Çocuklar niye kanser olur?

sınav falan değil, sadece imamların ve dincilerin insanlara diyecek başka bişeyleri yok. o yüzden "sınav" muhabbeti olur hep.
mesela adamlara dersin ki biz fakiriz ve kardeşlerim hasta "üzülme bunlar hep sınav, şükredelim yine de." derler.. ya da dersiniz ki bu insanlar bu kadar kötüler, hep insanları sömürüp zengin oluyorlar, bu sefer de diyolar dinciler, din adamları "onlar da zenginlikleriyle sınav oluyorlar, bakalım para onları bozacak mı diye..." cevaplar bu şekilde hep... o yüzden bu hayat sınav cevabını hiç sevmiyorum.

kısacık hayatında çok kötü bi hastalığa yakalanmış küçük kız, umarım iyileşir.. acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun.

En yakın surede sağlığına kavusur umarım küçük kardeşimiz. çok sorguluyorum ama işin içinden çıkamadım.

sınav falan değil, sadece imamların ve dincilerin insanlara diyecek başka bişeyleri yok. o yüzden "sınav" muhabbeti olur hep.
mesela adamlara dersin ki biz fakiriz ve kardeşlerim hasta "üzülme bunlar hep sınav, şükredelim yine de." derler.. ya da dersiniz ki bu insanlar bu kadar kötüler, hep insanları sömürüp zengin oluyorlar, bu sefer de diyolar dinciler, din adamları "onlar da zenginlikleriyle sınav oluyorlar, bakalım para onları bozacak mı diye..." cevaplar bu şekilde hep... o yüzden bu hayat sınav cevabını hiç sevmiyorum.

kısacık hayatında çok kötü bi hastalığa yakalanmış küçük kız, umarım iyileşir.. acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun.

Konuyu buralara çekmene gerek varmı insanlar senin inanmamana atar yapıyormu bende sınav olduğunu düşünüyorum normal bir müslüman olarak.

keşke her insan paranın onu bozup bozamayacağı şekilde sınav olsa ama maalesef gerçekler çok farklı

Sınava girip zor bir soruyla karşılaştığınızda "bu sınavı neden zor yaptınız" diye yanınızdaki öğrenciye mi sorarsınız, yoksa soruları hazırlayan öğretmene mi?

Bakara, 2/286: Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”

Her insan farklı yaratılmıştır. O yüzden kimin ne kadar acıya dayanabileceğini Allah bilir. Bizi zorlayan sebepler başkalarına kolay, başkalarına zor gelen sebepler bize kolay gelebilir.

Bakara, 2/155: “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!”

Hacc, 22/46: “…Ama gerçek şu ki, gözler kör olmaz; lâkin göğüsler içindeki kalpler kör olur.”

Tevbe 9/91: “Allah ve Resûlü için (insanlara) öğüt verdikleri takdirde, zayıflara, hastalara ve (savaşta) harcayacak bir şey bulamayanlara günah yoktur. Zira iyilik edenlerin aleyhine bir yol (sorumluluk) yoktur. Allah çok bağışlayan ve çok esirgeyendir.”

Nur, 24/61: “Köre güçlük yoktur; topala güçlük yoktur; hastaya da güçlük yoktur. (Bunlara yapamayacakları görev yüklenmez; yapamadıklarından dolayı günahkâr olmazlar.)”

Fetih, 48/17: “Köre vebal yoktur, topala da vebal yoktur, hastaya da vebal yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değildirler.) Kim Allah’a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Kim de geri kalırsa, onu acı bir azaba uğratır.”

Dinimize göre engeli olanların acısı var ama sınavı neredeyse yok. Bizim sınavımız ise onlarınkinden kat be kat daha zor.

Ayetler yalnızca inananlar içindir. İnanmayanlar için cevabı ancak inanmayan başka biri verebilir. Herkesin doğrusu kendini bağlar. Çünkü iki taraf da inançları gereği birbirine itaat edemezler. İnancı hakkında kişinin inancını savunması kadar doğal bir şey yoktur. Bu herkes için geçerlidir.

Bakınız asıl noktayı belirteyim

Siz hiç doğal ortamda büyüyüp tamamen doğal yiyeceklerle doğal hava ve ortamla yetişen bi insanın sağlığıyla

Şehir ortamında büyüyüp her an radyo dalga ışınlarına , 7/24 gürültü kirliliğine ,7/24 hava kirliliğine yediği besinlerin sebzesi meyvesi hormonlu yediği bala kadar hileyle yaşamını sürdüren birisiyle Kıyaslayabilir mi sin ?

İşte vaziyet Budur Allah meyveyi sebzeyi havayı suyu en iyi şekilde yarattı insanoğlu hormonladı sahtesini yaptı havayı kirletti istemsizce yesekte insanlara kansorojen maddeleri işletiyorlar günümüzde gerçek pul biber diye içine kiremit tozu koyan insanoğlunun suçu değilde Allah'ın suçu olabilir mi ?

Örneğin Allah insanoğluna rızk veriyor insanoğluda rızkı paylaşmıyor bu kimin suçu olabilir

Sağlığımızla oynuyorlar oynamayada devam ediyorlar ama herşeyden önce ölüm var hakkın yerini bulacağı mizan var terazi var ahireti bekleyin zalimler için yaşasın cehennem

SEBEBİ ALLAH DEĞİL...BİZ İNSANLAR...

örnek: Tüm yaşayan böcek ve çeşitleri yok olduğunda, dunya 100 yıl sonra yok oluyor... insanlar yok oldugunda,böcekler 50 yılda dünyayı doğal eski orjınal düzenine getiriyor....

Düzeni bozan insanoğludur. Türlü türlü hastalıklara vesile olan üreten ve türeten yine insandır.Bizler bol bol dualarımızı Allah katına ulaştıralım ki, yalvarışlarımız, yardım çığlıklarımız, inancımızla yeni türlü oluşan,kanser gibi hastalıklara çare isteyelim. Yine bu vesile ile Allahımıza sığınıp iyi dileklerimizle şifa isteyelim, öyle bir şifa isteyelim ki, Kullarına acıyan Allahımız, bizlere yeni türettiğimiz bu hastalıklarda yardımcı olsun,... Dertlere şifa olacak iyileştirecek çözümler ürettirsin, Allah o kişileri şifa dağıtmak da aracı kılsın biz kullarına, yardım etsin... bizleri bağışlasın.AMİN
-
şimdi diceksiniz sen namaz+oruç+dua+ gibi bi yeremi bağlısında, bunları yazdın. Keşke olsam, malesefff ... ayda yılda cumadan, cumaya
Rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin, aracıları vesilesi ile dertlere derman etsin...

Son düzenleme:
7 yaşında ilk okul 2. sınıfı giden kızım beyin tümöründen kaybettim .. Allah kimseye yaşatmasın ,evlat acısını. burada önemli nokta 4 çocuğum vardı bunları Allah bana verdi, birini geri aldı, yoktan verdiği gibi verdiklerinin birini de aldı ve öbür dünyada bizlere şefaatçi olacak .. kendisi de cennetlik ve yaşasa belki günahkar bir insan olacaktı .. beni aklıma geldikçe teselli eden, onun şuan daha güzel bir yerde cennete olduğunu düşünmek.. dua kabulüne gelince, bazen dua ederiz hepimiz ama hakkımızda hayırlısı neyse o olsun da demeliyiz.. Allah kabul etmeyebilir, belki kabul etse bizim için daha kötü olacak ( BAKARA-216: Hoşunuza gitmese de size savaş yazıldı (farz kılındı). Bazen hoşlanmadığınız bir şey, hakkınızda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir şey de hakkınızda kötü olabilir. Allâh bilir, siz bilmezsiniz.) )

Son düzenleme:
Öncelikle beynimiz, yapısı gereği herşeyi kesin bir sonuca ulaştırmak ister. Bu dünyada beynimizin yetersiz kalacağı o kadar çok konu varki içinden çıkamazsın, Einsten bile birçok şeyi çözemeden gitti :)
O yüzden bazı şeylerin vardır bir hikmeti deyip, insanlara elimizden geldiğince yardım ve dua ederek, kaderin akışına bırakmalıyız. Hayatında, seni üzen ve mutlu eden yüzlerce olay olacak, hayat herşeye rağmen devam ediyor.

Çocuklar sadece kanser olmaz.engelli olabilir,yetim olabilir,öksüz olabilir sakat olabilir.anne babası vardır ama yok gibi olabilirler.herkesin sınavı farklı.kimi çocuk öyledir Allah ailesini öyle sınava sokar yada o çocuğu.Neden çocuklar aç kalır ki ? Neden küçücük bebekler ölür ki ? Rabbim onların ömrünü bu kadar biçti.belki kalbi temizdi günahsız ölsün istedi.belki hayırsız evlat hayırsız birey olacakta rabbim bunu istemedi.neden diye bir soru sorsak bile olana şükretmeliyiz daha kötüsü olabileceğini düşünüp

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri