çocuk kanalları değil; amerika yasalarına göre çocukların çevrimiçi bilgilerini aile izni olmadan toplamak ve kullanmak yasakmış. E youtube ne yapıyor, çocuğun internet geçmişine göre kişisel reklam çıkarıyordu çocuğa. Olay da tam olarak bu, artık internet geçmişine göre değil bizzat videonun kendisine göre reklam çıkacak çocuk kanallarında. tabi binlerce çocuğun ölümüne dolaylı ya da direkt etki eden bir ülkenin çocukların çevrimiçi gizliliğinde bu kadar hassas olmaları da düşündürücü. Başka düşündürücü olan da bu yasanın yaklaşık 20 yıldır zaten var olması. Tabi bunlar sonucu değiştirmediğinden çok derinlere inmenin de alemi yok...

üstat ben reklam veren olsam mümkün mertebe çocuklara yönelik reklam yaparım. Aileler çocuklarının çok etkisinde kalıyor. Markette, araba alırken, tatile giderken, hatta abartıyorum yakıt alırken bile '' aa anne, baba petrol ofisi, opet '' diyebilirler.

Ve hakikaten esasen reklamlar çocukları ve gençleri hedef alır. Ancak yt Abd'de ki yaptırımları çok ciddiye almış, hayır tamam abd'de gerekeni yap, avrupa'ya eyvallah anlarım ama diğer dünya ülkeleri zaten saldım çayıra mevlam kayıra ne diye genele yayıyorsun, ona bozuldum.

Para falan kazandığım yok yt'den kuruş geliyor aylık, ama bu işe girmiştim aylık bir asgari ücret alayım yeterdi, sanırım o da olmayacak. Neyse artık, sağlık olsun.

üstelik youtubea kesilen 170 milyon dolarlık cezanın youtube'un 4 aylık karının %1'i bile etmediği gerçeği ayrı konu :)

Benimde 18K aboneli bir çocuk kanalım vardı. Sın 2 aydır tekrarlanan içerik nedeniyle benim para kazanmam kapalıydı.

Bende artık bu kategoride video üretemediğimden dolayı kanalı tutorial tarzı bir kanala çevirmeyi düşünüyordum ancak halen daha çocuk videolarım duruyor. Bu mail bana da geldiğine göre benim kanalım çocuk kanalı olarak işaretlenmiş mi oluyor?

Bugün tüm videolarımı silsem, kanala ait tüm bilgileri sıfırlasam YouTube halen daha benim çocuk kanalı olduğumu düşünür mü? Yeni tarzda videolar atmaya başlayınca reklamlar ve yorumlarda sıkıntı yaşar mıyım arkadaşlar?

Benimde 18K aboneli bir çocuk kanalım vardı. Sın 2 aydır tekrarlanan içerik nedeniyle benim para kazanmam kapalıydı.

Bende artık bu kategoride video üretemediğimden dolayı kanalı tutorial tarzı bir kanala çevirmeyi düşünüyordum ancak halen daha çocuk videolarım duruyor. Bu mail bana da geldiğine göre benim kanalım çocuk kanalı olarak işaretlenmiş mi oluyor?

Bugün tüm videolarımı silsem, kanala ait tüm bilgileri sıfırlasam YouTube halen daha benim çocuk kanalı olduğumu düşünür mü? Yeni tarzda videolar atmaya başlayınca reklamlar ve yorumlarda sıkıntı yaşar mıyım arkadaşlar?

yeni tarz video atınca sıkıntı olmaması lazım "kanal" etiket ve açıklamalarını da değiştirmelisiniz. Belirli bir süre sonra youtube robotları yeni içeriğinizi ziyaret etmeye başladıkça kanalınız güncellenir. Ancak 18k aboneli kanalım olsaydı kendi adıma içeriği değiştirmez aynı kategoride farklı video çalışmalarla devam ederdim...

Arkadaşlar youtube nasıl bildiricez link varmı? Kanalımda para kazanma açık değil bu arada. [MENTION=9751]susamsokağı[/MENTION]

Son düzenleme:
Sanırım bir düzenleme geldi eskiden sarı dolar gelmeyen videoları tekrar yüklediğimde anında sarı dolar işareti geliyor....İçinde en ufak bir savaş felaket ateş vs olan videolara geliyor artık..

Banada bu gün geldi bu uyarı kanalın üstünde mavi şeritle belirtmişler,, ne yapacağımı şaşırdım vallahi, kanalımdada android araba oyunlarının tanıtımlarını yapıyorum, çocukda izliyor 13 yaş üstüde yetişkinde iyide bu durumda şimdi ben çocuk kanalı diye işaretlersem 13 yaş üstünde izleyenler ne olacak peki, budurum çok çıkmazda bence, enes baturu bile izleyen çocuk kitlesi var dünya kadar o ne yapacak peki ? yaa bu nasıl bir iştir böyle kafayı yicem vallahii

Banada bu gün geldi bu uyarı kanalın üstünde mavi şeritle belirtmişler,, ne yapacağımı şaşırdım vallahi, kanalımdada android araba oyunlarının tanıtımlarını yapıyorum, çocukda izliyor 13 yaş üstüde yetişkinde iyide bu durumda şimdi ben çocuk kanalı diye işaretlersem 13 yaş üstünde izleyenler ne olacak peki, budurum çok çıkmazda bence, enes baturu bile izleyen çocuk kitlesi var dünya kadar o ne yapacak peki ? yaa bu nasıl bir iştir böyle kafayı yicem vallahii

aynı benimde flas oyun kanalım var etiketlerde açıklamalarda çocuk v.s giriyorsan çocuklara özel seçenegini kullan

şimdi kanala baktım, çocuklarla ilgili olan bütün videolarıma "Çocuklara Özel (YouTube tarafından ayarlandı" yazısı gelmiş, kanalı ilk açtığım zaman çektiğim videolar bunlar, fakat araba yarışı oyunlarına herhangi bir şey gelmemiş.

şimdi kanala baktım, çocuklarla ilgili olan bütün videolarıma "Çocuklara Özel (YouTube tarafından ayarlandı" yazısı gelmiş, kanalı ilk açtığım zaman çektiğim videolar bunlar, fakat araba yarışı oyunlarına herhangi bir şey gelmemiş.

mavi şeritli alanda hangi ayarı seçtiniz? Durduk yere mi düzenlediler yoksa sen mi düzenledin?

Şimdi beyin yakan bir soru. Benim ninni kanalım var şimdi bu çocuklara yönelik mi olacak?
Oysa tamamen annelere yönelik :)

Şimdi beyin yakan bir soru. Benim ninni kanalım var şimdi bu çocuklara yönelik mi olacak?
Oysa tamamen annelere yönelik :)

Hocam emin değilim ama youtube yayınladığı videoda çocuk videosu konseptine şu konular giriyor diyor ve maddelerden biri şöyle; videonun çocuklara uygun şarkılar, hikayeler ve şiirler tanımlaması yapılıyor. Büyük ihtimal ninni de giriyor işin içine. link: https://youtu.be/-JzXiSkoFKw?t=208

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri