Çok Karamsarım Beyler

dizikit

Kayıtlı Üye
Selamun Aleyküm Arkadaşlar.

2013 -2014 senesinde youtube a başlamıştım. Spam işi yapıyodum ama öyle ayda 10 bin 6 hane felan kazanmıyodum. ayda 1-2 k civarı kazanıyodum. O paraları biriktirip gidip kendime araba aldım 98 model. Sonra arabaları al sat yaparak model yükselttim. 25 30 bin civarı bir arabam oldu sonunda. Tabi bu arada yt spam ı da bırakmıştım. Sonra evimizin arsası 2b arazisiymiş. Arabayı satıp tapuya verdim evimizi kaybedemezdim. Şimdi bir şirkette çalışıyorum. Maaşım iyi fena değil. Evlenme arifesindeyim bu sene inş. Ama beyler benim ailemin durumu yok. Ne yaparsam kendim yapacam. baktım bilezik fiyatlarına 18 gram bir bilezik bile 4 bin yakın:(:( en az 5,6 bilezik taksak 20k para ediyor. Eşyaları evlenmeyi daha hiç katmadım bile. totalda minimum 50 k para ediyor. Hadi eşya onu bunu taksitle aldım takıları nasıl alacam ? allah aşkına maaşlı biri para biriktirmeyle naısl alacak bunca şeyi. Kaldıki ülkemiz son dönemde ekonomik krize girdi herşey pahalılandı iyice umudum kırıldı. Kafamdan silmeye çalışsammda naısl yapacam diye çok karamsarım. Ne yapacğaım bilmiyorum. Var mı fikir sunabilecek ?

2013 -2014 senesinde youtube a başlamıştım. Spam işi yapıyodum ama öyle ayda 10 bin 6 hane felan kazanmıyodum. ayda 1-2 k civarı kazanıyodum. O paraları biriktirip gidip kendime araba aldım 98 model. Sonra arabaları al sat yaparak model yükselttim. 25 30 bin civarı bir arabam oldu sonunda. Tabi bu arada yt spam ı da bırakmıştım. Sonra evimizin arsası 2b arazisiymiş. Arabayı satıp tapuya verdim evimizi kaybedemezdim. Şimdi bir şirkette çalışıyorum.

BU ulkede evlenecek butun genclerın yenı sorunu bu tek degılsın zengın aılen yoksa arkanda para hersey demek ıstıyorum hayatta bu arkadasımızın hayatında para sorunu var sımdı ama herkes bır sekılde anlatıyor sendede gececek yeterkı arayısta ol

Tavsiyem: Durumun yetmeyeceği şeylere kendini mecbur hissediyorsan EVLENME. Kimse seni şu halde bu kadar ince düşündüğün için taktir etmeyecek ilerde zor durumda kaldığında...

Allah yuva kurana ev yapana yardım eder karamsar olmayın. Ölümden başka her şeye bir çare var siz yeter ki umudunuzu yitirmeyin çareler tükenmez.

borç harç herkes böyle nerdeyse.
2.tek başına değilsin eşinde çalışacak. Eğer çalışmıyor yada çalışmayacaksa öyle çok iyi şeyler almayacak düğün değide nikahla geçiştireceksiniz.
yok olmuyor mu ? evlenmeyeceksin.

Çokta maddiyata takılma çözülür bir şekilde gönüller bir olduktan sonra. he diyorsun yok çok şey istiyorlar orası sana kalmış. Açıkçası benden istese kız tarafı değilde direk kız istese herşeyimi feda ederim. Ama aileler eğer karışırsa işin içine ortalıkta karışır. o yüzden nişanlınızla yada sevgilinizle adayınızla oturursunuz konuşursunuz. böyle karamsar şekilde düşünmek size zarar sağlar.

Maddyaat bu kadar takılma kısaca çözülür :)

2013 -2014 senesinde youtube a başlamıştım. Spam işi yapıyodum ama öyle ayda 10 bin 6 hane felan kazanmıyodum. ayda 1-2 k civarı kazanıyodum. O paraları biriktirip gidip kendime araba aldım 98 model. Sonra arabaları al sat yaparak model yükselttim. 25 30 bin civarı bir arabam oldu sonunda. Tabi bu arada yt spam ı da bırakmıştım. Sonra evimizin arsası 2b arazisiymiş. Arabayı satıp tapuya verdim evimizi kaybedemezdim. Şimdi bir şirkette çalışıyorum.

BU ulkede evlenecek butun genclerın yenı sorunu bu tek degılsın zengın aılen yoksa arkanda para hersey demek ıstıyorum hayatta bu arkadasımızın hayatında para sorunu var sımdı ama herkes bır sekılde anlatıyor sendede gececek yeterkı arayısta ol

Tavsiyem: Durumun yetmeyeceği şeylere kendini mecbur hissediyorsan EVLENME. Kimse seni şu halde bu kadar ince düşündüğün için taktir etmeyecek ilerde zor durumda kaldığında...

Allah yuva kurana ev yapana yardım eder karamsar olmayın. Ölümden başka her şeye bir çare var siz yeter ki umudunuzu yitirmeyin çareler tükenmez.

borç harç herkes böyle nerdeyse.
2.tek başına değilsin eşinde çalışacak. Eğer çalışmıyor yada çalışmayacaksa öyle çok iyi şeyler almayacak düğün değide nikahla geçiştireceksiniz.
yok olmuyor mu ? evlenmeyeceksin.

Çokta maddiyata takılma çözülür bir şekilde gönüller bir olduktan sonra. he diyorsun yok çok şey istiyorlar orası sana kalmış. Açıkçası benden istese kız tarafı değilde direk kız istese herşeyimi feda ederim. Ama aileler eğer karışırsa işin içine ortalıkta karışır. o yüzden nişanlınızla yada sevgilinizle adayınızla oturursunuz konuşursunuz. böyle karamsar şekilde düşünmek size zarar sağlar.

Maddyaat bu kadar takılma kısaca çözülür :)

Arkadaşlar ailesi ya da kız lüks birşey istemiyor. Ama 5,6 bilezikten aşağısı 1,2 bilezik takmak ayıp olur. Yani en temelde yapılması gerekenler bile 40 50 bin tl tutuyor.

2013 -2014 senesinde youtube a başlamıştım. Spam işi yapıyodum ama öyle ayda 10 bin 6 hane felan kazanmıyodum. ayda 1-2 k civarı kazanıyodum. O paraları biriktirip gidip kendime araba aldım 98 model. Sonra arabaları al sat yaparak model yükselttim. 25 30 bin civarı bir arabam oldu sonunda. Tabi bu arada yt spam ı da bırakmıştım. Sonra evimizin arsası 2b arazisiymiş. Arabayı satıp tapuya verdim evimizi kaybedemezdim. Şimdi bir şirkette çalışıyorum. Maaşım iyi fena değil. Evlenme arifesindeyim bu sene inş. Ama beyler benim ailemin durumu yok. Ne yaparsam kendim yapacam. baktım bilezik fiyatlarına 18 gram bir bilezik bile 4 bin yakın:(:( en az 5,6 bilezik taksak 20k para ediyor. Eşyaları evlenmeyi daha hiç katmadım bile. totalda minimum 50 k para ediyor. Hadi eşya onu bunu taksitle aldım takıları nasıl alacam ? allah aşkına maaşlı biri para biriktirmeyle naısl alacak bunca şeyi. Kaldıki ülkemiz son dönemde ekonomik krize girdi herşey pahalılandı iyice umudum kırıldı. Kafamdan silmeye çalışsammda naısl yapacam diye çok karamsarım. Ne yapacğaım bilmiyorum. Var mı fikir sunabilecek ?

Aleykum selam hocam.

Yakın zamanda bir düğün yaptım seni çok iyi anlıyorum. Ben mersinde yaşıyorum bizim burda kız erkek ortaklı bir şekilde düğün yapıyor. O durumda bile ben 80k gibi bir para harcadım (ev bana ait)

Sana tavsiyem eğer elinde avucunda hiç bir yatırımın yoksa 1 yıl uzatmanı tavsiye ederim. Bu devirde inan hiç kolay değil hele elinde hiç birikim yoksa sıfırdan bu işe girmek akıl karı değil.

Haa kız tarafı anlayışlıdır 1 nikah yeter, diğer türlü elalemi eğlendirmek için para harcamış olacaksınız söyleyim.

2. bir alternatif esnaf kredileri var faizsiz kredi yada çok düşük bir faizle esnafa verilen krediler var. Bir esnaf tanıdığın varsa sana kredi çekebilecek işine yarıyabilir.

Diğer türli krediler çok uçtu sırf düğün yapacam diye okadar yüksek faizli kredi çekilmez.

Allah yardımcın olsun hocam.

Arkadaşlar ailesi ya da kız lüks birşey istemiyor. Ama 5,6 bilezikten aşağısı 1,2 bilezik takmak ayıp olur. Yani en temelde yapılması gerekenler bile 40 50 bin tl tutuyor.

alın hocam ne olacak bilezik çöpe gitmeyecek ki zaten.o kadarda olsun ama dimi.bir erkek olarak tabiki bu biraz güç gösterisi gibi ama olmalı. aileniz destek verecek biraz , birazda borç harç kredi çekeceksiniz bazı şeylere.

Bu kadar kafanıza takmayın,Allah Yardım eder ev kurana.Düğünde Takılan takılarla,Bir çok şeyi karşılamanız mümkün olabilir,Bazen göz kapatmak dalmak gerekir.Allah yardım etsin

Ben bu evliliklerdeki takı olayını anlamıyorum. Kendi eşimize takıyoruz sonuçta evlendikten sonra yine bizim bu takı, ne diye zorluyorlar takacaksınız diye? Alıp takıp 1 gün sonra bozdururum yani istedikten sonra?

Hocam gördüğüm kadarıyla sizin kafanıza taktığınız şey ve pahalı tutan takılar.. size önerim evleneceğiniz kişi ile görüşüp imitasyon takmak .. hem gereksiz borca girmezsiniz hemde birşeyler takmış olursunuz kafanız rahat olur..

Allah yardım eder diyip durmayın arkadaşlar.Tabiki yardım eder ama Adam diyor ki nakit en az 50k şuan ihtiyacım var. Bu olmazsa olmazım. Eğer çok gururlu bir arkadaşsan çek kredini 50k ya 70 k öde. Al bileziklerini tak sonra geri sat. 20 k borcunu öde. Veya alamayacağını belirt açıkca söyle. Başka yapabileceğim birsey yok.Allah her doğan çocugun rızkını zaten veriyor. Ama bu işi gurur meselesi yaptıysan o 20k borca gireceksin. Yani kişisel tercih bu .

tamam haklısınız beni alıntılamayın. son sözümü söyledim siz evliliğe nasıl bakıyorsanız bakın. Zina çok pahalı değil sizin bütçenize uygun evlenmeyin siz.

kardeşim bak konuşmalarına dikkat et. Ben zinaya param yetiyo onu yapayım ya da cinsellik için evleniyom diyen biri değilim saçma sapan konuşup kız gibi trip atmayı kes. Evliliğin kolaylaştırılması konusuda o mesjaı yazdım delimisin nesin ya.

Not: ALINTILAMA (nasılmış ?)

Sen karamsar değilsin, hayat karamsar.Sen de bir sıkıntı yok.Bana göre az bilezik alman ayıp falan olmaz.Karakterli insanlar böyle maddi şeyleri sıkıntı etmez.Aylık 10.000₺ maaşın olsa bile evlenmek zor zanaat.İlla ki bir kapı aralanız bu işte çözülür merak etme.Bugüne kadar olmaz deyip kafama taktığım çok şey oldu.Şimdi geçmişte kafama takıp üzüldüğüm şeyler aklıma geldiğinde gülüp geçiyorum, ne genç, ne safmışım diyorum.Eminim sende de böyle olacaktır.

Bu sartlarda evlenmek istiyorsaniz, Nikahini kiyarsin dugun yapmazsin. Nikahta cekindigin icin bilezik takma olayini imitasyon ile cozup cevrene mahcup olmazsin. Yoksa cok kolay bir laf var allah yardim eder ama etmez iste, etse gariban denen insan kalmazdi..

Ben bu evliliklerdeki takı olayını anlamıyorum. Kendi eşimize takıyoruz sonuçta evlendikten sonra yine bizim bu takı, ne diye zorluyorlar takacaksınız diye? Alıp takıp 1 gün sonra bozdururum yani istedikten sonra?

Evlilikte takılan altınlar (mehir) arkadaşım dinen 80 gram takılması gereklidir. Erkeğin imkanı varsa daha fazla takabilir. Kadına takılan mehir amaçı evlilikte ayrılıktan sonra kadının 4 ay boyunca yaşamı idame etmesi için verilir. Mehir kadının hakkıdır.

Genelikle 6 bilezik istemelerin sebebi erkeğin ev alma durumu olmadığı için ilerde ev alma ihtiyacı olduğu zaman istenen altınları o zaman ihtiyaç olarak kullanmaktır.

...........................................................

Evlenene Allah yardım eder. Sen halis niyetinden vazgeçme. Ben evlenmedim çevremde 2-3 lişi evlenen gördüm ve her şey olacağına varıyor. Sabırlı ol, Öfkeli iken karar verme,Mutlu iken söz verme.

quize kaptırdığım parayı alaydım düğününü ben yapardım :) borçsuz evlik olmuyor ,düğün yaptım evim yoktu gittim ev tuttum eşya aldım önce 2 çekyat sonra buzdolabı sonra gerisi yani anlayacağın evleneceğin kişi ile konuş bütçeyi zorlamadan yavaş yavaş halledin işleri Allah yardımcın olsun.

quize kaptırdığım parayı alaydım düğününü ben yapardım :) borçsuz evlik olmuyor ,düğün yaptım evim yoktu gittim ev tuttum eşya aldım önce 2 çekyat sonra buzdolabı sonra gerisi yani anlayacağın evleneceğin kişi ile konuş bütçeyi zorlamadan yavaş yavaş halledin işleri Allah yardımcın olsun.

eyw hocam eksik olmayın:D:D

Hayal gücünü çalıştır önce. Evlendin çocuğun oldu borçların var, eşinin ailesi ve eşin bıdı bıdı yapıyor. Çocuğunun o borçlu ortamda büyüdüğünü düşün. Ailenin eşi ve ailen senden bir çok şey bekleyecek ama herhangi bir yardım veya desteği başına kakacak. Çocuğun okula başlayacak çantasına 5 tl koyamayacaksın belki. O günleri hayal et. karamsar ol diye söylemiyorum, gerçekçi ol.
Şu anda bu şartlarda bu ihtimal durumu iyi olan bir kişi için de söz konusu olabilir, ama afaki ihtimallere göre veya Allah yardım eder diyerek plan yapılmaz. Sen planını kendi gücn ve öngörülerine göre yap, sonra Allah'tan yardım iste.
Bu şartlarda evenmeyi erteleme veya başka seçenekler tabii ki birer seçenek ama evlenmeye de hakkın var, gençsin evlenip çocuk sahibi olmak yuva kurmak istemen doğal.
Eşinle konuş, hiç bir aile dayatmasını kabul etmeyeceğini, evlendikten sonra sizi sıkıntıya sokacak borçlar altına girmek istemediğini, kendini sevdiğini ve gece gündüz çalışacağını ama maddi varlık ve imkanlarla uyuşmayacak şekilde bir borçla başlayan evliliğin temelinin sağllam olmayacağını kendisine anlat. Ya bir süre elbirliği ile çalışıp şartları olumlu hale getirmeyi ya da kimseye aldırış etmeden en minimalist çözümü tercih ettiğinizi söyle. Yurtdışında pasaportsuz gidilen bir ülkeye gidip nikahınızı elçilikte kıyıp 3 4 gün balayı yaptıktan sonra yurda kafanız rahat ve mutlu olarak dönün. Tanıdıklarınıza da ibanınızı yollayın, borcunu ödemek isteyen eft havale yapar, bu ne ya diye bir ödeme yapmayan kişiler de ya size ve ailenize borçlu olarak kalır ya da aileniz bu kişilere karşı borçlanmamış olurlar. Her durumda kârlısınız. Bu Bile emin ol 80 100 bin borçla bir merasim yapmaktan daha ucuz ve daha renkli bir çözüm.
Bu arada yukarıdaki karamsar tabloya ekleme yapayım. Borçlu bir aile kurup sıkıntı yaşadığınızda bu olmazsa olmaz kesinlikle diyen kimse size destek vermeyecek muhtemelen. Eşiniz de altınları bozdurmak istemeyecek ya da bozdurunca yıllarca başınıza kakacak. Bu işler ne yazık ki böyle.
Mutluluklar diliyorum...

karamsar olmayacaksın planlı olacaksın allah yardım eder etmesine de sen her ay 1600 lira maaş alıyorsan allah nasıl yardım etsin? biraz kafayı kullanmak lazım önce birikim yapıp sonra evlenmedikten sonra allahım ben ne günah işledim dersin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri