Deniz balıkçılığından anlayan

mumru

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar yarın sabah Karataş'a balık tutmaya gitmek istiyorum ama şuan sadece kamış makinam ve misinam var :) .Bu mevsimde kıyıdan ne balık tutulur ne ekipman gerekli yardımcı olacak var mı acaba . Kamış ve makinam kaliteli sanırım 300 lira vermiştim 2sine kamışın 360 cm oldugunu hatırlıyorum arabada bagajda duruyor .

Arkadaşlar yarın sabah Karataş'a balık tutmaya gitmek istiyorum ama şuan sadece kamış makinam ve misinam var :) .Bu mevsimde kıyıdan ne balık tutulur ne ekipman gerekli yardımcı olacak var mı acaba . Kamış ve makinam kaliteli sanırım 300 lira vermiştim 2sine kamışın 360 cm oldugunu hatırlıyorum arabada bagajda duruyor .

Ah sarıkanatlar, lüferler batı karadenizi terketti dört gözle Eylülün gelmesini bekliyorum :(

Ama sizin oralarda Lüfer kofana vardır heralde.

karataş izmir ?

Kardeş Skype ekleriz de çok fazla birşey bekleme :D Tatlısu balıkçılığım eskidir ama denizde ben de Eylül'de başladım. Sarıkanatlar çok güzeldi ama göç ettiler boşlukta kaldık.

Adana ile ilgili çok fazla bilgim yok. Oradaki balıkları biz burada asla göremeyiz :) Nette yazılanlara bakılırsa Karataş'ta dip taşlıkmış. Yani dip oltasında çok takılma oluyormuş. Eğerki Lüfer varsa orada bu mevsimde sahte yemlerle at çek yapabilirsin kamış ve makina at-çek için uygunsa.

Genelde çupra, orfoz gibi balıklardan bahsediliyor. Önce bu mevsimde hangi balıkların çıktığını öğrenmek gerek. Bölgeyi bilen arkadaş varsa yardımcı olabilirler

Nette bulduğum eski bir post belki yardımı dokunur :)

Merhaba, bu konu üzerine bende karataş kıyı balıkçılığı hakkında birkaç şey söylemek isterim. Karataş kıyıları genelde taşlık olduğu için çoğu balıkçı dip oltası atmak istemez ve at çek yaparlar. ve karataşın ormanlık dediğimiz bölgesi artık pek balık yapan bir yer değil. kıyıdan balık yakamak isteyen arkadaşlara sistemi biraz anlatayım, öncelikte kesinlikle boy çizmesi ve tepe lambası. ratınız ve 4 lük iğneniz ve karades. karataştan fenere doğru giriyorsunuz fenerin bulunduğu tepe üzerinde ki yoldan harbişe doğru giderken harbişe bir tepe kala arabanızı sol taraftaki tarlaya bırakıyor ve çizmeleri giyip balık çantanızı sırtlayıp, sol tarafa yani tepeden aşşağı ineceksiniz biraz zor olur ama ağır ağır inin. indikten sonra harbişe doğru gitmeniz için sudan geçmeniz gereken bir yer var orayı arka arkaya dizilip geçin genelde kimse göze alıp geçmez. ve av başlıyor, ha şimdi dedik ya dip kayalık olta takılıyor, tesbih kurşun almayı unutmayın sadece bir tesbih kurşun takıyorsunuz. zaten en fazla 10 mt ileri atmanız yeterli denizin durumuna göre gecede kalmak isterseniz orda kesinlikle eşsiz bir av yakalarsınız. genelde sargoz, lakos , bazı kumluk bölgelerde çupra yakalayabilirsiniz. ama kesinlikle en az 3 kişi gidin. yaklaşık 7 yıldır aynı yöntem ile ayda en az 3 kere gidiyoruz. saygılar.

Kardeş Skype ekleriz de çok fazla birşey bekleme :D Tatlısu balıkçılığım eskidir ama denizde ben de Eylül'de başladım. Sarıkanatlar çok güzeldi ama göç ettiler boşlukta kaldık.

Adana ile ilgili çok fazla bilgim yok. Oradaki balıkları biz burada asla göremeyiz :) Nette yazılanlara bakılırsa Karataş'ta dip taşlıkmış. Yani dip oltasında çok takılma oluyormuş. Eğerki Lüfer varsa orada bu mevsimde sahte yemlerle at çek yapabilirsin kamış ve makina at-çek için uygunsa.

Genelde çupra, orfoz gibi balıklardan bahsediliyor. Önce bu mevsimde hangi balıkların çıktığını öğrenmek gerek. Bölgeyi bilen arkadaş varsa yardımcı olabilirler

Nette bulduğum eski bir post belki yardımı dokunur :)

tamamdır hocam bu güzel oldu nerde buldunuz bunu :)

balikavi.net kardeşim benim üye olduğum forum. Balığa ilgin varsa tavsiye ederim. Gerçi eskisi kadar aktif değil ama senin benim için geniş bir bilgi deposu diyebilirim :)
hemen bakıyorum yarın sabah 8 de gidicem :) gündüz balık tutulur mu onu bile bilmiyorum bende hep tatlı su sazan :D

Yemli avlarda boru kurdu ve sulunez iyi av yapar. Sabah gun baslamadan birde gun batimina dogru balik daha verimli olur. Bende denize pek gitmem tatli su avciligi yapiyorum ve yilan baligi tutma merakim vardir. :)

Forumda açılan konularda bahsedilen kavramlar bir kaç gün içinde çöp oluyor. Bir bakmıssınız televizyonlarda bas bas bağırıyorlar ''Birçok balık türünün nesli tükendi'' diye :D Sorumlusu Ytparadır.. :)

Galata'ya sabah 5'te gidip oglen 2'de bos kovayla Balik Hali'ne girdigimi hatirliyorum 2 sene once. Daha da gitmedim baliga :D .
Balik dramdir :D .

Balıkcı fevzi ama ismi aliyse o zaman fevzimi balıkcı alimi çözemedim :D :D

C6833 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yumurtamı tavuktan? Balık baştan kokar. Balıkçı Fevzinin Balıkları her zaman mis kokar. [ Bu alana reklam verebilirsiniz Aylık 10 TL ] Balıkcı fevzi Balıkta bir Numara. Adana Karataş ta . Adana Merkez patlıyor herkes :D
Fevzinin oğlu Ali Yücel asker arkadaşım :D

[MENTION=10199]mumru[/MENTION] sağlam mısın kardeş? :D
Sonuç nedir rapor alalım :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri