Creative Commons Nedir?

• Kullanıcı rey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

rey

Kayıtlı Üye
Yeni kanal açtım,içine videoları attım ve videoların yanında i harfi çıktı.Üzerine gelince creative commons,yeniden kullanılabilir yazıyor.Anlamadım şimdi videoları kullanmama izin var ama kazandığım para asıl video sahibine mi gidecek?

http://www.ytpara.com/youtube-hakki...ozenle-hazirladigim-videolar-kopyalanmis.html

bu konuda birisi bana creative commons'u seçip telif gönder dedi, yanlış bir şeymi yapmış oldum?

Creative Commons videolarda telif gönderemezsiniz.. Sebebi linkini verdiğimiz açıklamalarda belirtilmişti

---------- Mesaj saat 01:30:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:26:37 civarında gönderildi. ----------

yanlış hocam creative izin vermemek demek.

Videoyu atarken direkt zaten standart lisanslı olarak atıyorsun onu seçtiğin zaman lisanslıyorsun.

Videoyu atarken standart lisans'ı seçmenin sebebi zaten ''video benimdir ve videomdan para kazanmak istiyorum''demektir. Yani ''videon hakkında Hak Talebi'nde bulunmaktır' O lisansı seçmeden para kazanma da aktif olmaz zaten.

videoyu başkalarının kullanımına izin vermişsin

yanlış hocam creative izin vermemek demek.

Videoyu atarken direkt zaten standart lisanslı olarak atıyorsun onu seçtiğin zaman lisanslıyorsun.
Cevaplarınız için teşekkürler ama şöyle bir durum var.Ben videoları bir kanaldan çektim ve normal yüklememe rağmen videoların yanında Creative Commons yazıyor.Yani ben ben hiçbir şey yapmadan böyle yazdı.Ben Creative Commonsu işaretlemedim.Sanırım videonun sahibi işaretlemiş.Şimdi ben bu videoları kaldırayım mı yoksa kalsın mı?

Cevaplarınız için teşekkürler ama şöyle bir durum var.Ben videoları bir kanaldan çektim ve normal yüklememe rağmen videoların yanında Creative Commons yazıyor.Yani ben ben hiçbir şey yapmadan böyle yazdı.Ben Creative Commonsu işaretlemedim.Sanırım videonun sahibi işaretlemiş.Şimdi ben bu videoları kaldırayım mı yoksa kalsın mı?

Hak talebinde bulunabildiniz mi, para kazanma iconu yeşil oldu mu ? cevabınız hayır ise ve yüklediğiniz videolardan para kazanamayacaksanız kanalınızda tutup başınızı ağrıtmayın bence

Hak talebinde bulunabildiniz mi, para kazanma iconu yeşil oldu mu ? cevabınız hayır ise ve yüklediğiniz videolardan para kazanamayacaksanız kanalınızda tutup başınızı ağrıtmayın bence

Hocam para kazanma direk yeşil oldu zaten.Öyle hak talebinde bulunmama gerek kalmadı.Para kazanma aktif ama videoların yanında Creative Commons yazıyor.Tek fark bu.

Hocam bir kişi videoyu yükleyip kendi videosu olmamasına rağmen creative commons olarak belirlese ve bizde bu kişiden atıfta bulunarak videoyu alsak bizim bir sorumluluğumuz var mı ?

Hocam bir kişi videoyu yükleyip kendi videosu olmamasına rağmen creative commons olarak belirlese ve bizde bu kişiden atıfta bulunarak videoyu alsak bizim bir sorumluluğumuz var mı ?

Videonun telif hakkı bana aitse ve bir başkası videomu sanki hak kendisindeymiş gibi Creative Commons lisansı ile yüklerse o kişinin ve kopyalayıp yükleyen senin sorumluluğu olmaz mı sence ?

Olur, çünkü gerçek hak sahibi benim ve istediğim zaman videoyu yükleyen herkese telif gönderme hakkım saklıdır. Çünkü yükleyen kişi yalan beyanda bulunmuştur ve video üzerinde hiç bir hukuki hakkı yoktur. Bunlara dikkat edin ve başınızı ağrıtmayın.

Videonun telif hakkı bana aitse ve bir başkası videomu sanki hak kendisindeymiş gibi Creative Commons lisansı ile yüklerse o kişinin ve kopyalayıp yükleyen senin sorumluluğu olmaz mı sence ?

Olur, çünkü gerçek hak sahibi benim ve istediğim zaman videoyu yükleyen herkese telif gönderme hakkım saklıdır. Çünkü yükleyen kişi yalan beyanda bulunmuştur ve video üzerinde hiç bir hukuki hakkı yoktur. Bunlara dikkat edin ve başınızı ağrıtmayın.

Ama bilerek hakkı olmadan CC yapan kişi evet mantıken sorumlu ama ikinci bu durumu bilmeden atıfla yükleyen kişi en azından telif atılma ihtimali durumlarında geri planda olmalı yoksa CC lisansın artısı kalmıyor gözüküyor. Mesela ben CC lisanlı videolardan özgün bir video oluşturayım ama içinde birinin haksız CC yaptığı bir video olsun bu durumda benim özgün hazırladığım video daha korunaklı olmalı gibi

Ama bilerek hakkı olmadan CC yapan kişi evet mantıken sorumlu ama ikinci bu durumu bilmeden atıfla yükleyen kişi en azından telif atılma ihtimali durumlarında geri planda olmalı yoksa CC lisansın artısı kalmıyor gözüküyor. Mesela ben CC lisanlı videolardan özgün bir video oluşturayım ama içinde birinin haksız CC yaptığı bir video olsun bu durumda benim özgün hazırladığım video daha korunaklı olmalı gibi

Zaten CC yapan senin sadece telif yeme riskin var, başka türlü başın ağrımaz.. Ama ilk yükleyen kişi kendine ait olmayan bir videoya lisans koyarak sahtecilik ve korsan paylaşım suçlarından mahkemelik bile olabilir.

Ben şahsen kendi yaptığım videoları yani kendi çektiğim videolara creative commons koyuyorum.Ama kendim sahip olmadığım videolara bunu koymanın doğru olduğunu düşünmüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri