Çok Fazla Tavsiyenize ve Tecrübenize İhtiyacım Var!!!

gameplay videoları %100 özgündür hocam.

abicim gibi hitaplarda bulunmadan konuşalım da, gameplay videolarına telif gelmez. imkansız. Para veriyorsun. kendin oynuyorsun, oynadığın videoyu çekiyorsun. kimsenin videosunu kullanmıyorsun. Şöyle düşün ben camtasia kullanımı hakkında bir video yayınlıyorum ve camtasia bana telif atıyor? mümkün mü? değil.

sen niye bana hocam diyosun ben senin hocanmıyım? abicim derken saygıyı gösteriyoruz sen ise bana abicim gibi itamlarda bulunma hadi sana cevap bile vermiyorum

o adama reklam için üstüne para bile verirler. Hatta kim bilir kimi şirketler ne paralar ödüyordur ona .. Sen yt nin 1 numarasıyla bizi mi kıyaslıcan babus

---------- Spam Engelliyici 21:44 ---------- Önceki Mesaj 21:42 ----------

Dream Liegu mu ne ismini yazmasını da bilmiyorum telefon uygulaması tum videoları eşleşenli .. Flash oyunları denedim 2 ay once 1-2 oyununada eşleşen geldi ..

Oyunların bu tür telifle ilgili sayfaları bulunmaktadır. Bu kadar bilmeden konuşmamazlık yapmayın bence. Ayrıca adil kullanım denilen olayı hiç duymadınız sanırım. Bir spamdan başınızı kaldırıp araştırabilirsiniz. Atıp tutmaya gerek yok.

Oyunların bu tür telifle ilgili sayfaları bulunmaktadır. Bu kadar bilmeden konuşmamazlık yapmayın bence. Ayrıca adil kullanım denilen olayı hiç duymadınız sanırım. Bir spamdan başınızı kaldırıp araştırabilirsiniz. Atıp tutmaya gerek yok.

özgün kanalını gönderir misin özgün kanal sonuçda zarar veremem merak ettim spamdan başını kaldıran arkadaş .. Adil kullanım hakkını googlede aratmadan bana açıklayabilir misin?

---------- Spam Engelliyici 21:51 ---------- Önceki Mesaj 21:50 ----------

Güldürdün, ne diyeyim :D

he güldün :D şuan kahkaha atıyon yaw bi yuru git ne değişik bişeysin yaw abicim demeymiş :D

özgün kanalını gönderir misin özgün kanal sonuçda zarar veremem merak ettim spamdan başını kaldıran arkadaş .. Adil kullanım hakkını googlede aratmadan bana açıklayabilir misin?

---------- Spam Engelliyici 21:51 ---------- Önceki Mesaj 21:50 ----------

he güldün :D şuan kahkaha atıyon yaw bi yuru git ne değişik bişeysin yaw abicim demeymiş :D

Hocam sinir yapmaya gerek yok. Bilmediğin konularda bu şekilde özgünden soğutucu yorumlar yapmaman lazım. Bilmediğin bir konuyu araştırmadan bilgi vermeye çalışma çabaları sıkıntı verir benden tavsiye. ;) Google da falan aratmaya gerek yok YouTube'un bununla ilgili sayfası var ve direkt oyun eleştiri videosunu örnek olarak göstermiş. Yanında haber videosu falanda var.
Kanallarımı da kimseye göndermek mecburiyetinde değilim. Senin şu kininin sonuçlarıyla uğraşmak istemiyorum. :)

Oyun firmalarının hepsi kullanım hakkını vermiyor sen oyuna para verip alsanda kendin oynayıp yayınlasanda her oyunda böyle bir hakkın yok hatta bununla ilgili geçenlerde bir videoya tesadüfen denk geldim firmalar kendi sayfalarında bildiriyormuş kullanılabilir veya kullanılamaz şeklinde tabi bununda bir sözleşmeye dayalı tarafı yok bu gün sözel olarak kullan der ses çıkarmaz yarın hak idda eder.

Hocam sinir yapmaya gerek yok. Bilmediğin konularda bu şekilde özgünden soğutucu yorumlar yapmaman lazım. Bilmediğin bir konuyu araştırmadan bilgi vermeye çalışma çabaları sıkıntı verir benden tavsiye. ;) Google da falan aratmaya gerek yok YouTube'un bununla ilgili sayfası var ve direkt oyun eleştiri videosunu örnek olarak göstermiş. Yanında haber videosu falanda var.
Kanallarımı da kimseye göndermek mecburiyetinde değilim. Senin şu kininin sonuçlarıyla uğraşmak istemiyorum. :)

Videoyla yapılan haberle burada video yapan kişiler aynı mı? şuan özgün oyun kanalım var diyen 10 kişiden 5 kişisi video yu kayıt ederken aha öldürdüm ve kazandım diyip video yu kayıt etmiştir. bu özgün mü olur? PewDie ile bizim burada ki özgüncüler kıyaslanabilir mi?

Gameplay özgündür diyen arkadaş a soruyorum. counter oynuyor diyelim counter'ı sen mi kodladın? Adam bu benim oyunum deyip cok rahat telif atabilir. Lutfen dusunerek konusun yahu.

Gameplay özgündür diyen arkadaş a soruyorum. counter oynuyor diyelim counter'ı sen mi kodladın? Adam bu benim oyunum deyip cok rahat telif atabilir. Lutfen dusunerek konusun yahu.

peki bak üstte örnek vermiştim.
Camtasia 720p render alma öğretim videosu çektin diyelim. Camtasia buna telif atar mı sence?
Gameplayde de aynı durum söz konusu.
Atabilirler belki ama atmazlar, milyonda bir. Ki zaten sen adamların oyununu reklam yapıyorsun sana ne diye telif atsınlar?

gameplay kanalları eğer tam özgün olsaydı partner firmaları veya cms görsel içerik sahibi yapardı görsel eşleşen veya dünya engeli verirdi oyun videolarına, ömer abiye katılıyorum [MENTION=15265]HunterLord[/MENTION]

Camtasia 720p render alma öğretim videosu çektin diyelim. Camtasia buna telif atar mı sence?
Atabilirler belki ama atmazlar, milyonda bir. Ki zaten sen adamların oyununu reklam yapıyorsun sana ne diye telif atsınlar?

Atabilirler? hani %100 özgündü? sen yorum yapma bir mesajın bir diğerini tutmuyor :) cevap vermiyim diyorum ama böyle çelişkili bir mesajı diğerini tutmayan bilinçsiz mesaj atanlarada cvp vermeden yapamıyorum

yanlış anlama ama çok ama çok basit düşünceler içersindesin, cevap vermeme bile gerek yok.

Oyun kanalım var ve tamamen özgün.109 video mevcut içinde ve 140k izlenim 1417 abonesi var . Kanal adsensede şuan ve kafamı bu partnerlik olayı kurcalamaya başladı. Arkadaşlar çok tecrübeli değilim bu konuda sizce partnerliğe geçmelimiyim ? Partnerlik ne kadar kazandırır mesela benim günlük izlenimim 2k falan attığım bir videoda yaklaşık 1k izleniyor henüz ve adsenseden günlük kazancım gerçekten az 2 tl dahi olmuyor partnerliğin yararı ve zararları nelerdir şimdiden teşekkürler .

şu anda partnerliğin sana pek zararı olmaz sadece kazancın biraz düşebilir. (artabilir de tabi). partnerler adsense'e göre daha fazla kesinti uyguluyormuş gibi gelir ama bazı partnerler adsense den daha fazla kazanç sağlamanı sağlar.

oyun videolarında direk sadece oynuyor sadece oyunla ilgili görüntüler varsa content id alamazsın. ama pewdiepie gibi videolarda araya girerek ekstra eklentiler yaparak alabilirsin videonun geneli için.

günlük kazancın 2k ya 2 tl ise türkçe çalışıyorsun demektir. bunun normal şartlar altında 5 tl falan olması lazım. ortalama 1k ya 2-3$ arası kazanırsın.

partnerliğin yararı adsense in patlarsa paranı alamazsın ama partnerler kanala göre hareket ettiği için o kanal kapansa bile paranı alırsın. bunlar spamciler için konuşulanlar. özgün için bunları anlatmaya gerek bile yok yani.

Herkes atmayabilir tabiki ama riski var %100 özgün denilemez %90 ı LOL oynuyor zaten LOL gibi bir oyunun reklama ihtiyaci yok ama bazi oyunlar eslesen veriyor mount and blade in bir sürümünde eslesen vermisti

Beyler :) Boşuna tartışıyoruz. Özgün veya değil. Gameplay videolarına telif falan gelmez. Flash Game'e gelebilir ama, onları yapanlar daha küçük firmalar oluyor genelde. O da milyonda bir.

Atabilirler? hani %100 özgündü? sen yorum yapma bir mesajın bir diğerini tutmuyor :) cevap vermiyim diyorum ama böyle çelişkili bir mesajı diğerini tutmayan bilinçsiz mesaj atanlarada cvp vermeden yapamıyorum

Boşver sen mesaj atma bana, muhattap olmayalım. Yorma o güzel ellerini.

flaş oyunlara müziklerinden dolayı telif geliyor olabilir şahsen bana oyununu oynadığım firmalar telif atmayı geçtim destek dahi oldukları oluyor . @buhar41 teşekkürler hocam faydalı yorum için burası tartışma platformuna dönmüş :)

Merhaba,

Baskasinin icerigini kopyalamadiginiz surece icerik ozgun sayilir.. Oyun kanallari icin de gecerlidir bu. Yalniz oyun kanallarinda dikkat edilmesi gereken, oynanan oyununun ureticisinin ve/veya haklarina sahip olan firmanin, oyun gorsellerinin internet ortaminda para kazanilmasina izin verip vermedigini kontrol etmeniz gerekiyor.

Partner ve Adsense olarak ikiye ayirdigimizda, partnerler reklam gosterimlerinde, Adsense ise reklam tiklamalarindan gelir elde etmenizi sagliyor. Kaba taslak bir hesap yaparsak eger, bir izleyicinin reklama tiklamasi, o reklami gormesinden daha dusuk bir orana sahip oldugunu soyleyebiliriz. Bu acidan ele aldigimizda Partner kanallar, Adsense'e gore 1 tik daha onde gibi gorunuyor. Bu tabii ki herkes icin ayni olmayabilir.. Izlenimin geldigi ulke ve izleyicinin yas grubu vs. gibi etkenler burada onemli bir rol oynamakta..

Partnere gecmenizin bir avantaji da iceriklerinizde Google'in varsayilan reklamlarinin cikmasinin yanisira, Partner firmalarinin kendi ozel aldiklari reklamlari da dondurmeleridir. Ayrica kanaliniz hakkinda herhangi bir sorunda direkt olarak Partner yetkilileri ile iletisime gecip, sorununuz hakkinda detayli bilgiye ve cozume ulasabilirsiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri