Çok Kararsızım

hommate01

Kayıtlı Üye
Arkadaslar kismetse ay sonunda dugunum olacak ama oyle noktayadayimki beynim durdu napacam bilmiyorum sorunum soyle
Ben ailem ve kizin ailesi sesli dugun istemiyorlar(yani kadin erkek karisik)
Fakat esime bi keresine ciddi olmayarak bende calgili dugun yaptiracam dedim ogun bugundur dugun isteyip duruyor
Ailem maddi yonden cok zor durumda suan bitik duruma onlarida zor duruma sokmak istemiyorum simdi bu ikiniz dugunu demeyin simdiye kdr her konuda ailem destegini esirgemedi ama bu bitme noktasina geldik ve ne ben ne ailem nede kizin ailesi calgili dugun istemiyor ve bu telasa girmek istemiyor bende istemiyorum ama esimi bi turlu ikna edemiyorum napacam bilmiyoeim neredeyse ayrilik noktasina gelecgez ne onerirsinz arkadaslar

senınle bır omuru paylasacak kısı eger sımdıden boyle yapıyorsa ısın zor ustam
senınle her derde her zorluga vs.. sımdıden gogus germeyecekse gercekten ısın zor
ozur dılerım ama gercekler bunlar
daha acık yazmak ıstemedım

k.b ama o kadar insan durumun farkında nişanlın değilse sıkıntı, anlayışlı olması lazım, işleri düzeltelim 7 gün 7 gece düğün yapacam fln de belki öyle ikna edersin

Çalgılı düğün neden istemiyorsunuz? Caiz olmadığından mı, maddi sıkıntılardan mı? (Tam Anlamadım)

Düğünde bile maddi sıkıntılar çıkıyorsa, bence evlilik için acele ediyorsunuz. Rahat bir hayat için günümüzde büyük miktarda para şart.

Erkekli kadınlı olduğu için caiz olmadığını düşünüyorsanız, bence abartıyorsunuz. Ayrıca çalgısız düğün mü olur :) Düğün dediğin şen olur.

ayrıl gitsin şimdiden bu stresi yaşiyorsan ileride neler yasatır sana. yaz bunu bir kenera. AMA sonuc ne mi olacak sen ne mi yapacaksın: eş adayının dediği gibi olacak hersey ailen sen uzulme diye elinden gelenin en iyisini yapacak ama sen yinede yaranamayacaksın.

Pratik bi çözüm bulamaz mısınız hocam ?

Bir arkadaştan eşten dosttan 5+1 hoparlör ve PC ile sokakta ya da uygun bir yerde belediye düğün salonlarının da cüzzi miktar istediğini düşünüyorum. Tabi yine de masraf olur ancak takılarla filan bu açığı kapatıp müstakbel eşinizi de mutlu etmiş olursunuz.

Ancak sizin bu durumunuzu görmeyen ve ayrılık eşiğine gelmenize neden olan kişi bunlara razı olur mu o kısmı bilemem. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

İki tarafı da karşına alıp konuşman gerek hocam. Sene 2016 olmuş arabalar uçacak hala kızlı erkekli olmaz olayı kalmış. Yanlış anlamayın bunu ezmek veya aşağılamak için söylemiyorum. Artık eski örf, adet kalmamış olabilir. Yeniliklere açık olmak zorundayız. Yoksa herkes bu cehalet kuyusunda ölüp gidecek. Aileni karşına alıp konuşmalısın ne olursa olsun. El aleme de bakmasınlar. Onlarla mı geldiler Dünya'ya da fikirlerine bakacaklar? Aman o ne der bu ne der falan? Yine sinirlendim, içimdeki öfkeyi konuda attım kusura bakma :D . Bende de böyle bir sorun vardı, konuyu bulmuşken yapıştırayım dedim.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle ALLAH yardımcın olsun anladığım kadarıyla ailen ve nişanlının ailesi caiz olmadığı için çalgılı düğün istemiyor.Seninde zaten yapmaya durumun yok bence nişanlına anlat durumum yok de sonuç olarak senin eşin olacak ilerde.

İki tarafı da karşına alıp konuşman gerek hocam. Sene 2016 olmuş arabalar uçacak hala kızlı erkekli olmaz olayı kalmış. Yanlış anlamayın bunu ezmek veya aşağılamak için söylemiyorum. Artık eski örf, adet kalmamış olabilir. Yeniliklere açık olmak zorundayız. Yoksa herkes bu cehalet kuyusunda ölüp gidecek. Aileni karşına alıp konuşmalısın ne olursa olsun. El aleme de bakmasınlar. Onlarla mı geldiler Dünya'ya da fikirlerine bakacaklar? Aman o ne der bu ne der falan? Yine sinirlendim, içimdeki öfkeyi konuda attım kusura bakma :D . Bende de böyle bir sorun vardı, konuyu bulmuşken yapıştırayım dedim.
Hocam ben ailem kizi ailesi istemiyorsa ne olacak peki ucan arabalar ne fayda edecek

Valla ben hatunu ikna ettim. Bastım nikahı geçtim. Ev aldım, içini döşedim, (Düğüne para kalmadı) borçsuz bir hayata başladım. Kafam rahat , cebim rahat şuanda :)

Hocam ben ailem kizi ailesi istemiyorsa ne olacak peki ucan arabalar ne fayda edecek

Anlamadım ki o.o ? Hocam şöyle izah edeyim. Düğünü hayatınızda kaç defa yapıyorsunuz? Her gün, her ay olan bir şey değil bu. İleride "Keşke." dememek için bazı şeylere göğüs germek zorundasınız. Eğer anlayışlı bir kız arkadaşınız varsa izah edin. Belki kırılır, gücenir biraz. Zamanla toparlar. Ama yok bende isterim olsun, evleniyorum sonuçta diyorsanız ailelerle konuşun halledin. Korkarak, kaçarak, düşünerek bir şey olmaz hocam. Beyin fırtınası yapılır, o fırtınada illa ki birisi yara alır bunu da unutmayın.

Hocam öncelikle ALLAH yardımcın olsun anladığım kadarıyla ailen ve nişanlının ailesi caiz olmadığı için çalgılı düğün istemiyor.Seninde zaten yapmaya durumun yok bence nişanlına anlat durumum yok de sonuç olarak senin eşin olacak ilerde.

Sadece maddi degil ailemin gorusude benim ilk ilk sirada bunca sknti yasadk ama gercekten durumumuz kalmadi buna heryere bi ton borc olsu bide dugun telasi cok fazla hepsi 2 3 surup unutulacak bence hic bu telasa girmemk en iyisi

Sadece maddi degil ailemin gorusude benim ilk ilk sirada bunca sknti yasadk ama gercekten durumumuz kalmadi buna heryere bi ton borc olsu bide dugun telasi cok fazla hepsi 2 3 surup unutulacak bence hic bu telasa girmemk en iyisi

Fotoğraf çekimi + düğün salonu + yemek yada ikram = Beyaz eşya parasından fazla ona göre düşünüp kararınızı verin.

Anlamadım ki o.o ? Hocam şöyle izah edeyim. Düğünü hayatınızda kaç defa yapıyorsunuz? Her gün, her ay olan bir şey değil bu. İleride "Keşke." dememek için bazı şeylere göğüs germek zorundasınız. Eğer anlayışlı bir kız arkadaşınız varsa izah edin. Belki kırılır, gücenir biraz. Zamanla toparlar. Ama yok bende isterim olsun, evleniyorum sonuçta diyorsanız ailelerle konuşun halledin. Korkarak, kaçarak, düşünerek bir şey olmaz hocam. Beyin fırtınası yapılır, o fırtınada illa ki birisi yara alır bunu da unutmayın.

Hocam her ne kadar karsimdaki nisanlim olsada cogu gorus neyi onguruyorsa ben onu yapayim tamam onunla evleniyorunda ailemi bir koseye atsam ne olcak beni yillarca buyutup usanmadan bikmadan herseyimle ilgilendiler ev aldilar esya aldilar her sey aldilar bir dedigim iki etmediler boylesine iyilik yapan insanlarin karisinda evlecegm insanda olsa yine onlarin gorusu olsun

Hocam ortada gerçekten şiddetli geçimsizlik var gibi düşüncelerinize ve ailelerin düğünü nasıl istedikleri hakkında yorum yapmayacağım ama bu kadar zıt görüşte evlilik sağlıklı olur mu öncesini ve sonrasını düşünmek gerek

Fotoğraf çekimi + düğün salonu + yemek yada ikram = Beyaz eşya parasından fazla ona göre düşünüp kararınızı verin.

Sadece onlarmi gelinlik kinalik damat takimi kuafor araba ve ivir zivirlar bitmiyor hocam evleneceklere tavsiyem eger eviniz yoksa 150 varsa 50 milysri gozden cikarsib

Hocam her ne kadar karsimdaki nisanlim olsada cogu gorus neyi onguruyorsa ben onu yapayim tamam onunla evleniyorunda ailemi bir koseye atsam ne olcak beni yillarca buyutup usanmadan bikmadan herseyimle ilgilendiler ev aldilar esya aldilar her sey aldilar bir dedigim iki etmediler boylesine iyilik yapan insanlarin karisinda evlecegm insanda olsa yine onlarin gorusu olsun

Hocam öncelikle sana helal olsun 1 veya 2 yıldır tanıdıkları insanları ailesine tercih etmeyen az sayıda insanlardansın.Anne ve Baban ne diyorsa onu yap.

Hocam ortada gerçekten şiddetli geçimsizlik var gibi düşüncelerinize ve ailelerin düğünü nasıl istedikleri hakkında yorum yapmayacağım ama bu kadar zıt görüşte evlilik sağlıklı olur mu öncesini ve sonrasını düşünmek gerek

Gelecek icin tek korkum bu zaten

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri