Çok acı birşey hatırladım :(

Opustuc

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bu anlatacaklarım hayal ürünü felan değildir, öyle sanılmasın :) Bilgisayar ile tanışmam 1997 yılıydı. Aşırı ilgim vardı, o kötü netlerle ilk olarak birşeyler indirmeyi öğrendim, oyunlar felan derken orta okulumun son yılı (2000-2001 senesi, şuan 29 yaşımdayım) MIRC adminliği ile geçti, tabi 1 sene öncesi de abilerimizin yanında server'da takılıyordum. Öğrenmiştim Telnet'i çok iyi bir şekilde, server kuruyordum (Ah ah ne günlerdi). Aşırı ilgim var zaten bilgisayara o sıralar. Neyse. Derken 1 sene sonunda liseye geçtik, 2001-2002 senesi sitelere ilgim başlamıştı, amatör siteler kuruyorum felan, traffic ekleyip acaba giren varmı diye heyecanlanıyordum. Tabi öncesinde ilk gözbebeğim ve amatör program Frontpage'i sökmüştüm. Html, kendi kodlaması derken güzel siteler çıkarıyordum(blog tarzı oluyordu hep, ne yazim bilmiyordum ki) ama bunları tabi ücretsiz alanlara yüklüyordum . Birgün alan adı aldım, haber sitesi fikri geldi aklıma. O yaşta babamın üzerinden alan adı aldım, çok güzel site yaptım hemde öyle böyle değil, anasayfa sade, temiz. Çok iyi hatırlıyorum , çocuğum ya , bi tane yalan haber yazsam mı demiştim hatta ''Uçak Kazası'' : )) çocukluk işte. Neyse hazırladım siteyi, yükledim felan, öyle bıraktım :) Hiç ellemedim bir daha . Ve o zaman aldığım alan adı neydi biliyormusunuz, 2sinden biri ona eminim ama hangisi olduğunu hatırlayamadım ''Haberler.com veya Sonhaber.com'' .. Az önce bir haber sitesi ilanına bakıyordum ve bi anda aklıma geldi. Ve o an dedim ki ben ne yapmışım. Şimdi hiç birinden hiç birşey anlamıyorum,ne kodlar ne özel kavramalar :) 2003 senesinde bıraktım o işleri ve 13 yıl geçti. Bırakmasaydım diyorum şimdi acaba herşey çok farklı olurmuydu.

Edit: 2007 yılında photoshop'a sardım bu sefer, Penguen ve bir kaç dergi ile çalıştım, sosyal medyada işlerim çok popüler oldu, ödül aldım, onu da bıraktım 2 sene önce. Acaba ilerde de buna yanarmıyım : )) Şunu unutmayı arkadaşlar, keyfiniz için yani zevk olsun zevk alayım diye yaptığınız işlerde hep başarılı oluyorsunuz. Yukarda anlattığımı da zevk olsun diye yaptım, Photoshopuda. Hatta shop çok sinir etsede çok zevklidir. Bazen o ince ayarlar bilgisayara kafa atmanıza sebeptir :D

Edit 2 :D bu çok komik bi olay ama ya bak aklıma geldi , bilen bilir Mırc zamanında SMS atabildiğiniz serverlar vardı ve bunlar çok özeldi, yazıyordunuz gidiyordu. Babama atmıştım bizim serverdan, şu kadar sms kazandınız, şu kadar süre kazandınız diye. Adam akşam geldi, ya böyle bi mesaj geldi 3 tane bayiye gittim yok dediler diye :D adamı gezdirmişiz durduk yere, şaka yapalım derken.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Bu anlatacaklarım hayal ürünü felan değildir, öyle sanılmasın :) Bilgisayar ile tanışmam 1997 yılıydı. Aşırı ilgim vardı, o kötü netlerle ilk olarak birşeyler indirmeyi öğrendim, oyunlar felan derken orta okulumun son yılı (2000-2001 senesi, şuan 29 yaşımdayım) MIRC adminliği ile geçti, tabi 1 sene öncesi de abilerimizin yanında server'da takılıyordum. Öğrenmiştim Telnet'i çok iyi bir şekilde, server kuruyordum (Ah ah ne günlerdi). Aşırı ilgim var zaten bilgisayara o sıralar. Neyse. Derken 1 sene sonunda liseye geçtik, 2001-2002 senesi sitelere ilgim başlamıştı, amatör siteler kuruyorum felan, traffic ekleyip acaba giren varmı diye heyecanlanıyordum. Tabi öncesinde ilk gözbebeğim ve amatör program Frontpage'i sökmüştüm. Html, kendi kodlaması derken güzel siteler çıkarıyordum(blog tarzı oluyordu hep, ne yazim bilmiyordum ki) ama bunları tabi ücretsiz alanlara yüklüyordum . Birgün alan adı aldım, haber sitesi fikri geldi aklıma. O yaşta babamın üzerinden alan adı aldım, çok güzel site yaptım hemde öyle böyle değil, anasayfa sade, temiz. Çok iyi hatırlıyorum , çocuğum ya , bi tane yalan haber yazsam mı demiştim hatta ''Uçak Kazası'' : )) çocukluk işte. Neyse hazırladım siteyi, yükledim felan, öyle bıraktım :) Hiç ellemedim bir daha . Ve o zaman aldığım alan adı neydi biliyormusunuz, 2sinden biri ona eminim ama hangisi olduğunu hatırlayamadım ''Haberler.com veya Sonhaber.com'' .. Az önce bir haber sitesi ilanına bakıyordum ve bi anda aklıma geldi. Ve o an dedim ki ben ne yapmışım. Şimdi hiç birinden hiç birşey anlamıyorum,ne kodlar ne özel kavramalar :) 2003 senesinde bıraktım o işleri ve 13 yıl geçti. Bırakmasaydım diyorum şimdi acaba herşey çok farklı olurmuydu.

herşey cok cok farklı olurdu domainler yeter sadece:)

Bilgisayar sektörü çok hızlı gelişen, takibin bittiği anda sıfırdan başlanması gereken bir bilim haline geldi artık. En son 2004'te e-Kolay ile internete giren babamın 2011 senesinde telefona takmak için dsl kablosunu çıkartıp, port araması gibi örneklendirilebilir.
MIRC zamanında Telnet portları çok fazla tutulmuyordu. Daha çok YuPs falan vardı. Şimdiler de Telnet tam bir ordu barınağı haline geldi :D . Şu an kodlama öğrenmek çok kolay. Eskisi gibi hexadecimal kodlamaların yerine yerel dillerle özgünleştirilmiş matematik terimleri geldi. Ayriyeten bir dili öğrenince diğerleri kolay kolay öğrenilebiliyor. Hepsi örgün sistem.

hiçbir şey yapmayıp sadece domaini elinde tutup satsan kaç ev alırdın acaba

herşey cok cok farklı olurdu domainler yeter sadece:)

Okuyacaz diye vazgeçtik lisenin son 2 senesinde hocam, mühendis olduk ağlıyoruz :) bazen okumakla olmuyor, bi ilgin varsa peşine gideceksin gerçekten.

---------- Spam Engelliyici 23:10 ---------- Önceki Mesaj 23:09 ----------

hiçbir şey yapmayıp sadece domaini elinde tutup satsan kaç ev alırdın acaba

Valla bilmiyorum hocam, diyorum ya o kadar yabancıyım şuan :D

---------- Spam Engelliyici 23:11 ---------- Önceki Mesaj 23:10 ----------

Bilgisayar sektörü çok hızlı gelişen, takibin bittiği anda sıfırdan başlanması gereken bir bilim haline geldi artık. En son 2004'te e-Kolay ile internete giren babamın 2011 senesinde telefona takmak için dsl kablosunu çıkartıp, port araması gibi örneklendirilebilir.
MIRC zamanında Telnet portları çok fazla tutulmuyordu. Daha çok YuPs falan vardı. Şimdiler de Telnet tam bir ordu barınağı haline geldi :D . Şu an kodlama öğrenmek çok kolay. Eskisi gibi hexadecimal kodlamaların yerine yerel dillerle özgünleştirilmiş matematik terimleri geldi. Ayriyeten bir dili öğrenince diğerleri kolay kolay öğrenilebiliyor. Hepsi örgün sistem.

Bazen diyorum kursa gitsem mi diye, zorsunuyorum, ben kurs almadan yapıyordum o zaman :D

Okuyacaz diye vazgeçtik lisenin son 2 senesinde hocam, mühendis olduk ağlıyoruz :) bazen okumakla olmuyor, bi ilgin varsa peşine gideceksin gerçekten.

---------- Spam Engelliyici 23:10 ---------- Önceki Mesaj 23:09 ----------

Valla bilmiyorum hocam, diyorum ya o kadar yabancıyım şuan :D

---------- Spam Engelliyici 23:11 ---------- Önceki Mesaj 23:10 ----------

Bazen diyorum kursa gitsem mi diye, zorsunuyorum, ben kurs almadan yapıyordum o zaman :D

şu bilgisayara olan ilgi ve mühendis olduk ağlıyoruz lafı ile 4 yıl sonraki halimi sende gördüm hocam, deme öyle deme :D

türkiyede mühendis olacağına imam veya belediyede kadrolu memur ol daha iyi. 7 yıl okuyup bıraktım hiç pişman değilim.

Okuyacaz diye vazgeçtik lisenin son 2 senesinde hocam, mühendis olduk ağlıyoruz :) bazen okumakla olmuyor, bi ilgin varsa peşine gideceksin gerçekten

Bizim ülkemizde kimse hobisinin peşinden gidemiyor hocam. Çevremiz büyüklerimiz vs o kadar baskı kuruyor ki biz çocuk/genç yaşlardayken, hiç istemediğimiz bir yöne doğru gidiyoruz. Yazınızı okuyunca benimde velet dönemimde yaptığım müzikler geldi aklıma. 12-13 yaşındayken 60-80 dakikalık setler yapıyordum, beatler yapıyordum. Keşke hepimizin tüm fırsatları denmeye imkanı olsa

Mezun olunca görüşelim bunu :D

hocam mezunum, temmuzda bitti okul ama bir insanın mesleği hiç mi ilgisini çekmez yahu. şimdi yükseğe başvurdum bi de rahatlık açısından kpssye hazırlanıyorum temmuzdan beri hala girmedim işe o derece yani :d

Herşey vardır bi hayır, belki sen o işleri bırakmasaydın youtube işini bilmiyecektin.O işi bırakarak bi arayış içine girmişsin ve youtubeyi bulmuşsun. Kazandınmı kazanmadınmı bilmiyorum ama bu işten bişeyler kazandıysan, pişman olmanı gerekirecek bi durum yok ortada hatta sevinmelisin :)

Herşey vardır bi hayır, belki sen o işleri bırakmasaydın youtube işini bilmiyecektin.O işi bırakarak bi arayış içine girmişsin ve youtubeyi bulmuşsun. Kazandınmı kazanmadınmı bilmiyorum ama bu işten bişeyler kazandıysan, pişman olmanı gerekirecek bi durum yok ortada hatta sevinmelisin :)

Hocam 3 ay oldu olmadı gireli :( Malesef geç kalmışız bunda.

hiçbirşey yapmadan sadece haberler.com ve sonhaber.com u uzatsan şimdi zengindiniz zaten :)

hiçbirşey yapmadan sadece haberler.com ve sonhaber.com u uzatsan şimdi zengindiniz zaten :)

Hocam işte zevk olsun diye düşünmüştüm, mynet'e çok özeniyordum. Aklım hiç para kazanmakta değildi, zevk olsun, siteye insanlar girsindi amacım. Böyle birşeyler olacağını görebilseydim reglemezmiydim ama çocuktuk işte :)

internet dünyasında oluyor böyle şeyler , bende bu blogger olayları çıkınca eski bir blogumu buldum 70k izlenmiş daha böyle birkaç şey daha var

Hocam işte zevk olsun diye düşünmüştüm, mynet'e çok özeniyordum. Aklım hiç para kazanmakta değildi, zevk olsun, siteye insanlar girsindi amacım. Böyle birşeyler olacağını görebilseydim reglemezmiydim ama çocuktuk işte :)

ilk sitemi mynetten açmıştım sevimlikahramanlar.sitemynet.com du adresi mynetin hazır şablonlarını kullanmak istemiyordum ama o dönem kendi yaptığım siteyi mynete yüklemeyi bulamamıştım :) şimdi webarchive'den eski sitelerime bakıyorum ah ah nerde o php nukeler :D

ilk sitemi mynetten açmıştım sevimlikahramanlar.sitemynet.com du adresi mynetin hazır şablonlarını kullanmak istemiyordum ama o dönem kendi yaptığım siteyi mynete yüklemeyi bulamamıştım :) şimdi webarchive'den eski sitelerime bakıyorum ah ah nerde o php nukeler :D

Ben diyorum ki , eğer hani en azından bu site işlerine devam etseydik o zamanlar, kesinlikle şuan çok para kazanıyorduk. Çünki çok bilen yoktu,çok yapan yoktu. İlklerden olacaktık, her alan açıktı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri