Çok Kararsızım

türk gelenek ve göreneklerine göre yapacaksın çare yok. dahasını yazmım zaman sana herkesin herşeyin arka planını gösterecektir.

Hocam gurur meselesi nedeniyle kıza yada ailesine para durumlarındaki sıkıntılarımızı söylemeyiz dedin yani kız maddi sıkıntıların olduğunu bilmiyor şuanda. Eğer öyleyse düğün istemekte haklı diye düşünüyorum. Bence bundan sonraki hayatınızı paylaşacağın kişiyle arana gurur olaylarını sokma, senin hayat arkadaşın olacak sonuçta bu gibi durumları ilk önce onunla paylaşmalısın bana sorarsan. Al karşına güzelce izah et durumu. Eğer hala yok illaki istiyorum derse o zaman düşünürsünüz

Görünüşe göre bankadan kredi çekmek gerekecek hocam.Bir ara reklamı çıkıyodu.Çeyiz hesabı mı neydi tam hatırlayamadım.

Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek. Senin maddi durumunun kötü olduğunu bildiği halde şimdiden 2 saz yüzünden böyle yapıyorsa durum ciddi demektir otur konuş çünkü şu an yaptığınız tartışma çok küçük bir tartışma daha neler yaşacaksınız o zaman demek ki bırakıp gidecek..Herşey sende bitiyor kardeşim, 10 yıllık evliyim yeri geldi oturdu kuru ekmek yedik , yeri geldi 5 yıldızlı otellere tatile gittik her zorluğu beraber aştık. Şimdi evde bana kanal yapıyor, ben mağaş veriyorum :) Dediğim gibi yaptığı tartışma seni kırmaktan başka birşey değil, otur konuş..Tabi ben tecrübeme dayanarak yazdım yine de sen bilirsin, bunlar gerçekler ömür boyu birlikte olacaksınız.

Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek. Senin maddi durumunun kötü olduğunu bildiği halde şimdiden 2 saz yüzünden böyle yapıyorsa durum ciddi demektir otur konuş çünkü şu an yaptığınız tartışma çok küçük bir tartışma daha neler yaşacaksınız o zaman demek ki bırakıp gidecek..Herşey sende bitiyor kardeşim, 10 yıllık evliyim yeri geldi oturdu kuru ekmek yedik , yeri geldi 5 yıldızlı otellere tatile gittik her zorluğu beraber aştık. Şimdi evde bana kanal yapıyor, ben mağaş veriyorum :) Dediğim gibi yaptığı tartışma seni kırmaktan başka birşey değil, otur konuş..Tabi ben tecrübeme dayanarak yazdım yine de sen bilirsin, bunlar gerçekler ömür boyu birlikte olacaksınız.

helal olsun bende gidip evlenıcem bende evde kanal yaptırcam etıket ve açıklama girdiricem :D:D

bizimkinin kafası basmi ya :D maşaallah güzel bi ortam kurmuşsun allah bol kazançlar versin inş. kadın eli değmiş kanalla normal kanal bir olurmu hiç, okuyup üflenmiş gibi bişey helal olsun.

sana gelince şimdiden pireyi deve yapan kadın ilerde neler yapar bilinmez ama tabi bu aranızdaki bişey belkide eşe dosta güldürmemek için düğün istiyor olabilir hani maddi durumu belli edip milleti sevindirmemek için ama otur bi konuş dediğim gibi değilse işin zor gerçekten allah yardımcın olsun.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.
Her başarısız erkeğinde arkasında bir kadın vardır.
Kadın var adamı adam eder.
Kadın var adamı deli eder.

Bu düğün işini bir şekilde hallettiniz geçti gitti diyelim sonrasın da ne yapcaksınız ?
Geçim sıkıntısı denilen illet bir şey var. Kirası faturaları şunu bunu yetişemiyorsun youtube sayesinde 3 aydır rahattım bundan sonrası için ne olacak bakacağız artık. 3 aylık evliyim :D

Aynisi yazın basimiza geldi.Kiz tarafi ilahi istedi.Biz çalgı istedik (akrabalarimizi hepsi calgili oldu).Onlarda neyse sizin istediğiniz gibi olsun dedi.Anlayisli çıktılar.sende söyle 1 kere evlenecem lütfen kararimiza saygı duyun 3 saat benim icin idare edin de.Olayi bitir.

Dugun calgili olacak karar verildi ama nemi oldu kizin ailesi kiza sirt cevirdi.kendi ailemde kiza olan sevgisi dustu.kendisi kaybetti biz suanda sadecw birbirimizi yiyoruz.esimede dedim senin kararin cogu karardan daha onemli olmaz dedim ailenle kotu oldun sana sirt cevirdi ...

Hocam, Evlilik dediğimiz olay 2 kişinin her türlü anlayışla fedakarlıkla , ego olmadan , gurur yapmadan karsındakini karşılıksız sevmesinin mükafatıdır.

Allah izin ederse önümüzdeki sene 2017ye evli olarak gireceğim. 8 yıllık kız arkadaşımla.

İşin esası size böyle bir konuda anlayış göstermiyorsa, Aileler için anlayış göstermiyorsa , Daha şimdiden bunu istiyorum diyorsa ilerde çok daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz hocam. Siz kararınızı vermişsiniz ancak bu tür durumlarda iki tarafında birbirine anlayış göstermesi lazım.

Size allahtan sabır diliyorum. Umarım bu olay hem size hemde ailelerinize bir sorun olarak yansımaz. Şimdiden hayırlı olsun evliliğiniz diyelim hocam. Allah bir yastıkta kocatsın sizleri :)

Belliki eşinizde sizde muhafazakar bir ailede yetişmiş genç kardeşlerimizsiniz. Eşinize çalgılı bir düğünün ne kadar gereksiz ve itici olduğunu anlatıp ikna etmeniz gerek. Burada sizin ikna kabiliyetinizde önemli. Mesela olumsuz yönlerinden başlayın anlatmaya. Bunu konuşurken eşinizin aileside olmalı ki sözlerinizi teyit etsinler. Örneğin çalgılı düğünde her oynayanın hakkında masalarda dedikodular dönecek. Şu şunu giymiş. Bunun saçı şöyle olmuş. Sonra başlıcaklar o insanların arkasından konuşmaya. Geçen sene boşandı. Bunu kocası aldatmış falan fistan bir sürü gıybet. Kadınların giyimleri ile makyajları ile dekolteleri ile birbirleri arasında ki sidik yarıştırması üstünlük yarışına girdiği bir ortam olacağını anlat. Böyle bir ortamın olduğu yerde biz nasıl evlenip mutlu bir hayata adım atalım de.

Bunu aileside teyit edecek. Hatta onlarda ekliceklerdir benim aklıma gelmeyenleri. Üstelik oraya harcanacak para 1 gecelik. Ardından borcunu ödemek için uğraşıp sıkıntı çekeceğinizi anlatın. Ardından bunun yerine evinizdeki eksik eşyaları, eşinize daha güzel kıyafetler alabileceğinizi anlatın.

Unutmayın her kilitli kapının anahtarı tatlı dildir.

Şimdiden mutlu olmanızı dilerim. Allah utandırmasın

Belliki eşinizde sizde muhafazakar bir ailede yetişmiş genç kardeşlerimizsiniz. Eşinize çalgılı bir düğünün ne kadar gereksiz ve itici olduğunu anlatıp ikna etmeniz gerek. Burada sizin ikna kabiliyetinizde önemli. Mesela olumsuz yönlerinden başlayın anlatmaya. Bunu konuşurken eşinizin aileside olmalı ki sözlerinizi teyit etsinler. Örneğin çalgılı düğünde her oynayanın hakkında masalarda dedikodular dönecek. Şu şunu giymiş. Bunun saçı şöyle olmuş. Sonra başlıcaklar o insanların arkasından konuşmaya. Geçen sene boşandı. Bunu kocası aldatmış falan fistan bir sürü gıybet. Kadınların giyimleri ile makyajları ile dekolteleri ile birbirleri arasında ki sidik yarıştırması üstünlük yarışına girdiği bir ortam olacağını anlat. Böyle bir ortamın olduğu yerde biz nasıl evlenip mutlu bir hayata adım atalım de.

Bunu aileside teyit edecek. Hatta onlarda ekliceklerdir benim aklıma gelmeyenleri. Üstelik oraya harcanacak para 1 gecelik. Ardından borcunu ödemek için uğraşıp sıkıntı çekeceğinizi anlatın. Ardından bunun yerine evinizdeki eksik eşyaları, eşinize daha güzel kıyafetler alabileceğinizi anlatın.

Unutmayın her kilitli kapının anahtarı tatlı dildir.

Şimdiden mutlu olmanızı dilerim. Allah utandırmasın

Ah bi ikna edebilseydim bunlar olmazdi zaten tek hatam bi konudaki kozu onun eline vermem oldu malesef basa gelen cekilir

Arkadaslar kismetse ay sonunda dugunum olacak ama oyle noktayadayimki beynim durdu napacam bilmiyorum sorunum soyle
Ben ailem ve kizin ailesi sesli dugun istemiyorlar(yani kadin erkek karisik)
Fakat esime bi keresine ciddi olmayarak bende calgili dugun yaptiracam dedim ogun bugundur dugun isteyip duruyor
Ailem maddi yonden cok zor durumda suan bitik duruma onlarida zor duruma sokmak istemiyorum simdi bu ikiniz dugunu demeyin simdiye kdr her konuda ailem destegini esirgemedi ama bu bitme noktasina geldik ve ne ben ne ailem nede kizin ailesi calgili dugun istemiyor ve bu telasa girmek istemiyor bende istemiyorum ama esimi bi turlu ikna edemiyorum napacam bilmiyoeim neredeyse ayrilik noktasina gelecgez ne onerirsinz arkadaslar

Kardeşim beni biliyorsan 3 - 4 ay önce bende o yollardan geçtim. Allah yardımcın olsun.

kadınlarda anlayış formulu :

Evlenmeden önce anlayış : x
Evlendikten sonra anlayış : y

X = 10y

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri